Naranca
Newbie

|
 |
« : Ožujak 26, 2011, 16:26:00 » |
|
predstavila se vec u za to predviedenu rubriku http://kraljeznica.com/forum/predstavljanje-novih-clanova/vjerojatno-nista-novo/ pa koga zanima nek procita da ne smaram previse. inace danas cucim (to mi je trenutno jedan od najmanje bolnih polozaja trenutno) ja ispred bankomata i cekam svoj red kad nedaleko od mene pricaju dva starija lika i jedan govori kak ga noga i leda ubijju vec danima i nemoze nikud, a drugi mu se "pohvali" da je i njemu tak bilo, i onda zavrsio u zg na nekim inekcijama koje su mu davali direktno u "leda" i od tad proslo koji 6 mjeseci i njemu super.. i taman se ja odlucila osposobit u vertikalni polozaj da pitam gospodina o cemu on kad oni nazalost otisli.. pa sad jel neko zna nesto o tome? jel je tu rijec o onim inekcijama sa kortikosteroidima? neko iskustvo s tim ili slicnim?!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.
|
|
|
|
alyna
|
 |
« Odgovor #1 : Ožujak 26, 2011, 17:09:26 » |
|
Pa to su "blokade".Ja sam dobivala lidokain u kičmu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
interlaminectomia L5/S1 dex. ablacija diska bulging L4/L5
|
|
|
|
alyna
|
 |
« Odgovor #2 : Ožujak 26, 2011, 17:14:45 » |
|
Evo našla sam ti tu kako je to Istr.objasnio:Blokade su nesto sasvim drugo i daju se na mjestu gdje se bol i generira, ili barem u mjesto gdje pretpostavljamo da se bol generira (to se onda zove blokada u dijagnosticke svrhe).
Blokada se moze primjeniti na razna mjesta..poput epiduralong prostora, foramena, zivca, samog diska, malog zgloba, simpatetickog lanca, i slicno...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
interlaminectomia L5/S1 dex. ablacija diska bulging L4/L5
|
|
|
|
Kraljeznica.com forum
|
 |
« Odgovor #2 : Ožujak 26, 2011, 17:14:45 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Renata
|
 |
« Odgovor #3 : Ožujak 26, 2011, 18:48:57 » |
|
predstavila se vec u za to predviedenu rubriku http://kraljeznica.com/forum/predstavljanje-novih-clanova/vjerojatno-nista-novo/ pa koga zanima nek procita da ne smaram previse. inace danas cucim (to mi je trenutno jedan od najmanje bolnih polozaja trenutno) ja ispred bankomata i cekam svoj red kad nedaleko od mene pricaju dva starija lika i jedan govori kak ga noga i leda ubijju vec danima i nemoze nikud, a drugi mu se "pohvali" da je i njemu tak bilo, i onda zavrsio u zg na nekim inekcijama koje su mu davali direktno u "leda" i od tad proslo koji 6 mjeseci i njemu super.. i taman se ja odlucila osposobit u vertikalni polozaj da pitam gospodina o cemu on kad oni nazalost otisli.. pa sad jel neko zna nesto o tome? jel je tu rijec o onim inekcijama sa kortikosteroidima? neko iskustvo s tim ili slicnim?! . Vjerojatno ovo - http://www.vertebralis.com/132/hr/epiduralna-steroidna-infiltracija---esi/Neuro može najtočnije objasniti kod koga, zašto, kako...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
2006. interlaminectomia L4-L5
|
|
|
|
Neurokirurg
|
 |
« Odgovor #4 : Ožujak 26, 2011, 19:48:51 » |
|
...Istina je da svatko daje inekcije u leđa ili tzv "blokade", no međutim koliko ja znam infiltracije koje mogu pomoći u hr daju dva liječnika i to dr. Kvesić i ja. ( u Osijeku epiduralne infiltracije daje dr. Radoš) U kralježnici postoji nekoliko mjesta na koje se daju infiltracije ( ZA zglobovi, blokovi medijalnog živca, transforaminalni blokovi, epiduralne steroidne infiltracije, blokovi simpatikusa...) a to ovisi o prirodi tegoba. Ova vrsta infiltracije daje se isključivo pod kontrolom Rtg a sve ostalo je...... predstavila se vec u za to predviedenu rubriku http://kraljeznica.com/forum/predstavljanje-novih-clanova/vjerojatno-nista-novo/ pa koga zanima nek procita da ne smaram