Autor Tema: FBSS (Failed back surgery sindrome)  (Posjeta: 18241 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvjezdica

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
FBSS (Failed back surgery sindrome)
« : Srpanj 12, 2009, 13:39:43 poslijepodne »
Dragi forumaši,
prije svega htjela bih vam se svima zahvaliti što ste mi svojim postovima i informacijama pružili
nadu i bili vodilja kroz teško razdoblje očaja prije operacije i kroz mjesece pokušaja oporavka koji još uvijek traje.Nadam se da ću i ja svojim iskustvom koje želim podijeliti s vama, pomoći nekome.

Imam 38.g., operirala sam herniju diska L5-S1 (protruzija) u Vinogradskoj, u studenom 2008. g.  klasičnom mikrodiscektomijom, a danas se borim sa FBSS sindromom. Unatoč tome, svima vama koji se dvoumite i bojite same operacije mogu prenijeti samo pozitivne dojmove.

Operacija i moj boravak u Vinogradskoj su prošli odlično. Ovo je bio moj prvi susret sa bolnicom i operacijama i bila sam uplašena od priča kako u našem zdravstvu ništa ne štima, međutim, pokazalo se sasvim suprotno. I u uvjetima besparice sve je funkcioniralno jako dobro: uredno, hrana odlična i ono što je najvažnije - ljubazni i sposobni ljudi. Na operaciji sam završila nakon svega tri mjeseca. Na moru me ukliještila kičma, neurolog je uskoro napravio EMNG koji je pokazao oštećenje živca, a MR potvrdila herniju diska koja pritišće živac. I neurolog i neurokirurg su operaciju smatrali  potrebnom pa sam pristala. Razmišljala sam na način: oni su stručnjaci i znaju što govore, bolje da dugo ne oštećujem živac, mlada sam i zdrava i stisnut ću zube, proći to što treba proći da bi jednog dana opet lijepo živila. Čitala sam na internetu  (izmedu ostalog i vaše postove) o mogućim posljedicama, ali i pozitivnim iskustvima i odlučila da za neke stvari u životu treba riskirati. Svakao od nas odgovara za svoj život i mora sam donijeti odluke, ali i onda snositi posljedice tih odluka.

Prvih nekoliko tjedana nakon operacije sve je bilo super, šetala sam 6 km bez problema, pekla kolače za Božić... a onda su počeli grčevi u listu i bedru te trnci u nožnom prstu. Ono što me najviše onesposobljava su sasvim novi simptomi koji traju do danas: pečenje i žarenje u predjelu kralježnice na suprotnoj strani  od operirane. Žarenje se zna tako jako pojačati da gotovo onemogućuje hodanje. Značajka tog simptoma je da se akumulira sa naporom: ili se pojavi uvijek oko 3 popodne poštednog dana ili kad prepješačim 2 km. Bazen sa vrućom vodom i flaster protiv bolova koji grije strašno pojačavaju pečenje, ali mi zato hladni oblog smanjuje. Steznik ublažava simptome jer njegovim skidanjem se bol pojačava, ali  ne rješava problem i kako mi kažu ne smijem ga puno nositi. Primila sam i blokadu i to od našeg  forumskog Neurokirurga.  Nisam sigurna što je uzrokovalo pogoršanje u narednih 10-ak dana, ali ni da li je blokada dovela do poboljšanja stanja u periodu nakon toga.
MR nakon operacije nije jasno pokazala uzrok mojih problema. Neurolog je mišljenja da su pravi uzrok priraslice koje vidi, ali nikako ne preporuča njihovo uklanjanje operacijom jer je mišljenja da će tek onda početi bujati. Savjetuje mi da se naučim živjeti s bolovima. Moj neurokirurg  je mišljenja da su problemi uzrokovani nestabilnošću kralježnice.

Slažem se sa svima koji su već napisali da je važno imati pozitivan stav i povjerenje. Ja imam apsolutno povjerenje u svog neurokiruga jer se zna da je vrhunski stručnjak i  što je još važnije ja kao pacijent osjećam da je divan čovjek koji mi istinski želi pomoći. Trudim se imati pozitivan stav, vodim se onom da nakon kiše uvijek zasja sunce, a svima nama koji prolazimo kroz ovo itekako pada kiša pa će prije ili kasnije doći i sunce.

Danas je moj život moj kičma. Budim se osluškujući da li me već boli ili ću imati lijepo i normalno prijepodne. Odustala sam od svega što čini mormalan život  kako bi dobila vrijeme koje je potrebno kralježnici da se odmori. Promijenila sam radno mjesto pa više ne radim tako odgovoran i stresan posao, neću više morati ostajati na poslu 10-tak sati.  Nakon posla na kojem jedva izdržim 8 sati moram ležati kako bi nakon toga bila sposobna za bilo što. Pokušavam ne misliti na to da odustajem od važnih stvari ili onog što me nekad veselilo. Ne želim se pomiriti sa činjenicom da neću nikad postati majka i da možda više nikad neću imati normalan život bez boli.

Sve je to FBSS o kojem se u knjigama i na internetu poprilično stidljivo piše i zato se zahvaljujem našem Neurokirurgu jer  je jedan od rijetkih koji otvoreno o tome piše.  Hvala mu što koristi svoje dragocjeno vrijeme da bi nam pomogao. To dokazuje da je veliki i plemenit čovjek, kao i moj neurokirurg i da zajedno potvrđuju onu da je biti doktor najplemenitije zanimanje. Ja sam, kao i većina vas, i dalje puna pitanja i zato se nadam da cijenite ljude poput Neurokirurga, Kokoline i ostalih koji se istinski trude da nam pomognu. Budite mi dobro i veselo, pred nama je ljeto!






08.2008. protruzija L5/S1
11.2008. Microdiscetomia, flavectomia

uriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 254
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #1 : Srpanj 12, 2009, 14:22:25 poslijepodne »
Pozdrav Zvjezddice.
Odličan post,sve stoji što si navela.Možemo biti zbilja sretni na savjetim koje ovdje dobijemo,a i da se međusobno izjadamo.A i ja sam oduševljen tretmanom pri operaciji,tako da mi je to dalo vjeru kako i u nas ima pravih ljudi i profesionalaca.
Ali mislim kako moraš puno pozitivnije razmišljati.Sve što si navela ,uvjeren sam ,moći ćeš i ostvariti.Samo ustraj u vježbama,a ponekad i stisni zube , pretrpi i odradi.Znam,ponekad je ujutro teško i ustati a kamoli raditi vježbe a ono peče i boli.
Moj ti je savjet probaj nešto manje agresivno.Npr. tai-chi ti je odličan.Naizgled banalne vježbice, iskombinirane sa sinkroniziranim pokretima i disanjem,opustit će te,poboljšat cirkulaciju i dati ti zamah za novi dan.Ujutro i posljepodne i vidjet ćeš kako ubrzo osjećaš lakoću pokreta.Kao da pleseš. Svaka minuta uložena u bilo kakav vid vježbanja,naravno ako ne uzrokuju jaku bol,tijelo će ubrzo nagraditi.Poslije kad budeš bolje dobra i je i Egoscue metoda-pokretom do zdravlja.
Samo hrabro i vidjet ćeš.Ti ćeš ćeš kontrolirati  kralježnicu, a ne ona tebe.
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

GSM

  • Gost
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #2 : Srpanj 12, 2009, 16:46:57 poslijepodne »
Dobrodosla na forum, korisno (za nove clanove koji ce ovo procitati), ali zalosno iskustvo.

Kakav je sada vas plan, sto se moze uciniti da se vas FBSS izlijeci ili bolje receno smanji?

Kraljeznica.com forum

Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #2 : Srpanj 12, 2009, 16:46:57 poslijepodne »

magi

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 90
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #3 : Srpanj 12, 2009, 22:22:08 poslijepodne »
Pozdrav Zvjezdice! Kao prvo moram ti reći da me tvoj tekst ma koliko iscrpan i poučan bio prilično prestravio. naime ja sam u drugom mjesecu operirala kralježnicu u predjelu L5-s1 i 3 mjeseca je sve bilo savršeno a onda je počelo nekakvo rezanje u predjelu ispod desnog djela stražnjice (suprotna strana od one na kojoj je bila bol).Nalaz MR ne upućuje na ništa što bi bilo uzrok boli (nema priraslica ni pomicanja ostatnog dijela diska). Bol se javlja samo pri dužem hodanju ali je ponekad toliko intenzivna da zahtjeva tabletu protiv bolova. Do svog neurokirurga još nisam uspjela doći tako da mi ostaju samo ngađanja o čemu bi se moglo raditi. Fizijatrica je predložila posjet ortopedu kako bi mi se izmjerio balans kukova. Kako si sigurna da je kod tebe u pitanju FBSS i dali postoji način da se takvo stanje  popravi ili je to borba za cijeli život? Veliki uplašeni pozdrav

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #4 : Srpanj 13, 2009, 01:32:46 prijepodne »
Iz knjige o kraljeznici:
"Po našem mišljenju FBSS se najčešće događa kada je pogrešan pacijent operiran. Nažalost FBSS je vrlo učestao. Simptomi su slični kroničnim bolovima kralježnice s razlikom da se pojavljuju nakon operacije. Razlozi FBSS-a mogu biti:
- rana infekcija nakon operacje
- operacija izvedena na pogrešnom nivou ili loše zarastanje
- psihološki faktori
- neodgovarajuća rehabilitacija nakon operacije
- drugi strukturalni problemi (stenoza, ...)"

FBSS nije sindrom u pravom smislu rijeci već opisuje stanje prisutnih bolova nakon operacije.
Molje mišljenje je osim slučajeva kada se radi o fizičkim stvarima (priraslice, ponovni problem s diskom,....) najveći problem neodgovarajući postoperativni oporavak. Koliko ja razumijem velika je razlika izmedju bolova koji nikad nisu ni nestali i onih koji se pojave nakon nekog vremena od operacije.

Nista nisi napisala o vremenu nakon operacije. Jesi li bila u toplicama, ako jesi kada si bila i gdje, jesi radila vjezbe nakon operacije, jesi dobila vjezbe prilagodjene tebi ....

Ja sam bio u situaciji kada sam bio totalno slomljen (u dva navrata) i samo vjezbanje i bazen su me spasili.
Sto se tice umora nakon 8 sati posla i meni je bilo tako tocno tako. Vjezbanjem sam dosao do toga da sad mogu biti vani po citav dan.

Budem kroz par dana napravio scan jedne slike koja jako dobro opisuje FBSS i kako nastaje.
« Zadnja izmjena: Srpanj 13, 2009, 01:36:52 prijepodne bojan »
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

zvjezdica

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #5 : Srpanj 13, 2009, 09:31:27 prijepodne »
Od srca vam hvala na pozdravima i savjetima. Odmah moram naglasiti da mi nije bila namjera uplašiti bilo koga od vas već samo opisati svoje iskustvo i dobiti od vas poneki savjet. Post sam počela pisala upravo sa namjerom da onima koji idu na operaciju razbijem strah od samog boravka u bolnici i same operacije. Taj dio sam prošla sa smješkom jer su ljudi u bolnici stvarno divni, a sam postoperativni oporovak nije bio bolan kako sam ja to zamišljala.  Nažalost nisam mogla završiti u pozitivnom tonu jer stvari nisu tako išle, ali ja i dalje iskreno vjerujem da ću biti dobro. Možda nisam dovoljno naglasila, ali i da mogu vratiti vrijeme opet bi otišla na operaciju. Ono gdje sam pogriješila je moja odluka da ne idem u toplice nego u jednu polikliniku u Zagrebu i to što sam krenula na posao nakon dva mjeseca. Nisam htjela prihvatiti činjenicu da sam bolesna, htjela sam se što prije vratiti u "normalni život" jer mi se tada činilo da je to najbolji način da ostanem pozitivna i izbjegnem depresiju koja me počela hvatati i onaj osjećaj beskorisnosti. Zato savjet onima koji se pitaju kada krenuti (a vidim da je to jedno od najčešćih pitanja na forumu): ne žurite!
Odlučila sam se za vježbe u privatnoj poliklinici, plaćala 45-minutne tretmane upravo zato da dobijem induvidualni pristup i da netko kontrolira što i kako radim. Na bazenu sam bila vikendom, ali me to uvijek vraćalo korak nazad pogotovo bazen sa vrućom vodom. Mislila sam to se valjda rastežu priraslice.
Plan: nakon puno plivanja i vježbanja na moru, idem kod jednog poznatog fizijatra na konzultacije, krenut ću sa induvidualnim vježbama kod drugog fizioterapeuta... Imam puno povjerenja u svog neurokirurga pa sam nekako mirna. Ako stvari neće biti bolje na jesen idem do njega, pretpostavljam da onda slijedi onaj algoritam o kojem je pisao Neurokirug. Puno čitam o problemima kralježnice, udžbenike iz neurokirugije, fizikalne medicine, internet... Ima ljudi kojima je stvarno puno gore nego meni i koji se pate godinama i zato moram šutiti. Prije godinu dana nisam imala većih problema sa kralježnicom, pa će možda tako biti opet za godinu dana.

