Autor Tema: Mudre - iscjeljujući položaji ruku  (Posjeta: 8002 )

0 Članova i 26 Gostiju pregledava ovu temu.

madagaskar

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 884
    • Profil
Mudre - iscjeljujući položaji ruku
« : Rujan 18, 2012, 09:39:30 prijepodne »
Mudra na sanskrtu znači poseban, strogo određen položaj prstiju i ruku.
Predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Mudre su dostupne svakome, mogu se raditi prema prilici i potrebi, u šetnji, na sastanku, dok se odmarate...

Poznato je da čovjek ima energetske kanale, a svaka bolest utječe na karakteristike povezane s dobivanjem i otpuštanjem energije u našem organizmu.
To su složeni procesi, no svatko može zapamtiti i koristiti osnovne “dijelove” za preraspodjelu energetskih tokova u tijelu koje nam omogućuju MUDRE.

Mudre se mogu koristiti svakodnevno ali najviše 45 minuta u toku 24 sata. Mogu se raditi 5, 10 ili 15 minuta više puta dnevno, prema potrebi. Mogu se raditi tijekom dana različite mudre, ali opet treba voditi računa da je ukupan rad sa mudrama 45 minuta dnevno.
Neke mudre možete raditi potpuno neupadljivo prije neke važnije odluke ili ispita, dovoljno je nekoliko mirnih minuta.
Želite li potaknuti iscjeljenje dijela tijela ili neke životne situacije, morate odrediti “kuru” koju ćete prakticirati određeni broj dana.
Najbolji program prakticiranja mudri je tzv. ZLATNE TRI MUDRE, što znači da u “paketu” radimo svakodnevno tri mudre. Najprije odradimo mudru koja će pomoći da se nečega riješimo,zatim radimo mudru koja donosi promjene, iscjeljenje, stavlja nešto u pokret i donosi rješenje, treća mudra pomaže da nađete i postignete novo, nađete rješenje za onakva događanja kakva želite da se dogode u budućnosti ( mudre birate sukladno svojim problemima i željama).
Najbolje je prakticirati MUDRU tako da sjednete u udoban položaj, s nogama u ravnini sa podom, da lagano i ritmički duboko udišete i izdišete sa kraćim pauzama između udaha i izdaha.


Prakticiranje mudri donosi olakšanje već prvi dan, a neke donose olakšanje trenutno. Za iscjeljenje neke bolesti ili težeg problema treba dulje vrijeme prakticirati mudre.
Kada radimo bilo koju mudru, dobro je misli usmjeriti na onaj zdravstveni problem ili situciju za koju radimo mudru. Ako je u pitanju bolest dobro je zamisliti da ste zdravi. Ako želite ispuniti neku želju ili riješiti kakav problem treba misli uputiti u tom smjeru


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

 

Nagradne igre