Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Kralježnica - vaša iskustva i savjeti => Autor teme: Tesla - Siječanj 22, 2009, 19:31:30 poslijepodne

Naslov: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 22, 2009, 19:31:30 poslijepodne
Pozdrav! Imam 30 godina, 175cm, 80kg
Dva dana sam citao vase postove, pa vrijeme je da se i ja javim.
Zalosno je to kroz kakva iskustva prolazite sa ljekarima. Ja ovdje u Sarajevu nisam imao nekih problema sto se tice ljekara, a sto se tice cekanja za snimanja tu su problemi. Prestavit cu vam kako to funkcionise u Sarajevu.
U februaru 2008. na poslu u jednoj kablovskoj TV pritisla me drvena bandera. Mene ledja presjekla niz lijevu nogu. Neznajuci da ce mi to promjeniti zivot, kontam nista je to i nastavim raditi taj dan. Kuci dodjem, ohladim se, ono poce jace boliti, ali ja kontam nista je to. Nakon vikenda odem svom doktoru opste prakse, propise mi inekcije, uputi neurologu i objasni koliko situacije moze biti ozbiljna. Neurolog pregledao cekicem, funkcionise sve kako treba, napisao mi RTG LS Kraljeznice. Ja odem, a ono me naruce za 45 dana. Kontam u sebi kakav RTG, ja cu do tada ozdraviti.
Dvanesti dan nakon povrede kihnem stojeci, a ono me jako presjece. Legnem, zaspim, kad probudi me jaki grc u lijevoj nozi i nikad da popusti i poce trnjenje sa podrhtavanjem misica. Odvuku me u hitnu, dadose mi trodon i uputnice. Od trodona nista, prodje najgora noc u mom zivotu. U jutro odem ortopedu koji je ustanovio simtome diskus hernije, propisao mi CT, tablete, kontrola. U svim onim bolovima odem da uradm CT, kad sipak, naruce me u novembru (8 mjeseci cekanja). Dovuku me kuci, ali boli. Gledajuci moju patnju dovedose mi bioenergicara. Nakon sat obrade, mene prestade boliti, samo ostade trnjenje. Covjek mi rece  da ce mi se bol vratiti, ali kad hodam i nije me izlijcio. Tako i bi, kad lezim dobro je, ali kad hodam noga niti smije visiti, niti se smijem osloniti.
20 dana kasnije stanje se poboljsava, na kontroli ortopeda napisu mi EMG i fizikalne terapije. EMG uradim privatno za 40 eura, jer nisam imao strplenja se narucivati u klinici. Kaze stara kronicna dobro kompezirana, radikularna lezija korjena S1. Uradim i onaj RTG sto sam narucen. Pise degeneracija prsljenova L4 i L5, uraditi CT. Odem neurologu, on me ponovo kucka, kad nerade ahilovi refleksi, hod na petama i prstima uredan, lazrevicev znak 60 lijeva noga.
CT privatno 75 eura, "diskus hernija L4-L5, L5-S1". Pokazem ortopedu na kontroli, a on kaze grickajuci nesto "nevalja ti ovo nista, moras na neurohirurgiju".
Neurohirug: "mislim da jeste za operaciju, ali moras uraditi MR". Kontam ne opet cekanje, odem da se narucim kad ono samo dva i pol mjeseca. Puno mi 200 eura dati privatno, ali i kontam mozda meduvremenu i popusti sta od bolova.
MR: smorlova hernija L3-L4, protuzija L4-L5 medijalno do ogranaka kaude ekvine, ali nebitno kompresivna, ekstruzija L5-S1 medialno i vise lijevo kompresivna na radiks nerva krijena S1.
U medjuvremenu ja sam se dosta informisao na NET-u i odlucio za operaciju.
Neurohirurgija: doktor, palestinac, ljudina za 10. Objasnio mi da se ovo moze srediti i pokazao mi kako. Ponudio mi da odmah ostanem u bolnici ili da dodjem iza vikenda. Iza vikenda primljen. Dok sam lezao ovaj doktor mi je dolazio svako jutro u sobu i popricali bi koju pametnu.
Operacija: Flavectomia, foramintomia, microdiscetomia L5-S1.
Probudim se u sok sobi ukonektovan na kisik i dvije infuzije. Znao sam da to nije uobicajeno i da nesto nije uredu. Nekoliko sati kasnije vracen u svoju sobu. Osjecao sam se super. Sutra dan mi doktor saopstio da je doslo do komplikacija sa mojim disanjem, zbog uskog grla, pa su mi radili intubaciju. Uradio mi L5-S1,  a za ovaj drugi nije smio rizikovati, jer sam izgobio dosta kisika.
Nakon nekoliko dana izasao, ni marke nisam platio.
Oporavak je tekao idealno prvih njesec dana. Kasnije su se poceli javljati prvi bolovi, desni palac poceo trnuti. U medjuvremenu sam ostao bez posla, jer mi je istekao ugovor o radu. Poceo sa fizikalnim, koje sam morao prekinuti, zbog sve jacih bolova. U oktobru mi propisu banje, na koje jos cekam na red, mada to sad u ovoj situaciji nevjerujem da bih mogao obaviti. Bolovi se sve vise povecavaju u obadvije noge.
Moje trenutno stanje: jaka presjecanja u LS predjelu, bolovi u listovima i u lijevoj cjevanici, bol nedozvoljava lijevo stopalo da povucem prema sebi (tj hod na peti nemoguc ni blizu), ahilovi refleksi ugaseni, podrhtavanja misica. Poslije bilo kakve aktivnosti vise boli, pa cak i kad hodam.
Sutra cu podici MR nalaz i posjetiti svog neurohirurga. Napet sam k'o puska  samo da nebudu priraslice. Za operaciju sam se vec pripremio, ali vidit' cemo nalaz, pa cu vam se javiti.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: bojan - Siječanj 22, 2009, 21:05:21 poslijepodne
Hvala za post i opis. Nazalost koliko vecina postova na forumu je losa prica.
Nadam se da ce forum doprinjeti da bude vise dobrih prica.
Fantasticno mi je sto sve vise "internacionaliziramo" forum.  :)
Sutra sretno i svakako javi rezultate MR-a i sto neurokirurg kaze.

Poceo sam uredjivati i prebacivati postove u nove teme da bude preglednije.
Mislim da je dobro i da naslov bude novi.
:)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Siječanj 22, 2009, 21:35:54 poslijepodne
Tesla, dobro nam došao. Nažalost, eto i u susjednoj je zemlji katastrofa u zdravstvu  :(. Čovjek se mora istinski truditi da u svemu tome ostane i psihički zdrav. Svako dobro sutra, pa makar morali i operirati. Samo da te više ne boli...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: worf - Siječanj 22, 2009, 22:18:27 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla, dobro nam došao. Nažalost, eto i u susjednoj je zemlji katastrofa u zdravstvu  :(. Čovjek se mora istinski truditi da u svemu tome ostane i psihički zdrav. Svako dobro sutra, pa makar morali i operirati. Samo da te više ne boli...

Jasna zar misliš da je kod nas bolje,hmmmm možda u zagrebu,al u Puli katastrofa :'(  Isti dan sam se naručio za CT u Puli i za MR u Rijeci,u Rijeci sam napravio MR tri i po miseca prije nego u Puli CT ???
Tesla,drš se,nedaj se ;D  želim ti svako dobro u daljnjem liječenju
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Siječanj 22, 2009, 22:46:43 poslijepodne
Worfe, ma ne mislim da je išta bolje, krivo sam se "odrazila"  ;) ili si ti krivo razumio  ;) ovo "i u susjednoj zemlji je katastrofa". Ja i dalje mislim (premda će me sada dežurni čuvari "morala" odmah napasti   :)) da veća katastrofa nikad nije bila, ali i da će s ovom politikom prema zdravstvu biti još gore. Opći potop!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: worf - Siječanj 22, 2009, 23:16:17 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Worfe, ma ne mislim da je išta bolje, krivo sam se "odrazila"  ;) ili si ti krivo razumio  ;) ovo "i u susjednoj zemlji je katastrofa". Ja i dalje mislim (premda će me sada dežurni čuvari "morala" odmah napasti   :)) da veća katastrofa nikad nije bila, ali i da će s ovom politikom prema zdravstvu biti još gore. Opći potop!


HEEEEEBRAAAAAANGGGGG javi se (dežurni dušebrižnik javnog morala) ;D
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 23, 2009, 16:58:51 poslijepodne
Pozdrav, zahvaljujem na zeljama.
Evo razocaran sam, od cega sam se bojao to se i ostvarilo.
MR: Nalaz ukazuje na stanje nakon op. zahvata u nivou i.v. prostora sa lijeve strane i unutar vertebralnog vidljive su mnogobrojne priraslice koje vuku duralnu vrecu prema straga, a okruzuju i radiks zivaca sa lijeve strane. Opacifikacija diskusa u nivou i.v. prostora L5-S1 moze ukazivati na discitis. U nivou i.v. prostora L4-L5 vidljiva je manja protuzija diska koja bitnije ne suzava vertebralni kanal i ne komprimira duralnu vrecu.
Neurohirurg: Pita me dali bih operisao? Rekao sam da. Objesnio mi je da on nije za to jer su sanse 50% da ce se opet povratiti. Pita zbog cega sam za operaciju? Odgovoram: nisam funkcionalan, veliki bolovi, izgubio posao, pa moram traziti novi, otac me izdrzava sa malom platom. Objasnio mi je da ima novo ljepilo protiv priraslica, nedavno je izmisljeno, pa ocekuju da dodje kod nas. Trebao bi sacekati, da zovem njega svako 15 dana da provjerim, kontrola u martu. Bio sam sokiran pa nisam puno postavljao pitanja.
Sada nemam iskustva sa ovim pa imam pitanja za sve koji znaju i imaju iskustva:
Sta je discitis, dali sa priraslicama treba vjezbati i hodati, ako to bolovi nedozvoljavaju, kako se to lijeci u Hrvatskoj i dr. zemljama, koliko dugo rastu i dali mogu jos vecih problema imati, dali pomazu toplice, ima li neka alternativna medicina za ovo, dali mogu pomoci neki lijekovi?

Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Siječanj 23, 2009, 18:40:05 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
U medjuvremenu sam ostao bez posla, jer mi je istekao ugovor o radu. Poceo sa fizikalnim, koje sam morao prekinuti, zbog sve jacih bolova.

Mislim da su te trebali upozoriti da tako rano nikako ne smiješ obavljati fizičke poslove. Prilično mi je poznata situacija u Bosni i znam da si u najboljoj namjeri počeo raditi, uostalom kao i svi mi. No, prerani rad je, prema onom što sam uspjela shvatiti iz raznih priča, često uzrok pojavljivanja priraslica.
A sada što se tiče trnjenja palaca i nogu, posavjetuj se s nekim fizioterapeutom ili makar nekim sportskim trenerom i što prije počni s vježbama. Ja sam operirana prije nešto više od godinu dana i kad redovito vježbam sve je OK (mogu čak i trčati), no kad samo tjedan dana ne vježbam, nastupa prava katastrofa. Sve me boli, a najviše noga (imala sam teško oštećenje živca desne noge). Počnu trnuti prsti, pa onda potkoljenica i na kraju otkaže cijela noga. Čim povježbam, za dan - dva sve se vrati u normalu. Poslije ukočenja i operacije, nisam mogla normalno hodati gotovo dva mjeseca, ali sada nitko ne bi rekao da sam ikada šepala. Dakle, moja ti je preporuka vježbaj ako ikako možeš, ali se prethodno posavjetuj s nekim koje vježbe smiješ raditi. Osobno mi je za nogu najviše pomagala slijedeća vježba: hod na prstima, potom na peti, pa na unutarnjim i vanjskim dijelovima stopala. Također, kad su mi prsti bili ukočeni, hvatala bi njima izrezane papiriće ili spužvu. Ta vježba zna biti jako frustrirajuća jer je teško prstima to loviti, ali na kraju sve ispadne dobro. Za jačanje potkoljenice, znala sam staviti mali uteg na stopalo (može se kupiti, nije jako skupo, a može se i improvizirati), pa onda dizati nogu iz koljena.  Eto, probaj prvo to, prije svih lijekova.

Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: denis 68 - Siječanj 23, 2009, 21:32:54 poslijepodne
Tesla neznam što bih još dodao Jsana je sve to jako dobro opisala možda još pilates lopta za rastezanje ;)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: pantaghana - Siječanj 23, 2009, 22:17:59 poslijepodne
Evo da se i ja pridruzim sa svojim iskustvom. Ja sam operirana pred 6 mjeseci, do ovog tjedna sam bila na bolovanju. Za vrijeme bolovanja sam svaki dan plivala, vjezbala po sat vremena, hodala. I bila dobro..s nekim manjim bolovima (kuka, uglavnom). I u ponedjeljak sam krenula na posao. Mislila sam da nece biti nekih vecih problema, jer sam pred kraj bolovanja vec dosta i sjedila. Medjutim, prvi radni dan je bio uzas (unatoc tome sto sam vjezbala ujutro prije posla). Jedva sam izdrzala do kraja radnog vremena, dosla doma, lezala i isla spavati (ni za sto nisam bila sposobna). Dan kasnije, jos gore. I onda sam odlucila krenuti na bazen, ujutro prije posla i od tad se stanje drasticno popravilo. Puno puno lakse izdrzavam posao, dodjem doma, malo odmorim i vjezbam. I stvarno se danas, evo nakon 5 radnih dana, osjecam vrlo dobro. Samo upornost, stalne vjezbe i promjena nacina zivota, to je ono sto nam jedino moze pomoci!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: kokolino - Siječanj 23, 2009, 22:54:07 poslijepodne
POlako ekipa. Tesla ima malo veći problem od priraslica a to je discitis .Stanje nakon ili u tijeku,"upale kralješka" nastale infekcijom tj bakterijom koju je skupio pri operaciji.To zahtjeva ozbiljno i dulje antibiotsko liječenje, nošenje rasteretnog steznika i minimum rehabilitacije (statičke vježbe ). Nisam zapamtila kad je bila operacija ali ono što je bitno to je nalaz upalnih pokazatelja SE,CRP,L, nalaz infektologa o trenutnom stanju upale u diskusu te potreba za antibioticima 3-6 mjeseci i tek nakon toga se planira rehabilitacija. Svo vrijeme ortoza-steznik.Discitis se ne operira osim ako je potrebno kirurški drenirati postojanje gnojnog sadržaja što obično ide uz temperaturu, i druge opće simptome...te zahtjeva bolničko liječenje.Za neke novije kirurške algoritme kod discitisa ako postoje treba vam odgovor neurokirurga. Moguće je da ste vi imali operaciju pred nekoliko mjeseci tijekom koje ste zadobili infekciju kralješka koja nije prepoznata. Jasno je potpuno da uz takve probleme (discitis i posljedične priraslice
imate jake bolove.)Priraslice ne bi ni bile nastale da nije došlo do infekcije.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 24, 2009, 00:04:11 prijepodne
"U medjuvremenu sam ostao bez posla, jer mi je istekao ugovor o radu."
Jasna mozda je ova recenica izgledala kao da sam poceo obavljati fizicke posleve, nisam siguran zbog cega si to pomislila. Da pojasnim: od ugovora o radu koji sam potpisao na 6 mjeseci, 14 dana sam radio, a ostalo sam bio na bolovanju. Kada je istekao ugovor zakljucili su mi radni odnos. Fizicke aktivnosti nisam nikakve obavljao, jedino mjesec dana nakon operacije bio 5 dana na moru, pa nakon toga na fizikalnim terapijama, na kojima se stanje pogorsalo. E sada sam i postavio to pitanje u vezi  vjezbi, jer mi je fizijatar zabranio fizikalne aktivnosti, dok ne uradim MR. Svjestan sam da bih vjezbama trebao poboljsati stanje, ali nista na svoju ruku. Kokolino mi je dala veoma bitan odgovor po pitanju discitisa, pa cu svoje lijecenje usmjeriti prema tom odgovoru. U lijecenju je veoma bitno upoznati se sa svojim nalazom, pa ako sta i promakne lijecniku koji cita da se moze napomenuti, kao sto je discitis danas promakao i meni i mom neurohirurgu, zbog toga sto smo se usmjerili na priraslice. Ortozu sam poceo nositi cim su pocele tegobe i bez nje nebih mogao ni 10 minuta biti na nogama.
Pa ti kokolino si bolja od svih moji lijecnika i mnogo ti hvala na sto nam pomazes.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Siječanj 24, 2009, 00:12:09 prijepodne
Sva sreća što imamo Kokolinu, jer ja bi ti eto, u najboljoj namjeri, dala krivi savjet. Kokolina, hvala!
Nego, vidim da ti se nesreća dogodila na poslu i da si nakon toga još dobio otkaz jer ti je istekao ugovor. Ne znam vaše zakone, ali raspitaj se imaš li možda pravo na nekakvu odštetu. Ipak ti se nesreća dogodila za vrijeme radnog vremena i zbog toga sada ne možeš ni raditi, a očito je da ćeš i još dosta posjećivati liječnike. Znam da ti sada nije do nekakvih suđenja, ali kasnije možda možeš ishoditi nekakvu odštetu. U svakom slučaju, sretno u svakom pogledu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 24, 2009, 00:34:16 prijepodne
Po nasem zakonu Ozljeda na radu je kada u roku 24 sata sa javis u centar urgentne medicine i tu dobijes ozljedni list. Na osnovu toga se proglasava povreda na radu i u tom slucaju ne bih mogao dobiti otkaz. Jos jedan problem je u tome sto mi je cetrnesti dan radnog staza u zivotu, pa ne mogu reci da mi je profesionalna bolest, a kolega koji je svjedok na strani je firme. Ja sam do tada radio u ratnim zonama na Kosovu, Afganistanu i Iraku, gdje je opasnost daleko veca, ali tek kada sam se povukao na sigurno desilo se najgore.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: kokolino - Siječanj 24, 2009, 16:56:12 poslijepodne
I kod nas se mora uz roku od 24 sata prijaviti ozljeda na poslu te ispuniti adekvatni obrazac. Vjerujem da je i tvoj neurokirurg vidio discitis jer je to veliki nalaz koji se jednostavno ne može previditi,ali se nadam da su ti to stanje riješili antibioitcima još nakon operacije i neko dulje vrijeme nakon te da su laboratorisjki pokazatelji upale mirni (CRP manji od 5,.zavisno od laboratorija).
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: denis 68 - Siječanj 24, 2009, 18:55:20 poslijepodne
Tesla nebih volio davat lažne nade pa evo iz svog iskustva radeći u državnoj službi te padom na trenu s 4 metra visine nije mi priznata povreda na radu nadam se da će vama privatni poslodavac istu potpisat puno sriće vam želim
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 24, 2009, 22:25:14 poslijepodne
Operacija je bila prije 6 mjeseci, a nalaz je star 8 dana. Na snimku se vidi mala promjena u diskusu, koja nije zahvatila kostanu strukturu. Danas sam gledao slike discitisa na nekim stranicama, pa me jeza uhvati kako taj snimak izgleda, fakticiki covjek moze ostati bez dva prsljena. Svakako cu se konstutovati sa lijecnikom opste prakse, da uradim labaratorijske nalaze.
Povreda je bila prije godinu, a sa svojim poslodavcem sam zavrsio prije 6 mjeseci.
Da je meni ovo izlijeciti pa poceti raditi. Nedaj mi boze ostati nesposoban za rad, jer kod nas treba 11 godina staza za invalidsku mirovinu, a ja nemam ni 11 mjeseci.
Snaci cu se ja lahko za posao. Elektronicar sam po struci, radna mjesta me cekaju.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: denis 68 - Siječanj 24, 2009, 23:06:10 poslijepodne
Tesla samo se ti usredotoći na svoje zdravlje koje ti je prvenstveno problem,što se tiće posla već će se nać neko riješenje zato ne sekiraj se biće to na kraju sve ok,samo kad se sjetim koliko sam stresova proživio muka me uhvati pa kad je i bilo ono najcrnje opet je priko noći došlo bolje ;)ćuvaj se i pazi na sebe
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Siječanj 24, 2009, 23:21:39 poslijepodne
Pridružujem se Denisu, samo ti što prije ozdravi, lako ćeš poslije. Sretno!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 24, 2009, 23:28:01 poslijepodne
Hvala
Moja odgovornost prema lijecenju je najbitnija i ja sam taj koji najvise treba uciniti.
Vidim Denise u tvom predstavljanju da si imao degenerativnih promjena kao i ja. One su mi napravile veliki problem u dokazivanju friske povrede.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: denis 68 - Siječanj 24, 2009, 23:34:22 poslijepodne
A eto svi mi nosimo neki križ,uvjek se pitam zašto baš ja ,kome sam zlo napravio a mislim da nisam nikad al eto opet rećem fala bogu ako je ovo taj križ ja sam mu zahvalan nedo bog gori ;)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Veljača 03, 2009, 19:14:10 poslijepodne
Evo citajuci post od supermana vidim covjek nije ni operisan,  vec zna da treba ici u toplice pa se malo cudim. Dali je to kod vas u Hrvatskoj uobicajena procedura?
Kod nas se to ne radi tako. Zakon Sarajvskog kantona kaze:
Pacijent na besplatno banjsko lijecenje od 21 dan u "Reumal Fojnica" ima pravo kao produzetak bolnickog lijecenja, tj. u roku tri mjeseca nakon otpusta ,da preda zahtijev klinici gdje je lezao sa nalazom (prijedlog za banje), od specijaliste sa te klinike.
E sad kako mi je objasnio neuro, klinika (neurohirurgija) ima pravo poslati samo trojicu ljudi mjesecno. Za 22 dana koliko sam ja lezao na NH najmanje je 15 ljudi operisalo kraljeznicu, a plus ostale operacije. Kada cu ja doci na red ko zna, mnogi ljudi odustanu od banja, jer se u medjuvremenu vrate na posao.
Ima i druga solucija, znaci da nebude bolnicko lijecnje(po nalazu i preporuci fizijatra), tada pacijent ima pravo na besplatne tretmane u banjama na Ilidzi i u Olovu, od 11 dana godisnje :o, s tim da pacijent smjestaj i hranu mora platiti >:(, a to je skuplje nego u Fojnici sa punim tretmanom bez zdravstvenog osiguranja (45km u zimskom periodu). ;)
Ako su u pitanju veci neuroloski ispadi (pad stopala i td..), pacijent ne ide kuci, vec nakon nekoliko dana na NH, se prebacuje na fizijatrijsku kliniku koja je u blizini i tu ostaje oko 35 dana.

Poslije cu opisati kakve su procedure za operaciju.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Veljača 03, 2009, 19:58:41 poslijepodne
Tesla, kod nas se više ništa ne zna  :). Šalim se malo, ali od početka ove godine imamo nove zakone, pa su svi zbunjeni s novim propisima. Evo, danas mi baš kolegica priča da se više ne može otići ni na pregled kod svog neurokirurga, nego kod koga ti oni dodjele. Imamo kao nekakv centralni sustav naručivanja i kada ti oni kažu da moraš doći, ide se na pregled kod liječnika koji je taj dan dežuran. Meni je to suludo i ne znam je li 100 % točno, ali baš ću se raspitati ovih dana.
Nego, baš mi je zanimljivo čitati kako to kod vas u BiH funkcionira. Čini se da oni s neurološkim oštećenjima imaju bolji tretman nego kod nas. 35 dana intezivnih terapija zvuči mi kao znanstvena fantastika  :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: pantaghana - Veljača 04, 2009, 09:18:25 prijepodne
Ja ne vidim da je to ista bolje...pa to je suludo!! Ja za 2 mjeseca imam kontrolu kod mog operatera, i sto ce sada biti, pregledat ce me drugi?!?! Nevjerojatno!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Veljača 04, 2009, 11:24:54 prijepodne
To je ne izvodljivo. Djaba im i zakon i sve, narod ce opet iskopati rupe u tom zakonu, pa ce doci do svojih operatera.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: bojan - Veljača 04, 2009, 12:16:55 poslijepodne
Meni to s narucivanjem i odlaskom na kontrolu kod lijecnika koji te zapadne zvuci blago receno suludo (kao sto je i pantaghana napisala). Ako je to istina mislim da smo skoro dotakli dno. Siguran sam da nas jos mogu iznenaditi s necim ali takvo narucivanje po meni ozbiljno ugrozava zdravlje pacijenta. Nije tu samo kraljeznica u pitnju. Ima vjerovatno puno drugih bolesti kod kojih je vjerujem i nuzno da promjenu stanja prati jedan lijecnik.
Ako netko sazna da li je to tocno ili netocno stavite na forum.
Ja sam malo skeptican da su to tako slozili. Mozda slucajan izbor ide kod prvog posjeta, a kasnije ne ali tko ce ga znati.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: bosanac - Veljača 04, 2009, 14:32:29 poslijepodne
Ja stvarno nerazumijem zasto mi kasnimo za ovim da kazem evropskim zemljama.Mislim da se kod nas puno krade.Evo ja sam operisan u austriji tu i zivim stvarno oni ulazu sve napore i trud da se jedan bolesnik osjeca lijepo i ugodno.A osim doktora i visokih sestri oni i nezaradivaju neke pare ima tu i dosta ucenika ali svejedno svi su izrazito ljubazni i uvijek prijateljski raspolozeni.Onda one navike daj doktoru ovo daj mu ono koverte i te gluposti to nas unistava(mada sam cuo da je toga dosta manje).Ja se nisam rodio u austriji pa da neznam, kakva je situacija u nasem zdravstvu proveo sam cijeli rat u BIH i znam dobro kako to izgleda kad cekas da ti ubodu inekciju dva sata a iz ordinacije miris kafe i glasovi do uha nakarminjeni medicinskih sestrica i jos kad me nakon dva sata pita "a sta ste vi gospodine trebali" a isla samnom u skolu to je vrhunac.Ili odvedem mamu dezurnom doktoru u kasne sate a sestrica ga nesmije probuditi kaze umoran je bio je jadan u ribolovu.Uhhh kad se sjetim ali dobro je rjesio sam se bar toga pa neka i boli bar se sto mi bosanci kazemo rahat patim pa nazovem hitnu a oni za 10 minuta u stanu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Veljača 04, 2009, 17:10:00 poslijepodne
Stanje se dosta poboljsalo, sto se tice sestara i osoblja. Narod se poceo zaliti, a puno je onih koji su zavrsili medicinsku, pa cekaju na birou, tako da svako cuva posao.
Najveci problem je sto su velike guzve, zbog nerazradjenog sistema, pa doktori brzo zavrsavaju sa pacijentima.
Evo navesti cu jedan primjer gdje ja stanujem. Mjesto u blizini Sarajeva koje ima 4500 ljudi, a samo jednog doktora opste pr. Covjek zna po stotinu ljudi primiti za jeda dan. Ja kada trebam na pregled moram se telefonom naruciti i dva dana cekati, ako nije hitno, a ako jeste onda bez narucivanja cekas po nekoliko sati.
Sto se tice koverti jos im nisu stali u kraj. To je najvise narod odgovoran. Zabranjeno je i kaznjivo za obadvije strane, ali narod suti i daje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Veljača 04, 2009, 18:45:03 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Meni to s narucivanjem i odlaskom na kontrolu kod lijecnika koji te zapadne zvuci blago receno suludo (kao sto je i pantaghana napisala). Ako je to istina mislim da smo skoro dotakli dno. Siguran sam da nas jos mogu iznenaditi s necim ali takvo narucivanje po meni ozbiljno ugrozava zdravlje pacijenta. Nije tu samo kraljeznica u pitnju. Ima vjerovatno puno drugih bolesti kod kojih je vjerujem i nuzno da promjenu stanja prati jedan lijecnik.
Ako netko sazna da li je to tocno ili netocno stavite na forum.
Ja sam malo skeptican da su to tako slozili. Mozda slucajan izbor ide kod prvog posjeta, a kasnije ne ali tko ce ga znati.


Evo, ja sam danas išla provjeriti kako to funkcionira u praksi  :). Dakle, nazvala sam ambulantu svog neurokirurga i rekla da mi je potreban dosta hitan pregled. Sestra mi je rekla da može, ali tek 24. 4. Kaže da ne može ranije zbog centraliziranog naručivanja pacijenata. Pitala sam je što se dešava s pacijentima koji hitno trebaju pregled, a ona mi je rekla da probam nazvati odjel, reći da je jako hitno i da onda ovisi hoće li me neurokirurg primiti. S obzirom da mi nije hitno, to nisam išla provjeravati. Ako je suditi po ovom slučaju, kod svog se operatera treba naručiti barem dva mjeseca ranije. Meni evo ispada da je to skoro pa tri mjeseca čekanja.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: worf - Veljača 04, 2009, 21:05:37 poslijepodne
To je po njima, napredak u zdravstvu ;D  zamisli kako bi tek bilo da su ga unazadili :D :D :D
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: bojan - Veljača 04, 2009, 21:35:49 poslijepodne
Otvorio sam novu temu "Reforma zdrastva" na stranici za daljnju raspravu o novom nacinu narucivanja kod specijalista.
Stranica
http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=227.msg3982;topicseen#msg3982

Nadam se da je to svima OK. Cisto da bude lakse za pratiti, a i mislim da je ta tema dosta vazna.
Ovdje se moze nastaviti s informacijiama o Sarajevu, Bosni i ostalim iz ove teme.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: bojan - Veljača 04, 2009, 21:38:03 poslijepodne
Denis, ako hoces stavi kopiju poruke u novu temu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: elanela - Veljača 09, 2009, 17:42:48 poslijepodne
u mom gradicu nema neurokirurga pa se lijecim u sarajevu. lazala sam vise puta i nikada nista nisam platila..
 bitno je da kanton odobri i da imaju slobodno mjestu...moj prvi neurohirurg je kemal custovic i po meni je jako dobar...od njega sam naucila puno toga o svojoj bolesti
 poslje sam jos par puta lazela i svaki put kod drugog doktora...tri puta sam trebala na op ali svaki put nadju nesto novu.. prvi put su rekli da mi je maternica zavaljena prema kicmi i da imam neki miom pa je otkazano... godinu dana poslje vracam se i opet uradim sve nalaze i spremna za op...kad sam dosla u klinik vec tada sam imala poteskoce pri sjedenju...i prije toga sam prijmjetila neko masno jastuce u projekciji sakralne kosti.. urade mi UZV-prikaze kao subkutana discoidna (promjera 6x7 cm a debljina7 do 12mm)tvorba heteroehogene strukture- vise hipoehogena s tračcima hiperehogenim ...dakle radi se o supkutanom odlaganju masti..ali ne kao forma jasno razgranicenog lipoma vec vise kao infiltracija na sve strane spljosteno...
pa opet me vrate.. i svaki put nesto
 poslje toga sam bila kod nas u Fojnici na rehabilitaciji 27 dana i tri mjeseca poslje toga super se osjecala...opet more problema sa nogama uglavnom desno koljeno,pri sjedenju desni kuk me strasno boli..stalni bola u ledjima ....ima svega
sretno sutra :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Travanj 10, 2009, 11:13:53 prijepodne
Tesla_001, neznam sta ti reci :o, pa imal ista, sta te nije potrefilo...ljudi se depremiraju sa jednom hernijom a to sto si ti napiso.....i jos u Sarajevu, ja se ti divim, i neznam stvarno dokle to moze covjek trpiti....i kasnije ti kazu, pa cuvajte zivce i ne budite pesimisticni....svo to cekanje pored tolikih bolovo, ma ja se ti divim...
I ja sam se nekad davno znala nacekati za redove al ne mogu se zaliti, da kad je bilo hitno, hitna je dolazila, il sam znala ortopeda po nekoliko sati zvati, da ga dobijem i da me primi...U Slo se je malo na bolje sad okrenilo..

kako si sad, mozes li opisati sta je bilo dalje, kako "deveras" sa svemu...zelim ti iskreno sve najbolje i da se to vise malo okrene na bolje...hvala bogu na ovom forumu pa ljudi mogu malo dusu olaksati, jel tako ;)?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Travanj 10, 2009, 18:53:17 poslijepodne
Brinetka puno pozdrava, dobro nam dosla, hvala na pitanju i zeljama.

Evo upravo danas sam bio na kontroli kod neurokirurga i doboio san odlicnu vijest. Gel protiv priraslica koji sam cekao par mjeseci, dosao je kod nas u Sarajevo. Reoperaciju sam doguvorio u junu. Neurokirurg mi je ponudio i ranije, ako nemogu cekati, ali me nebi on radio, vec neko drugi, jer on ide na produzeni gdisnji odmor.  Ovaj termin mi odgovara da malo smrsam i ojacam, jer me ova zima dosta iscrpila sa ovim promjenama vremena,  pa sam se zbog bolova ulezao.

Sto se tice mog trenutnog stanja, dolaskom ovih lijepih dana, dosta je bolje. Poceo sam setati u nekoliko navrata oko  6 km dnevno, koliko je preporucljivo. Kod fizijatra sam bio prije 20 dana, dobio sam vjezbe u lezecem polozaju koje trebam raditi kuci, ali jos mi ne uspjevaju. Poslije svakih uradjenih vjezbi imam par dana pojacane bolove i podrhtavanja misica u obadvije noge i u predjelu spolnog organa, pa se toga najvise i bojim. Kasnije cu pokusati ponovo, ali jednu po jednu dnevno dodavati, da bih ispitao koja mi izaziva ove tegobe. Uglavnom “devera” se nekako.

Sto se tice foruma dobro je da imamo ovako nesto, pa je covjeku i lakse kada ga drugi  razume i kada se razmjene iskustva.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: denis 68 - Travanj 10, 2009, 21:56:42 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Denis, ako hoces stavi kopiju poruke u novu temu.
Bojane neznam nisam baš u toku ako misliš na ovaj topić  zadnji koji sam napisao u ovoj temi eto premjestio sam ga nadam se da nisam pogrješio
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Travanj 10, 2009, 23:37:43 poslijepodne
Ma bas mi je drago da te je krenulo, i da su nabavili gel, vidjet ces da ce biti sve uredu, samo nemoj misliti crno, jer svaka je osoba za sebe primjer, ti samo moras vjerovati....jer znas da ti druge nema.

Ovako, vjezbe se rade do granice boli....ne bi te smjelo boljeti, posebno me je strah za to oko organa...eadije se uci dihanja iz stomaka, jer tako jacas misice...obrati paznju na dihanje, i da te bezbolno je....i ucinkovito, vec sam negdje napisala kako, pa ako te interesuje, reci, napisat cu ponovo....ja sam bila jedno 5-6 puta u ban jama, bila sam i gimnasticarka pa znam vjezbe, i u tom mogu pomoci, jer znam kako je....pripazi dobro kad kises, ruke pritisnes izmedju stokova, tako ce biti manji napor na kicmi....najvaznija stvar je da se sve, BAS SVE DIZE  iz cucnutog polozaja, kako se to rekne, iz pocepa....pa bila to kila. 1 kila nepravilno dignuta je 10 kila na kicmi...ma ja sam bila na seminaru prije i poslje operacija, pa znam o tom mnogo...rado cu svakom pomoci.

Tesla, ti se malo primiri...nemoj sad forsirati...setkaj pomalo al dobro se pazi, topli se, cuvaj se da se ne oznojis i da te ne napuse, to je vazno...

Sretno i cujemo se, hvala bogu an forumu
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Travanj 11, 2009, 08:52:31 prijepodne
Procitao sam taj post sa disanjem. Kada izvodim vjezbe nemam nikakvih problema. Tek nakon pola sata osjetim prva podrhtavanja i pulsirajuce bolove.
Imao sam velikih problema sa kihanjem, ali sada sam skontao fazon, savijem se u gutu i opalim.
Hvala na savjetima.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Travanj 11, 2009, 12:12:36 poslijepodne
To za gutu je najbolje, al kad se nemas prilike sageti onda se moras razapeti medju vrata i onda samo glava kihne, boje nego cjelo tjelo...ja sam znala i da glavu drzim...al najbolje kad stisnem trbusne misice, onda blokiras onaj sok kihanja...nadam se da se kontamo...

Mene zanima jel se more bolni nerv npr. ishiadicni, jel se ga more nekako uspavati da ne boli...koliko bi nam bilo svima lakse...ili ga zamenjati sa silikonskim hahahah
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: moloko - Travanj 15, 2009, 13:17:50 poslijepodne
uh, kako je mene to kihanje mucilo. narocito jer imam ovu proljetnu alergiju.
uzas... uglavnom bi pokusavala da se skupim kao fetus i kihnem.

a jos jedan savjet, prilikom saginjanja inace, ne bi smjeli se savijati naprijed ispruzenih nogu. znaci, npr. kad se ujutro umivate i sl. kad podjete savijati ledja, istovremeno se malo savijajte u koljenima.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Travanj 15, 2009, 16:44:25 poslijepodne
Moloko, jadana ti ako imas alergiju a imas bolove u kicmi....Ja se ne mogu sageti iztegnuta, niti lezati iztegnuta, niti lezati na stomaku...vec duuuuugo vremena ne...malo se prisavijem u koljenima i onda je lakse...a i imam staku ponekad, pa si pripomognem kad treba navece se dignuti iz sjedeceg ili lezeceg polozaja...

Tesla kako si  ;D?

Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Travanj 15, 2009, 20:42:19 poslijepodne
I ja se savijem uz pomoc nekog oslonca (sto, ves masina, frizider...). Sva ova pravila koja su napisana, mene su moji bolovi naucili i sve se podudara.
Brinetka hvala, ubise me ove promjene vremena, to su nevjerovatna desavanja u mojoj nozi, isto kao da u njoj imaju neki mali vragovi pa hoce da izadju :D. Kada je fino vrijeme setam po prirodi. Ovih dana sam napao na koprivu, da bih procistio krv. Radim pripreme za zabijanje noža u ledja :D.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Travanj 15, 2009, 22:10:28 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Radim pripreme za zabijanje noža u ledja :D.

 :o :o :o :o :o :o :o  :o
              ;D

O kakvim ti to pripremama hahaha? Jel se koprivom paris, ili je jedes? E bolji opis za nogu nisi mogo navesti, ko milijun malih vragova "sa vilama" pa zele da izadju  ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Travanj 16, 2009, 14:15:57 poslijepodne
Koprivu i jedem, i pijem cajeve, svakog proljeca. Od nje moja majka pravi odlicnu hranu. ;)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: kokolino - Travanj 23, 2009, 21:26:34 poslijepodne
Pita, juhe...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Travanj 23, 2009, 22:32:31 poslijepodne
Dobro da si mi naspomenula, natjerat cu svog za vikend u koprive, a ja cu da razvaljam pitu....da, da, brinetka zna napravitu pitu...koprive se najprije napare pa onda u pitu... ;D ;D ;D
(ili da onako cjele stavim pa da onda  :o :o oci izpanu..sala).
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Travanj 28, 2009, 00:12:14 prijepodne
Tesla, vidio sam tvoju poruku u drugoj temi (povratak na posao), vezano za DISCITIS.

Ne znam koliko si zapravo upoznat s time, ali ta infekcija zna biti dosta opasna, vise mozes procitati na : http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465 (http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/content/full/94/9/465) ... Davno se sumnjalo da je moja mama imala takvu upalu, pa sam dobro proucio sve vazno za nju.

Mozes li nam reci kako su ti dijagnosticirali discitis (pretrage krvi, punkcija iz kraljeznice, nesto trece) te kako su te lijecili..

Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Travanj 28, 2009, 00:33:08 prijepodne
I u ovoj temi sam napisao vezano za discitis. U MR nalazu pise opacifikacija diska (zamucenje) sto moze ukazivati na discitis. Moj neurohirurg mi je objasnio da je to trajalo kratko. Nakon MR-a sam urdaio nalaze krvi i sve je u redu.
Upoznao sam se sa tim i bio sam prestravljen kada sam pogledao 3D animaciju, kako pojede dva prsljena.
Evo slika mog MR nalaza i malo se vidi na L5-S1
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Travanj 28, 2009, 00:36:31 prijepodne
Da, ovako laicki i ja mislim da je to to (u usporedbi sa ostalim slikama s interneta).

Drago mi je da ti je infekcija prosla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Mile50 - Travanj 28, 2009, 08:16:15 prijepodne
Gsm, nije tema, ali ne mogu da se ne osvrnem na tvoje postove. Uz sve zlo koje tvoja majka prolazi, blažena je što ima takvog sina. Rijetko se vidi takva požrtvovnost i briga prema roditelju. Svaka ti čast.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Travanj 28, 2009, 09:47:59 prijepodne
 :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Katarina A. - Travanj 28, 2009, 17:44:48 poslijepodne
Slažem se s Milom.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Travanj 28, 2009, 20:53:55 poslijepodne
I ja se pridružujem pohvalama. Svaka čast GSM.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Travanj 28, 2009, 20:56:33 poslijepodne
Nemojte me previse hvaliti. Mogao bi se umislit pa pocet zanemarivat mamu hehehe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 08, 2009, 11:31:36 prijepodne
U  petak sam bio kod neurokirurga, pa me narucio u srijedu za prijem u bolnicu. Malo sam nahladjen pa mi je frka dali ce to sta ugroziti. Od jucer pijem paracetamole i osjetim da ide na bolje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Lipanj 08, 2009, 19:49:59 poslijepodne
To stari i drž se...imaš punu moju podršku i najiskrenije želje za što brži oporavak....
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 11, 2009, 16:31:29 poslijepodne
Hvala Davore! Juer sam primljen na neurohirgiju, danas uradio MR. Neuro kaze da imam bolove i od L5 korjena. Izgleda da ce raditi obadva diska. Sutra cu znati vise. 
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Katarina A. - Lipanj 11, 2009, 17:17:37 poslijepodne
Pridružujem se dobrim željama...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Mile50 - Lipanj 11, 2009, 17:38:56 poslijepodne
Tesla, sve najbolje!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Lipanj 12, 2009, 09:59:13 prijepodne
Sve najbolje, pazi sta ce reci, dobro saslusaj pa nam prenesi da te znamo posavjetovat :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: trucker - Lipanj 12, 2009, 12:35:36 poslijepodne
Sretno Tesla_001!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 12, 2009, 20:53:29 poslijepodne
Zahvaljujem svima!

Citat:
Otpusnica
Dijagnoza kod otpusta:
Status post herniam disci i.v.L5/S1 XI adhesiones periradiculares. Protuzio disci i.v. L4/L5.

Glavne tegobe: Bol u LS kičmi sa iridijacijom u obje noge više lijevo.

Sadasnja bolest: Pacijent operisan na NHK u julu prošle godine. Neposredno nakon operacije tegobe prestale, da bi nakon mjesec i po dana od operacije bol ponovo se javio u donjem dijelu leđa sa iridijacijom u obje noge, više lijevo i trnjenjem lijeve noge. Proveden fizikalni tretman bez poboljšanja tegoba.

Neurološki nalaz: antialgičan hod, Laseque pozitivan lijevo na 45, desno na 70 stepeni. Parestezije i hipestezije u nivou dermatoma L5, S1 lijevo. GMS lijevog stopala oslabljena pri dorzalnoj fleksiji (4/5). Hod na peti lijeve noge ne izvodi, patelarni refleksi uredno obostrano, RAT obostrano oslabljen. Babinski negativan, sfinktere kontroliše.

Imaging:
MR: Nalaz ukazuje na stanje nakon op. zahvata u nivou i.v. prostora sa lijeve strane i unutar vertebralnog vidljive su mnogobrojne priraslice koje vuku duralnu vrecu prema straga, a okruzuju i radiks zivaca sa lijeve strane. Opacifikacija diskusa u nivou i.v. prostora L5-S1 moze ukazivati na discitis. U nivou i.v. prostora L4-L5 vidljiva je manja protuzija diska koja bitnije ne suzava vertebralni kanal i ne komprimira duralnu vrecu.

Kontrolni MRI L/S kičme ukazuje na stanje nakon operativnog zahvata i.v. L5/S1 sa lijeve strane unutar kajeg je još vidljivo nekoliko priraslica medjutim znatno manje u odnosu na prošli MRI. Napominje se manja protuzija L4/L5 koja bitnije ne suzava kanal.

Zaključak: Stručni kolegij NHK na osnovu medicinske dokumantacije i neuroimaging nalaza ne postavi indikaciju za aktivni neurohirurški tretman već pacijenta upućuje na daljni Balneofizikalni tretman.
Kontrola neurohirurga nakon balneofizikalnog tretmana

Danas moj doktor nije radio, a stigao je MRI. Dosla mi je glavna sestra i saopstila da mi je MR uredan i da idem kući. Dobio sam ovo otpusno pismo bez ikakvih pojasnjenja. Ovo mi djeluje nekako sumnjivo, sve se desi iznenada i bez mog doktora, na dnu otpusnice navedeno ime nekog lievog doktora (potpisano) i ime direktora klinike koje nije potpisano. Pisani nalaz od MRI nisam dobio, već samo slike. Po ovome izadje da se priraslice povlace.
Provjerio sam na klinici dokle je doslo sa zahtjevom za banje koji sam predao u 10-om mjesecu i sekretarica mi je rekla da sam 36-ti po redu, s obzirom da mjesecno ide po troje izadje jos za godinu dana.
Nisam pametan sta mi je uraditi, finansijski sam nesposoban da platim banje. Vidit cu iduce sedmice sta dalje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Lipanj 12, 2009, 23:13:24 poslijepodne
Tesla,
Što znači uredan MRI ako ti imaš grozne simptome...??!! ???

Nekak mi tu nije jasno, bile priraslice manje ili veće ko da je bitno? Bitno je da si ti došao po pomoć i da ti je nisu pružili jer eto MRI pokazuje urednost??? Pa neka stručniji od mene to potvrde, ali samo MRI da bude indikacija, bilo pozitivna ili negativna nema nikakve veze sa pravilima struke.

Moj ti je savjet da sad intezivno inzistiraš na svom operateru da te primi i da to rasčlaniš s njim što je detaljnije moguće...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Lipanj 12, 2009, 23:33:46 poslijepodne
meni ovo izgleda kao ozbiljan nalaz koji zahtijeva reoperaciju, transpedikularnu stabilizaciju L4-S1 ( PLIF ili TLIF) te prekrivanje dure i zivaca gelom protiv priraslica...

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla,
Što znači uredan MRI ako ti imaš grozne simptome...??!! ???

Nekak mi tu nije jasno, bile priraslice manje ili veće ko da je bitno? Bitno je da si ti došao po pomoć i da ti je nisu pružili jer eto MRI pokazuje urednost??? Pa neka stručniji od mene to potvrde, ali samo MRI da bude indikacija, bilo pozitivna ili negativna nema nikakve veze sa pravilima struke.

Moj ti je savjet da sad intezivno inzistiraš na svom operateru da te primi i da to rasčlaniš s njim što je detaljnije moguće...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 13, 2009, 10:17:27 prijepodne
U cetvrtak cu otici kod svog operatera, da mi on ocita nalazi i da to rascistimo.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Lipanj 13, 2009, 11:37:58 prijepodne
Sretno Tesla !!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Lipanj 13, 2009, 15:36:02 poslijepodne
Tesla, kod operatera i budi uporan ko neka baba što prodaje jaja i sl.... mislim ono bez pardona ne daj se smesti i inzistiraj na istini....
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 19, 2009, 10:23:25 prijepodne
Jucer sam bio kod neurohirurga. Prvo je me je nalijepio sto nisam reagovao tj. trazio da njega nazovem. Kaze da je digao frku zbog mene, sto su me otpustili bez njegovog znanja. Ostalo je na tome da zavrsim sa balneofizikalnim tretmanom, pa ponovo na kontrolu. Na kraju mi je rekao: "Ja mogu cekati, a ti ces odluciti dali ces i kad operirati".
Krivo mi je sto nisam reagovao odmah, ali nekako u tom trenutku sam pomislio da je ipak moj neuro obavijesten i da moram odraditi BFT, pa da se odluci sta operirati.
U ponedjeljak idem na pregled kod fizijatra za BFT pa bih trebao odmah poceti sa terapijama.

Moje stanje je i dalje bolno, ali je bolje nego prije (nema jakih presjecanja i ukocenosti), pa sada mogu i odraditi ove terapije. Sada mi se prosiruju bolovi u desnu nogu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Lipanj 19, 2009, 13:00:54 poslijepodne
Tesla,

veliš da ti se sad bolovi šire u desnu nogu, nemoj ništa čekati i čim završiš sa tom terapijom i ako ne bude bolje šta da ti kažem. Recimo, ja na tvom mjestu ne bih ništa dalje ni pokušavao nego bih odmah na stol. Sretno i javljaj update...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 19, 2009, 16:44:11 poslijepodne
Davore hvala na podrsci. Ovo cu pokusati samo da rascistimo sa protuzijom, posto kod nas idu samo klasicne operacije, pa se neurohirurzi teze opredjeljuju, a druga stvar je da se ne desi da operiram priraslice, a ostanu bolovi od protuzije. U koliko ne osjetim poboljsanje onda operacija i ovoga diska, i necu pristati bez dvostruke operacije.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Lipanj 19, 2009, 18:19:31 poslijepodne
Tesla bas sam sad citala ovo sve tvoje i jako me ganulo...
Nadam se da ces rjesiti to, nekako mi se iz nalaza najprije ucinilo da se bjezi od odgovornosti, ono zeznuli smo, pa sad se snalazi ko se moze.....Tesla ganjaj to do kraja, ne ostavljaj to da ti zastarava, pa makar kampiro pred bolnicom....zelim ti puno snage. Jel ti s parama moze pomoci obcina ili zdravstvo???
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 19, 2009, 23:33:47 poslijepodne
Moj neurohirurg nije nikada bjezao od operacije, ali problem je u konziliju ljekara koji izgleda lijece nalaz, a ne pacijenta, pa niko od njih nije saslusao moje tegobe, nego vidili izvjestaj neurologa.Otac mi je jutros imao zakazano kod nacelnika općine za razgovor uvezi pomoci, ali je sinoc zavrsio na neurohirurgiji, posto je i on tesko bolestan. Ima jaku bol u ledjima, jaka upala kostiju na vezi izmadju sakralnog dijela i karlice (sakroilieitis). Nakon mjesec i po pokusaja da ga smjestimo u bolnicu jucer smo zamolil mog neurokirurga da ga primi. Covjek nam je izasao u susret. Najveci problem je bio sto sam ga morao svaku noc, pa nekada i dvaput voziti u hitnu. Danas je uradio MR i poceo je primati infuzije protiv bolova. Bojim se za njega jer je jucer bio i kod hematologa, zbog velikog broja leukocita i prevelike slezene. Hematolog je rekao da je mozda ono najgore, a mozda je samo reakcija od silnih inekcija protiv bolova. Za 14 dana ce biti gotovi labaratorijski nalazi, pa onda dalje pretrage, vadjenje uzorka kostane srzi.
Snage imam da sve ovo podnosim i tjesim svoju porodicu.
Za moju operaciju nema razloga za brigu, jer moj neuro je odlican strucnjak (kako saznajem od drugih) a i covjek.
Brinetka hvala na podrsci i drago mi je da si ponovo sa nama i da ti ide na bolje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: pantaghana - Lipanj 19, 2009, 23:40:48 poslijepodne
tesla, sretno i tebi i tvome ocu i nadam se da nece biti ono najgore.
samo tako nastavi i imaj snage za sve to!!! svaka cast.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Lipanj 20, 2009, 12:48:56 poslijepodne
Tesla pozdrav tebi i tati, divim se borcima poput tebe, GSM koji se brine o svojim roditeljima i ostali naravno, sve svoje stavis na stranski tir iako ti je zivot bolan, al bolnije je gledati bolestnog roditelja ili djete....divim se dubini ljubavi, koje moze covjek imati do bliznjeg...koliko moze podnjeti...
Tesla cuvaj se a sa ocem korak po korak, vazno je da ste zajedno i da se da bilosta napraviti, ja ipak vjerujem da se kad tad otvori, i srede stvari...molit cu se za vas, na svoj nacin (moj je Bog ljubav i postenje) i da se sve sredi. Ja dozivljavam ljepotu nebolova....to budu jutra, pa sam toliko ganuta od srece, da ne mogu vjerovati kako sam mogla onako zivjeti....Kako je ljepo biti zdrav...kako je to ljep osjecaj, da ne boli...pa makar sat vremena...a bit ce sve bolje.
Tesla imas li jos koga tamo da ti pomogne oko kucnih poslova??? Nemoj ti sad dizati sta ili raditi previse...imas licprijatelja, zenu, ljubavnicu  ;)hahahah???
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Lipanj 20, 2009, 13:08:57 poslijepodne
Tesla,
 potpisujem sve što je iskreno i lijepo rekla Brinetka.Želim ti sve najbolje,kao i tvom ocu.
Ustraj u borbi!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Mile50 - Lipanj 20, 2009, 18:38:36 poslijepodne
Tesla, sve najbolje tebi i tvom ocu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 21, 2009, 13:59:09 poslijepodne
Zahvaljujem svima na podrsci.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla imas li jos koga tamo da ti pomogne oko kucnih poslova??? Nemoj ti sad dizati sta ili raditi previse...imas licprijatelja, zenu, ljubavnicu  ;)hahahah???
Imam majku koja se herojski bori i radi po kuci i u basti, te prijatelje i brata koji pomazu oko tezih poslova. Ja jedino sto mogu voziti auto, ali ne predugo. Dobro je sto mi rucna kocnica ne radi, pa mogu se jednom rukom osloniti.

Danas sam bio kod otca na neurohirurgiji, prima infuzije protiv bolova tokom 24 sata pomalo pa malo bolje izgleda.
Vidio sam ljude koji su lezali dok sam i ja bio gore, oni su operirani i sada presretni setaju po onom hodniku. Zavidan sam im.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Lipanj 22, 2009, 18:08:30 poslijepodne
Tesla, vidjet ces i tebi ce zavidjeti, kad tebe ustimaju....samo polako, vazno je da imas kontakt sa dobrim doktorom...pozdrav tebi, tati i mami....
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 24, 2009, 16:16:20 poslijepodne
Doktor je rekao mom ocu da je ocitao MR gdje se vidi jedan prsljen da se poceo susiti. Prebacen je na ortopediju, pa trebaju otkriti koji je uzrok, pa kada otklone (ako bog da) onda uraditi fuziju na tom prsljenu.
Ja sam poceo sa balneofizikalnim tretmanom, odredjeno mi je 10 terapija, pa kontrola doktora.
Svaki dan idem na terapije, 25 kilometara od moje kuce. Tamo budem 45 minuta u bazenu Vjezbanje i plivanje, zatim elektroterapija i neki kao elektroudari u lijevu nogu. Zatim idu vjezbe samo sa lijevom nogom, posto je slabija i 2 cm tanja od desne. Za sada izgleda dobro. Sve ukupno traje nekih 2 sata i nema nikakvih cekanja.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Lipanj 24, 2009, 21:00:15 poslijepodne
Tesla ti elekroudari, i ja sam to imala kad mi je noga "umrla"...pa su je s tim ozivljavali...neprijatno, jednom nije bilo reakcije, a nakon operacije je noga proradila...Jel ti vracaju putne troskove?
Pozdravi tatu i svako dobro...a ti se pazi prehlada i curica hahhha.;
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Lipanj 25, 2009, 09:26:40 prijepodne
Kod nas u zakonu o zdravstvenom osiguranju stoji stavka "Naknade" i stoji da osigurano lice ima pravo na naknadu putnih troskova po cijeni javnog prevoza. Ja otiso da to vidim i pokazao im tu stavku, a oni kazu :"mi to ne praktikujemo, ni nama nije jasno zbog cega, jednostavno neisplacujemo. BOSNO MOJA POHARANA
Jucer dobio knjigu "Vodic kroz zdravstveni sistem i prava iz zdravstvenog osiguranja u Kantonu Sarajevo". Kako je to lijepo teoretski napisano, kada citam samo se iznerviram. A nepise da ja na svoje pravo moram cekati dvije godine (Stacionarno banjsko lijecenje)
Brinetka zahvaljujem na pozdravu i savjetu, ovo za prehladu cu ispostovati, a za ovo drugo ti nesmijem obecati :D.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Lipanj 25, 2009, 10:52:39 prijepodne
Bas cudno. Kod nas uredno placaju, obicno nakon mjesec dana...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: robert2129 - Lipanj 27, 2009, 12:24:20 poslijepodne
Pozdrav svima , ja sam Zagrebu , al sam iz Sarajeva , a mi  očito smo od rata dobili po kičmi ako nas nije drugačije pogodilo, i čitam da se daje neka naknada za prijevoz pa me zanima što je to i tko je isplačuje pošto ja treba da idm u toplice i kakva su to prava koja imamo oko toga, ako netko nešto zna i ako je prošao. hvala
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: glagen - Lipanj 27, 2009, 12:35:09 poslijepodne
@tesla

te elektrošokove su i meni niz nogu puštali. ma nisu ugodni, ali noga je više-manje proradila i hoda... jest, trne i bolucka, al hoda.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 08, 2009, 22:42:54 poslijepodne
Jucer sam bio na kontroli fizijatra, pregledao me i stanje je malo bolje, ali ne zadovoljava. Produzio mi je jos 5 terapija, pa kontrola. Ako nebude zadovoljavalo nakon ovih 5 terapija, iskljuciti ce me i poslati na konstataciju neurokirurga. Problem je sto je stanje krenulo na bolje, pa je u toku terapija ponovo se pogorsalo. Najvjerovatnije da je nerv izlozen cestim povredama. Desna noga mi je potpuno oporavljena, pa sam stvar sa protuzijom rascistio. U lijevoj nozi su ostali i dalje bolovi koji proizilaze iz korjena S1 i slabost stopala (zadnja tri prsta koja su u toku misicne stimulacije malo zivnula, pa opet zamrla).

Sada o mom ocu:
Hematoloski labaratorijski nalaz je uredan osim sto pokazuje veliki broj trombocita i leukocita koji su rezultat jake upale. Uradio je CT koji je pokazao da je otisao jedan disk kojeg treba odstraniti i ubaciti umjetni, zatim uraditi fuziju na susjednom nivou. Radi se o predjelu L1-L3. Doktor sumnja da je otislo i jedno rebro koje ce trebati odstraniti, ali vidit ce dok tim radiologa ocita detaljnije CT. Pripreme za operaciju su u toku, danas je zavrsio sa pretragama za odobrenje, pa cemo sutra znati.
Doktor (ortopedski hirurg) pretpostavlja da se radi o tuberkulozi kostiju i  nakon operacije ce poslati uzorke na analizu, pa da se odredi daljno lijecenje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Srpanj 10, 2009, 19:26:51 poslijepodne
Tesla, žao mi je zbog tvog oca. Obojici želim što brži oporavak, a što se tebe tiče, potraži svakako svog neurokirurga.  Ipak on najbolje zna što ti je napravio i što bi dalje trebalo raditi.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 11, 2009, 09:59:44 prijepodne
Hvala Jasna, evo mom ocu je odobrena operacija, jucer je pricao sa njim anasteziolog i hirurg, rekli su mu da ce najvjerovatnije iduce sedmice biti operisan i da ce imati dosta posla na njemu.
Ja cu kod svog neurohirurga ici cim prodje ova operacija.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Srpanj 11, 2009, 15:36:56 poslijepodne
Sretno Tesla,
tebi i tvom ocu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 15, 2009, 11:35:31 prijepodne
Hvala uriel.
Jucer sam bio na kontroli kod dr. fizijatra, iskjucio me iz terapija i napisao da stanje ne zadovoljava i potrebna knstatacija neurohirurga.
Nakon ovih banja desna noga se oporavila, a lijeva bez pomaka. Sa ovim terapijama sam dobio brzu pokretljivost koja zna jos vise povrijediti, pa imam sada cesce bolove, a pogotovo kada lezim.
Sada moram cekati da mi oca operisu, pa onda idem kod neurohirurga.

Moram vam jos nesto napisati. Jucer sam bio u posjeti kod svog oca i ima jedan bolesnik sto kod njega u sobi lezi. Pricao je sa porodicom, oko osam sati u Travniku mu brata ugrizla zmija. Tamo nisu imali serum, pa su ga poslali u Zenicu. Tamo isto nema seruma, ali su porucili da hitno dodje, pa cekaju. Ja sam bio kod oca do tri sata i taj covjek jos nije dobio serum. Njegov brat kaze da su mu se noge otkazale. Znaci punih 8 sati je proslo od ujeda, a seruma nigdje.
Zamislite drzave i organizacije.
I jos poslije toga vracam se kuci i policija me zaustavi da mi mjeri izduvne gasove od auta. Ja na njih se istreso zbog ovoga događaja i na drzavu i na njih. Ljudi se nasmijase i rece mi jedan sto tebe ubi nepravda, i eto pustise me.
Sada sam se cuo sa ocem, rekli su mu da je sutra u programu za operaciju, pa cemo vidjeti. Kod nas malo teze ide sa terminom u sali, pa nista nije sigurno.
Pitao sam sta bi sa onim covjekom, kaze da je negdje u Novoj Biloj (neznam ni ja gdje je to), zavrsio u bolnici i dobio serum. Jucer je taj covjek izgubio i vid, ali eto jutros je progledao. I dalje nemoze sa nogama.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Srpanj 15, 2009, 13:28:20 poslijepodne
Strava.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: trucker - Srpanj 16, 2009, 00:55:44 prijepodne
Citat:
Pitao sam sta bi sa onim covjekom, kaze da je negdje u Novoj Biloj (neznam ni ja gdje je to), zavrsio u bolnici i dobio serum.
Nova Bila je od Sarajeva nakih 80 km,čudi me da ne znaš za tu čuvenu,u ratu osnovanu bolnicu (http://www.zupa-novabila.com/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=88) Toga jadnika su,dok su ga vozili iz Travnika za Zenicu provezli kroz N.Bilu,samo izgleda da se tu radilo o nekim principima travničkih doktora.Zamislite Travnik-N.Bila=10 km a Travnik-Zenica=50-ak najbližim putem.

Silna je ova BiH država...uređena nema šta.Ali to se tek može primjetiti kad vas policija zaustavi na putu...Kad vam počnu nabrajati kako i šta,imate osjećaj da ste u najmanju ruku u njemačkoj
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 16, 2009, 23:31:26 poslijepodne
Jutros mi otac bio u programu za operaciju, pripremljen, kad otkazao rengerski aparat koji je potreban za tu operaciju. Rekose mu da ce viditi iduce sedmice da operaciju rade na neurohirurgiji, posto oni imaju taj aparat.
Zamislite koja su to isekivanja i trema, a pogotovo zelja da se oslobodi bolova, kad nista.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Srpanj 17, 2009, 06:08:35 prijepodne
Ovo je ona ne ide  nevolja sama već u paru.Sretno. Ko je tvoj doktor?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 17, 2009, 11:04:43 prijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ovo je ona ne ide  nevolja sama već u paru.Sretno. Ko je tvoj doktor?
Odgovor na P.P.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 29, 2009, 09:30:05 prijepodne
Otac mi je u ponedjeljak operiran, sve je proslo uredno, operacija je trajala 5 sati, bio je jedan dan na intezivnoj njezi. Jucer sam mu bio u posjeti. Dobro se osjeca, ima ugradjena 2 drena, koje ce mu skinuti prekosutra i kateter. Poslije toga ce poceti polako hodati. Brat je pricao sa doktorom, ali zaboravio pitati sta mu je uradjeno. Uglavnom uradjeni su L1 do L3 i Th11. Ostalo je da se saceka patoloski nalaz da vide sta dalje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Srpanj 29, 2009, 15:59:57 poslijepodne
Tesla bitno da je najgore za tvoga oca prošlo.
Sad malo strpljenja dok mu ne skinu drenove,a onda će pomalo počet šetati bolničkim hodnikom.
To će pomalo vraćat samopouzdanje,a to je za oporavak jako bitno.
Puno sreće i pozdrava tvome ocu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 30, 2009, 09:59:26 prijepodne
Zahvaljujem uriel.
Evo na zalost stanje kod oca se pogorsalo, nastali su jaci bolovi. Jutros mu doktor u viziti rekao da ce morati uraiti jos jednu operaciju. Neznam jos nista o cemu se radi, danas cemo pokusati naci doktora da vidimo o cemu se radi.
Kod mene se ovih dana  stanje pogorsalo, imam bol u obadvije noge, i povremeno mi dolazi kratkotrajna slabost tako da se jedva odrzim  na nogama. Zvao sam svog neurohirurga i rekao je da u ponedjeljak nazovem za mjesto u bolnici.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Srpanj 30, 2009, 17:35:21 poslijepodne
Baš mi je žao da mora ponovno na operaciju.Ali to se ponekad mora napraviti .
Znam da je i Slaven Bilić imao dvije operacije  kralježnice u dva dana.Poslije je sve prošlo dobro i potpuno se oporavio.
Žao mi je da se i tebi stanje pogoršalo,ali barem ćeš uskoro to počet rješavati.
Sretno s neourokirurgom.

Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Srpanj 30, 2009, 19:17:43 poslijepodne
Danas sam pricao sa ortopedom koji je operirao mog oca. Pokazao mi je snimke sta je uradjeno. Krljezak L2 je stradao, pa je uradjena fuzija sa L1 na L3. Th11 kraljezak nije dirao, on je u stabilnom stanju.
Ceka se patoloski nalaz, a najcesci uzrok ovakvih tegoba je tuberkuloza kostiju.
Sljedeca operacija je uklanjanje gnojnog tkiva koje se formiralo na mjestu izvadjenog bubrega, koji je odstranjen u januaru ove godine. Operacija se smije obaviti vec iduce sedmice i treba da je radi drugi doktor koji je za te slucajeve. Rez ce biti na trbuhu. Sto se tice tih bolova kaze da je to uobicajeno nakon ovakve operacije, a druge bolove proizvodi ovo gnojno tkivo.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Kolovoz 29, 2009, 17:12:44 poslijepodne
Pozdrav svima, evo da i ja podnesem svoj izvjestaj u proteklih mjesec dana.
Prvo cu o sebi. Bio sam na kontroli kod svog neurohirurga i predstavio sam mu svoj novi MR koji sam uradio prije dva mjeseca. Pogledao je i rekao da se stvarno nevidi kompresija na korijene, ali vidi te priraslice koje okruzuju radikse nerva, tako da nevidi uzrok mojih bolova. Morao sam se sa njim ubjedjivati oko operacije i uglavnom je na meni bilo da pokazem svoje probleme bez obzira na MR. Uglavnom dogovorili smo se , on je rekao da ce uci u kanal i ocistiti ono sto ima, pa koliko ce mi to rijesiti probleme vidit cemo. Samo ja znam koliko tegoba imam i ogranicenja u zivotu, pa tako da je to jedina mjerodavna indikacija za reoperaciju. Za mjesto u bolnicu je kriticno, doktor kaze da stalno gleda za mjesto, ali tesko je ovih dana imaju neku frku, kako sam saznao svoje pacijente smjestaju i na ortopediju.

E sada prica o mom ocu. 10 dana nakon operacije kraljeznice doslo je do infekcije rane i jakog curenja vode. Nekoliko dana su pokusavali cistiti istiskanjem i  ukljucili mu jake antibiotike. Bilo je bezuspjesno pa su mu morali uraditi ponovnu operaciju  na istom rezu 17.08.. Ubacili su mu 4 drena, dva ulaz za infuzije i dva za izlaz u , da se to ispira. Do sada je primio 4 trnsfuzije krvi. Rana i dalje curi i nece da zarasta. Dakle jos ceka da se ta rana sanira pa da mu urade jos jednu operaciju koju sam naveo u predhodnom postu. S obzirom da su mu u januaru izvadili bubreg, to ce biti cetvrta operacija od nove godine.
Stigao je i prvi izvjestaj od patoloskog nalaza, ali cekaju se svi nalazi. Razgovarali smo sa doktorom i objasnio nam je da se radi o jednom tumorskom procesu, ali nista jos nije detaljno koja je vrsta. Poslije toga je sestra rekla da su u pitanju limfne zlijezde i da se to lijeci zracenjem pa ako uspije. Uglavnom kompletira se dijagnoza od citave price zbog cega je izgubio bubreg, pa mu stradala kraljeznica, natekla jetra i slezena, stvorilo se gnojno tkivo i napala ga infekcija zbog nemogucnosti da zaraste rana. Poslije obrade ortopeda bit ce predat u hematolosku nadleznost.
Sada trenutno vec duze vrijeme lezi sam u sobi u kojoj su ga smjestili nakon reoperacije, a prijasnja soba je jos pod dezinfekcijom i zracenjem UV lampom. Upoznali smo ga sa svim problemima i ja sam ga ubjedjivao koliko on mora da radi na tome da bi ozdravio, jer svojom ishranom i voljom za zivotom uz pomoc medicinskog lijecenja i boziju se jedino moze izvuci. Prije toga je bio posrnuo, ali vec sad se bori da jede zdravo i ima viziju da ce dalje ziviti. To je dobar znak.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Kolovoz 29, 2009, 17:29:22 poslijepodne
Pozdrav i tebi Tesla.....drago mi je da napadaš hrabro i radikalno ne neprijatelja...to je i neki moj stil po tom pitanju...Samo hrabro tako dalje i bit će sve u redu, čak štoviše, uvjeren sam da će ti poslije operacije biti znatno bolje....

Što se tate tiče, prenesi mu da ima neka tamo hrpa luzera u virtualnom svijetu koja misli na njega i daje mu svu moguću podršku....i kod njega sam uvjeren da će biti sve u redu, bar imam takav neki predosjećaj koji me rijetko vara...

Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Joško - Kolovoz 29, 2009, 18:22:02 poslijepodne
Tesla razumijem da te tegobe i ograničenja motiviraju na ponovnu operaciju, ali možda bi  ipak trebao locirati  uzrok bolova prije same operacije priraslica, pogotovo ako ti je neurokirurg rekao da ne vidi uzrok bolova.
I raspitaj se kakvi su izgleda da ti upotrijebe onaj gel protiv priraslica kad ih već operiraju?

I kapa do poda, kad uz sve svoje tegobe imaš još toliko snage i optimizma brinuti o ocu i hrabriti ga!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Kolovoz 29, 2009, 18:41:57 poslijepodne
Tesla svaka čast na stoičkom držanju.
Treba to izdržat iz dan u dan.Zapitam se poslije ovakvih iskustava jeli ja uopće imam ozbiljnih problema.
Držimo ti palčeve i tebi i tvom ocu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Kolovoz 29, 2009, 18:43:12 poslijepodne
Tesla, ako se ne zna uzrok tj. izvor tvojih bolova mozda bi trebalo napraviti (provokacijsku) diskografiju da se vidi stanje diskova.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Kolovoz 29, 2009, 19:31:07 poslijepodne
Hvala svima !
Receno mi je da ove priraslice mogu, a i nemoraju uzrokovati ove tegobe. Jednostavno na snimku nevidi uzrok u trnutku slikanja.Sada sve zavisi kako se ponasa stanje pri kretanju moga tijela. Uglavnom nakon sto je pregledao noge i mjesta gdje me boli odmah je prihvatio da uradi reoperaciju i pitao me dali cu odmah da ostanem u bolnici, pa je zvao kliniku, ali nazalost nije bilo mjesta.
Sto se tice protuzije, mala je i u boljem je stanju nego prije operacije, tako da nema potrebe za provokac. dikografiju, a i nema to u Sarajevu.
U operaciji se podrazumjeva gel protiv priraslica.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Kolovoz 29, 2009, 20:20:51 poslijepodne
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jasna - Kolovoz 29, 2009, 20:25:35 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Što se tate tiče, prenesi mu da ima neka tamo hrpa luzera u virtualnom svijetu koja misli na njega i daje mu svu moguću podršku....i kod njega sam uvjeren da će biti sve u redu, bar imam takav neki predosjećaj koji me rijetko vara...

Potpisujem Davora...Tesla, držimo palčeve, drži se...svako vam dobro želim.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Kolovoz 29, 2009, 21:46:47 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Sorry ako si vec napisao, ali gdje su prisutni bolovi? Samo u ledjima ili i u nozi?
Najmanje u ledjima, samo ponekad presjecaje u toku iznenadnog dodira zbog nekog straha. Valjda se misici napnu kako bi zastitili oboljeli dio. U lijevoj nozi najvise grcevi poigravanja misica, zatezanje, nekad posrne dok stojim i polovicno spadanje stopala. Dok hodam klecam, nakada nesmije proci iza buta, i kad koracam primjeti se da je sporija od desne. Svi bolovi su pozadi lijevo do zadnja tri prsta (dokle i trni).
Ima situacija i sa desom pa je jako nezgodno ako je u obadvije, onda sam totalno onesposobljen.
Ovo nije uvijek, nekad naleti i po desetak dana da se osjecam dosta bolje osim sto ostane klecanje zbog usporenosti. Zatim ponovo losija epizoda koja traje duze.

Jasna zahvaljujem!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Rujan 07, 2009, 19:12:32 poslijepodne
Sa srecom.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 10, 2009, 09:24:56 prijepodne
Jucer sam otpusten sa neurohirurgije gdje sam primljen u petak.
Ponovo je konzilij ljekara donio odluku da se ne uradi operacija. Zatim je moj neurokirurg dosao de razgovara sa mnom. Detaljno me preispitao i pregledao, pa mi je saopstio situaciju. Ja sam  rekao da moramo nesto rjesavati, jer meni ne treba ista otpusnica kao prosli put i da imam velikih problema i dosao sam da ih se rijesim. Kaze da postoji mogucnost da je nerv ostecen dok su bile vece priraslice i da ga treba iritirati dugurocnim fizikalnim terapijama. Ja sam rekao da sam pokusao, ali nakon svakih terapija stanje se dosta pogorsava. Zatim je ponovo dosao na razgovor da vidi sta cemo. Pitao sam ga dali postoji neka traca opcija, ako ima da probamo. Odgovorio je da ne postoji, zatim sam ja pitao dali sam trebao uzimati neke tablete za jacanje nerva, odgovorio je samo B 12. Objasnio mi je da je velika steta da radimo operaciju na nevidjeno. Zatim je poslije ponovo dosao i pitao me dali pristajem na operaciju bez garancije da ce biti bolje. Ja sam rekao da. Kaze da razmislim do sutra pa da vidimo jeli idemo dalje. Poslije toga je dosao privremeni sef klinike i isto mi objasnio i rekao da porazgovaram jos ujutru sa svojim doktorom.
Doktor je otisao kuci, a na meni je ostalo da donesem najtezu odluku u zivotu.
Razmisljao sam cjelo vrijeme i pripremao pitanja.
U jutro je dosao doktor da vidi sta sam odlucio. Rekao sam da sam u dvoumici i da imam nekoliko pitanja, da analiziramo:
1. Svakodnevno podrhtavanje misica, dali je uzrok prijasnjeg ostecenja, ili trenutnog vrijedjanja. Odgovorio je moze i jedno i drugo.
2. Ako znam biti bolje 10-ak dana pa opet losije dali to sta znaci, odgovorio je ne i jedina razlika je sto u novog vridjenja mogu doci prejaki bolovi.
3. S obzirom da sam pokusavao sa fizikalnim i banjama u ambulantnom rezimu, pa ne ide, dali bih mogao viditi sa doktorom fizijatrom u klinici, kako da nastavimo fizikalno lijecenje?
Doktoru je laknulo i rekao je da odmah ide dovesti fizijatra. Za par minuta su dosli obadvojica, fizijatar je reko da ce me preuzeti i dao mi je  broj telefona u ambulanti klinike za fizijatriju, da se javim kada bude zavrsena otpusnica, da vidimo termin pregleda i mjesto za prijem, posto je sve ne isplanirano.
Poslije sam razgovarao sa sefom klinike i rekao mi je da je odlicna ova opcija i da operacija uvijek stoji kao mogucnost, ako mi ne bude bolje, ako bude bit cemo svi sretni i ja trabam biti uporan.

Poslije cu javiti update.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Rujan 10, 2009, 10:26:31 prijepodne
Tesla dobro si odlučio,vidiš i da se doktor trese od straha na samu pomisao da te operira.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Rujan 10, 2009, 14:28:48 poslijepodne
..e sada ne znam da li da ovo komentiram iskreno i medicinski pa da onda zakljucite kako sam okrutan ili da jednostavno kazem ma sve ce to biti dobro...???
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 10, 2009, 17:57:21 poslijepodne
Mozda malo sve ovo izgleda strasno kada opisujem u postu, jer ga svedem na minimum, pa opet ispadne prevelik, a ko bi sve citao da ulazim u jos vece detalje. Zbog toga se desava da neko nesto pogresno shvati. Mozda je i problem sto sve dogadjaje strpam u jedan post. Daleko vise stvari i  se desava nego sto ja napisem.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla dobro si odlučio,vidiš i da se doktor trese od straha na samu pomisao da te operira.
Madagaskar ne boji se doktor same operacije, nego izlaganja mene stetnim anestezijama i bespotrebnim rezanjima. Njemu je laknulo kada sam  ispricao na koji nacin sam obavljao fizikalne terapije, pa je vise uvjeren da cu uspjeti na fizijatriji.


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
..e sada ne znam da li da ovo komentiram iskreno i medicinski pa da onda zakljucite kako sam okrutan ili da jednostavno kazem ma sve ce to biti dobro...???

Neurokirurg, nisam bas najbolje shvatio na sto mislite, ali ako je upitanju da cu se ja prepasti, slobodno strucno komentirajte, jer sve prihvatam dosta hladnokrvno, a borim se maksimalno.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Rujan 13, 2009, 09:54:26 prijepodne
...ovi bolovi i problemi koje si opisao su nedvojbeni znak radikularne kompresije. da li je nakon operacije bilo bolje? da li imas nalaze EMNG prije i poslije operacije, da li je učinjeno kontrolno MRI snimanje s kontrastom? posalji mi slike da vidim ali prije i poslije operacije.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 13, 2009, 17:37:50 poslijepodne
Prije operacije u lijevoj nozi bila je bol, kao zatezanje i gubitak osjeta pozadi lijevo do u zadnja tri prsta.
Prvih mjesec dana nakon operacije, bio sam u odlicnom stanju. U nozi se nista nije desavalo osim sto je i dalje ostao gubitak osjeta. Nakon toga su poceli bolovi sve jaci i jaci te podrhtavanja misica od buta, do pete u obadvije noge, vise u lijevu.
Svi nalazi su jos u bolnici, posto se radi o premjestaju.
EMNG imam od prije operacije na kojem pise stara kronicna dobro kompezirana, radikularna lezija korjena S1. Novi cu uraditi u fizijatrijskoj klinici.
MRI sam uradio jedan prije operacije, drugi sa kontrastom 6 mjeseci nakon op. (01.2009.), kada sam se najlosije osjecao.
U kompjuteru imam samo jednu sliku od njega, ova sad prikazana.
Prije dva mjeseca jos jedan MRI sa kontrastom na kojem se vidi jos priraslica, ali manje nego u januaru.
Slike cu vam poslati kada dobijem svoje nalaze, mozda u ovo par dana ili tek nakon mjesec, kada zavrsim sa fizijatrijom.
Hvala
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Rujan 13, 2009, 22:25:23 poslijepodne
ako je ovo postkontrastna poslijeoperacijska snimka onda se na njoj vidi velika rezidualna diskus hernija uklopljena u nesto malo oziljnog tkiva. lijek:reoperacija!

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Prije operacije u lijevoj nozi bila je bol, kao zatezanje i gubitak osjeta pozadi lijevo do u zadnja tri prsta.
Prvih mjesec dana nakon operacije, bio sam u odlicnom stanju. U nozi se nista nije desavalo osim sto je i dalje ostao gubitak osjeta. Nakon toga su poceli bolovi sve jaci i jaci te podrhtavanja misica od buta, do pete u obadvije noge, vise u lijevu.
Svi nalazi su jos u bolnici, posto se radi o premjestaju.
EMNG imam od prije operacije na kojem pise stara kronicna dobro kompezirana, radikularna lezija korjena S1. Novi cu uraditi u fizijatrijskoj klinici.
MRI sam uradio jedan prije operacije, drugi sa kontrastom 6 mjeseci nakon op. (01.2009.), kada sam se najlosije osjecao.
U kompjuteru imam samo jednu sliku od njega, ova sad prikazana.
Prije dva mjeseca jos jedan MRI sa kontrastom na kojem se vidi jos priraslica, ali manje nego u januaru.
Slike cu vam poslati kada dobijem svoje nalaze, mozda u ovo par dana ili tek nakon mjesec, kada zavrsim sa fizijatrijom.
Hvala
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 16, 2009, 17:31:11 poslijepodne
Neurokirurg zahvaljujem na odgovoru.
Evo dobio sam svoje nalaze, pa bih vas zamolio za iskreni medicinski komentar.

1. Stanje mjesec dana prije operacije, 06. 2008. Bol u lijevoj nozi, gubitak osjeta pozadi lijevo, hod na petama i prstima izvodljiv:
http://img199.imageshack.us/img199/7606/2306081.jpg (http://img199.imageshack.us/img199/7606/2306081.jpg)
http://img338.imageshack.us/img338/8937/2306082.jpg (http://img338.imageshack.us/img338/8937/2306082.jpg)

2. Stanje 6 mjeseci nakon operacije 01. 2009. Bol u obadvije noge (vise lijevo), poigravanje misica u obadvije noge od buta do listova, hod na lijevoj peti oslabljen, na prstima izvodljiv, i dalje gubitak osjeta u lijevoj nozi, presjecanje u ledjima, sjedenje sa rasterecenjem rukama :
http://img24.imageshack.us/img24/2628/1601094.jpg (http://img24.imageshack.us/img24/2628/1601094.jpg)
http://img233.imageshack.us/img233/1098/1601092.jpg (http://img233.imageshack.us/img233/1098/1601092.jpg)
http://img9.imageshack.us/img9/1919/1601091.jpg (http://img9.imageshack.us/img9/1919/1601091.jpg)
http://img22.imageshack.us/img22/3751/1601093d.jpg (http://img22.imageshack.us/img22/3751/1601093d.jpg)

3. Stanje 11 mjeseci nakon op. 06. 2009. Bol u obadvije noge, poigravanje misica u listu lijeve noge, klecanje pri hodu na lijevu nogu (usporena i bol pri fleksiji stopala), hod na L. peti ne izvodljiv, na prstima izvodljiv, jaki grcevi u L nozi, tupa bol naizmjenicno niz oba buta, izrazenije reakcije pri promjeni vremena:
http://img171.imageshack.us/img171/8563/1106091.jpg (http://img171.imageshack.us/img171/8563/1106091.jpg)
http://img225.imageshack.us/img225/9228/1106092.jpg (http://img225.imageshack.us/img225/9228/1106092.jpg)
http://img29.imageshack.us/img29/9300/1106093.jpg (http://img29.imageshack.us/img29/9300/1106093.jpg)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Rujan 16, 2009, 19:12:09 poslijepodne
..kada hodas i pocme te boliti da li ti je lakse kada sjednes ili se nagnes prema naprijed?

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Neurokirurg zahvaljujem na odgovoru.
Evo dobio sam svoje nalaze, pa bih vas zamolio za iskreni medicinski komentar.

1. Stanje mjesec dana prije operacije, 06. 2008. Bol u lijevoj nozi, gubitak osjeta pozadi lijevo, hod na petama i prstima izvodljiv:
http://img199.imageshack.us/img199/7606/2306081.jpg (http://img199.imageshack.us/img199/7606/2306081.jpg)
http://img338.imageshack.us/img338/8937/2306082.jpg (http://img338.imageshack.us/img338/8937/2306082.jpg)

2. Stanje 6 mjeseci nakon operacije 01. 2009. Bol u obadvije noge (vise lijevo), poigravanje misica u obadvije noge od buta do listova, hod na lijevoj peti oslabljen, na prstima izvodljiv, i dalje gubitak osjeta u lijevoj nozi, presjecanje u ledjima, sjedenje sa rasterecenjem rukama :
http://img24.imageshack.us/img24/2628/1601094.jpg (http://img24.imageshack.us/img24/2628/1601094.jpg)
http://img233.imageshack.us/img233/1098/1601092.jpg (http://img233.imageshack.us/img233/1098/1601092.jpg)
http://img9.imageshack.us/img9/1919/1601091.jpg (http://img9.imageshack.us/img9/1919/1601091.jpg)
http://img22.imageshack.us/img22/3751/1601093d.jpg (http://img22.imageshack.us/img22/3751/1601093d.jpg)

3. Stanje 11 mjeseci nakon op. 06. 2009. Bol u obadvije noge, poigravanje misica u listu lijeve noge, klecanje pri hodu na lijevu nogu (usporena i bol pri fleksiji stopala), hod na L. peti ne izvodljiv, na prstima izvodljiv, jaki grcevi u L nozi, tupa bol naizmjenicno niz oba buta, izrazenije reakcije pri promjeni vremena:
http://img171.imageshack.us/img171/8563/1106091.jpg (http://img171.imageshack.us/img171/8563/1106091.jpg)
http://img225.imageshack.us/img225/9228/1106092.jpg (http://img225.imageshack.us/img225/9228/1106092.jpg)
http://img29.imageshack.us/img29/9300/1106093.jpg (http://img29.imageshack.us/img29/9300/1106093.jpg)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 16, 2009, 20:52:11 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
..kada hodas i pocme te boliti da li ti je lakse kada sjednes ili se nagnes prema naprijed?


Sjedenje je neugodno i uvjek moram biti naslonjen na rukama, kako bih fiksirao kraljeznicu, pa tako i dok vozim drzanje ruku na volanu mi odgovara, dali je to zbog oslobadjanja tezi prema naprijed. Sjediste nesmije biti zavaljeno, a ako je tako onda budem sjedeci naget prema naprijed oslonjen rukama od svoje noge ili nesto drugo. Hodam uspravljeno, ali kada stojim odgovara mi da se naslonim na ruke naget prema naprijed.
Jos jedna informacija, moj neurokirurg me poslao na RTG L/S u fleksiji i ekstenziji, pa sam nakon toga dobio vece bolove u L/S predjelu i nagama, pa i danas traju. Taj snimak nije promjenio stav neurokirurga, i dalje mi je ponudio istu mogucnost da odlucim. Ako je potrebno mugu i poslati snimke.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Rujan 17, 2009, 08:34:24 prijepodne
nakon svega ovoga sto si mi ispricao i temeljem slika koje si poslao mislim da se radi o FBSS sindromu. dva su nacina lijecenja: prvo ADEKVATNA I PRIMJERENA fizikalna terapija koja za cilj ima stabiliziranje lumbosakralnog dijela kraljesnice, a drugo operacijska dekompresija sa obostranom foraminotomijom i fuzija L5/S1. ne treba dugo cekati. kada se javi zareca bol to je los prognosticki cimbenik i smanjuje uspjesnost operacije. u takvoj situaciji jedina pomoc je neurostimulator.
zao mi je ali nisam optimistican :'(. kod tebe se radi o kombinaciji lose genetike, nebrige o vlastitoj kraljesnici i upitne operacije. ne kazem da se to moglo izbjeci ali analizirajuci nakon svega to bi najvise odgovaralo istini. no kako u medicini 2+2 nikada nije 4, ne gubi nadu. sretno.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 17, 2009, 19:41:14 poslijepodne
Postovani Neurokirurg od srca vam zahvaljujem na trdu i iskrenom odgovoru.
Eto sada znam u kakvoj sam situaciji i sta mi je ciniti. Nadu ne gubim i vjerujem da cu ipak imati velike srece uz mnogo truda da se izvucem iz ove situacije.
Danas sam bio na pregledu u ambulanti klnike za fizijatriju i rehabilitaciju.
Iduce sedmice cu biti primljen u njihovoj bolnici pa cu obavljati adekvatniji FT pod jacim nadzorom.
Nadam se da cu iz bolnice izaci u boljem stanju, a ako bude suprotno, onda ponovo neurokirurgu sa novim nalazima, da vidimo sta je dalje ciniti (bez cekanja).
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Joško - Rujan 18, 2009, 20:22:43 poslijepodne
tesla puno sreće na FT i nadam se da ćeš potvrditi Neurovu tvrdnju kako 2+2 u medicini nikada nije 4!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Rujan 19, 2009, 12:07:37 poslijepodne
Takodjer i ja ti zelim srece, i nadam se da ces proci bez operacije!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 19, 2009, 22:06:25 poslijepodne
Josko i Gsm hvala. Jucer sam pozvan da dodjem u utorak zaleci.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Katarina A. - Rujan 20, 2009, 09:08:23 prijepodne
Ja mislim da si ti veliki borac i da ćeš upornošću i velikom voljom pomaknuti stvar na bolje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Rujan 20, 2009, 15:07:42 poslijepodne
Upornost, disciplina i dopbara doktor puno znace.. Sretno.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 21, 2009, 08:07:10 prijepodne
Katarina i luna hvala. Nadam se du cu biti u dobrim rukama. Da meni hoce krenuti na bolje i da zanam da je ostalo do mene.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 21, 2009, 08:35:16 prijepodne
Evo malo informacija o stanju mog oca.
Sada lezi na hematologiji i poceo je sa zracenjem. Napokon prije nekoliko dana rana je prestala curiti nakon skoro dva mjeseca. Stalno je u lezecem polozaju, zabranjeno mu je jos ikakve fizkalne pomake da radi dok ne zavrsi zracenje. Prvo ce morati uciti da sjedi, pa zatim stajanje, pa onda hodanje. Najveca zelja mu je da dodje do toga da moze sam u WC jer je sad u pelenama i to mu najteze pada. Jos je u dobrom psihickom stanju, jer prica dobro cim sa bolje osjeca i misli o buducnosti. AKO BOG DA
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 27, 2009, 09:56:07 prijepodne
Pozdrav dragi moji krizoboljci! Evo javljam se iz bolnice. Sada radim samo 4 vjezbe ujutru i magnetnu terapiju u podne. Sada imam dosta jace bolove, koje sam zadobio tokom pregleda doktorice, kada mi je gledala mogucnosti pokreta. Dosta ukoceno hodam i imam jaka presijecanja od ledja duz lijeve noge i tupa  bol, izrazenija u nocnim satima. Tako sada neznam dali bolovi nastaju zbog terapija ili su od pregleda. Ovih dana cu raditi EMG. Ovde su uslovi bolnicki, i teski su za osjetljive osobe. Na mom spratu jedini sam ja pokretan.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Rujan 27, 2009, 12:07:34 poslijepodne
Tesla bolovi su sigurno pojačani zbog magnetoterapije,meni je bila bolna bilo kakva fizikalna procedura a boljelo je i poslije vježbi (nikada tijekom vježbanja),ali to bi se trebalo smiriti kad završiš s fizikalnom (ako je adekvatna)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Rujan 27, 2009, 12:25:17 poslijepodne
Madagaskar najljepsa ti hvala na utjeanim rijecima. Vec sam se bio dosta zabrinuo i razradjivao planove za operaciju.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Rujan 27, 2009, 21:43:10 poslijepodne

Može to od terapije. Meni je  nakon operacije smetala podvodna masaža u kojoj sam prije uživala. A kad sam prekinula bolovanje pa s terpije išla na posao bolilo me. Ipak reci doktoru.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 03, 2009, 09:52:13 prijepodne
Hvala luna na informaciji i savjetu.
Evo ja sam dosao kuci preko vikenda, tako da sam se dograbio tastature, pa sada mogu pisati kako treba. Iz bolnice sam se javljao preko mobitela.
U cetvrtak sam uradio EMNG. Moram priznati da je bolilo i bio sam taj dan loose. Dok mi je bila igla u listu ufatio me jaki grc. Ovo mi je radila doktorica koja me vodi. Kaze da imam teze ostecenje korijena S1 lijevo. Ima znakova zivota u njemu, pa tako da ce se uspjeti  povratiti terapijama. Takodjer je pokazao i manje ostecenje na desnoj nozi. Gledala je i korijen L5 zbog protuzije i nije pokazalo nikakva ostecenja. Sada trenutno radim dvije vjezbe na ledja, jednu na stomaku, i tri sjedeci. Ukupno traje 30 minuta i radim samo u jutro. U ponedjeljak ce mi zadati jos jednu vjezbu. Oko podne imam idalje terapiju magnetom 20 min., te mi je jucer ukljuceno ultrazvucna masaza i galavanizacija lijeve noge.
Od tableta je ukljucen B vitamin i dexomen po potrebi.
Moje stanje je i dalje bolno. Imam tupu bol i presjecanja. Zadnjih par dana mi se hod popravio, ali hodao sam ja prije ovoga i bolje. Doktorica kaze da je reakcija na terapije i to je za ocekivati. U nedjelju navecer se vracam u bolnicu.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 03, 2009, 14:12:03 poslijepodne
Moj otac je u cetvrtak nakon zracenja otpusten iz bolnice. Dakle dobio je tuberkulozu kostiju i pluca. Prije 20 dana je poceo uzimati lijekove za to. Mjesec dana ce lezati kuci, da ojaca, pa onda treba na kontrolu, da se vidi stanje dali da pocne sa kemoterapijom. Nalaz misljenja ortopeda jos nismo dobili, pa kada dobijemo onda ce se viditi sta dalje za fizikalni tretman. Sada trenutno dva puta dnevno dolazi ljekar da mu daje terapije i previja rane koje su nastale zbog lezanja. Imamo i savjetovanja kako postupati sa tuberkulozom. Jos nista nemoze da jede zbog zracenja, i dosta je iscrpljen. Polako se bolovi umanjuju, tj. iskljucilili smo dio analgetika.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Listopad 03, 2009, 16:24:01 poslijepodne
ja sam pila neke tablete za šeceraše.. nisam mogla stajati na ogama i oslično su mi pomogle.. dok nisam počela s terapijom bilo je dana da su noge totalno"nrtve" ne mogu na njih ili ako stojim hoću da padnem..nakon terapije je bilo bolje. Pozdrav
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 03, 2009, 16:37:28 poslijepodne
Luna da nisu berlithion?
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Listopad 04, 2009, 01:01:22 prijepodne
Heh cao Tesla 

Zao mi je zbog cijele te tvoje situacije, al ti se divim u isto vrijeme kako si hrabar i kako se hrabro drzis cijelo vrijeme. Ja sam tek pocetnik u cijeloj ovoj prici diskus hernije, nemam velike tegobe kao ti i nisam se jos uvijek usudila za operaciju, al ako hoces da te utjesim da nisu nesto ekstra bolji ni oni zapadnjacki doktori, samo sto imaju bolju operemu. Ja sam u bolovima vise hronicnim vec dvije godine ali u Francuskoj npr. nisu ni skontali da imam diskus herniju (doduse simptomi su mi nesvakidasnji). Mene isto tako boli lijeva noga i presejca me kad hodam u zadnjici, sjediti mi je tesko jedino mi je lijepo kad spavam. Ali kod mene je pritisnut ili sta vec neki zivac koji utice na seksualne funkcije tako da me svaki odnos boli stravicno i uzasno kao da mi neko zabada noz dole.  :'( A imam vec dugotrajnu skoliozu (iskrivljenje kicme) pa me strah operisati diskus herniju (jos nisam rijesila cijelu tu polemiku jer meni valja prvo uganjati hirurga za dikus herniju pa onda onog za skoliozu i natjerati ih nekako da se konsultuju - bog zna kako cu to uspjeti buduci da sam i ja u Sarajevu).
Uglavnom, htjela sam da ti kazem da ako taj hronicni bol mozes razbiti povremenim "zlocestim" aktivnostima  8) onda sve i nije tako crno. By the way jako mi je zao zbog tvog oca i nadam se da ce uspjeti da prebrodi tu krizu. Uglavnom super mi je sto se tako dobro drzis i samo hrabro sigurno ce se to nekako rijesiti samo treba vremena, upornosti strpljenja a ti imas svega napretek.  ;)
Vidim da svi napadaju ovaj nas zdravstveni sistem al mene uspjesno krpe vec zadnjih 27 godine (doduse sve dok se nije pojavila ova diskus hernija - mrzim tu rijec). Svugdje se mora cekati i boriti za svoje zdravlje, uvijek je neki rizik i neizvjesnost i svakodnevna borba bilo da se radi o hrvatskoj, bosni ili evropi (takvo je bar moje iskustvo). Ovaj htjela sam ti reci i to da su mene odmah uputili na fizikalne terapije ovde na Ilidzi i sve ima bazen ,masaza, magneti, podvodne masaze i ostala cuda. To ti govorim vis-a -vis one situacije kad si govoro da dugo moras cekati na Fojnicu. Ovaj novi centar na Ilidzi se ni po cemu ne razlikuje od Fojnice (a bila sam i tamo). Eto ako ti nesto moze pomoci ova informacija, onda je dobro.
P.S. Ako bi mi neko mogao preporuciti neke dodatne metode za smanjenje bola (trenutno sam na fizikalnoj) samo naprijed. Cula sam da su pilates i bazen dobri, mozda i neki kiroprakticar ili bioenergicar. Svi prijedlozi su stvarno dobrodosli, nisam probala nista od tableta za bolove ( niti su mi vala sta nudili  ::)) osim nekih ambene i voltaren koji nista ne pomazu. 
Hvala unaprijed i svako dobro tesla 
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Listopad 04, 2009, 09:36:54 prijepodne
Draga nemoj kiropraktičaru,nije svačije stanje za to,meni se samo sve još pogoršalo nakon njega i bolovi su postali puno jači.Ja pored bolova (zbog protruzija) u vratu imam bolove u donjem dijelu leđa,kukovima i ponekad i u preponama.Isprobaj razno razne gelove protiv bolova,i budi uporna,meni je OK jedino Konjski balzam (od Mente je).Izbjegavaj dugo stajati na jednom mjestu,budi u pokretu a ako sjediš,svako malo se ustani i prošetaj.Bioenergiju i akupunkturu nisam probala.Osteopatija mi nije pomogla,Mc Kenzy vježbe mi nisu pomogle ali sam ih probala samo 5 puta
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Listopad 04, 2009, 09:37:41 prijepodne
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Listopad 04, 2009, 10:18:56 prijepodne
jesu tesla. ja ih nikkao da prevalim tačan naziv.Meni su baš pomogli. istina ja sam imala baš dobru doktoricu opšte prakse koja me čim su s eprvi siptomi pojavili poslala me na snimanje . rekla d anikao ne smijem stajati. što je nekad baš nezgodno.ali pomoglo je- A senaiter kičma se krivi od bola ia ja sam imala iskrivljenej koje se znatno smanjilo nakon operacije.. sad me zaboli kad s eiznerviram, možda ako nešto dignem a ne pazim. nikakao d as enaviknem da ne teglim.. ::)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Listopad 04, 2009, 11:57:19 prijepodne
...ne bih rekao da se tuberkuloza lijeci zracenjem i kemoterapijom.....


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Moj otac je u cetvrtak nakon zracenja otpusten iz bolnice. Dakle dobio je tuberkulozu kostiju i pluca. Prije 20 dana je poceo uzimati lijekove za to. Mjesec dana ce lezati kuci, da ojaca, pa onda treba na kontrolu, da se vidi stanje dali da pocne sa kemoterapijom. Nalaz misljenja ortopeda jos nismo dobili, pa kada dobijemo onda ce se viditi sta dalje za fizikalni tretman. Sada trenutno dva puta dnevno dolazi ljekar da mu daje terapije i previja rane koje su nastale zbog lezanja. Imamo i savjetovanja kako postupati sa tuberkulozom. Jos nista nemoze da jede zbog zracenja, i dosta je iscrpljen. Polako se bolovi umanjuju, tj. iskljucilili smo dio analgetika.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 04, 2009, 12:59:17 poslijepodne
Cao Senainter. I meni je zao zbog tvojih problema i nadam se da ces nekako uspjeti. Samo budi uporna i od akcije, nemoj nista cekati, jer kod kraljeznice vrijeme ne moze nista izlijeciti, samo tvoj rad. Nimalo ne sumnjam u nase doktore, samo je bitno kojem da ides, jer nisu svi isti, a i treba znati sa njima, tj. davati im sto vise informacija. Ako je u pitanju klasicna microdiscetomia onda nema potrebe nigdje ici vani. Bio sam par mjeseci na Ilidzi, ali mi nije pomoglo. Jest nekako da osjetim promjene u napretku funkcija, ali su i bolovi napredovali. To znam po broju tableta protiv bolova koje sam popio. Isti ljudi sa ilidze rade ovde na fizijatriji gdje ja lezim, ali je drugaciji pristup lijecenja, dakle pod stalnim nadzorom doktora i dosta sporijim procesom lijecenja. Vjezbe ovde radim pod stalnim nadzorom tehnicara i nista nesmijem na svoju ruku, on mi odredjuje kada cu promjeniti vjezbu. Te vjebe ni kuci nesmijem da radim, vec mi je receno da odmaram i lagano setam. Drago mi je i zatebe sto ides na te terapije i samo idi od doktora do doktora, barem se to kod nas ne ceka.
Ja bi ti preporucio da kupis B12 tablete, imas u apotekama 13km 50 komada 1x1. Ako osjetis ukocenost popij apaurin od 2mg i ako vidis olaksanje onda kupi Muscoflex tablete, to ti je za opustanje misica i koristi se u toku fizikalnih terapija. Cijena je oko 10km i pije se 2x1. Meni je trenutno ukljucen Dexomen po potrebi protiv bolova.
Ako ti ne uspiju rijesiti probleme ili se vremenom povrate onda otidji na Kosevo u centar za fizijatriju. Prvo se narucis na ovaj broj 297-384. Na pregledu ti napisu nalaz i onda se na sastanku odredi metoda lijecenja, dali hospitalizacijom ili dnevnim dolascima. Z kiroprakticare i bioenergicare nista ne znam, ustvari neke znam ali ne preporucujem.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??
Ja sam jucer saznao da ima u Sarajevu na Skenderiji (u blizini vatrogasne brigade) neki centar za bol. To je nekakva organizacija koja se bavi samo bolom i trebam se njima obratiti zbog oca. Oni dolaze na kucnu adresu i obezbjede terapiju, koju ambulante nisu nadlezne odredjivati. Kako sam saznao njihove usluge su sve besplatne, ali treba da to propise doktor opste prakse. Iduce sedmice cu znati vise o tome.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
jesu tesla. ja ih nikkao da prevalim tačan naziv.Meni su baš pomogli. istina ja sam imala baš dobru doktoricu opšte prakse koja me čim su s eprvi siptomi pojavili poslala me na snimanje . rekla d anikao ne smijem stajati. što je nekad baš nezgodno.ali pomoglo je-

Meni su isto to nekada propisali, ali nisu mi tada mogle pomoci, jer su mi tada priraslice bile u punom razvoju. I ja sam bio zaboravio kako se zovu, ali sam u cetvrtak radeci EMNG procitao na zidu u kabinetu na jednoj reklamnoj plakati. Mislim da su paralelne sa Neurobionom.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
...ne bih rekao da se tuberkuloza lijeci zracenjem i kemoterapijom.....

Ranije sam naveo ostale bolesti, a ovo je dijagnoza kod otpusta:
- Lymphoma Non Hodgkin (DLBC Lymphoma) CS IV B
- Spondilitis specifica Processus expansivus vert. Th12, L1 et L3  Fractura compressiva vert. L1 et L3
- Effusio cavi pleuare
- Cor atheroscleroticum decompensatum
- St post nephrectomiam
Poslije je u zakljucku navedeno MGIT kultura pozitivna, te mu je ukljucena ATL terapija narednih 6 mjeseci.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Listopad 04, 2009, 18:19:05 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Listopad 04, 2009, 18:24:11 poslijepodne
Tesla i Senainter držite se,svi mislimo na vas :-*
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Listopad 04, 2009, 18:29:54 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
senainter, ima li tamo kod vas ambulanta za bol??

Pa sta da ti kazem GSM, mene je moja neuropsihijatrica kad me je uputila neurologu spominjala mi je da se ne sekiram i da ako treba ima Klinika za bol na neurologiji koliko sam uspjela razumjeti. A posto mene jos uvijek niko jos nije tamo nije poslao (trenutno pokusavam sa fizikalnim) onda ti ne mogu reci sa nekom sigurnoscu. Meni rekose da prvo probam sa fizikalnim pa ako mi to ne pomogne onda ce traziti nesto drugo tj. onda cu ja opet nastaviti po doktorima pa ko sta prepise. A i to da ti kazem da sam se lijecila u Francuskoj 2 godine, i doktori nisu znali sta mi je, pa sam se vratila u Sarajevo i nasli mi diskus herniju. U francuskoj su mi preporucivali infiltracije (znam samo da to ukljucuje kortikosteroide), pa ako to ne bi uspjelo onda na neku operaciju gdje bi mi rezali i palili taj neki zivac (ne znam detalje jer nisam uopste htjela da prihvatim to kao potencijalno rjesenje).
Eto puno pozdrava GSM

Da, infiltracija ti je jedna dijagnosticka/terapijska metoda koja doktorima pomaze da lociraju izvor boli i na osnovu tvoje reakcije i smanjenja bolova zatim odluce je li u tome problem (disk ili mali zglobovi ili nesto trece ili je bol mozda i kombinirana iz vise izvora).

Kod nas u RH se u Ambulantu za bol mozes naruciti neovisno o ostalim doktorima (fizijatri, neurolozi, neurokirurzi), potrebna je samo uputnica tvog doktora opce prakse. Oni onda smisljanju sto bi mogli s tobom, ima dosta opcija. Neke koje ja znam su infuzije (svakodnevno), akupunktura (svakih nekoliko dana), injekcije, te infiltracije koje spominjes takodjer oni mogu raditi.

Drzite se, pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Listopad 04, 2009, 18:33:13 poslijepodne
Hvala puno svima na informacijam puno ste mi pomogli i razjasnili neke stvari, a narocito GSM i Tesla hvala hiljadu puta  ;D
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 11, 2009, 11:28:35 prijepodne
Pozdrav svima!
Trenutno sam kuci na vikendu, poslijepodne idem nazad. Stanje je bez ikakvog napredka. Imam jace bolove, nocas je bila gadna noc. Nemogu mi puno ni tablete pomoci. Zalio sam se doktorici i rekla mi je ukljuciti od sutra infuzije Neodolphase protiv bolova kao terapiju.
Neznam dali je jos neko imao ovakih problema, cesto osjetim da mi pukne nesto u donjim prsljenovima. Ponekad kada hodam osjetim kao nekakvo skripanje u ledjima, ali to je rijetko. Bolovi su mi dosta razliciti i kada ustajem iz kreveta nikada neznam gdje ce me boliti i kako cu klecati.

Moj otac se bolje osjeca nakon sto je dobio terapije od centra za bol. Sada je dosta komunikativniji i veseliji. Jos i dalje povraca sve sto pojede. Receno nam je da se mora hitno oporaviti, tj. popraviti ishranu, dobiti kilazu i ojacati kako bi poceo sa kemoterapijama, jer se ova bolest siri i napada druge kosti.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Listopad 11, 2009, 15:25:00 poslijepodne
Cao Tesla,

Pa nedaj se sta da ti kazem. Najjace se drzis na forumu  8). Drago mi je sto ti se tata osjeca bolje. Sta ti je sa tom operacijom hoce li vise ponovo operisati ili sta. Meni su terapije pomogle, mogu da hodam i da sjedim a da me ne presejca (hvala bogu). Boli me jos uvijek unutra al sta cu nek mogu hodati i sjediti i to mi je extra.  Htjela sam te pitati nesto nevezano za bolest: kako si uspjeo prebaciti MRI na kompjuter i da se onako super vidi. Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti). Uglavnom, javi ako poznajes sistem. Hvala ti puno i update nas o tvom stanju.
Puno pozdrava i najljepsih zelja za zdravlje  :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Neurokirurg - Listopad 11, 2009, 15:53:32 poslijepodne
....gledajuci ponovo tvoje snimke, vidi se da su ti izuzetno atroficni paravertebralni misici. naglasi svojoj fizijatrici da obrati najvecu paznju na jacanje paravertebralne muskulature kao cimbenika stabilnosti kraljesnice....
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Listopad 11, 2009, 16:11:25 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti).

Najlakse ti je slike odnijeti u neku ambulantu i zamoliti da ih stavis na ono njihovo osvjetljenje. Zatim ih uslikas digitalnim fotoaparatom i preneses na racunalo. Tako je moguce napraviti jako dobre fotografije koje su gotovo iste kao originali.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 11, 2009, 16:39:06 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Cao Tesla,

Pa nedaj se sta da ti kazem. Najjace se drzis na forumu  8). Drago mi je sto ti se tata osjeca bolje. Sta ti je sa tom operacijom hoce li vise ponovo operisati ili sta. Meni su terapije pomogle, mogu da hodam i da sjedim a da me ne presejca (hvala bogu). Boli me jos uvijek unutra al sta cu nek mogu hodati i sjediti i to mi je extra.  Htjela sam te pitati nesto nevezano za bolest: kako si uspjeo prebaciti MRI na kompjuter i da se onako super vidi. Htjela bih i ja poslati neurohirurgu, al sa mojilm skenerom ne vidi se bas tako jasno, a oni sto sam kod njih snimala vele nemaju to na kompjuteru (ma mos misliti). Uglavnom, javi ako poznajes sistem. Hvala ti puno i update nas o tvom stanju.
Puno pozdrava i najljepsih zelja za zdravlje  :)
Cao Sena. Sacekati cu do kraja da vidim sta ce biti sa ovim, pa onda idem kod svog neurokirurga da razgovaramo o daljim mogucnostima.
E za slike je malo veca procedura, (meni je trebalo 2 sata). Ubacis sijalicu halogenku (od fara za auto) u bijeli kanister za vodu, tako ces dobiti veliku svjetlecu povrsinu. Moras imati kvalitetan aparat, a ako nemas onda slikas jednu po jednu sliku, tj. pomjeras snimak. Meni je to dosta lakse jer imam radionicu za elektroniku, pa je lakse izvodljivo. Zagledaj se pa ces viditi da je svaka slika sastavljena.
Ja sam na rdiologiji (MR) vidio da nekim pacijentima daju CD-ove, pa mozes se raspitati za to ako imas nekoga.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
....gledajuci ponovo tvoje snimke, vidi se da su ti izuzetno atroficni paravertebralni misici. naglasi svojoj fizijatrici da obrati najvecu paznju na jacanje paravertebralne muskulature kao cimbenika stabilnosti kraljesnice....
Neurokirurg hvala na savjetu i popricat cu sa doktoricom vezano za to dali je obratila paznju. Mozda i jest i odredila mi vjezbe, jer me je dugo i detaljno pregledavala. Neke od ovih vjezbi su bas drugacije od klasicnih koje sam ranije vidjao.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Listopad 12, 2009, 22:07:26 poslijepodne
 ;D Cao

Super sam se nasmijala na ovo tvoje objasnjenje. E ovako da vidim jesam li shvatila: ti si ubacio halogenku u bijeli kanister i onda to prislonio na snimak. A potom si taj snimak takav osvjetljen prislonio na sta : skener ? i skenirao slicicu po slicicu (jer je MRI sastavljen iz onih malih slicica). Mogu ja i naci naci radnju za elektroniku (smo mi objasni kojeg tipa) ako tamo imaju neki bolji apart.
Izvini na peglanju i hvala ti jos jednom  :)
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 17, 2009, 16:55:25 poslijepodne
Dragi forumasi! Jucer sam otpusten iz bolnice. Tokom ove sedmice sam primao infuzije protiv bolova. Nakon prve infuzije odmah je bilo dosta dobro, prestao sam klecati i nisam imao nikakvih bolova osim ako duze od 20 minuta hodam ili stojim. Nakon trece su se pocela vracati presjecanja i bolovi, tako da sam se obratio doktorici. Ona je odlucila da ipak prekinemo, jer ide na losije. Posavjetovala mi je da sacekam 20 dana, radim vjezbe za jacanje paravertebralne muskulture i setam. Ako mi ne bude bolje da se javim neurokirurgu i dogovorim za dalje. Propisala mi je tablete protiv bolova po potrebi. Sinoc nakon isteka djelovanja infuzije javila mi se jaca  bol u nozi, tako da sam popio apaurin i voltaren i to nekako smirio. Danas tesko hodam i cim predjem 50-ak metara dolaze jaci bolovi zbog kojih nemogu dalje. Sada dok lezim ne boli me nesto, ali zareci bolovi mi dolaze u vecernjim satima pa cu viditi. Ja se ipak nadam da je reakcija od galavanizacije. Prestao sam i sa vjezbama, da vidim dali ce se sta smiriti, pa cu za par dana nastaviti. Ako se ubrzo ne smire zvat cu neurokirurga telefonom.
Sto se tice tretmana zadovoljan sam i smatram da nije bilo nikakvih propusta. Vjezbe sam radio po 20 minuta u jutru i nisu nista povecavali dok ne vide napredak.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Listopad 17, 2009, 20:25:06 poslijepodne
Tesla drži se :-*
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Listopad 17, 2009, 20:53:41 poslijepodne
Za Senainter odgovor i objasnenje na PP.
Madagaskar hvala na podrsci!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: brinetka - Studeni 02, 2009, 16:22:20 poslijepodne
veliki pozdrav od mene, mislim na tebe i na ostale, al bila sam svagdje malo, malo mi je bolje oko kicme, slabije oko bubrega.....Tesla cuvaj se...pozdrav svima
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Studeni 02, 2009, 17:23:47 poslijepodne
Brinetka i ti se čuvaj.A našem Tesli samo poručujem da bude hrabar u teškim trenucima s ocem :-*
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Studeni 03, 2009, 12:15:47 poslijepodne
Brinetka, drago mi je da si se javila i da znam sta je s tobom. Hvala ti na podrsci.
Madagaskar i tebi hvala i drzim se hrabro.
Kratki izvjestaj za sve: otac mi je skroz lose, danima nista ne jede, sve povraca i svoju krv. Bori se za zivot, male su mu sanse, ja sve pokusavam da ga vratim i dajem mu nadu da ce preziviti. Ako nista barem da ga zadrzim da doceka svoje prvo unuce koje ce se roditi za nekih 7 dana.
Kod mene je stanje bez ikakvih poboljsanja i za sada ne idem neurohirurgu, jer sam puno potreban svom ocu i majki, nemogu ih ostaviti.
Veliki pozdrav za sve!!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: pantaghana - Studeni 03, 2009, 12:20:10 poslijepodne
Tesla, bas mi je zao sto je tako lose stanje tvog oca. Evo, od srca se nadam da ce vidjeti svoje prvo unuce! To ce mu sigurno dati malo snage.
I tebi zelim da to sve izdrzis i psihicki i fizicki!!!

Veliki veliki pozdrav!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: trucker - Studeni 03, 2009, 14:47:26 poslijepodne
Tesla...žao mi je da te sve to snašlo,želim ti sve najbolje...i ne smiješ klonuti!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Studeni 03, 2009, 17:17:25 poslijepodne
Tesla,žao mi je zbog tvog oca.
Nadam se da će se stvari popraviti.Drži se.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Mile50 - Studeni 03, 2009, 17:20:58 poslijepodne
Žao mi je Tesla, svima vam želim puno snage.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Studeni 03, 2009, 17:31:16 poslijepodne
Drzite se, vjerujte u najbolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Studeni 03, 2009, 21:50:44 poslijepodne
Tesla.  hrabro koliko možeš. Na žalost kao po nekom pravilu loše stvari naprave lanac i samo se adovezuju. Ako ništa bar očekuješ jedan novi život.I nemoj ni ti sebe zapustiti, znam da im trebaš ali misli i na sebe.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Studeni 07, 2009, 22:35:40 poslijepodne
Veliko hvala svima na podrsci. Evo desila se je i lijepa stvar, dobili smo novog clana i otac mi je uspio docekati svog unuka, dakle postao sam stric.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: pantaghana - Studeni 07, 2009, 22:38:43 poslijepodne
e ovo je bas lijepa vijest!! cestitam!!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NISAM Pegula - Studeni 07, 2009, 22:39:46 poslijepodne
Čestitam i veselim se sa vama!!! Drž' te se i dalje!!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Studeni 07, 2009, 23:41:02 poslijepodne
Čestitke...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Studeni 08, 2009, 01:52:30 prijepodne
I ja se pridruzujem cestitkama  :D
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Studeni 08, 2009, 10:13:43 prijepodne
Čestitam....!!!!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Studeni 08, 2009, 11:24:42 prijepodne
Pridružujem se čestitkama!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Prosinac 17, 2009, 21:46:32 poslijepodne
Pozdrav svima, evo i mene nakon duze pauze. Nazalost otac mi je preminuo prije 20 dana, tako da nisam ni imao snage objavljivati postove. Sta cu sada, tesko mi je, velika je praznina, ali zivot mora ici dalje, sada mi je zadatak pomagati svojoj majci.
Moje zdravstveno stanje se dosta, dosta poboljsalo i mislim da sam na dobrom putu ka ozdravljenju.
Prije nekih 40-ak dana su se poceli bolovi smanjivati, ustvari ja sam ih dosta smanjivao tabletama kako bi mogao izvrsavati obaveze, zbog kojih sam se morao svakodnevno dosta kretati. Poslije toga sam imao problema sa lezanjem, vise me bolilo i bio sam primoran biti u pokretu, kako bi smirivao bolove. Zatim sam poceo da se penjem na brda uz pomoc stapova i setam po prirodi. Tako da sada hodam satima, ali i dalje mi smeta lezanje, ali je sve manje i manje. Duze sjedenje i stajanje je i dalje neugodno, ali nadam se da ce i to krenuti na bolje. Uglavnom sada rijetko pijem tablete, vjezbam i koristim TENS.
Razlog ovoga poboljsanja ne znam, ali mozda je jedan razlog sto sam poceo nositi vunene carape na bose noge, tako da bocka ( to su mi savjetovali stariji), pa mozda iritira nerve. Drugi razog mislim da je promjena u mojoj kraljeznici koju sam zadobio tokom pregleda na fizijatriji, pa mi pucketa u prsljenovima i danas dan. Neznam zbog cega je to pucketanje, ali mi ne smeta, samo je malo jezivo cuti. Desi se iz cista mira dok sjedim ili stojim bez ikakvog pokreta samo 2-3 puta pukne. Ja nekako pomisljam i nadam se da se dodiruju prsljenovi i da ce se spojiti u jedan.
Na kontrolu nisam nikako isao, namjeravam ovih dana. Sada necu insistirati na operaciju, sacekat cu izhod ovog poboljsanja.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Denis - Prosinac 17, 2009, 21:57:29 poslijepodne
Tesla primi moju sućut :-[ eto bar je unućicu vidio drž se mora se naprid
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Prosinac 17, 2009, 22:33:48 poslijepodne
Tesla također primi i moje iskreno saučešće.. sasvim mi je jasno kkaoa ti je.. MOji su umrli u razmaku od pola godine.. prije 5 godina.. I nema veze koliko ti je godina roditelji uvijek odu prebrzo.. Pozdrav iz sarajeva
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jagef - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: JoaquinJuins - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Philipfaw - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NathanShest - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Stefanlarl - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: LloydFlept - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Jamessop - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: RobertRaibe - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: WilsonTaith - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: cvdap - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Robertdweds - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Williefat - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Carlosmak - Prosinac 17, 2009, 23:58:34 poslijepodne
Primi moju najiskreniju sucut :(.

Sretno u oporavku i pazi se sada dok je zima, snijeg, led...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: NISAM Pegula - Prosinac 18, 2009, 00:02:09 prijepodne
Iskrena sućut :-[ :'(
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: pantaghana - Prosinac 18, 2009, 08:47:29 prijepodne
Tesla, primi i moju iskrenu sucut i drzi se!!! i sto manje fizickog bola ti zelim, da sve lakse prebrodis.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: madagaskar - Prosinac 18, 2009, 08:52:35 prijepodne
Najiskrenija sućut. Ti si naš hrabri Tesla :-*
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Mile50 - Prosinac 18, 2009, 14:49:13 poslijepodne
Iskrena sućut, Tesla.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Plavuša - Prosinac 18, 2009, 16:24:09 poslijepodne
Baš sam se pitala gdje si. Iskrena sućut!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: davor - Prosinac 18, 2009, 18:50:55 poslijepodne
Moja najiskrenija sućut  :'(
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: uriel - Prosinac 18, 2009, 20:09:02 poslijepodne
Iskrena sućut Tesla.
Samo hrabro dalje i što više se drži šetnji po brdima.Biće bolje.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Katarina A. - Prosinac 18, 2009, 22:29:18 poslijepodne
Žao mi je zbog tvog gubitka...a lijepo je čuti da ti je bolje...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: trucker - Prosinac 19, 2009, 23:38:05 poslijepodne
Tesla,iskrena sućut...i glavu gore,misli na sebe!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Prosinac 21, 2009, 21:20:51 poslijepodne
Hvala svima na sucuti i podrsci.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 26, 2010, 21:45:55 poslijepodne
Jucer sam napokon bio na kontroli neurohirurga. Prezentovao sam mu svoj emng nalaz sa fizijatrije i raspravljali smo vezano za moje probleme. Meni se  stanje ponovo pogorsalo, pa smo i o tome. Zbunjen je zbog cega mi je ostecena desna noga i nemoguce da je uzrok operacija, jer je on radio na sasvim drugoj strani. Novi MRI mi jos nemoze da napise, jer mora proci godina od zadnjeg, po tim nasim propisima, osim u vandrednim situacijama (hospitalizacija, operacija). Preporucio mi je i dalje fizikalne da pokusavam, pa sam mu rekao da idem na banje, i dogovorili smo kontrolu nakon mjesec, dva od banja, da vidimo izhod i da mi propise MRI. Nije optimista u ponovnoj operaciji. Navodno problem je sto se nista ne vidi na MRI,a stanje losije. Mislim da cu ipak traziti konstataciju ortopeda, jer su kod nas oni usmjereniji stabilnosti kraljeznice. Nesto mora biti, ali hajd ga znaj sta je.


Eh sada o banjama. Dobio sam odobrenje koje sam dugo dugo cekao, 16 mjeseci. Dakle napisano je maksimalno, a to je 15 dana. Zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo mi odobrava 30 km (15 eura) dnevno, a ostalo ja moram doplatiti. Jutros sam zvao Fojnicu i rekli su mi da doplacujem 35 km, to je 525 km za 15 dana. Ma super odmah sam pristao. Sto jeftino prodjoh. Sta je to zamene, ja sam nezaposlen.
Eto uglavnom dogovorio sam odlazim u subotu, sto se mora mora se. Samo da hoce pomoci.
Bila je i druga opcija, da svaki dan dolazim na Ilidzu (28 km daleko), ali cuo sam da je losa usluga i hladna voda, pa sam odustao.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Plavuša - Siječanj 26, 2010, 22:19:39 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Navodno problem je sto se nista ne vidi na MRI,a stanje losije. Mislim da cu ipak traziti konstataciju ortopeda, jer su kod nas oni usmjereniji stabilnosti kraljeznice. Nesto mora biti, ali hajd ga znaj sta je.

I meni MR ne pokazuje jako oštećenje, disk koji je već operiran pomaknuo se prema van ali za nekih 1 - 2 mm, a meni je gore i EMNG nalaz mi je lošiji i u L4L5 koji je operiran ali i u L5S1. Stoga mi je neurokirurg predložio diskografiju.
Meni terapije isto ne pomažu.
Vidjet ćeš kako će ti biti poslije terapija, pa odluči. Sretno!  ;)
p.s. Malo mi je čudno to što možeš na MR jednom godišnje. A valjda su takvi propisi u vašoj državi. Očito nije samo kod nas ludo!
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Siječanj 27, 2010, 00:08:10 prijepodne
Zbunjena sam tesla, zar nije kod tebe bilo rijeci o priraslicama? Kako MRI ne pokazuje nista?
BTW gdje to zivis kad tije ilidza 28 km udaljena  ;D. Ne znam sta si ti cuo, ja sam bila par puta na masazi u termama ok, a bila sam i prije par godina u fojnici sto jest jest paze te i maze ...... ;D :D
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Siječanj 27, 2010, 13:56:20 poslijepodne
Sena i ja sam zbunjen  ???, kako sam saznao priraslice se ne operisu. Po njima priraslice nisu nista :'(.
Stanujem 28 km od Ilidze prema Mostaru, pa izracunaj ;D.
Cuo sam da je bolji institut od termi.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: luna - Siječanj 27, 2010, 14:12:35 poslijepodne
I ja sam čula da Ilidža nije loša. Samo nekako  mi ono ići tamo vamo. A u Fojnici sve na jednom mjestu.I malo je nezgodno ako nema ko da te vozi.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Siječanj 27, 2010, 21:22:30 poslijepodne
Koja sreca moja sto zivim na Ilidzi  ;D 8). Nisam niakad ni pomislila da ce mi to tako dobro doci ::).
Tesla, cuj to priraslice se ne operisu, a sta ces ti nakod godine dana gadnog bola tj. ako se stanje ne popravi vjezbanjem i terapijama?!! I cuj to ne operise se, naravno da se operise kako je Worf radio fuziju zbog priraslica. Znam ja da je tvoj doktor bio ok i sve to stoji ali bit ce ona stara dok ne dadnes "na kafu", mozes i umirati od bolova svaki dan pred bolnicom, niko te nece ni pogledati.
Uf super je meni onda super  ::) ;D

E sad ne znam sta je jeftinije, Ilidza ili Fojnica kako to ide, ali ja sam licnog misljenja da ako ce ti bog pomoci onda ce ti pomoci na Ilidzi ko u Fojnici, a ako nemas srece onda se mozes lijeciti i Americi po najskupljim tretamnima nema fajde. E sad svako kako je u mogucnosti da se krece tako nek prosudi jel..........
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Kolovoz 19, 2010, 23:32:18 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla vidim da ti je stanje nepromijenjeno i moje je takodjer , al ja se jos nisam operisala.

Negdje sam stavila clanak na forumu na jednom postu kako rjesavaju priraslice u francuskoj, nekom otopinom ne sjecam se tacno, nekom pomogne nekom ne zavisi. Uglavnom tretman je bezopasan, cini mi se ne radi se u Hrvatskoj tako da bi se morao zaputiti do EU.
Vidim pijes lyricu, ja sam pila neurontin i bilo je bolje, al kad me je spucala noga nakon dva mjeseca brzo sam se prosla tih tableta. Otkako ga ne pijem sve se staro vratilo al srecom rijetko je kad ne mogu na nogu. Plivanje pomze sto se tice lakseg sjedenja cini mi se al se moras naplivati lijepo svaki dan ;D Jedino sto jos uvijek od onih stvari nema nista kao i mokrenje je problem veliki ;D

Inace, jesi li radno spososban bar to ?

Sena, pozdrav! Pratim stanje šta je s tobom i jako mi je žao što i dalje imaš bolove.
Za pocetak evo moj update.

Nedavno sam uradio emng koji kaže "Teža hronična denervacija miotoma L4,L5,S1 obostrano i distalno, nešto više lijevo i nešto više nervus tibialis".

Zatim MRI koji kaže "u području pokrovnih ploha L5-S1  vidljive zone izmjenjenog intenziteta signala po tipu degenerativnih promjena sa redukcijom visine pripadajućeg i.v.prostora, dorzomedijalna protruzija diska nivoa i.v. L4.L5. Mala nekompresivna dorzomedijalna hernija diska i.v. L5-S1.
Stanje nakon operativnog zahvata nivoa L5-S1 i sa ožiljnim fibroznim tkivom lijevo i dorzalno. a isto djelomično obavija radiks nerva sa lijeve strane
".

Neurohirurg u Sarajevu boji se da išta dira, jer misli da je velika mogucnost da izgubim i ovo što imam. Po nalazima on misli da ovo mi i nemože praviti ovolike probleme, pa sumnja da je u pitanju neuropatska bol koje je nastala od svega ovoga i teško se povlaci, jer su nervi naucili boliti.. Pricao mi je kako bi mi bilo dobro riješenje ugradnja implatantne pumpe za analgetik, ali je preskupa. Na kraju mi je napisao fizikalno lijecenje po fizijatru i kontrola PP, ali ne u ambulanti vec po dogovoru na kliniku.

Dobio sam i Dr. Safticevo mišljenje. Puno hvala njemu i GSM na uvijek besplatnim konsultacijama. On smatra, ako je u pitanju neuropatska bol, Lyrica ili Neurontin bi to otkrili s vremenom korištenja. Zato i pijem sada Lyricu. Ukoliko ne pomgne onda bi trebalo uraditi diskografiju, simpateticki blok i transforaminalnu blokadu. S te tri dijagnosticke procedure ili bi se otklonila bol (kratkotrajno) ili bi se eliminirala vecina uzrocnika i onda se moze smisljati daljnji tijek lijecenja.

Sena citao sam taj clanak o priraslicama, ali je to daleko od mene što se tice finansija. Ja sam isto našao da uzimanje Pentoksifilina i vitamina E može smanjiti epiduralnu fibrozu i do 50%. Evo malo o tome na ovom linku: http://bjr.birjournals.org/cgi/content/full/77/922/885 (http://bjr.birjournals.org/cgi/content/full/77/922/885)
Možda i to nekad probam.
Citao sam da si i ti pila Lyricu i kupovala je u Sarajevu, ne znam koliko si je platila, ova moja je 80km, 56 komada 75mg.

Još nisam radno sposoban jer cesto imam dana kada teško krecem, pogotovo kada naleti klecanje na obadvije noge i bol u leđima. Inace nisam pio puno tableta, koristim višesatnu aplikaciju TENSa u burst nacinu rada i tako se krecem po citav dan, samo se nesmijem oznojiti zbog elektroda. Mada ima dana kada ni to ne pomaže.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Kolovoz 20, 2010, 09:35:54 prijepodne
Jebeno nema sta

Najbolje se okrenuti hrvatima za dalje lijecenje jer nema od Sarajeva nista, al ako si los sa finansijama uf ne znam sta da ti kazem.
Vidim da su te radili mikrodisectomijom, ne bi je radila jedino da padnem od bolova kad vidim kako je tebi.
Pila sam lyricu u FR, nista mi nije pomogla samo me osamutila, ja sam kupovala Neurontin 50 KM pakovanje on je pomagao, al sam pocela imati jake napade boli povremeno pa sam odustala i pocela da plivam.
 
Sve recimo kad bi ti radili i fuziju (sto je dr. Saftic vremenom i predlagao), valja to platiti. Najveci problem u svemu su pare cini mi se.
Kolika ti je bol na skali od 1 do 10. To klecanje i slabost je sve bezveze kad te ne bi boljelo.

Ovaj clanak sto si ti nasao je na slican fazon kao i onaj moj. Uglavnom ne bih ja rekla da je to nesto skupo jer se radi o ubrizgavanju injekcije sa tim posebnim koktelom koji jede fibrozu. I bas tako smanjuje je pravo.  Ako imas pristup tome nista te ne kosta da probas, ja sam susrela bar 4 osobe na fr forumima koje je to vratilo u zivot, ikao to jos nije popularan tretman, tj,. hirurzi preferiraju fuziju obzirom da se nesto malo zna o ovome, al ako pomze sta sad treba sve probati prije fuzije.
Ti imas i fibrozu i jos jednu protruziju, ja bih rekla da je to fibroza u pitanju jer ako se ta protruzije nije povecala onda to nije to.

Sto se tice mene moja je bol konstatna, ja vise i ne vjerujem da ce to ikada prestati jedino kad sam u bazenu nista me ne boli. ;D
Uglavnom uvjerila sam se da tablete treba uzeti samo kad je bol za poludit, tako da sve dok mogu hodati nista necu, al kod tebe je to dijagnosticki relevanto tako da je ok.
Jebeno je sto ne mozes raditi stvarno to je najgore, al valjda ce proci sve to jos uvijek ima sanse da se sve to pripise oporavku zivca. Javljaj se redovno i polako.
Sve najbolje ti zelim stvarno ako sta mogu pmoci reci
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Kolovoz 20, 2010, 17:20:42 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Jebeno nema sta
Haha, baš tako Sena!
Lyrica i Neurontin ti nisu sigurno pomogli, jer nemaš neuropatsku bol, vec je prouzrokovana nekim vrijeđanjem nerva. Kod mene je problem što evo vec dvije godine boli vecinom svaki dan. U takvim slucajevima nekad bol može postati bolest sama za sebe i ostane kada se ukloni prijašnji uzrocnik boli. Zato je sada prvi korak piti Lyricu da vidimo dali je izvor boli neuropatija. Sada ja bi se po pravilu trebao lijeciti u ambulanti za bol, ali to još kod nas ne postoji.
Pare i jesu najveci problem, kad bi se morala raditi fuzija, nebih imao para. Ma samo da me nekako hoce popustiti da mogu raditi, onda bi se imalo i za fuzije i svega.
Na skali bi ta bol išla od 4-7, sada dok pišem ovaj post je 5 i mogu je trpiti, navikao sam. Često uz pomoč TENSa bude nula, ali dok sam skopcan. Od operacije, nikad se nije desilo da imam nesnošive bolove i da se ne mogu pomaknuti, kao što cesto citam na forumu.
Ove tablete iz članka koji sam postavio, se lako mogu nabaviti i to bez recepta. Pentoxifilin ima u svakoj apoteci, najviše se koriti za cirkulaciju i jeftin je. Vitamin E od 1000 morao bi se raspitati jer vecinom su najviše od 200 IU. Možda da probam preko zime i to. Nažalost zdravstvo nam je tako, pa se sam moram igrati doktora, tražeci riješenja po internetu.

Dakle ja imam na operiranom nivou fibrozu i ponovnu manju herniju, a na nivou iznad protuziju.
Evo editovana slika, najbitnijeg što se vidi: http://a.imageshack.us/img189/2677/mrim.jpg (http://a.imageshack.us/img189/2677/mrim.jpg)

Mene isto ne boli ništa u vodi, jedino kada su oblaci naelektrisani, onda mi sa noge grce i ne mogu plivati. Tablete sam i ja uzimao samo kad moram, ako pocnem redovno, poslije nekoliko dana ne djeluju nikako, pa kad zagusti ona jaca bol ništa od njih. Ponekad sam znao popiti, brufen, ali nekada djeluje, nekad ne. TENS je zakon, stalno ga hvalim, hehe.
Hvala puno Sena, ako mi šta zapne za pomoci, javim ti se. Također želim ti sve najbolje i da pobjediš u borbi protiv boli.
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: senainter - Kolovoz 21, 2010, 10:28:51 prijepodne
Dobro je jer bi moglo bit i gore ;D

Kod mene je bol konstantna 4, nekad 5 al tad lezim jer ne mogu na lijevu tesko da se oslonim nekud me iz kuka puca bol.

Da ti dam jedan primjer za recimo tu slabost, moj tata je dozivio djeciju paralizu kao beba (polio na eng. ), i od toga mu se sasusila i atrofirala cijela lijeva strana, lijeva ruka i noga. Lijevom rukom je mogao uzimati predmete al nikad nije imao snage u njoj a lijeva noga mu je bila kost i koza, znaci nije bilo uopste misica. Hodao je dok je bio mladji sa stapom a posle 50 ete sa stakama, hramao je na tu nogu i padao cesto jer mu je ta noga klecala stalno.

I dalje se price nastavlja, tako sto se on zeni dva puta ima troje djece a druga zena mu je tj. moja mama bila 30 godina mladja od njega  ;D. Imao je uspjesnu karijeru kao knjigovodja i umro od infarkta u 70 oj. Tako da ono uvijek ima nade i ne treba se predavati posao ces naci akobogda, ako ja mogu izdrzati osam sati sjedeci na rukama i ledjima e mozes i ti ;D polako samo.

E sad mi smo u bolovima pa je malo drugacija prica al se covjek ne smije predavati treba se nadati najbitnije je da se depresija ne uvuce u covjeka, meni je najgore to sad kako se psihicki spremam a znam da me ceka operacija cesto skacem nocu iz sna sanjajuci nocne more, al tako je kako je sta cemo.  :)

Sto se tice tih lijekova nista te ne kosta da probas sve probaj al nikakvih manipulacija naravno to je uzas, ja jedino nemam bolove dakle kad sam u bazenu to je to, nista vise ne pomaze al srecom pa ne bole ledja nisam zakocena jel to je najgore.

Ja se mogu raspitati ako hoces za ovaj tretman kad budem u FR sljedeci put da pitam kolko to kosta kao prvo, a znam gdje se to radi i ko to radi. To se daju u vidu injekcija u ledja, kao infiltracije malo boli al ljudi osjete razliku vec u prvih 3 mjeseca. Mislim ako bude srece i dobre prilike trebas prvo to probati prije fuzije, pod uslovom naravno da se sve to samo ne povuce (daj boze jel).

Gledala sam ti ja ovu sliku al sta ti se ja razumijem ko mutavo tele, ja sam dobila svoje nalaze i pravo da ti kazem ne znam je li gore jer su u pocetku bili neki bulging diska a sad su u pitanju dvije protruzije, ne mogu vise ni sama biti pametna.  :D

Jedino znam da me sad boli cijela noga umjesto pola, stopalo trni ma sta ja znam bit ce sta ce biti .
Uglavnom ja bih ti preporucila da plivas svaki dan mozda ce pomoci, 100 KM mjesecno uplatis i ides svaki dan, mozda upali mislim ne znam. Meni je sve lijepo dok sam u bazenu nista ne boli, al kad izadjem joj samo gore, al nastavljam jer znam da je to dobro za ledja.
I eto javi se sa vremena na vrijeme, nadam se da ces se izvuci iz svega kao sto se nadam i za sebe cao i sve najbolje

Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: kokolino - Kolovoz 22, 2010, 18:19:29 poslijepodne
Fuzija drži 4-5 godina a onda opet problemi segment iznad i ispod...
Naslov: Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
Autor: Tesla - Kolovoz 23, 2010, 00:20:41 prijepodne
Ma jest da ima i gore, al' ima i bolje ;D

Zanimljiva prica, ali drugacije je to Sena išlo u Titino vrijeme, sada je situcija da je došlo vrijeme okrutnih privatnika, koji svakog momenta gledaju da krše zakon preko tvojih leđa. Sada kao novi radnik u firmi ima da radiš ko' konj, kako bi se dokazao da si dobar  i da ti produži ugovor o radu. Takvim dokazivanjem sam i spržio ovu kicmu. Nemam nikakvih veza da se ubacim u nekakvu državnu firmu, u kojoj se može pomalo raduckati. Imam ponuda za radna mjesta i solidnu platu, ali nisam spreman da radim po 10 sati dnevno i 6 dana u sedmici. A ako bi cesto uzimao bolovanje, onda ide otkaz. Mada ni taj tvoj posao nebi mogao raditi, jer ima dana kada se baš i ne mogu kretatati, jer zakivaju  obadvije noge, pa je tu stereo klecanje (robotski hod), a sa leđa udari presjecanje. Jedino, ako bi mi dozvolili bolovanje tim danima.

Hajd' sad da ne ispadnem da ne radim ništa, imam ja poslova koje privatno raduckam, kada manje boli, ali to je nedovoljno. Mogu preživiti, ne ide mi staž i nikada nebi mogao skuckati vece pare za dalje lijecenje, a kamo li za izgradnju svoje buducnosti.
Ne nadam se nikako cudu da cu dobiti posao gdje necu morati zapeti, ali zato se uvijek nadam da cu pronaci riješenje da ovo popusti, pa da ja idem u svoje poslove za koje sam sposoban. Nisu naporni, ali morat ce se raditi prekovremeno, takvi su privatnici.
Za nedaj bože da ne bude bolje skontat cu druge planove, ali ne zamaram se sa tim, mislim da cu ipak uspjeti.

Vidit cemo kada trebadneš u FR, kakav cu biti, pa dali ces trebati provjeriti za te tretmane.

Što se tice slike, postavio sam je svima na forumu, pa neka vidi ko razumi. Ima tu dosta stvari za viditi  ;D. Tebi ovo izgleda kao kad gataju u filđan, nešto pišu, a sve isto , :D

Ma frka mi je za to plivanje, hajd mogu dati 100 km mjesecno, ali trebalo bi mi još 250 za prevoz, znaš da sam daleko. Probat cu ponovo sa biciklom, ali ovaj put malo boljim sa brzinama i amortizerima, pa cemo viditi, mozda sta i krene sa TENS-om. Spojit cu ga na dinamu, hehe.

Ne znam  sad Sena za to tvoje stanje, dali si razmišljala nešto drugo osim operacije, možda Peharac  :-\. Može biti da ti je bol uzela maha, pa ti te mišice blokirala. Moraš ukinuti bol, ako misliš jacati to. Microdiscetomiu ni za živu glavu ne radi, jer ta tvoja krivina je veoma opasna na stabilnost i u lumbalnim pršljenovima.I razmisli dali su mogle te protuzije zbog nje nastati?

Ovo za fuziju znam, pogotovo je opasno što vec nivo iznad je oštecen.