Kraljeznica.com forum
Svibanj 22, 2012, 07:47:32 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vje¾bi konzultirajte se sa struènom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralje¾nici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: ®ivot nakon operacije  (Posjeta: 5458 )
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
denis 68
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #18 : O¾ujak 13, 2009, 01:18:20 »

®eljka hvala vam na informaciji svakako èu sigurno otiæ po struèno mi¹ljenje jednog od njih dvoje ne sumljam da ga neæu dobit  Namigujem
Evidentirano
orhy
Newbie
*

« Odgovor #19 : O¾ujak 13, 2009, 10:01:01 »

Pozdrav Kokolino!

Veæ se par dana ne di¾em iz kreveta,jer me dobro ukoèilo,ali evo da se javim.

Rasteretnu ortozu sam nosila 10 mjeseci nakon operacije,svi su mi mi¹iæi bili atrofirali,nakon toga su mi savjetovali da je izbjegavam,tako da je rijetko koristim.

©to se tièe nalaza evo MR prije operacije u poliklinici Kalaj¾iæ 2006:

Sagitalni i transversalni presjeci,SE i TSE mjerene tehnike,T1 iT2 mjerena vremena

MRI vratne kralje¹nice

Izravnata je fiziolo¹la lordoza sa prijelazom u bla¾u kifozu u razini C4 i C5 kralje¹ka.
U tom dijelu poslijedièno je bla¾e reducirana ¹irina vertebralnog kanala sa obliteracijom prednjeg subarahnoidalnog prostora.

U razini C4-C5 i C5-C6 kralje¹aka vidljiv je dorzomedijalni "bulging" diska sa impresijom duralne vreæe.
Ne vidi se diskradikularnog konflikta.
Periradikularni prostori su slobodni.
Medula spinalis je prikazana do razine TH4 kralje¹ka,urednih je morfolo¹kih osobina,primjerene strukture.
Kraniocervikalni prijelaz je pravilan.Tonsile cerebeluma su normalnog polo¾aja.
Struktura kralje¹aka je primjerena.
Dostupne paravertebralne strukture su bez patomorfolo¹kih promjena.
Dodatno se urade sagitalni "whole spine" presjeci kroz podruèje torakalne kralje¹nicesa prikazom do razine TH 10 kralje¹aka.
Vertebralni kanal je primjerene ¹irine,a medula spinalis je urednih morfolo¹kih osobina,oèuvane strukture.
Vidljive su centralne Schmorlove hernije TH5,TH7 i TH8 kralje¹ka sa naznaèeno klinasto oblikovanim korpusima.Struktura kralje¹aka je primjerena.

MRI slabinske kralje¹nice

Izravnata je fiziolo¹ka lordoza sa prijelazom u arkuarnu kifozu u srednjem dijelu.Jaæe je izra¾ena centralna stenoza vertebralnog kanala.
Medula spinalis je prikazana od razine TH11 kralje¹ka,urednih je morfolo¹kih osobina.primjerene strukture.
Konus medule je u razini L1kralje¹ka.Vidljiva je disikacija svih slabinskih diskusa sa poslijediènim su¾enjem I-V prostora kao izraz difuznih degenerativnih promjena.

U razini L3-L4 kralje¹ka vidljiva je dorzomedijalna protuzija diska sa impresijom duralne vreæe,koja je znaèajnije su¾ena i na raèun spomenute centralne stenoze.

U razini L4-L5 kralje¹ka takoðer je vidljiva ¹ira,no ne¹to pliæa dorzomedijalna protuzija diska sa impresijom duralne vreæe i bla¾om redukcijom periradikularnog prostora korjena L5 obostrano unutar lateralnog recesusa.

U razini L1-L2,L2-L3,L5-S1 kralje¹ka vidljiiv je dorzomedijalni "bulging" diska bez znakova disk-radikularnog konflikta.
Vidljive su centralne Schmorlove hernije na pokrovnim plohama kralje¹aka.
Struktura kralje¹aka je primjerena.
Dostupne parvertebralne strukture su bez patomorfolo¹kih promjena.

MR lumb. segmenta kralje¹nice nakon operacije 2.03.2007.

Na transaksijalnim i sagitalnim presjecima lumb. kralje¹nice izravnata lordoza,su¾enje svih I-V prostora od L1-S1 sa Schmorll-ovim hernijama.U visini L3-L4 dorzomedijalna-dorzolateralna desna DH koja prominira oko 4-5 mm i imprimira prednji zid duralne vreæe.U visini L1-L2,L2-L3 nema DH.Stanje nakon interlaminektomije u visini L4-L5 lijevo sa urednom duralnom vreæom koje je dislocirana blago dorzalno.U visini L5-S1 uredan nalaz.

Da se ne ponavljam, nakon toga je slijedio ZG i nalazi o kojima sam veæ pisala.ali nisam napomenula da nakon operacije donjeg dijela imam problema sa vratnom kralje¹nicom,poèele su povremene vrtoglavice uz gubljenje ravnote¾e,trnjenje ruku i bol u desnom ramenu koja ide do prstiju i koèi ih,nemam snage i ispadaju mi stvari iz ruku,a donji dio u bolovima sam veæ opisala.
Napominjem da vje¾bam.idem na terapije i masa¾e i jednom godi¹nje u toplice.

SVIMA SE ISPRIÈAVAM na ovako velikom postu,ali nadam se da razumijete i molim za savjet ©TO DALJE?

Lijep pozdrav,Orhy!
Evidentirano
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #20 : O¾ujak 14, 2009, 22:48:35 »

Ortoza se ne nosi bezgranièno. Nosi se do 5 sati dnevno uz redovito vje¾banje svaki dan. ©to dalje, fizikalna terapija.Na nalazu MRI ne vidim ni¹ta za operaciju, ali nisam neurokirurg tako da uzmete odgovor s rezervom.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #20 : O¾ujak 14, 2009, 22:48:35 »

Evidentirano
orhy
Newbie
*

« Odgovor #21 : O¾ujak 14, 2009, 22:58:17 »

Hvala Kokolino na odgovoru,ja vje¾bam i kad ne mogu vi¹e izdr¾ati radije legnem i rijetko koristim ortozu.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum

Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!