Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Grudna (torakalna) kralježnica

Trebam preporuku - Costovertebral Joint Syndrome

<< < (13/14) > >>

colateral:
Stalno cujem oko mene primjere da netko oštetio kralježnicu ,nije mogao stati na noge,išao na operaciju i sad sve riješio i nema nikakvih problema.Pa kud se meni nije desilo to klasicno ostecenje kraljeznice kao svakom normalnom.Kakve su sanse da se ozljedi fasetni zglob.
Kad bolje razmislim ovo što imam da se prepoznalo i tretiralo na pravi nacin je moglo biti lako riješeno.Trebao sam dobiti injekcije pod rendgenom u fasetni zglob i tako locirati mjesto ostecenja i ako nije moglo proci ne vidim razlog zašto se fasetni zglob nebi mogao kirurski odstranit.Mnogo je lakse doprijeti do fasetnog zgloba nego do diska kraljeznice.
Ali prije 11g nije bilo tih injekcija pod rendgenom i kad se samo sjetim koliko sam uzalud obišao ortopeda i fizioterapeuta više nemam snage nigdje otici ,jednostavno kad bi dosao u dr. nebi imao snage otvoriti usta i nesto reci.
Ali recimo da sad i to nije glavni problem jer su smetnje samo 1/3 onog što je bilo u pocetku,sad kad idem vjezbati i izritiram taj fasetni zglob ,popijem ibuprofen i onda bol prode za koji sat,prije je bol trajala konstantno.
Sad su najveci problem ove hernije u potpisu koje se desile kroz ove godine kao posljedica atrofije misica leđa zbog nemogucnosti vjezbanja zbog ozljede fasetnog zgloba.
Mada bi volio riješiti i tu 1/3 tegoba od fasetnog zgloba,ali jednostavno nemam snage za doktore i objašnjavanja.Preumoran.

colateral:
Mada realno ne mogu ni kriviti doktore što mi nisu pomogli u pocetku i dali ispravnu dijagnozu jer koliko sam surfao netom nigdje ne mogu naci primjer da je netko ozljedio fasetni zglob uglavnom se spominje da je ljudima u starosti taj zglob poceo se okostavati i postao teze pokretan i to u lumbalnom dijelu,nigdje primjera direktne ozljede u torakalnom dijelu,vjerovatno su šanse za takvo nešto milijunske i vjerovatno mi se desilo to jer sam imao iskrivljenu kraljeznicu kifozu u torakalnom dijelu i teško ili nikad se to dogodi kod ravnih kraljeznica.

Istr:
Jesi razmisljao o endoskopskoj rizotomiji zivaca fasetnog zgloba? To je dosta ucinkovita metoda

colateral:
Jesam ali spominje se da to nije trajno nego se zivac oporavi poslije 6 mjeseci pa opet bolovi.Pogotovo me strah što u tom periodu ako ne bi imao bol bi možda nekim pokretima  još više uništio hrskavicu fasetnog zgloba a da ne bi osjecao bol i onda kad se zivac poslije 6 mjeseci oporavi tko zna kakva me bol ceka.
Tako razmišljam

Istr:
Zivac se oporavlja nakon radiofrekventne rizotomije, ali ne i i nakon endoskopske

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju