Autor Tema: 5 tibetanaca  (Posjeta: 13117 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

madagaskar

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 884
    • Profil
5 tibetanaca
« : Studeni 01, 2012, 12:04:51 poslijepodne »
Rituali, točnije jednostavne vježbe koje tibetanski redovnici svakodnevno prakticiraju, omogućavaju životnoj energiji ispravan protok organizmom. Time se usporava starenje i osigurava dobro zdravlje. Naime, ljudsko tijelo ima sedam energetskih centara koje možemo zamisliti kao energetska polja koja se vrte. Svaki od tih sedam vrtloga je u vezi sa sedam hormonskih žlijezda u endokrinom sustavu tijela, a djeluju tako da potiču izlučivanje hormona svake pojedine žlijezde.

Ti hormoni upravljaju svim tjelesnim funkcijama, uključujući i proces starenja.

U zdravom tijelu svaki se od vrtloga vrti velikom brzinom omogućavajući životnoj energiji tok kroz endokrini sustav. Kada se jedan ili više vrtloga uspore, blokiran je tok energije, a organizam stari i podložan je bolestima.

Sljedeće jednostavne vježbe osiguravaju nesmetano kretanje energije, što rezultira zdravljem i vitalnošću. Posebno je zanimljivo, tvrde znalci, kako si redovitim vježbanjem 'pet Tibetanaca' mladost mogu povratiti i starije osobe. Važno je znati da jednom kada počnete vježbati ne biste smjeli gubiti kontinuitet, već nastavljati iz dana u dan, naravno u vrijeme koje vam najbolje odgovara. Za početak u prvom tjednu svaki ritual vježbajte tri puta dnevno te svaki sljedeći tjedan povećavajte za tri puta dok ne stignete do 21 puta za svaki ritual.

Svaki je od pet rituala važan, no ako nikako ne možete izvesti neki od rituala, ispustite ga i vježbajte ostale. Poslije nekoliko mjeseci pokušajte ponoviti ritual koji prethodno niste mogli.

Ove neobično djelotvorne energetske rituale mnogi smatraju korijenima joge. Ustrajete li u njima nestat će bezvoljnost, nesanica, iscrpljenost, depresija, alergije te bolovi u leđima.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2012, 12:07:57 poslijepodne madagaskar »

madagaskar

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 884
    • Profil
Odg: 5 tibetanaca
« Odgovori #1 : Studeni 03, 2012, 20:15:41 poslijepodne »
Drugu vježbu ne mogu izvesti, zapravo mogla sam ali sam se pokočila na par dana.
Od pete vježbe me također dosta neugodno zatezao lumbalni dio kralježnice.

Mojim križoboljcima preporučujem samo tri tibetanca   ;D

Kraljeznica.com forum

Odg: 5 tibetanaca
« Odgovori #1 : Studeni 03, 2012, 20:15:41 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com