Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Grudna (torakalna) kralježnica

Bolovi u prsima i leđima

<< < (2/4) > >>

vrhhy:
Jasna dobro došla na forum.
Vaše stanje izgleda dosta kompleksno pod utjecajem raznih činbenika koji mogu utjecati na vaše bolove.
Nisam stručnjak i nisam blizak njima poput RS232 koji vjerujem bolje može od oka iz Nalaza donijeti neke zaključke.
Ja bi kao laik rekao da postoje problemi od C5-C7, da postoje degenerativni procesi, spominju se osteofiti koji mogu pritiskati korijene živaca, mogući artritis radi probleme, a pad je mogao uzrokovati da se sve to sada jaće manifestira.
Meni je pad na ledu uzrokovao da sam iz podnošljivog suživota sa hernijama završio na operaciji.
Svakao trebate stručno mišljenje Fizijatra, moguću preporuku za Neurokirurga i Neurologa.
Vježbe mogu pomoći ali i odmoći ako nisu vezane uz vaš konkretni problem i nemojte raditi vježbu koja vam uzrokuje bol i veće probleme.

jasna1012:
Hvala puno na odgovoru.
Samo da priupitam tko je RS232 ( isto nektko od članova..liječnik?)
Nadam se da će pogledati moj post.
Fizijatrici kod koje sam bila i koja mi je propisala terapiju za vratnu kraljenicu požalila sam se na torakalnu bol i bol u leđima, ali nije baš nešto odreagirala, samo kao pokazat ce mi na terapiji i vježbe za taj dio.
Budem vidjela!
Što se vježbanja tiče, krenula bih ponovno na pilates, ali ne znam smijem li sve vježbe izvoditi,. Ne znam ni koliko je trenrica educirana da mi napomene koje vježbe da izbjegavam.
Gdje da se naručim kod neurokirurga?

lp

Henrik VIII:
Koliko god da svi imali prigovora na fizikalnu terapiju - medicinske vježbe su ipak vježbe koje je ordinirao liječnik. Na pilates idu žene koje bi htjele povećati kvalitetu života, ali u pravilu zato da si nađu prijateljice i da se na poslu hvale kako su si važne jer idu na - pilates. Odite prvo na fizikalnu terapiju i za početak se držite toga. Meni je situacija u cervikalnoj kralježnici dosta loša, ali mi je fizikalna terapija za taj dio ipak 100% pomogla. LS dio je katastrofa, ali to kod Vas nije slučaj. Probajte prvo sa svime što preporuča liječnik i nemojte na svoju ruku, jer to može biti jako kontraproduktivno.

jasna1012:
Ma naravno, nije uopće u pitanju da bi ja nešto radila mimo liječničke preporuke. Idem na fizikalnu, kažem samo ne znam da li bi paralelno išla i na pilates, na koji sam išla do unazad dva mjeseca kad sam pala na ledu.

vrhhy:
Ja osobno ne bi miješao dvije različite vrste vježbi, naravno prvo bi probao ove sa Fizikalnih terapija.
Nakon što završite terapije kod Fizijatra na kontroli svakako se požalite ponovno na ove probleme ako će i dalje biti prisutni, pa oni obično ako procijene da je problem takav, će vam preporučiti pregled kod Neurokirurg ili i Nurologa.
Ovisno odakle ste, za ZG i oklolicu Neurokiruga možete potražiti u KBC-ovima: Vinogradska, Rebro, Dubrava, a kod privatnika (prvi pregled oko 500Kn, kasnije od 200-300Kn): Sv Katarina i Poliklinika Axis.
RS232 je forumaš sa velikim iskustvom i poznavanjem ovog područja, a čini mi se posebno ima znanja o minimalno invazivnim postupcima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju