Kraljeznica.com forum

Tretmani => Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama => Autor teme: Henrik VIII - Prosinac 30, 2015, 13:46:45 poslijepodne

Naslov: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Prosinac 30, 2015, 13:46:45 poslijepodne
Ne znam hoće li ovo admini obrisati, ali mislim da bi kad imamo threadove o pozitivnim iskustvima trebali imati i jedan "stup srama" da se zna koje liječnike vrijedi izbjegavati u širokom luku. Moja prva nominacija danas je dr. Miroslav Malić, specijalist neurologije iz KB "Sestre Milosrdnice" u Zagrebu. Došao sam na pregled prema preporuci fizijatrice zbog sumnje da je uzrok atrofije mišića neurodegenerativne prirode. dr, Malić misli da je atrofija nastala jer se ne krećem i ne vjeruje mi da već godinu dana svakodnevno (osim kad imam virozu) radim vježbe, hodam i idem na plivanje. Na kraju balade, pregleda me na stolici i napravi Lesegue test u sjedećem položaju, dakle potpuno protivno pravilima struke i utvrdi kako je pozitivan na 60 stupnjeva i bez tremora. Čudi se što ja to pričam, da tako mlad imam bolove, čita nalaze i na kraju kaže da to treba pregled ortopeda da se konstatira je li stvarno skolioza, iako sam mu rekao da je specijalist ortopedije utvrdio tu dijagnozu još prije 20 godina i tada preporučio op. zahvat koji je danas kontraindiciran po mišljenju neurokirurga. I tako... Odlučio sam odustati od traženja uzroka atrofije mišića i pomiriti se sa sudbinom.
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Prosinac 31, 2015, 09:47:10 prijepodne
Fala Bogu da stvarno do sad nisam naletjela na takvog doktora,ali svaki put dok idem nekom još nepoznatom,idem sa dozom straha.
Uglavnom,bila sam u utorak u ambulanti za bol i doktorica je stvarno bila odlična. Kako imam te šugave bolove i gore nego prije operacije,dobila sam novu terapiju tabletama i takvu da sam drogirana. Doktorica me upozorila da budem tri dana "PIJANA "
DAKLE OVAKO : tri puta dnevno zaldiar po dvije tablete,ujutro  controloc 49mg za zaštitu želuca,lioresal 10mg tri puta dnevno i SAD OVO...pagiola 75 mg dva puta dnevno,e to je nešto poput Lycre o kojima sam čitala tu na forumu. Dakle za neuropatsku bol i koristi se za epilepsiju i još sam ju k tone platila 119kn.I ketonal duo ujutro i navečer. Doktorica je rekla normabel izbaciti jer mi i ovo dosta.
I tak se sad osjećam HAY i ništa me ne boli,čak sam se i po mogla okrenuti u krevetu bez bolova.
Evo i Novu godinu ću dočekati pod gasom.

SRETNA VAM SVIMA GODINA NOVA I SAMO ZDRAVLJA,ZDRAVLJA I SAMO ZDRAVLJA :-*
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ljiljana252 - Siječanj 01, 2016, 12:50:51 poslijepodne
Eto hvala bogu ja imam loše iskustvo samo sa jednom doktoricom sa neurokirurgije dok sam tamo ležala.naime dok mi je previjala ranu,pita me odkud mi ovaj drugi ožiljak ja joj kažem da sam imala fiksaciji ona meni kaže ma pitam za ovaj drugi veliki ja njoj ponovim da sam imala prelom i fiksaciju.ona me ćudno gleda i komentira ljepo ste si sredili kralježnicu.Onda sam skužila da ženska nema pojma od kad se diskus hernija operira rezom od 17cm ili se fiksacija može riješiti kroz rez od 4cm..sad se tome smijem.al kad god ju vidim dođe mi da ju lupim.radi komentara kao da smo si mi sami sje... Kralježnicu.pogotovo u mom slućaju gdje sam ni kriva ni dužna nahebala...
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Siječanj 03, 2016, 16:01:35 poslijepodne
Ja odlazim i od dr. opće prakse jer mi je stvarno dosta njenih gluposti. Sad pak neće dati uputnicu za drugo mišljenje neurologa, jer iako je ovaj bio kreten kaže da ne mogu ja sad birati svako malo doktora kak ja hoću i neka budem sretan da mi daje lijekove protiv bolova. Neće me poslati u ambulantu za bol jer tvrdi da su to izmislili bezveze i da tko bi inače znao bolje liječiti od nje. Užas!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Siječanj 03, 2016, 20:00:54 poslijepodne
No pa stvarno strašno. Ja imam stvarno super doktoricu i s kakvom got idejom dođem,ona meni piše uputnicu. Čak mi je i privatni broj mobitela dala,ako budem što trebala. A nažalost sam je trebala,čak i dok je na godišnjem bila.
Mislim da sutra ne bude baš sretna kad bude čula da pijem 14 dnevno,a ona meni i daje infuzije i injekcije baš radi toga da ne pijem puno tableta. Sutra se vrača s godišnjeg i mislim da ju bude šlagiralo. ;)
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 10, 2016, 21:02:43 poslijepodne
Idem sad tu pisat pošto je Henrik tu temu otvorio. Mislim da bi svejedno trebali malo reda napraviti na forumu,jer nas bude Bojan našpotal.