Pozdrav svima!  Draga Magi žao mi je što sam te tako prepala.
08.2008. protruzija L5/S1
11.2008. Microdiscetomia, flavectomia

Tesla

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 194
    • Profil
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #6 : Srpanj 13, 2009, 10:55:56 prijepodne »
Pozdrav zvjezdice!
Zao mi je zbog tvojih probloma. Tvoji simptomi su slicni mojim. Neznam koliko si sada funkcionalna, i dali bas imas potrebu za reoperaciju. Moj ti je savjet da popricas sa svojim neurokirurgom ponovo uvezi operacije i da ga pitas za gel protiv priraslica, ako su one u pitanju. Primjetio sam da se neurkirurzi teze odlucuju za operaciju kada su u pitanju priraslice. Kada sam prvi put dosao kod svog neurokirurga, odmah je prihvatio da mi operira extruziju, a kada smo ustanovili priraslice, bogami morao sam duzi razgovor obaviti sa njim, od moje funkcionalnosti, materijalnog stanja do statusa da nemam pravo na mirovinu.
Dali i sada imas te grceve u nogama? Kod mene su dosta prisutni, nocas sam imao jaki grc(najjaci do sada) koji je trajao oko pet minuta. Bio sam se dosta prepao da nije doslo do novog ostecenja. I sada me noga boli, neznam kako cu danas na terapije. Ovih dana sam pokusavao zanemariti bolove i probati funkcionisati 8 sati, da vidim dali bih mogao raditi. Uspio sam samo dva dana i evo strefi me ovaj grc. Na banje idem evo trinaesti dan i sada zadnjih nekoliko dana imam probleme sa lezanjem pa moram hodati da ne boli.
Kod mene bolovi dolaze u stalnim epizodama, recimo dodje povreda, oko sedam dana boli, pa se malo oporavim jedno cetri dana , pa opet nova povreda i tako dalje nesto slicno. Ove bolove prati i ludo poigravanje misica u nozi koje dovodi do grceva.
Dali su zvjezdice i kod tebe ovakvi bolovi?
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

Neurokirurg

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 330
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #7 : Srpanj 13, 2009, 11:36:25 prijepodne »
pa ovako,
FBSS je prolongirano bolno stanje nakon operacije kraljesnice. uzroci su multimodalni no svode se pod zajednicki nazivnik: losa indikacija i losa operacija. neki pominju i los i neadekvatan poslijeoperacijski fizikalni tretman s cime bih se samo djelomicno slozio. da bi se smanjio postotak FBSS sindroma kojeg kod klasicne operacije, mikrodiskektomije, ima oko 30 %, pribjeglo se novoj, minimalno invazivnoj filozofiji pristupa i operqacija kraljesnice.
bolest kraljesnice pocinje s bolescu diska. to je jedina i najveca istina koja je zajednicki nazivnik svim bolnim stanjima u kraljesnici. do sada se taj bolesnic diks nastojao maksimalno odstraniti kako bi se "izlijecio" bolni sindrom. no medjutim to tako ne ide. disk, ma koliko je ostecen potrebno je maksimalno sacuvati. svi ovi principi cuvanja diska, minimalnog ostecenja kraljesnice, adekvarnog samorehabilitacijskog tijeka dovode FBSS na 3-5 %. ako se FBSS i razvije bitno je razluciti sta je uzrok boli:, ostatni disk, neadekvatna kostana dekompresija ili mehanicki instabilitet ili kombinacija necega...
jedna jako bitna cinjenica koja nikako da vam sjedne je VRIJEME CEKANJA OD POJAVE SIMPTOMA DO OPERCIJE!!!!!
matematika je slijedeca: operacija < 4 mjeseca od pocetka bolova - statistika vrijedi; operacija >4 mjeseca, - statistika ne vrijedi!!!!



Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Iz knjige o kraljeznici:
"Po našem mišljenju FBSS se najčešće događa kada je pogrešan pacijent operiran. Nažalost FBSS je vrlo učestao. Simptomi su slični kroničnim bolovima kralježnice s razlikom da se pojavljuju nakon operacije. Razlozi FBSS-a mogu biti:
- rana infekcija nakon operacje
- operacija izvedena na pogrešnom nivou ili loše zarastanje
- psihološki faktori
- neodgovarajuća rehabilitacija nakon operacije
- drugi strukturalni problemi (stenoza, ...)"

FBSS nije sindrom u pravom smislu rijeci već opisuje stanje prisutnih bolova nakon operacije.
Molje mišljenje je osim slučajeva kada se radi o fizičkim stvarima (priraslice, ponovni problem s diskom,....) najveći problem neodgovarajući postoperativni oporavak. Koliko ja razumijem velika je razlika izmedju bolova koji nikad nisu ni nestali i onih koji se pojave nakon nekog vremena od operacije.

Nista nisi napisala o vremenu nakon operacije. Jesi li bila u toplicama, ako jesi kada si bila i gdje, jesi radila vjezbe nakon operacije, jesi dobila vjezbe prilagodjene tebi ....

Ja sam bio u situaciji kada sam bio totalno slomljen (u dva navrata) i samo vjezbanje i bazen su me spasili.
Sto se tice umora nakon 8 sati posla i meni je bilo tako tocno tako. Vjezbanjem sam dosao do toga da sad mogu biti vani po citav dan.

Budem kroz par dana napravio scan jedne slike koja jako dobro opisuje FBSS i kako nastaje.

zvjezdica

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #8 : Srpanj 14, 2009, 20:01:16 poslijepodne »
Pozdrav svima!
Tesla, žao mi je što se i ti patiš tako puno, nadam se da se polako povlaće. Do sad su me svi blijedo gledali kad sam spominjala grčeve, ali evo bar me ti razumiješ. Nigdje u knjigama nisam saznala puno što ti naši grčevi znače - da nam se oštećeni živac nije oporavio, da ga i dalje nešto pritišće ili je nešto treće u igri? Grčevi u listu, a ponekad i u bedru se jave kad vježba, kad spavam, ali znaju i kad sjedim pa zbog njih ne vozim auto. Kao i kod tebe ima perioda kad ih nema, pa se opet pojave, pa na tjedan dana nestanu... Srećom moji ne traju 5 minuta kao kod tebe, a mogu zamisliti kako ti je. Često me boli list i škakolji srednji prist na nozi - sve to na onoj strani koja je operirana. Budući sam otišla na operaciju točno nakon tri mjeseca od ozljede nadala sam se da živac nije puno oštećen.
Drugi set simptoma koji me još više muči je pećenje i žarenje kičme ali na suprotnoj strani, imaš li ti to?

Da li netko od vas zna efikasan način kako ublažiti to pećenje i žarenje koje se ako ne legnem proširi skroz na bok? Ne reagira puno na Zaldiar i ostale tablete, nekad pomažu jako hladni oblozi, ali s njima ne mogu na posao?
Sa nestrpljenjem čekam da Bojan pošalje scan.

