Kraljeznica.com forum
Svibanj 22, 2012, 07:57:09 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vježbi konzultirajte se sa stručnom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralježnici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Dva nova komentara: operacija i vratna kralježnica  (Posjeta: 1955 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
bojan
Hero Member

Profil WWW
« : Siječanj 15, 2009, 19:33:32 »

http://kraljeznica.com/joom/index.php?option=com_content&task=view&id=32
Operiran sam 17.12.2008. u Osijeku,imam vrlo pozitivno mišljenje o pripremi pacijenta prije operacije,što ovisi o operateru,tj.doktoru koji me na to pripremio tako da sam bez straha legao na stol.Što se rehabilitacije tiče,tu je grozota,dugo čekanje za toplice (9-12 mj)a ako ideš dalje od Daruvara ili Lipika,sam plačaš sve troškove-110 Kn na dan u hotelskom smještaju i tada brzo dođeš na red (22.1.09.sam dobio mjesto u Varaždinskim toplicama!!!)

http://kraljeznica.com/joom/index.php?option=com_content&task=view&id=26
Na snimci vratne kraljeznice (standardne i funkc.) uredna visina trupova kraljezaka sa pocetnom prominencijom straznjeg ruba C4 prema medularnom kanalu sto se pojacana kod reklinacije.
Usiljenje uncovert. zglobova.
Artrotske promjene malih zglobova distalne trecine
Evidentirano

Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj
denis 68
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #1 : Siječanj 18, 2009, 21:07:06 »

Bojane prvi dio nebi mogao komentirati jel nisam prošao al osobno mislim da je drugi dio o toplicama jako bitna stvar jer može operacija bit uspješna al ako se dugo čeka na rehabilitaciju ako se u istim radu ne prilagođene vježbe onda je sve to neuspjeh u globalu jel nažalost kod nas se baš neide tim redom priimjer ljudi koji su se prije operirali u zagrebu odma su bili ambulantnim kolima odveženi u toplice,dok je u mom gradu drukčije operiraš se i čekaš malo manje od godinu dana a to nemože bit gore za osobu koja se operirala,koliko mi je sad poznato ta pravila vrjede i za operacije koje se odradu u zg
Evidentirano
goga
Forumas

« Odgovor #2 : Ožujak 26, 2009, 22:17:34 »

Denis nisam baš sigurna da si u pravu. Operirani uvijek imaju prioritet i čekaju najduže dva mjeseca. Ne slažem se za toplice odmah iz bolnice jer treba dati vremena rani od reza da zacijeli dobro jer bi se u bazenu gdje se vježba mogla inficirati.Inače je nakon operacije jako važno na vrijeme početi sa fizikalnim vježbama jer u protivnom operativni zahvat nema smisla. U tom slučaju je fizikalna jednako važna kao i sama operacija i zato se nesmije gubiti dragocijeno vrijeme.  Neodlučan
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #2 : Ožujak 26, 2009, 22:17:34 »

Evidentirano
davor
Hero Member

« Odgovor #3 : Ožujak 26, 2009, 23:04:05 »

Ha,

Ja sam operiran mikrokirurgijom u općoj anesteziji prije dva mjeseca i evo već mjesec dana radim a operater ne želi ni čut za toplice...Dakle, što je pravo u cijeloj priči oko toplica? Meni je rečeno da se tamo malo previše savijaju kičme odnosno rade se pokreti koji se nikako ne bi smjeli raditi jer su programi jednostavno zastarjeli i nema individualnog pristupa....
Evidentirano

2 godine tegoba L5/S1
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo!!!

SMRT PEDOFILIMA ! ! !
tnp1970
Jr. Member
**

Profil Email
« Odgovor #4 : Ožujak 27, 2009, 00:21:42 »

Ja sam operiran endoskopski, operater iz Minhena umro je od smijeha kada sam ga pitao za rehabilitaciju i komentirao: to je neki vas balkanski pristup.
Setnja do granice boli, nakon tri mjeseca vjezve za jacanje ledjne i trbusne muskulature. Ja ga slusam i dan danas i sve je dobro. Tako da doktorice, uz duzno postovanje ali nesto tu ne stima.
Evidentirano
Katarina A.
Forumas

Profil Email
« Odgovor #5 : Ožujak 27, 2009, 00:34:04 »

Tnp1970,
Ja da mogu riješiti ekstruziju endoskopski se uopće ne bih razmišljala ni dva dana, osnovna stvar je u tome što osim Davora, opet ponavljam koji je mlad i sportaš, ne znam nikog ko se nakon operacije vratio na posao u tako rekordnom roku, pa mene samo zabrinjava ta cifra od 3-6 mjeseci koja kola kod većine operiranih...Mislim da je bolest kralježnice toliko individualna stvar, ovisi od mase stvari i teško da možemo generalizirati...
Evidentirano

L5/S1 ekstruzija
kokolino
Guru
Hero Member

« Odgovor #6 : Ožujak 27, 2009, 18:58:07 »

Programi rehabilitacije u RH za stanja nakon op HD ostala su na nivou 8o -tih godina! To smo evaluirali na ovom Forumu pred godinu dana. (Bojim se da će ukidanjem endoskopije u Vinogradskoj stare metode operacija i rehabilitacija opet poslužiti ovom jadnom narodu koji nema ni za kruh a kamoli za Dubrovačko-Izraelske cifre.
Evidentirano
denis 68
Hero Member

Profil Email
« Odgovor #7 : Ožujak 27, 2009, 22:47:27 »

Tnp1970,
Ja da mogu riješiti ekstruziju endoskopski se uopće ne bih razmišljala ni dva dana, osnovna stvar je u tome što osim Davora, opet ponavljam koji je mlad i sportaš, ne znam nikog ko se nakon operacije vratio na posao u tako rekordnom roku, pa mene samo zabrinjava ta cifra od 3-6 mjeseci koja kola kod većine operiranih...Mislim da je bolest kralježnice toliko individualna stvar, ovisi od mase stvari i teško da možemo generalizirati...
Katarina u potpunosti se slažem s vašim mišljenjem Namigujem
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #7 : Ožujak 27, 2009, 22:47:27 »

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!