Kak sam već napisala kad idem na šalter fizikalne medicine u čakovečku bolnicu,trebam se obavezno psihički pripremiti.
Prekinula sam fizikalne terapije zbog bolova. Išla sam dva dana i lijepo sam ih kulturno telefonski obavjestila da ja zbog jakih bolova ne mogu na terapije. Dobro,nema problema kad budete spremni za dalje,dođite da se dogovorimo za nastavak,ali samo donesite ispričnicu od LOM.
Donijela sam ispričnicu,nalaz neurokirurga da se prekinu fizikalne,pa opet novi nalaz za nastavak fizikalnih. Problem nastaje jer je neurokirurg napisao i pregled fizijazra,a i doktorica je na ispričnicu napisala da moli pregled fizijatra. LOM mi nije dala nikakvu novu uputnicu jer imaju kao onu D1.Gospođa na šalteru veli da trebam uputnicu,ja njoj velim da je moja doktorica rekla da nemam i pokazala sam papirić gdje pišu ti datumi od kad su uputnice D1. Ajde onda je tražila,ali onda opet ne valja jer sam od 11.1.hodala na terapije. Onda sam jedva objasnila da je to bilo za koljeno.
No kada je napokon sve skužila,onda je htjela ići pitati fizijatricu za savjet,ali se je na moje razočarenje predomislila. A fizijatrica šeta okolo jer nema posla,nikog nije bilo u čekaoni.
I napiše gospođa meni termin 13.4. Mislila sam da budem dobila moždani udar,ja njoj velim pa čemu mi onda sad znaći ta ispričnica i dolazak ovamo,te da me tako mogla LOM naručiti. I obećali ste da ću odmah nastaviti s terapijama.Ajde...onda je stavila datum 21.3. Ohhhh.....pa para mi je išla na uši i onda sam pukla.
Gospođo! Ja sam operirala prije nekoliko mjeseci kralježnicu i poslje rehabilitacije u toplicama ja sam kod vas u roku od 5 mjeseci uspjela obaviti 12 fizikalnih.Dok sam ja obavila 12,moja cimerica iz bolnice je u Varaždinu obavila 36. Tamo ne treba razmak između tih vaših paketa terapija,a kod vas je bolje da je razmak između terapija.Da ste mi pružili adekvatne terapije i na vrijeme,vjerovatno ne bi sad bila u stanju u kakvom sam sada.
Eeee i onda su mi počele teći suze....i onda se gospođa počela izvinjavati da ona nije znala i tralala....i sad je termin za pregled kod fizijatra 1.3.
Onda bude opet šou oko datuma kad budem počela hodati na terapije.
Ali svaki,baš svaki put ja moram voditi borbu s njom. Jednom sam čak dva puta morala u Čk,jer ne pročita dobro nalaz,a ja joj nesmijem objašnjavati što piše.
Zvala sam u Medikol i čekaju odobrenje od Hzzo-a za fizikalne preko uputnice. Možda uspijem....zvala budem svaki dan....samo da se riješim te bolnice.
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 10, 2016, 21:25:28 poslijepodne
Joj!  >:( >:( >:( Ja na to poludim, a moram biti fin jer idem kod fizijatrice preko veze, a najradije bih razbio njuške tim fizioterapeutkinjama koje ne rade ništa drugo osim što uključuju struje, magnete i lampe i samo uzdišu kak im je jako teško. Jedino je jedna Bosanka normalna koja kuži u kakvom sam stanju i kad uspijem kod nje upasti sav sam sretan, ostale su takve krave! Da imam para, platio bih mafiji da im svima razbije kičme pa da vide!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 10, 2016, 22:11:32 poslijepodne
Tu pa su u bolnici sami stažisti,uključe aparature i glavne subim teme kaj budu danas papali,pa idite si po klipiće,pa imamo kolače. Jedino je u dvorani jedna malo starija gospođa,ljubazna,sve ti objasni,da ti savjet. Već vidi kako hodam,pa me pita dal me boli i stvarno se može nazvati pravim fizioterapeutom. Ostale starije su ili na šalteru ili magnetu i obavezno nadrkane. >:(
Baš bi htjela u Medikol,rekla sam ti Henrik da mi je kćer tamo hodala i baš ti se posvete i nisi ko na traci.
10 terapija i plus dva pregleda fizijatra je 1100 kn. Razmišljala sam o toj opciji,ali mi je 10 terapija sigurno premalo,pa mi to ispadne puno novčića.
Možda još upadnem tamo,jer su zadnji put u kolovozu uzimali na uputnicu i sad bi trebalo dobiti zeleno svijetlo. Zovem dva puta tjedno i vele neka samo zovem,da nisam dosadna....hahaha :P
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Elina - Veljača 11, 2016, 09:22:12 prijepodne
E pa ovo je kao u horor filmovima. Nije dosta sto nas boli nego se jos moramo ovako natezati i po salterima. Kod mene ti daju fizikalnu ovisi koliko si poznat, ili koliko vrecica doneses. A doktor me pregledao tako da tjedan dana nisam mogla iz kreveta. Ladyanita, samo zovi i budi uporna. Ja ti drzim fige
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ivan bozic - Veljača 11, 2016, 11:24:12 prijepodne
Lijep pozdrav svima,posebno Henriku pošto mi je prvi odgovori! Želim vam svima manje boli,manje doktora i više bezbolnih dana
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 11, 2016, 14:11:43 poslijepodne
Hvala na lijepim željama, bumo vidli kak bu se ispunile! Danas sam tak zdrogiran da sam skoro opal u busu; morao sam ići nešto raditi, a do radnog mjesta dosta hodanja pa sam se nakljukao. Jao, odmah su mi dali vode i prepali se da im tam ne opadnem i sve su sretni da hoću raditi od doma. Bwhahaha! Btw, znate zašto se kod nas "šalter" zove "šalter"? Zato jer su to mjesta s kojih šalterski službenici šaltaju građane s jednog šaltera na drugi!  ;D
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 11, 2016, 15:10:02 poslijepodne
Gle stvarno, za to služe šalteri.

Meni je isto danas katastrofa. Svaki dan inaće ustajem malo poslje 6,onda popijem šaku tableta,pojedem nešto malo i onda kavica i fejs do 7,kada budim kćer za školu. Sada je doma na bolovanju i ja sam se danas probudila skoro pa pol 10. Sva ukočena,jedva se zguram iz kreveta i bolovi u križima,a noga žari i peće do ludila. Brzo sam se nakljukala tabletama....zaldiar,ketonal,lioresal,pragiola,normabel i controloc. I čekam da se bolovi smire,ali ništa od toga. U pola 12 sam od muke popila još brufen 600,namazala se Vražjom kandžom i peće ta fakena noga da to nije normalno. Ispod guzice noga otečena,a od koljena do prstiju sve peće,ma užas. Sad sam već opet popila zaldiar,normabel i lioresal i ležim ko kornjača na kauču i idem sama sebi na živce  >:(

Dobila sam nalaz od Rtg vratne. Samo dva reda čak....Početna skleroza artikulacijske plohe malih zglobova.
Emng ruku je bio blažeg do umjerenog stupnja C8(Th1)lijevo i
blažeg  stupnja C6/C7. Ne znam kaj bude s tim,ruka me boli svaki dan,ali podnošljivo.

Baš je lijepi sunčan dan,idealan za šetnju.....ali nažalost ništa od toga.....mislim da bi mi noga otkazala.... :'(
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Elina - Veljača 11, 2016, 15:28:18 poslijepodne
Pozdrav Ivane.
Ladyanita imamo isti pocetak dana. Tablete, dorucak, kavica, face.
A vidim da smo danas svi ukomirani s bolovima. I nista ne pomaze. Ja gledam vani sunce, a zelim da pada kisa, pa bi mi bilo kao malo lakse
Pozdrav svima
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 12, 2016, 11:50:13 prijepodne
Dragi moji i moje! Prvo @Ladyanita, možda je pametnije da prestaneš raditi pretrage!  :P Samo možeš pasti u veću depresiju kad vidiš nalaze. Meni danas nije bila takva koma ujutro, ali dok sam se odvukao na Rebro do Ambulante za bol (u koju sam primljen već u 9:30, iako naručen u 10:00!) i dovukao do kuće, lijeva noga se već cijela razmrdala, počela boliti cijela zajedno sa guzicom, pa počela i desna. Jedva sam ušao s nekom bakicom u tramvaj, prvo ona "jau", pa ja "jao", jer su visoke stepenice u onim starim tramvajima i onda smo se tak počeli smijati, do suza. Ljudi su nam se ustali jer sam objasnio da će nastati zastoj ako jedno od nas dvoje opadne i mora doći hitna. Srećom, ljudima se žuri pa ustaju čak i kad nemaju empatije baš.

E sad, sigurno vas zanimaju nove droge iz Ambulante za bol! Ostal sam u šoku kaj mi je dala, ali dr. je fenomenalna i nije za temu stup srama, ali kaj sad. Samo ionako u svim threadovima pišemo o bolovima. Maknula mi je Tramal 100 i dala nekaj jače, Targinact 10/5 x2, i rekla neka to pijem neovisno da li osjećam bol (da ne puštam da se bol pojavljuje), maknula je Normabel, ostavila Brufen i dodala Lyricu 75 mg x2 da mi sredi trnce. Rekla je da mi akupunktura ne bu kičmu zravnala niti riješila ono kaj bi trebala kirurgija. Žena dosta kuži, kaže da je to sa kičmama koma radi kroniciteta i da bi ja sigurno najradije operaciju, ali da što je tu je sada. Ako mi to ne bude pomoglo, napisala je da dođem na kontrolu pa idemo na jače režime. Mene je ovoga malo strah jer predoziranje uzrokuje smrt, ali bolovi uzrokuju ludilo za hititi se kroz prozor pa onda je ova prva opcija ipak bolja. :D Sad sam treba vidjeti da li će dr. opće prakse to htjeti napisati ili bude kenjala!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 12, 2016, 12:02:20 poslijepodne
Kao prvo LOM mora napisati,a kao drugo ne preporučam ti da ne piješ normabel jer budu problemi s mokrenjem. Tak je i meni rekla da ne pijem normabel,pa se onda desil urolog i ti problemi s mokrenjem. Kad sam ga počela natrag piti bar se to stabiliziralo. Lycra je kao moja Pragiola za neuropatske bolove. A ove nove kaj si dobil trebam proučiti. E sad daj bože da ti pomognu. Ja idem 24.2.  natrag u ambulantu za bol jer ne pomažu lijekovi,samo prvih tjedan dva je bilo ok. Mislim da bum se prebacila na tramal,sigurno bu dala nešti jače tak je rekla.

Najbolje bi i bilo da lijepo prekinem bolovanje i radit  :P samo bi valjda prvi dan zvali hitnu upomoć  8)
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 12, 2016, 12:10:04 poslijepodne
No daj....koje predoziranje.Sigurno budeš par dana "pijan",ali brzo se privikneš.
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 12, 2016, 12:23:38 poslijepodne
Dobro, piše da treba 400 mg da se crkne, tak da ne budem niti dobio toliko lijekova! Ali je LOM ljuta, ona ne priznaje "liječenje boli" i sad se ne javlja. Još ovaj vikend bude Tramal u akciji! Normabel mi je ova za bol izbacila i rekla mi je da ću biti onda previše nadroksan.
A za rad je najbolje odmah i s bolovima, pa hitna i tak! Meni je super raditi od kuće jer mogu kad sam u stanju, a nitko neće da sam mu prisutan u uredu pa da ima posla s hitnom. I zamisli još da otegnem papke pa da mora i policiju zvati. :D
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 12, 2016, 13:14:28 poslijepodne
Ja tebi velim da je u meni doktorica u ambulanti za bol rekla da izbacim normabel,jer mi bude i ovo previše. Ja sam ga prestala piti i za tjedan dana sam išla hitno kod urologa. E i sad ga lijepo redovito pijem i nemam problema s mokrenjem. I neuro je rekel obavezno piti. Dobro...kak hoćeš  :-X

Nego...ove tvoje nove tablete mi se čine ok. Ali nuspojave su odlične : gubitak apetita (to bi bilo dobro za mene) to fakat nije dobro za tebe i nesanica Henrik....evo cijele ćeš noći moći raditi....bit će para ;)
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 12, 2016, 13:19:26 poslijepodne
UPDATE: Problemi su sa dr. opće prakse! Da recept, ali kaže da je taj lijek droga i da ne smije izdati elektronski recept nego moram doći direktno podići u ambulantu, a danas ne mogu jer me već noge bole do kraja. Ona pak kažem da to uzimam samo kad imao osjećaj da me previše boli, a mislim, cijelo vrijeme joj pričam da ne boli užasno! Ugl, ona kaže da recept vrijedi samo tri dana, tako da moram rano u ponedjeljak po njega. Ne mogu poslati mamu, koja mi dolazi u nedjelju doma, zato kaj je moj brat psihički bolestan i ako se on toga dočepa onda bi mogao prodati.  ::) :D ;D :o Ne znam više kaj.

Ja imam doma normabela tak i onak u količinama za ubiti vola, a ako se neću moći popiškiti, onda bum čekal da prestane djelovanje gore navedene droge pa se napil normabela. Ugl., neka kombinacija bude. Probleme sa spavanjem imam uvijek, tak da je to već navika, a i tak i onak kad radim ne radim uredski i šalterski. :D Koma mi je jedino gubitak apetita, jer sam već i od Tramala izgubio apetit. Ali OK, netko me bude natjeral valjda.
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: mart47 - Veljača 15, 2016, 10:55:49 prijepodne
 :-\ ajme meni sad sam prvi puta pročitala ovaj stup srama. ne znam da li je dobro sad kaj imam to znanje ili nije. pa to je grozno. mislim ja sam na početku drogiranja, tek sam na voltarenu retardu i diazepamu i to ne stalno, uspijem napravit pauze po par dana između droksanja. A moj specijalizant sramotni koji me primio na Rebru  umjesto dr Lupreta je rekao da nema kaj sa mnom razgovarati, da nisam za operaciju. Nije da si ju želim al nemremš me otpilit sam tak. Na svu sreću moja dr opće med je predobra i odmah me poslala po drugo mišljenje. kad sam bila kod kiropraktičara i rekla mu kakav je ovo seronja bio, rekao mi je da je to i za očekivat kad me vidi kak ravno hodam, ne šepam, našminkana...  i ko bi mi vjerovao da mi nešto je. A ja samo stišćem zube i to se ne vidi. pa kaj da sjednem u invalidska kolica da me neko ozbiljno shvati. Vježbaj i pij tbl, pa kaj je to rješenje??? vježbati ajde, ali kaj cijeli život da pijem tbl, pa rikneš od posljedica koje to nose, a još te i boli, jer postaneš otporan na te tbl uh,  ??? E da i sad čekam EMNG
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 15, 2016, 12:56:11 poslijepodne
Mene isto jako smetaju te tablete,već par dana razmišljam da odem rađe na infuzije i injekcije. Evo pijem 18 tableta dnevno,a dalje boli. I još k tome onda dobim vaginalne upale od tog sranja,a papa test super. LOM mi onda daje nekakvu jednu kapsulu,pa se onda smiri,ali svako malo ju trebam. Imunitet mi je koma.Pa onda probiotike pijem,pa razne


vitamine,ali nikakva korist od toga svega....jedino mogu pohvaliti u ovom stupu srama moju LOM Lelu Grabant,neurokirurga Vječeslava Kčiru Fideršeka i doktoricu u ambulanti za bol. Ostalo sramota,pogotovo fizikalne.

I još u vezi sređivanja. Jučer mi je bol bila onak lagana,podnošljiva pa sam si uspjela obojiti kosu i nekak normalno odrezati nokte na nogama i to u ležećem položaju. Kod frizerke nisam bila tri mjeseca jer mi je predugo i prenaporno tamo sjedeti. Meni je praznik dok si mogu lijepo i pravilno odrezati te nokte na nogama.
Danas si budem nalakirala nokte na rukama jer se moram srediti za neurokirurga i našminkala se budem,ali budem vjerojatno šepala.....a onda si nek misli tko šta hoće.

I svejedno izgledam ko zombi,pa niti šminka tu ne pomaže. :'(
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Elina - Veljača 15, 2016, 21:20:44 poslijepodne
Nije ti nista jer ravno setas, hodas hahahaha. Pa ovo je bolesno. Ja se trudim ravno hodati i da ne sepam, bas radi sebe. A to koliko me boli nitko ni ne moze razumjeti osim Vas ekipa na forumu.
A znaci ne bi se trebale ni malo nasminkati? meni iskreno djeluje na psihu kad se malo nasminkam. Osjecam se bolje, zdravije eto barem 15 min
Ja sam operirana na Rebru i za sada imam samo pozitivna iskustva, osim sta nisam dobila bas neke upute kako se ponasati nakon operacije
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 16, 2016, 13:33:35 poslijepodne
Ovo sa rezanjem noktinu na nogama je prava drama.  :'( Kod mene obično barem tri puta ode život u PM! Dok savijem te proklete noge, pa počne tremor, a živac je... S time ja imam i u cervikalnom dijelu loše stanje pa ne mogu odrezati ni na rukama kak spada.  >:(

Jučer me apotekarka optužila da sam krivotvorio recept. Bila je bitka da ga primi i naruči drogu i sad čekam 16:00 h da odem, a kiša lije, mene bole obje noge, treba sad prehodati 1,2 km. Ako idem busom dođe mi na isto jer je ta apoteka koja hoće s drogama imati posla, bogu iza nogu. Apotekarku sam prijavio Ljekarničkoj komori jer je bila bezobrazna ko' štakor. Bezobrazne su i u drugim apotekama, samo zato kaj imam 33 godine i kaj ne vjeruju da mi to treba za bol nego misle da lažiram recepte da se drogiram. Sva sreća da me Lyrica smirila jer bi se tak počel derati i još bi im sve porazbijal! :D
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ljiljana252 - Veljača 19, 2016, 12:10:13 poslijepodne
Evo malo novosti iz zdravstvenog sistema.Poćetkom prvog mjeseca naručila sam se za EMNG i neurologa.Uredno dobila termine EMNG 25.2,neurolog 29.2.Danas u jutro me zovu iz bolnice da mi oni nemogu obavit pretragu jer je sestra koja radi s doktoricom slomila nogu.Ja im pokušam objasnit da mi ta pretraga treba do pregleda neurologa,jer ako odem bez nje,isti će me ponovo na nju poslat pa ću ponovo čekat par mjeseci i za jedno i za drugo.i da tim načinom samo bukiram listu čekanja i trošim državni novac nepotrebno.Pa ju pitam šta sa drugim pacijentima nisam ja jedina? Pa ta sestra če biti na bolovanju bar 1-2m.kako da u cijeloj bolnici nema zamjene? Kaže ona meni neka zovem po bolnicama i molim da me prime unutar tih 10 dana.(možeš mislit svuda se ćeka bar 1m.)Stalno nešto prigovaraju pacijentima da su ovakvi i onakvi,kad pokušaš biti fer nejde.najgore mi je što sam trebala čekati još samo pet dana,svi znate onaj osječaj kad dočekaš termin,sretan si kao malo djete i još moliš boga da je nalaz dobar.Sad opet sve iz početka još koji mjesec čekanja i još koja kutijica tabletica :'(
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 19, 2016, 15:11:41 poslijepodne
Bezobrazni su! Ako ne mogu pružiti uslugu, onda oni moraju naći zamjenu. Ovako ti propada i uputnica, jer je njezin rok trajanja vezan uz narudžbu. Ta uputnica vrijedi 30 dana nakon izdavanja, sada se više nigdje ne možeš naručiti nego moraš prvo po LOM po novu. Nazovi ured ravnatelja, traži njega ili zamjenika, ako te hoće otkantati reci da ćeš ih prijaviti HZZO-u zbog nepoštivanja Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zaštiti prava pacijenata! Uostalom, možeš im se zaprijetiti i kazneno, jer ti uskraćuju pravo koje ti pripada po osnovi zdravstvenog osiguranja, za što je predviđeno posebno kazneno djelo. Možda je čak bolje da ih sve dobro zastrašiš opakim mailom koji pošalješ na 10 adresa iz uprave bolnice! Ako ti treba pomoć, javi se u inbox!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ivan bozic - Veljača 19, 2016, 15:45:19 poslijepodne
Ljudi pozdrav ! Evo skakal bi od sreće da me ova noga ne muči. Dobil sam termin kod operatera u srijedu ujutro. Nadam se da bu predložil operaciju... Snaha me masira i radi vježbe... Neke su jako bolne,da jedva izdržim al kad se smiri bol mogu se čak i osloniti na bolnu nogu. Situaciju u kralježnici ne može riješiti pa se nadam da bude za operaciju. Htio sam podijeliti ovo sa vama ! Želim vam svima da vas manje boli !
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 19, 2016, 16:46:19 poslijepodne
Super! Evo i ja bi skakala da mogu,,ali danas pećenje u križima za poludjet. Sretno  :-*
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Elina - Veljača 19, 2016, 19:51:28 poslijepodne
Ljiljana nemam rijeci. To je cisti bezobrazluk
Ivane drago mi je sto se to rijesilo da se ne ceka peti mjesec

A ja danas do infektologa u Karlovac. Doktorica je zivi uzas. Prvo me napala da po sto sam ja dosla k njoj. Ja joj lijepo kazem da me poslao neurokirurg da nemamo problema sa anestezijom. Onda mi je rekla da sam dosla prekasno, da je pola 3(a ja cekala od pola 1) i neka se vratim u pon oko pola 11.
Mene sada zanima dal ta tuka zna koliko mene boli i da ja moram putovati? i da pijem i gutam tablete. I da, zna, jer sam joj rekla, a ona je meni na to rekla da je preumorna i da joj mozak ne funkcionira
I to se zove doktorom
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 19, 2016, 20:07:07 poslijepodne
Ljiljana znam samo da ta med.sestra koja s doktoricom radi Emng nije obična med.sestra jer na mojem nalažu piše da je ona asistent i to mag.physioth. Valjda zato nema zamjene,ali svejedno. Svi bi trebali imati zamjene. Uglavnom zdravstvo nam je u teškoj bananu. Ja sam isto danas doživjela meni neobjašnjive stvari. Mama danas operirala neku izraslinu na kapku,pustili je doma i sutra se ujutro mora javiti na odjel,valjda previjanja.....ali ona se vodi kao da je na bolničkom liječenju !!!!????? Ne kužim

Pod 2.
Brat išao u ZG Sestre milosrdnice na pregled uha i doktor nije mogao otvoriti cd od CT pretrage,tak da takoreći nije ništa rješio,a čekao dva mjeseca na pregled. SAD preporuča da u Čk otvore CD i da na nešto obrate pozornost i onda po potrebi natrag u Zg sa novom snimkom.OMG...
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ljiljana252 - Veljača 19, 2016, 20:09:02 poslijepodne
Evo uspjela sam se dokopat termina idem 9.3 preživit ću do tad kao i uvjek.Uvjek mi bude žao doktora i medicinskog osoblja,,puno rade,male plače,nadrkani pacijenti....al mi danas palo napamet jel njima možda žao nas pacijenata?pitam se pitam.....
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Veljača 19, 2016, 20:20:31 poslijepodne
Jedina doktorica koja je suosjećala samom je bila doktorica u ambulanti za bol nešto je bila spomenula da i ona pije puno lijekova i prije dva tjedna sam je vidjela da hoda uz pomoč štake.Mislim da ih je ipak premalo kojima je stalo i koji se sažale nad nama. :P
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Veljača 20, 2016, 15:54:08 poslijepodne
Istina, i sa mnom je zapravo jako suosjećala doktorica iz ambulante za bol, ali i fizijatrica. Ona se uvijek ispriča nakon što me pregleda, jer kad mi napravio Lassague test (podigne noge) i rastegne sa svih strana, izgledam kao namlaćena životinja. 
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Ožujak 02, 2016, 22:12:27 poslijepodne
Evo opet moram pisati tu,pod stup srama. >:(

Već sam bila napisala da je moj " omiljeni šalter" u ČK bolnici onaj na fizikalnim terapijama.
I idem ja jučer kod fizijatrice i prvo na šalter : Dobro jutro! Izvolite?!...predam zdravstvenu i velim da sam naručena i da imam D1 uputnicu. I POČELA JE ::: ali gospođo,ne možete mi samo tako doći,trebate imati napisano od svoje doktorice da trebate pregled  :o  ,ali dobro kad ste već naručeni sad ću vas uzeti,ali ubuduće.....grrrrrr....onda sam se sjetila : Imam ja onu ispričnicu na kojoj piše molim pregled fizijatra. Onda sam joj to dala...e to može.

Eto,a u ambulanti za bol isto imam D1 tamo nije ništa trebalo.
I riješim ja kod fizijatrice i ajde opet na j....i šalter.
Pita me dotična kad bi mi odgovarale terapije (Wtf???) ja odgovorim mrtva-hladna..svejedno!!! Pita dalje 16.3.može? Ja opet svejedno. Onda opet pita hoćete prije ili poslje podne,e ja pa opet svejedno. Onda je napisala vrijeme i izvolite,ja hvala i doviđenja!!!!

Još se k tome dere kao da sam gluha....užas.
A  " svejedno " sam govorila iz razloga, jer budem sad po svježim informacijama na blokadu išla tek  22.3. Tak da budem terapije trebala na par dana prekinuti. Onda bude opet na šalteru opće narodno veselje,osim ako doktorica iz amb.za bol sama to ne sredi ( obećala je da bude).
A razgovor s fizijatricom napišem pod drugu temu,jer definitivno ne pripada tu.
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Ožujak 03, 2016, 18:17:29 poslijepodne
Ja ne znam jel oni nas namjerno izluđuju ili je to jednostavno tak.  >:( Meni je pregrozno, nisam tako odgojen, da se derem po šalterima, ali su mi živci već potpuno razmrdani i malo fali da neka babetina odleti u PM. Oni se uopće ne boje da će im netko nekaj napraviti jer su ljudi bolesni pa ne mogu, ali nisu svjesni koliko meni nekad dođe da im porazbijam glave. Naročito na fizikalnoj terapiji: fizijatrica je OK, ali one što tamo rade to se tako dere i tak su bezobrazne, osim jedne. I ta jedna kad drugima kaže kako joj je žao što je meni tak loše, druge joj onda govore da nek ne priča gluposti da kak je njima koje tamo rade.  :o Suosjećanje s pacijentom 0 bodova. Sad imam opet kod njih fizikalne u 5. mjesecu, to je svaki dan putovanje amo-tamo i sad su me stavili kod jedne terapeutkinje koja si je sva šik i najpametnija na svijetu i već vidim kako ću dobiti mlade. Jedino što se ipak nakon tih terapija osjećam nešto više OK, pomognu oko upale živca, ali procedura je za popi... Imaju previše energije pa se deru, ali mislim da se pacijenti isto trebaju početi dračiti pa da bude 1:1!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ljiljana252 - Ožujak 03, 2016, 19:57:36 poslijepodne
Meni je tak muka od tih fizikalnih,pogotovo sad kad mi je otišla i fizijatrica,Ja na fizikalne hodam u toplice na pregled čekam nekih mjesec dana,što je ok.ali da krenem na fiz.to čekam 6 mjeseci još.Več imam plan razrađen u glavi šta ču im reči kad dođem na pregled.da mi daju samo struju i mckenzi vježbe i da ču si DNS platit.jer mislim da je to najkorisnije i to mi najbolje pomaže.a one svoje blatne kupke i druge gluposti nek ostave za one babe od 80 godina nek njih namaću.ako mi ne napiše da mogu odmah krenut ili u nekom pristojnom terminu nek mi izvoli dat ljekove za bol dok čekam termin.Evo ja snjima ljepo več 10 godina i evo gdje me to dovelo.Moram se malo trgnut i borit za sebe (psovat) inače ništa >:(
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Ožujak 03, 2016, 19:59:40 poslijepodne
Sad mi je palo na pamet kak je bilo prošle godine,prije operacije.
Drugi put sam bila u životu tamo. Riješila sam pregled kod fizijatrice i na nalazu je pisalo : naručena na Emng 22.5.2015. a u MEĐUVREMENU 12 Th. Odem na šalterčić po termin za fizikalne,a ona meni veli u 9.mjesecu. Ja velim,ali piše u međuvremenu(tako je i doktorica rekla..odmah na terapije),ali nema šanse da pročita nalaz i navlačim se s njom....i onda veli Je gospođo,vi imate takvu bolest s kojom budete morali živjeti!!!! I pokušavam joj objasniti,ali nema šanse i zapiše termin 16.8. Ja sam bila luda,živčana i nikaj...odem iz bolnice i pravac k LOM. Ona veli pa to nema smisla,podcrta to u MEĐUVREMENU i veli nek nazovem i probam joj objasniti. Odem doma,natipkam broj i molim Boga da se javi netko drugi,ali ne  j a v i l a  se moja omiljena. 15 min smo se natezale i na kraju veli nek dođem natrag da je možda nešto predvidjela. Pa daaaa,to je tak jednostavno,s tim bolovima opet voziti 30-tak km do Čakovca. Onda sam rekla da ja sad ne mislim natrag u Čk i da bude sutra došla mama umjesto mene.
Mama je ujutro otišla i tamo je bila doktorica koja me pregledala i odmah je pitala što je za problem. Odmah se sjetila i rekla šalterici da je napisala odmah na terapije.
Tada se ispričala mami na nesporazumu i napisala termin za fizikalne za par dana.
I onda ja po običaju krenula na terapije i to samo na dva dana,jer sam ih zbog bolova morala prekinuti. I tada je za par dana bila indicirana operacija.
Evo.....uvijek sranje na tom šalteru....hahaha...i sad će uskoro opet nanovo  8)
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Ožujak 04, 2016, 04:43:03 prijepodne
Kod mene su ko' fol promijenile princip fizikalne, tako da svaki pacijent treba imati svojeg fizoterapeuta i svi bi pacijenti nakon završene th trebali dobiti svoj nalaz sa mišljenjem tog terapeuta o napretku. Na kraju se sve svelo da su mašineriju poraspodijelili po sobama tak da se više ne šetaš iz sobe u sobu i za jednu sobu je zadužena jedna terapeutkinja, a dvorana je ipak ostala izdvojena (srećom, na MG ne idem jer ih radim od doma, a sad ih je neuro zabranio za LS). I onda uđeš npr. u sobu 2, a kad tamo još po 2-3 pacijenta svaki na svojoj struji, lampi ili kratkom valu i kaj ja znam i onda se rotiramo, a terapeutkinja sam uzdiše kak joj je teško. Joj... Već sam prošao oko 100 tih terapija, ne znam niti broj. I onda nakon dva dana što mi stavljaju laser me pitaju "jel vam šta bolje?". Ma daj. :D Moram zaraditi pare da si kupim magnet, struju već imam i još mi samo fali laser i onda mi one više uopće ne trebaju. 8) Samo me bezveze natežu i to jedan dan ujutro, drugi popodne, ne mogu si ništa organizirati u danu, a ako mi je preloše i propustim koju terapiju, nema nadoknade. Fizijatrica je super, stvarno nikad nije od mene digla ruke i jako mi je pomogla sa vratnom kralježnicom i u torakalnom dijelu, nije njena krivnja što je u LS stanje koma, ali fizioterapeutkinje (osim jedne Bosanke) su užas i strava!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Ožujak 04, 2016, 05:44:08 prijepodne
Mi pa u Čk imamo kartone i tu fizioterapeuti stavljaju plususiće dal si bio ili ne. Nikakvu drugu evidenciju ne vode. Onda jedan dan stave,pa jedan zaborave i to ti je to.
Sad dok sam npr.hodala za koljeno,10 dana sam bila,a ostala dva dana sam si sama označila da sam bila jer tko zna.
A th.su bile struja,led i MG. I to bi kao trebalo zagladiti moju hrskavicu....ma daj,bacanje novca.
Dok te recimovu Vž upisuju u kompjuter,a u Čk niti nemaju kompjutere. Jad i bijeda.
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Ožujak 04, 2016, 21:30:42 poslijepodne
Kod mene su isto kartončići, i to mi daju neki koji izgubim nakon 6 mjeseci čekanja pa moram kod bijesne sestre po novi. Tamo stavljaju pečate s datumima i kad je gotovo, gotovo je. Meni je relativno OK nakon tih terapija, ali kad prođe mjesec dana onda je opet truba. Zato i imam doma te medicinske instrumentacije. Stvarno se predugo čeka na te terapije, a osim toga teško je i hodati na to. Ovak kad si u komi, priključiš se na sve i čekaš. Ako niš, bar je 20% učinka od placebo efekta! :D
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: ladyanita - Ožujak 10, 2016, 17:20:23 poslijepodne
Ja od ovog hrvatskog zdravstva stvarno poludim.

1. 24.2. je dogovorena ta blokada u amb.za bol i budu me drugi tj.nazvali. Od poziva normalno ništa,pa sam ja u petak zvala,ali nitko se nije javljao.Zovem u pon.nema sestre pa neka nazovem u srijedu. Zovem u srijedu ujuto,nek nazovem oko dva. Zovem poslje podne..e onda se mora dogovoriti sa doktoricom i bude me nazvala.Normalno ne zove,ajde opet ja zovem i ona meni da je rekla da me bude nazvala i nek si računam na 30.03. super...na rođendan. A bila sam u međuvremenu kod nje na šalteru,jer sam dala samo kućni broj.tel.pa sam joj onda nosila broj mobitela. Onda je rekla nek si računam na 22.03. Znam da sam treća po redu za blokadu....pa sad ako ne mogu riješiti 3 blokade u mjesec dana....onda stvarno nek ide sve...znate kamo 8)

2. Mama se ujutro naručila u Medikol kod dermatologa na uputnicu i dobila termin za tjedan i pol. Pa si ja razmišljam mogla bi i ja jer imam nekve sitne fibrome po vratu i htjela bi to odstraniti. Doktorica mi je naravno sad u 15:00 napisala uputnicu i zovem da se naručim i ZAMISLITE...oni od danas ne uzimaju više na uputnicu. Pa da te šlagira...velim pa mamu ste oko deset sati naručili,ali nažalost popunili su kvotu,nek nazovem poslje Uskrsa.
Eto....koji sam ja srečković....
Hvala Bogu da mi ove infuzije i injekcije pomažu,jer da još sad imam i bolove,fakat bi bila zrela za psihijatriju.

Imam jedino jednog doktora koji mi stvarno uvijek sve sredi i u roku par dana obavim traženu pretragu,ali mi je već neugodno ga gnjaviti. Da ga nazovem sigurno bi za par dana dobila blokadu.
Evo...jedino ako imaš vezu možeš sve obaviti...čak i MR u privatnim poliklinikama jer uvijek ostave par mjesta za one malo važnije....toliko o zdravstvu,a meni to sve užasno digne tlak >:( >:(
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Ožujak 10, 2016, 20:12:36 poslijepodne
Meni je danas tak loše od droge jer sam noćas radio, promijenio se biooritam, nisam se naspavao i sad sam sav grogy. Previše sam radio i koristio mozak, a mozak je drogiran! I ne znam šta ću iz sebe!  :o Već si sam idem na žifce, haha!
Naslov: Odg: Stup srama
Autor: Henrik VIII - Travanj 24, 2016, 08:49:07 prijepodne
Da nastavim sa svojim stupom srama  >:( prije nego odgovorim na nove teme. U petak ujutro mi je postalo znatno lošije, bolovi me probudili u 4, LS kičma, zdjelica, i najjače lijeva noga. Do popodne je bilo za poludjeti pulsirajuća oštra bol kroz nogu. U blizini su mi bili frendovi, donijeli su malo trave zelene, to je pomoglo i opustilo me, ali nakon spavanja ista stvar. Pišem neurokirurgu, on mi SMS-om odgovori da odem na hitnu i tražim da mi daju Solumedrol 125 mg i.v. uz 100 ml fiziološke otopine i 100 mg Tramala.

U subotu ista katastrofa, a kako me ranije u Vinogradskoj pregledao nurokirurg vodio sam se mišljenjem da je onda najbolje da se javim u hitnu u istu bolnicu. No, već na prijemu problem jer adresu koju sam naveo da (neprijavljeno) živim nisu htjeli priznati kao adresu gdje mi hitna smije pružiti pomoć zbog općinske organizacije rada bolnica. Osim, naravno, ako nije riječ o hitnom stanju. O tome je mogla odlučiti samo predstojnica odjela prim. dr. sc. Višnja Supanc, za što ju je pitala specijalizantica i ipak su me primili. U trenutku pregleda, ulazi u ordinaciju prim. Supanc, meni se niti ne obraća nego daje upute specijalizantici što smije napisati u nalaz i meni kaže da će mi dati samo Ketonal i Normabel jer da opijatski lijekovi ne djeluju jer sam se na njih navukao. Napomenem joj da sam te lijekove uzimao vrlo kratko, a ona mi neugodno odgovori: "to što ste se navukli je vaš problem". Sestra mi nabije dvije injekcije Ketonala i Normabela (a, btw, Normabel daju svakome i to svako malo, standardno iako se radi o adiktivom lijeku!) i ostave me da čekam u hodniku i počnem hodati brzo kao svaki normalni narkoman! Meni bolovi popuste do razine da od 10 cm koraka mogu zakoračiti 20 cm i kažem da se bol nije promijenila u bitnom. Pri tome se moj prijatelj koji je Španjolac nije mogao prestati čuditi kakav je to tretman i pitao je na šalteru; tamo nitko nije znao engleski.

U jednom trenutku dođe sestra i pita je li prošlo, ja kažem da nije u bitnome i gotovo se rasplačem od bolova i bijesa. Kažem da sam stručnjak za medicinsko pravo i da ću tužiti i bolnicu i liječnicu Supanc jer mi ne pruža medicinsku pomoć zato što misli da sam narkoman. Nakon nekog vremena, ona potpiše nalaz u kojem ipak nije stavila da sam ovisnik o opijatima (!), nego samo apliciranu terapiju, a specijalizantica me pozove da mi kaže kako mi ne mogu dati Solumedrol jer to nije njihova praksa zato što je to kortikosteroid koji je opasan i izaziva šećer i kaj ti ja znam. Uz to mi treba predati moje nalaze, ali umjesto toga zabunom mi da nalaz iste HMP od druge pacijentice, kojoj su zbog toga što je čula šumove u lijevom uhu i imala vrtoglavicu dali 240 mg Solumedrola istog dana i još prepisali daljnju terapiju istim kroz nekoliko dana! Dakle, meni jednostavno ova dr. Supanc nije htjela dati taj lijek, a sestra me još i "kaznila" što sam "ovisnik" pa nabila dvije injekcije u desnu stranu stražnjice tak da još i to boli sada.

I ništa, nakon 2 sata, stanje kao i ujutro, ja doma, stanje očaja. Neurokirurg kaže neka se spremim u Rijeku i da će me odmah srediti i operirati, ali nam je obojici to koma jer se on želi opremiti najboljim materijalima, a ja želim zaraditi pare za život za vrijeme operacije i oporavak. Nekako bi štimalo sa tim opijatima, mogu dozirati kako hoću i sam ovisno o jačini boli, a ovakve jake bolove na koje ne djeluje ništa od uobičajenih lijekova. Tijekom dana raspitujem se kaj da napravim; jedna opcija je bila da mi frend veterinar donese tu otopinu, ja to platim, on mi aplicira i provede me kao psa teškog 80 kg sa artritisom koji se zove Floki. I tako Floki vau lijevo, vau desno, i sazna da je večernja smjena hitne u toj bolnici OK, dođe frend po mene i hajde natrag. A kad ono tamo SF. Prvo, pisao meni neuro preporuku preko SMS-a, maila ili čega god, subota je i nije mi mogao napisati i poslati skeniran nalaz sa terapijom nikako, ali ovima to nije bio problem. Dali su terapiju kako je on napisao u SMS-u i ostavili me pol sata da ležim na stolu. Prvo je nestala bol u kičmi i zdjelici, a nakon još malo vremena sam mogao hodati, naravno kao i inače skraćeno, i sa povremenim isijavanjem živca, ali je užas nestao. Još je dogovor bio da danas ujutro dođem ponovo na hitnu kod njih ako ostane isto, dali bi mi još jednu "putnu" injekciju, spremam stvari i idem u Rijeku da me odmah operira.

Eto, tako da na stup srama svakako ide prim. dr. sc. Višnja Supanc, ali na stup pohvala svakako ide cijela medicinska ekipa iz Internističke hitne ambulante u Vinogradskoj, imenom i prezimenom dr. sc. Luka Vrbanić i dr. med. Iva Badžek! A Višnja Supanc je jednostavno naletjela na pogrešnu osobu. Naime, stučnjak sam za medicinsko pravo i vrag mi neće dati mira dok zbog ovoga ne bude odgovarala, bilo platila novčanu kaznu, bilo ostala bez licence na par mjeseci. Meni se specijalizantica u njeno ime ispričavala, na što sam odgovorio da ona to ne mora, jer da vjerujem da je šefica i prema njima tako bezobrazna.