Forumaši moji nadam se da plivate i uživate u ljetu!
08.2008. protruzija L5/S1
11.2008. Microdiscetomia, flavectomia

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #9 : Srpanj 14, 2009, 21:48:24 poslijepodne »
Malo me prevarilo to sto se slika nalazi pored okvira u kojem pise o FBSS tako da nije o tome ali mislim da ima veze s FBSS.
Moje misljenje je da slika pokazuje zasto je dobro st oprije otici na operacije. Mislim da je to ponekad i vazniji razlog od samog ostecenja zivca.
Ja sam otisao na operaciju skoro 7 mjeseci nakon pocetka tegoba, a jedno vrijeme sam oskoro vukao nogu. Da ne pricam da su mi pricali da je to samo isijas i da sam u takvom stanju trcao cross. Danas nemam problema zbog zivca vec zbog onog sto prikazuje slika.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Tesla

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 194
    • Profil
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #10 : Srpanj 15, 2009, 10:18:52 prijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pozdrav svima!

Drugi set simptoma koji me još više muči je pećenje i žarenje kičme ali na suprotnoj strani, imaš li ti to?

Da li netko od vas zna efikasan način kako ublažiti to pećenje i žarenje koje se ako ne legnem proširi skroz na bok? Ne reagira puno na Zaldiar i ostale tablete, nekad pomažu jako hladni oblozi, ali s njima ne mogu na posao?
Sa nestrpljenjem čekam da Bojan pošalje scan.


Ja imam tupi bol koji ide iz kicme u but, vrsta bola kao kad zub boli. Popijem analgin, pa cesto djeluje. Ako ne pomogne onda moram hodati i biti zagrijan.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

brinetka

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 215
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #11 : Srpanj 16, 2009, 23:17:42 poslijepodne »
Pozdrav Zvzdica, odlican post....pozdrav i svim prisutnim clanovima...

Mene je zarilo u butu, izpod buta, kroz nogu, stopalo utrne....pijem Neurontin, konacno sam prestala morfij, uzimam Tramal po potrebi...to jednostavno ne mogu izljeciti....ko da bi imala vulkan u straznjici...jednostavno samo TENS moze smiriti upaljenost...valda, meni nije...al kazu da kad ga dugorocno uzimas, da pomaze, ja cekam novi da mi moji posalju iz SLO...
KO da me je neko prokleo, toliko zelim zivjeti i hodati a uvjek nesto...Voljela bi ti reci sta pomogne za to pecenje, al ja to nisam rjesila, jest da su mi mnogo ublazili bolove al imam pravo samo 3x na taj termokoagulacijski postupak...i to kad popusti, zna se...
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

senainter

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 499
    • Profil
    • Email
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #12 : Studeni 05, 2009, 22:55:20 poslijepodne »
Za pecenje i zarenje meni pomaze polar gel proizvodi ga pharmamed i u sarajevu kosta 5KM ili ti 2,5 eur, i pomogne ili kad mi se noga zagrije hodanjem i tad me bol popusti. Medjutim ona bol koj me reze i cijepa na dva dijela e za to nista ne pomaze ufffff.  ::)
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

brinetka

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 215
    • Profil
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #13 : Studeni 06, 2009, 14:55:19 poslijepodne »
Pisala sam vec, da sam i zivu koprivu stavljala na guzu i al to pecenje se rjesi tako, da se nerv uspava, i kako ga uspavati, umrtviti, e to je vec pitanje za Nevru il Gsm...Meni je pomogao Rhizolyz tretman, jer su nasli gdje je problem i gdje je to ostecenje i nadam se da ce to poceti izvoditi i u nasim zemljama....
Pomaze i Diana, Syntol, sve na bazi mentola...ja sam jednom stavila taj gel i najlon preko i rane mi se napravile, al nisu me rane bolile toliko, koliko su me boljeli ti ishiadicni centri na (u dubini guze je to, kazu hahah)..

Meni je reko ortoped da moram zivjeti u sredini, ne smijem mirovati, niti smijem biti previse aktivna, moram drzati tu sredinu, jer je nevrolosko obolenje zacarani krug...sklop misica, tetiva, nerva..jednom djelu tjela pomognes, drugom odmognes...to pisem tebi Seno, mislim na to razdiranje izmedju mjehura i repnjace...
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

senainter

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 499
    • Profil
    • Email
Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #14 : Studeni 06, 2009, 18:54:18 poslijepodne »
he he hvala ako me ti ne izlijecis bogami nece niko  :D
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Kraljeznica.com forum

Odg: FBSS (Failed back surgery sindrome)
« Odgovori #14 : Studeni 06, 2009, 18:54:18 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com