previse. inace danas cucim (to mi je trenutno jedan od najmanje bolnih polozaja trenutno) ja ispred bankomata i cekam svoj red kad nedaleko od mene pricaju dva starija lika i jedan govori kak ga noga i leda ubijju vec danima i nemoze nikud, a drugi mu se "pohvali" da je i njemu tak bilo, i onda zavrsio u zg na nekim inekcijama koje su mu davali direktno u "leda" i od tad proslo koji 6 mjeseci i njemu super.. i taman se ja odlucila osposobit u vertikalni polozaj da pitam gospodina o cemu on kad oni nazalost otisli.. pa sad jel neko zna nesto o tome? jel je tu rijec o onim inekcijama sa kortikosteroidima? neko iskustvo s tim ili slicnim?! . Vjerojatno ovo - http://www.vertebralis.com/132/hr/epiduralna-steroidna-infiltracija---esi/Neuro može najtočnije objasniti kod koga, zašto, kako...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Naranca
Newbie

|
 |
« Odgovor #5 : Ožujak 26, 2011, 23:19:09 » |
|
da i ja sam cula za "blokade" al ovo mi djeluje kudikamo ozbiljnije i sto je najbitnije djelotvornije. pa sad kao sto rekoh nova sam u ovim bolovima, pa ne znam kako mogu doc do nekog tko daje takvu vrstu blokada.!? nisam upucen pa ne znam dali ste Vi neurokirurg jedan od dokotra iz Vertebralisa ili neke druge ustanove!? i jos jedno pitanje dali te infilitracije mogu primiti svi oblici diskus hernija ili postoje ogranicenja ili nesto.. mislim si ako to zaista pomaze zasto se vise ljudi s ovim bolovima ne odlucuje na tu vrstu terapije?! ili se mozda odlucuju samo ja nisam dobro upoznata.. i da hvala vam na kvalitetnom odgovoru.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.
|
|
|
|
Veronika
|
 |
« Odgovor #6 : Siječanj 06, 2012, 11:00:31 » |
|
surfam ja danas onako bezveze pa naiđem na http://www.24sata.hr/zdravlje/jedna-injekcija-ozona-zauvijek-blokira-kronicnu-bol-u-leima-248666 ..dakle neki kratak članak o injekciji ozona pomiješanog sa steroidima koji zauvijek blokira kroničnu bol u leđima..ja osobno više ne razmišljam o nikakvim takvim metodama, dosta sam ja toga prije operacije isprobavala i izašla siromašnija u novčaniku, pa budući da je puno takvih metoda koje se reklamiraju kao spasonosne za križoboljce, a članci su najčešće nedovoljno jasni i upitni jako me zanima što naš Neurokirurg misli o tome! Pa molim za komentar..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
19.10.2011. SED s RF anuloplastikom L5-S1, Vertebris 2009. PLDD L5-S1 Vinogradska .......................................................................... MR: DDD L5-S1, annular tear, ekstruzija diska diskogena bol EMNG: kronična neuralna lezija radiksa S1 obostrano skolioza
|
|
|
|
Istr
|
 |
« Odgovor #7 : Siječanj 06, 2012, 14:51:59 » |
|
Ozon se koristi kod bolesne kraljesnice, i to vec godinama na tisucama pacijenata. To je solidna alternativa laserskoj dekompresiji diska, te se takodjer koristi i za infiltraciju paravertebralne muskulature (dr. Pavic, poliklinika Sunce).
Medjutim, primjena u disk kod diskogene boli... to je u sferi znanstvene fantastike da cete time izbjeci operaciju. Pomoci ce ali kratkorocno!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice
|
|
|
|
Kraljeznica.com forum
|
 |
« Odgovor #7 : Siječanj 06, 2012, 14:51:59 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
madagaskar
|
 |
« Odgovor #8 : Siječanj 07, 2012, 19:04:14 » |
|
Medjutim, primjena u disk kod diskogene boli... to je u sferi znanstvene fantastike da cete time izbjeci operaciju. Pomoci ce ali kratkorocno!!!
Ovo što Istr kaže mi zvuči logično i razumno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
-Koblacija u Dubrovniku C4-C5 (3.3.2009)
-Microdiscectomia i Arthroplastica C4-C6 na Rebru (12.4.2010)
|
|
|
|
Kraljeznica.com forum
|
|
|
|
|
|
Evidentirano