Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Grudna (torakalna) kralježnica

st post fractura vertebrae Th8 multifragmentaris

(1/1)

mina:
Molim pomoć! Prošle odine sam slomila 8. toraklalni kralježak, pa su mi tada spondilodezom th7-th9 cum omega titanum operativno ukočena sva tri kralješka. sada 9 mjeseci kasnije je konačno taj kritični 8 saniran, ali mi problem prave šipke i vijci koji su se pomakli iz centralnog dijela. Sve vrijeme sam na bolovanju, službena fizikalna terapija vrlo oskudna, ugl. su mišljennja liječnika "da imam pravo na 4-6 jakih analgetika", dakle komirano stanje dop  daljnjega. Uglavnom vježbe koje izvodim su kombinacija naučenih u toplicam i privatnih savjeta stručnjaka. Bol toleriram po prilici.
Međutim uz sav napor priomjećujem da mi je lijevo rame spušteno, kao i lijevi kuk, bolovi su pojačani na vremenske promjene, kretnje sve izvodim, jedino je mišljenje fizijatra da opterećenje kralježnice bude minimalno ( teret d o2 kg). Planiram se vratiti na radno mjesto, i kako vrijeme odmiče, sve mi je jasnije kako će neke posljedice ostati trajne. Naime, upozorili su me da je mogučnost " stjecanja većeg invaliditeta" vrlo izvjesna, a opet na kraju ovisiš o nekom kontroloru HZZoa koji nije pošteno ni pročitao većinu nalaza. što da radim? Kako da pokrenem postupak procjene invalidnosti i preostale radne sposobnosti, te na osnovu toga zahtjevam radnop mjesto u granicama prepostalih mogućnosti? Veliki pozdrav

Milica:
Predat papire u  HZMO na ocjenu radne sposobnosti.
Ako si u Zagrebu, Tvrtkova 5.

kokolino:
Ako nemate nikakvih neuroloških ispada zapalite svijeću i pomirite se sa tegobama.

Neurokirurg:
...nesto mi tu nije jasno. ako je spondilodeza bila prije devet mjeseci u podučju torakalne kralježnice morala je nastupiti fuzija sto drugim rječima znači da se instrumentacija , šioke i vijci mogu izvaditi. nadalje nije mi jasno zasto bi vas netko ograničavao na nosenje par kilograma???? van pameti. nadalje nije mi jasno zasto vas ne posalju na fizikalu th da se razgibate i nastavite normalno sa svojim zivotom?? kakva mirovina??...ako imate friški sliku rentgena kralježnice na mjestu dgje ste operirani posaljite mi slike.
LP
dr. Saftić

mina:
Da, op je bila prije 9 mjeseci, nakon 3 mjeseca od op, stanje nakon stražnje spondilodeze th7-th9-- kifoza u sredini th8, izvlačenje jednog od proksimalnih vijaka u th7. Od ostalih dg koje su se posljedično pojavljivale- Sy. C et Th-L chr; Sy. CB lat. sin, Sy canalis carpalis lat. sin. susp. Kralježak je po nalazima specijalista saniran tek prije mjesec dana. Liječnici su mišljenja da bi vađenje alenteze u ovom trenutku u znatnoj mjeri povećalo gibus. Na žalost sve slike su u bolničkom arhivu.
Iz statusa vidljiva naglašenija torakalna kifoza, smanjena C i L lordoza. Kretnje u C dijelu terminalno reducirane. Fizikalnu terapiju provodim ambulantno. Vježbam svakodnevno.
Ono što mene konstantno pati je ta pojasasta bolnost cijelog trupa, širine dlana, bukvalno mi je teško nositi ramena i glavu, i problemi s disanjem ( kratak dah, a pri dubljem udisaju bolnost), a kako dan odmiče to je moja pogurenost izražajnija.
Ono što sam ja primjetila da su mišljenja kirurga i fizijatara često bitno različita, a mi pacijenti ovisimo i o jednima i drugima.
Ja sma vrlo sretna osoba, jer relativno dobro funkcioniram, izbjegavam kritične situacije, kao i pijenje analgetika, samo mi se čini da polako gubim zdravu pamet.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju