Kraljeznica.com forum

Tretmani => Operacija kraljeznice => Autor teme: Henrik VIII - Svibanj 07, 2016, 23:53:56 poslijepodne

Naslov: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 07, 2016, 23:53:56 poslijepodne
Otvaram zasebnu temu u vezi operacije da vam mogu pisati Dnevnik što se dešava. Naime, sutra popodne ću biti zaprimljen u bolnicu na odjel neurokirurgije u Rijeci za TLIF od L3 do S1. Nisam ispitao još za sve detalje, ali čini se da će se morati i disk srediti na L3L4 jer se malo gospon razlio. Ali tko zna, sada sam sav u strahu oko anestezije i najviše me brine muka oko respiratora i katetera. I imam brdo iracionalnih strahova, o situacijama koje se događaju sa vjerojatnošću da kao da padne avion u kojem sam baš eto ja, ali tako je. Sutra se javljam sa updateom kak izgleda bolnica i u kojem su stanju sustanari! :D
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 08, 2016, 10:49:29 prijepodne
Hahaha, Henrik nasmijao si me s naslovom
Gle oko drame ti ja bas ne mogu pomoci, jer je i mene ulovio panicni strah kada su me pred 15 dana vozili u salu. Kada sam dosla u salu doslovno sam molila anesteziologa da me pazi. Ocito je to jace od nas. A gle, ziva sam i nisam imala nikakvih problema, pa cak ni mucninu. Isla sam pod opcu i lijepo se naspavala
Tako znam da ce i s tobom biti sve oke. Javi se s dojmovima, i nemoj mi past u depru kao i ja  :)
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 08, 2016, 19:47:06 poslijepodne
Vidim ja da si se smjestio i čak imaš iz rezidencije pogled na more. Ti je baš kraljevski tretman  8)
Ako bude operacija tek u srijedu onda budeš valjda malo i živčeke izgubil.....ali jedno je sigurno..SVE ĆE PROĆI U NAJBOLJEM MOGUĆEM REDU.....anestezija je super stvar,meni je buđenje bilo super. Svi smo uz tebe i čekamo vijesti...samo mi nije baš kateter po volji  :P Why????  zato jer bu operacija dugo trajala???
Samo piši...mi čekamo  :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: vrhhy - Svibanj 08, 2016, 20:10:25 poslijepodne
Sretno Henrik, ne boj se, budu oni dobro na tebe pazili.
Neka ti to dobro slože pa možeš normalno funkcionirati.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ljiljana252 - Svibanj 08, 2016, 20:33:29 poslijepodne
Super ti je naslov teme ;D,neboj se ništa bit če sve ok ;),znam lako nama pričat kad smo to prošli.al bit če sve ok,Spavat češ ko anđelčlć.,i probudit se ko drugi čovjek.zato samo hrabro naprijed i javljaj situaciju ;)
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 08, 2016, 20:56:22 poslijepodne
Eto, situacija je za sada takva kako je Ladyanita napisala s pogledom na more, ljubazno osoblje, jedink kaj su u sobi crveni žohari. Jednog sam sredio sa šlapom ns prozoru. Sustanara su 3, jedan mladi koji je nakon nekog vremena doveo dva frenda s odjela da me dođu gledati. Ne znam kaj je tak interesantno. Drugi koji je operirao mozak je normalan,  ali treći je dementan i u bunilu, stalno psuje. Sestra je obećala da će mu dati neku tabletu da zaspi i šuti. Ja sam još uvijek na svojim pilulama, treba doktor doći da mi odredi. Sad idem malo spavati. Drama Queen out!
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 09, 2016, 06:56:04 prijepodne
Prvi dan si malo u šoku,ali se onda privikneš na sve. Hahaha...u sobi broj dva sam i ja imala rezidenciju....dva puta. Ne znam koja bude treći put??  Ali kolko sam skužila bar su na odjelu neurokirurgije svugdje ljubazni,a to je veliki plus. Danas budu vjerojatno slijedile pretrage i onda si spreman. Samo da se probudiš iz anestezije bez bolova....rez zanemarimo. Joj sretno....mislim na tebe  :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 09, 2016, 20:50:48 poslijepodne
Joj...nema Henrika u veelikim je pripremama. Zato ja javljam da je sutra ujutro u 07:15 operacija. Straha više nema,jedino mu muku zadaje kateter ako mu stave.
Uglavnom nek zna da smo uz njega i da držimo palčeve da sve super završi....


SRETNO HENRY... :-* :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 09, 2016, 21:05:55 poslijepodne
Evo me, Ladyanita je napisala sažetak.  Anesteziologinja je super, sve mi je objasnila,  nema straha. Najviše me zapravo straha katetera. Neću biti dopremljen na intenzivnu, nego natrag u svoju sobu, trebao bi biti budan oko 12 h i pri svijesti oko 13 h pa svima javljam kako je ishod. Dobio sam pikicu u trbuh, sva sreća da nisam debeo k da sam išao u teretanu. Doktor mi je napravio Lassegue, sve mi je rastegnuo,  počelo me boliti za popi... To je nekj dežurni,  Štimc je već otišao doma. Dementnog dedu su  odveli doma, ali su sad pored mene stavili jednog koji ima tumor na mozgu i tvrdi da je danas 7.8.1976. i da nema on sina, a sin ga doveo. Jadan čovjek!

I da, meni sutra budu noge svezali. Jesu i vama tak?
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 09, 2016, 23:56:17 poslijepodne
Maaaa...tko zna kaj su nam radili. Samo su me trbušni mišići poslje operacije boljeli....ko zna.kaj rade s nama. Samo znam da se lovila muha po operacijskoj sali...to se čekalo da mi isteće antibiotska zaštita koju sam trebala radi srca primiti.
Onda maskica i ćaooo...i probudila se na intenzivnoj.

A kaj su radili s menom...dal su mi noge zavezali...nemam pojma? A radi čega to?
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 10, 2016, 11:32:57 prijepodne
Drzi sdm Henrik. Evo ja mislim na tebe.
Sve je dobro, i sve ce dobro proci


Meni noge nisu vezali, a dal su to radili kada sam zaspala samo nebo zna.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ljiljana252 - Svibanj 10, 2016, 11:56:40 prijepodne
Kod šarafanja se noge motaju elastičnim zavojima,to sam ti zaboravila reći,ali sad češ se ti uskoro probudit i prenjeti nam dojmove i doživljaje,najgore je valjda prošlo :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 10, 2016, 14:43:09 poslijepodne
Ja se nadam da se Henrik nebude ljutio,ali ja moram napisati da se probudio iz anestezije. Veli noge ne bole,ali jako boli kralježnica i da je na morfiju.
Henri....ja sam jako sretna zbog tebe,suze su mi tekle kad sam ti čula glas  :-*

Danas i sutra bude najgore,a onda ćeš biti novi čovjek.
Bravo za dr.Štimca  ;D koji je se borio sa čudovištem  :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 10, 2016, 16:19:59 poslijepodne
Drago mi je da je sve dobro proslo
Za 2 dana nas Henrik ce biti kao leptir
Drzi se prijatelju
Veliki pozdrav
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 11, 2016, 21:16:50 poslijepodne
@lasyanita, hvala ti, i molim da nasstaviš biti moja ğlasnigovotnica. Ja nniğz sami pročaru jer imam dvisoskuke od lijekjiva.t
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 12, 2016, 04:33:29 prijepodne
Evo mene,kao Henrikov glasnogovornik. Kako i vidite nešto je gore našvrljal,uglavnom javio se. U užasnom je stanju,bolovi su bili neopisivi,ali već se i to malo primirilo. Skolioza je izravnata za 90%,ali pošto je neko pojačao tv nisam ga baš dobro čula,ali govorio je nešto da su i diskove malo namjestili tj.povukli prema van jer je to bilo jako skvrčeno. Uglavnom operacija je bila spas u zadnji čas jer bi se kralježnica bila u jednom trenutku doslovno raspala. Ima neku opaku med.sestru koju je lijepo slikovito nazvao "čuvarica zatvora",tak da je morao popiti svoje lijekove protiv bolova.Sad još nije baš sposoban da nam se sam javi sa dojmovima,jer se ne može ni sam pomaknuti i još ima dren i šugavi kateter. Danas će to povaditi pa bude lakše,a dolaze i fizioterapeuti i naš Henri ide na noge i nadajmo se prošetati barem po sobi par koraka. Oporavak bude teži naspram naših koji smo operirali hernije diska. Nije ni čudo s obzirom na težinu zahvata,ugrađene su mu dvije šipke,šest šarafa i pločice.
Eee,Henrik znaj da smo uz tebe i samo da se bolovi smire...onda bude to druga priča,a ti novi čovjek.

Samo hrabro kao i dosad i sve će to brzo doći na svoje.

Puno pozdrava i pusa u Riječku bolnicu šalju ti tvoji forumaši  :-* :-* :-* :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: sonja - Svibanj 12, 2016, 08:36:46 prijepodne
Henrik zelim ti brz oporavak i da tvoji bolovi napokon nestanu nakon ove operacije,drzi se!!! Citam novosti i u mislima sam sa svima vama krizoboljcima. Evo i ja cekam ponedjeljak i misljenje mog neurokirurga pa mozda i od mene bude nesto..ja se i dalje kljukam tabletama i nadam se cudu da ce moji bolovi prestati iz cista mira
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 12, 2016, 15:09:48 poslijepodne
Henrik saljem ogroman zagrljaj ozdravljenja
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: vrhhy - Svibanj 12, 2016, 21:55:40 poslijepodne
Hendrik, drži se, sretno sa oporavkom, budeš ti to izdržao i oporavio se.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 13, 2016, 19:59:58 poslijepodne
Pacijent se oporavlja,kateter izvađen i digli ga iz kreveta i uz pomoć hodalice lagano šeta. Kroz dan dobiva tablete,a navečer morfij. Pisati na forum još ne može,jer je malo fijuuu....pa dok napiše,pa ispravi i već mu tablet padne i zaspi....pa ja radim izvješća umjesto njega  ;D

Henrik veli da više nema ni traga od onih bolova od prije operacije,jedino još boli taj dio gdje je operirano. Šav od 15 cm i nije ugrađeno 6 nego 8 šarafa i dvije šipke. Koliko sam zapamtila,fiksiralo se Th8,L1,L2,L3.
Postoji mogućnost da bude trebala još jedna operacija za L4,L5 i S1.....a može biti da se ti kralješci i sami stabiliziraju,pošto je ovo gore sad sve lijepo zategnjeno,utegnjeno.
U bolnici ostaje još desetak dana i onda se vraća sanitetskim prijevozom doma. Zatim slijede fizikalne,ali nema plivanja idućih 3 mjeseci.
I kaj još????????

Eh...da....sestre su grozne i razvlače ga i navlače po krevetu i onda ga sve boli,pa je naš Henri napravio DAR MAR na odjelu i sad ga svi maze i paze  ;)

Najgore je preživio i jako je sretan što se riješio čudovišta....nadam se Henrik da sam sve najvažnije napisala!!!
I za dan,dva on se javlja osobno iz svoje rezidencije u Rijeci  8) pusa Henri i sretna sam zbog tebe :)
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: amanda25 - Svibanj 14, 2016, 10:14:03 prijepodne
Sretno s oporavkom, da sve bude dobro!
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 14, 2016, 10:59:58 prijepodne
Ma nece trebati jos jedna operacija
I neka si Henrik napravio dar mar. Oni su tamo radi nas, da bi namam bilo bolje i lakse
Ja pobrala neku virozu i kasljucam. I neznam sta je to, al me noge bole od kad sam operirana. Nekak sam si sva zeznuta
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 16, 2016, 11:10:48 prijepodne
Dragi moji! Prvo, Ladyanita je sve vjerno prenijela i bila je moja odlična glasnogovornica!
Meni je stanje životnog preporoda i čim mi Štimac napravi hodalicu po mjeri i dogovori udobni sanitet ja odlazim iz bolnice. Nakon 20 godina, a možda i cijelog života jer mi je od 10. mj. života slomljena kičma,  nemam bolove osim u mjestu kirurške intervencije.  Boli samo otpor kosti prema šipkama i šarafima. Nakon op. je bilo kako je rekla mislim Castanea, osjećaj da ću umrijeti,  bolovi stravični, ali sutradan ni traga simptomima zbog kojih sam došao.  O detaljima sa ludim sestrama pišem kad se vratim!  :)
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 17, 2016, 06:56:37 prijepodne
Neurokirurgija nije daleko  od psihijatrije. Prvo, jedan jauče od bolova i srami se zvati sestru, ja to riješim, zaspi on. Pozaspali i ostali, ali lik koji ima tumor na mozgu, ide svakih 5 minuta na hodalicu da ode pušiti. Na kraju ode na peozor jer je pogled na more noću sa Sušaka divan :roll:, izgubi ravnotežu i padne mi na noge. Rekoh mu da nanje puši i da će biti manji tumor, a za bolove jebemti jarca ima isto morfij. Sad ga bole kukovi, mene bole noge, ostali hrču, ustade on na hodalicu i eto ode opet pušiti. A hvali se da je dobar i popuši otkad zna za tumor samo jednu kutiju na dan! Sestra i dežurna dr. su se zbunile oko programa i ne znaju da li sutra jednom vade tumor ili drugom. Paralelno došlo malo dijete, dere se, majka da neće njena mala biti nova Nira Šitum i lupa sa štiklama po hodniku. A ja sam jedini popio 1 dcl crnog vina...


Ja se nadam da se Henrik ne bude srdil zbog gornjeg teksta....ali ja dok te njegove bolničke doživljaje čitam krepavam od smijeha...jedino me on nasmijava ovih dana 8)
a o sestrama bude on sam.

Glavno da je on dobro....
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ljiljana252 - Svibanj 17, 2016, 07:10:53 prijepodne
Ma nebude se Henrik valjda ljutio ali njegovi tekstovi i na mene ovih dana djeluju jako pozitivno,Da ih je bar malo više ;D ;D
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 17, 2016, 16:54:09 poslijepodne
Henrik nam svima fali da nas nasmije.
Samo cekam da dodje kuci i da nam se u miru svoga doma javi
Saljem zagrljaj ozdravljenja
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 17, 2016, 19:17:04 poslijepodne
Ja sutra idem doma finim sanitetom, navodno. Pišem više s kompa, ali samo da znate da sam proglasio totalni rat njegovateljicama, sestrama i čistačicama i da cijeli dan skupljam gorivo da napunim gusku.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ljiljana252 - Svibanj 18, 2016, 17:46:52 poslijepodne
Vidim da je prevoz sa sanitetom,Moj komentar na to je " ko preživi pričat če".Jednom sam si to priuštila i nikad više :o.zato Henrik brzo se javi da znamo da si preživio  ???
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 19, 2016, 12:08:11 poslijepodne
Evo, da konačno upotpunim Dnevnik drama queen sa svim potrebnim detaljima!  ;D

30.4. - vraćam se iz Irske u lošem stanju, bolovi u nogama, zdjelici i kičmi katastrofa; ne djeluje ama baš ništa od propisanih lijekova. Ujutro je za bacit se odmah kroz prozor! Neuro meni kaže da neću ja to izdržati od rujna i veli idemo hitno sl. tjedan. LOM dala uputnicu za bol. liječenje, daljnje moje panike znate već od prije...

8.5.2016. - prijem u bolnicu u Rijeci. Dođem na odjel nema me upisanog nego moram na hitnu. Odmah me prođe strava jer bu mi na hitnoj rekli da spadam u Zg! No, pozovem se na neura i kažem da smo se tak dogovorili. I lijepo, našli oni meni krevet, sve leže neki jadnici, ja sam si sav šik jer mi se činilo da idem na operaciju koju napraviš i sav si sretan. Uključim ja krevet, priključim se na net, gledam one jadne starce, vidim nitko se ne dere previše i mislim kak bu to super. U trenutku prijema nestao je sav strah.

9.5.2016. - počele pre-op pripreme, izvadila mi vampirica 8 doza krvi, došli sa interne sa EKG-om da mi pogledaju srce, razgovor s anesteziologinjom, sve 5, ja se smijem, zezam, solumedrol i morfij skupa sa šakom lijekova, nema boljega.

10.5.2016. - U 7.00 eto sestre, da mi neki plavi lijekić, Dormicum, i to pola tabletice, i zabandažira mi obje noge nekakvim steznicima. U 7.30, eto nje s kolicima i idemo mi u salu. I mene i dalje nije prpa. Dođemo mi gore, sad lezi na krevet i skidanje do gola. Pokrili me nekom plahtom i uveli u neku salu, sve izgleda ko' iz filma Slagalica strave. Daju mi infuziju, mjere tlak i vidim dovlače nove pacijente. Počne me hvatati prpa jer izgleda kao da svi idemo na klanje, a ja baš prvi. Malo su bla, bla, sve je to njima isto svaki dan, a ja bi da me netko tješi malo. Nigdje nikog, eto neki mesar i mesarica, zgrabe moja kola i u salu. Sad tamo dođe ipak mlada anesteziologinja i sve objasni. Da mi prvo infuziju, pa onda neki otrov koji hladi, maskicu s kisikom na nos (malo nije prijanjala jer je nos velik) i priča ona sa mnom, stavi mi nešto toplo na nogu i za sekundu, priča ona ponovno sa mnom i kaže "Kristijane, gotovi smo". Sad ja pitam kaj je gotovo, a ona veli "operacija!"

Ubrzo je došla i svijest da je bila operacija jer je kičma bolila za popizditi. Što samo mjesto intervencije, što sama rana. Prvo oni mene okreću na RTG, ja se derem ko' životinja. Onda hajde u sobu. A kad ono, kateter postavljen i još dren, ne mogu se sam okrenuti bez sestre/njegovateljice. I sad one na tu zašivenu ranu, pol sata nakon operacije, mene namještaju i ja se derem kao zvijer. Okrenu me na trbuh i rastežu mi ruke gore, a ja kažem da ne mogu tako okretati ruke jer imam problema u cervikalnoj kralježnici. Još bi se njegovateljica smilovala, ali me sestra snažno povuče za ruku i viče: "opusti mišiće!". Mene je to toliko bolilo da nisam razlikovao mišiće od kosti i od implantata i probam joj to reći, a ona me tako povuče - mislim da je to bila bol 10 - da sam samo zaurlao: "ma kravo jedna!" Nekako one mene namjestile i otišle bijesne i sad ja molim sestru da mi da morfija i uspava me jer ću poludjeti od bolova, ali đubre neda i kaže da je nakon operacije najteže, da neka si ja ne umišljam da mogu naručivati kako hoću i da će noć biti teška i ako preživim super. Plačem ja ko' ljuta godina, ode krava i ne da mi ništa. Malo odspavam, evo noć, molim kravu br. 1. da mi da nešto protiv bolova, ona kaže da mi je dala dosta, ali eto bit će dobra prema meni i sad mi da neku pikicu. To nešto djelovalo i ja mislim da bih bolje prošao na desnoj strani i za pola sata pitam da li me može preokrenuti na desno, a ona se izderala da ne mogu ja nju zvati svakih 5 minuta. Preokrenula me nešto laganije (valjda si je ipak razmišljala kakva mora biti to da joj pacijent kaže da je krava).

11.5.2016. ujutro prvo došao prof. Ledić da mi pogleda noge; tad još ja ni ne znam razmjere problema. Noge rade, on sretan i ode. Evo mojeg prof. Štimca i on mi kaže da je plan bio manje invazivan, ali da nije samo bila u pitanju rotacijska skolioza, nrgo takva nestabilnost da su kralješke mogli micati kako su htjeli. Umjesto standardne ekipe, pridružio se prof. Ledić i njih su dvojica 5 sati to namještali i stabilizirali jer je bilo katastrofalis. Za operaciju je to bio zadnji vlak, do rujna bi se cijela kičma raspala, ostao bih paraliziran u najmanju ruku, a vjerojatno bi pukla aorta pa onda RIP.

Ode on i nema njega, kičma boli na 8-9, tražim dežurnog morfija, a oni meni dali pola doze iako je Štimac odredio cijelu. Ja ne znam kaj oni s time rade, možda se sami drogiraju, ugl. kad sam se žalio direktno Štimcu došla je opet ona bijesna sestra i rekla: "dobro, sad kad inzistiraš onda ću ti dati!"

E sad, bolovi zbog kojih sam došao potpuno su nestali. Ugrađen mi je EXPEDIUM sistem za fiksaciju i stabilizaciju kralježnice u razinama Th11-Th12-L1-L2. Sada me jedino boli mjesto intervencije gdje se kosti opiru implantatima, ali pijem znatno manje opijata i sada pak i djeluju kad se popiju. Jako sam umoran, osjećam kao da me pogazio vlak, tako da sada neću puno više pisati.

Doma sam, dovezli me jučer furgonom. Izlazak iz Rijeke je bio stravičan, ali su oni na autoputu ubrzali i eto mene za sat i pol doma. Imam hodalicu jer moram ponovo učiti hodati, sad pak ravno. Bolove mogu očekivati još 6 tjedana, nakon toga se mogu početi više kretati. Pokenut ću postupak za toplice pa dok se to odobri taman će proći ovo vrijeme užasa.

Toliko od mene za sada. Implantati su titanski, ostaju doživotno i imat ću kome šta ostaviti u nasljedstvo. :D
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 19, 2016, 12:32:17 poslijepodne
Glavno je da je sad to sve iza nas. Da znaš da si me jako izmučio...pogotovo na dan operacije. Ali si me i hvala bogu i nasmijao....tak da je moja mlađa kćer komentirala : Gle pa ovu!!! jer sam se morala smijati na glas.
Sad samo laganini....što više odmaraj da se sve to fino zareste,ne samo iz vana nego unutra je bitno. Sad je lijepi život pred tobom....jako sam sretna zbog tebe...a ja trenutno prolazim ne kroz drame nego kroz horore. Pusa Henri  :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 19, 2016, 15:47:35 poslijepodne
Henrik zelim ti sto bezbolniji oporavak
Bio mi je gust procitati ovaj tvoj post i kako si sestru nazvao kravom. E neka si
Drzi se
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ljiljana252 - Svibanj 19, 2016, 17:39:43 poslijepodne
Henrik,želim ti uspješan i što bezbolniji oporavak,najgore je prošlo.Sada samo polako u nove pobjede :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 19, 2016, 21:04:36 poslijepodne
Ej Henry i luftaj tu tvoju p. da se ne upali. Hahaha....znaš da se meni rez upalio pa sam onda morala i antibiotike piti
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 23, 2016, 09:42:52 prijepodne
Danas je trebala patronažna doći, ali PM od LOM-ače je u petak zaboravila nazvati tak da bu patronaža došla sutra. Još jedna noć s koncima na p., a žulja sve i još dekubitus. Za popizditi.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 23, 2016, 12:10:33 poslijepodne
  Ta pa tvoja Lomača je stvarno koma....mislim da bi i njoj bio red doći. Za kaj postoje kućne posjete ?? I dok sestra izvadi konce ,doktorica bi to trebala pogledati. tak si ih možeš i sam izvaditi.....kud vodi ovo zdravstvo više ??  :'( :'(
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 24, 2016, 11:01:36 prijepodne
Došla sestra danas ujutro, izvadila 19 šavova! Kaže da si bili duboki jer je velik rez, meni to izgleda pregrozno, drugima je cool. Sada se konačno mogu istuširati kak spada i više me ne svrbi.

Za lomaču nemam riječi kako je glupa. Umjesto da je i dalje na uputnici za kontrolu neurokirurga ona napisala dijagnozu skolioza, jer ona i dalje postoji samo je smanjena, ona je napisala "prisutnost drugih funkcionalnih usadaka (implantant)" i ja sad prvo pišem neuru da li je to OK ili mora napisati ponovo. Njega pak molim da egzaktno ordinira terapiju i to točno koju jer bi me krava sad skinula sa svih lijekova, a mene i dalje boli. Ne boli više 10/10 kao pol sata od operacije, sad je 5/10, ali ima dana kad boli za poludjeti ima dana kad je dosta jedan tramal pa čak i Brufen. Ona se boji da ne postanem ovisnik. Ma nek se goni lijepo u svoju debelu guzicu. Moram se 3 mjeseca oporavljati, izrezan sam kao *****, imam 2 šipke i 8 šarafa u kičmi, a ona me zajebava sa ovisnošću. I što je najbolje, ja uopće nemam simptome ustezanja ako ne popijem te droge, ali ujutro moram da mogu početi dan. Dođe mi da je prebijem, a nemam snage. :D

Ladyanita, Ti si sa Castaneom bila u nekim toplicama i rekla si da su bile super. Di je to bilo? Meni treba da mogu neograničeno koristiti toplije bazene, više nego da me tam navlače sa vježbama i po strujama i magnetima, netko da mi pomogne ponovo naučiti plivati i da uživam. I da nisu vještice kao u bolnici i maltretiraju. Imam puno zahtjeva!

Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 24, 2016, 16:39:30 poslijepodne
Mi smo bile u Vž.Toplicama u Minervi...ali je ona poslje operacije bila u Termama. Na bazene na plivanje možeš kad hićeš,ali se plaća. Ona je baš radi takve zahtjevne operacije prvi put bila u Termama,ali tamo imaš i vizite svaki dan,terapije su normalno ujutro i svi ih hvale,ali je smještaj u Termama fujjj.
Ja sam imala sreće i smjestili me u Minervu,a ona si je doplatila Minervu,a kad doplatiš onda su i bazeni u cijeni.
I vježbe u bazenu i dvorani su po 20 min,a ostale terapije su meni bile super.
Ja sam bila zadovoljna s toplicama,bilo je ljeto i uživalo se na vanjskim bazenima,a i unutarnji su ok...topli.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 24, 2016, 17:00:26 poslijepodne
A koliko moram nadoplatiti za Minervu da dobijem bazen neograničeno?
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 24, 2016, 18:54:23 poslijepodne
Odi na stranice od Minerve...ima cjenik. Mislim da je za dvojrevetnu sobu 110 kn. To bi kao bilo da ste dva u sobi,a taj drugi rijetko dođe...tak da si sam. I onda tu imaš prehranu u Minervi,jer ja sam hodala jesti u Terme jer sam spadala pod Terme. A to recimo nije tak puno,jer je ulaznica za bazen 30 kn i to poslje 15:00.
A baš za jednokrevetnu je nadoplata oko 180... a to mi je već puno,dok pomnožiš s 21 dan...puno.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 24, 2016, 22:34:46 poslijepodne
Da, meni je puno i 110 sa 21 dan, moram vidjeti neke kombinatorike. A najvažnije mi je da počnem plivati.

Večeras sam doživio šok od bolova nakon izlaska iz visoke kade, poslije tuširanja. Prvo je bio urlik, onda zagrljaj osobe koja me držala, pa treskavica i onda plakanje s ridanjem. Odmah su tramali završili u ustima sa apaurinima, a LOM bi me skinula.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 25, 2016, 07:36:45 prijepodne
Kade su opasne. Dok sam išla doma poslje operacije,neuro je posebno napomenuo kadu....da jako pazim jer se najviše ozljeda desi baš u kadi.
Ja sam jako pazila kadu,ulaske....izlaske,ali sam se onda van kade sagnula ko idiot. Joj dok se toga sjetim....tak da sam morala na kontrolu.
Daj se pazi...prosim te....sad ti je najbitnije da se sve lijepo zaraste,sraste.....a onda bude i odvjetnički ured 8)
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 25, 2016, 08:08:31 prijepodne
Nema više kade. Sad sve stvari koje se mogu namočiti idu van, ja sjedam na školjku, uzimam tuš i idemo. Ima odvod. Ako stanodavac počne zajebavati dobit će po pički i bok! :D
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 27, 2016, 00:01:36 prijepodne
I btw., nekaj jako važno sam zaboravil! Sve je nekak bilo akutno i muka pa se ne možeš skoncentrirati.
Uglavnom, SVIMA vam puno hvala na podršci i što ste mislili na mene za vrijeme tog užasa. Sad je već 17. dan post. op.!
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Svibanj 27, 2016, 07:25:53 prijepodne
Zato smo tu, Henrik  :-* da se bodrimo i tješimo  :-*
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 27, 2016, 13:46:12 poslijepodne
Danas je najbolji dan nakon operacije, još nisam popil Zaldiar, ali je najteže i dalje ostalo noću. Čak ni ujutro nije više tak užasno, ali to nastojim prespavati. :D Vani je sunčano, a ja u pritvoru. Pala je odluka da se posude kolica i lijepo neka me ukućani guraju, ja malo hodam po parku s hodalicom, i vrate me doma. Hoću ići i 11.6. na Zagreb Pride, ali moram samo naći gurača. :D
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ljiljana252 - Svibanj 27, 2016, 14:22:44 poslijepodne
Idea s kolicima nije loša ali nemoj pretjerati ;)nadam se da u zgradi imaš lift.Teško je biti zatvoren pogotovo kad je ljepo vrijeme..čuvaj se ako pretjeraš znaš šta slijedi drugi dan :'(
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Elina - Svibanj 27, 2016, 16:39:56 poslijepodne
Joj znam kako ti je. I ja bi po vani.  Al kada nejde nejde. I dobro Ljiljana kaze nemoj pretjerati, pa drugi dan patnja. Kao ja danas, hahahaha
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 27, 2016, 18:57:23 poslijepodne
Znam. Zato sam mislio hodati s hodalicom dokle ide, a dalje neka me netko gura. Tak i onak budu u srpnju došle moja sestra i nećakinje iz Kanade koje hoće okolo naokolo; odmah sam najavio da buju gurale kolica. Ali dani su vani prelijepi da se propuste, s time da mislim da sunce ima itekako dobar učinak na zdravlje. Bum posudil neka čvrsta kola, 200,00 kn mjesečno, treba mi za 2 mj. i bok. Toliko bih platio bazen ionako.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Svibanj 28, 2016, 23:35:05 poslijepodne
Dakle, 18. dan nakon operacija, odoh ja posutidi u nekog Kulina (bana) pomagala kola. Pošaljem ukućanina na bankomat jer mi na tel. rekli da za kola treba 200 kn mjesečno, ali kad su mene vidjeli odmah su posumnjali da sam lopov i rekli da moram dati 500 kn pologa i još platiti najamninu od 200 kn. Ja rekoh da nije fer da mi to nisu rekli odmah, jer sad moram čekati da dođe ovaj sa još 500 kn, nikakav problem, ali da se to onda tako kaže. Jedva sam se dovukao do tog dućana s hodalicom i sad da stojim dok ovaj dođe... A budala, zaboravio sam ponijeti otpusno pismo. Onda sam tam objašnjavao da bi na kraju pristali da je polog 200 kn od kojeg se oduzima najamnina. Netko im ukrade kolica pa onda preprodaje. A neš ti biznisa.

Ugl, kola su čvrsta, jedino su ulice jebeno pune rupa i nepristupačne, toliko koliko naš grad misli o osobama s invaliditetom. Mogu se i sam gurati, donekle, srećom da su mi jake ruke radi plivanja. Pala je onda prva piva u kafiću sa pravim ljudima nakon pritvora, a sunce, vani predivno i onda hajd na cestu da nekako prijeđemo ulicu i zaobiđemo rupe i tamo u park. Hodao sam s hodalicom i bez nje. U biti, problem je što još nema balansa jer mi ruke samo vise kao dvije kobasice umjesto da se kreći naprijed-natrag. Zbog toga ponekad osjetim zanošenje, tako da bez hodalice nema još izlaska na sigurno. Druga stvar je što me umori začas, kao da sam hodao 10 km, ali zato su tu kola... Tako da sam u parku proveo 3 sata i nije bilo bolova. Kak ih nije bilo, pozabil sam popiti Zaldiar i oko 18 h počelo je opako. Fali mi tableta, neuro još nije napisao nalaz, a krava od LOM bi me odmah skinula s lijekova. Ona fakat nije normalna. Sutra je nedjelja i zbog nje ću morati popiti govno od Targinacta, a to ću joj i reći, sam da zna,

Evo kola u privitku i borba za život se nastavlja. :)
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Lipanj 02, 2016, 16:11:19 poslijepodne
Napredak polako ide, ali opet zajebava nesanica. Stalno kombiniram s lijekovima. Danas nema aktivnosti nikakvih, samo budem kao u grobnici faraona Tutankamona i igrao igrice ili gledao filmove.
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: daxdax - Rujan 10, 2016, 16:28:22 poslijepodne
Ja se tebi divim stvarno,tebi baš kičma ošla do kraja ,daj mi samo reci nisam lovio prve postove i uzroke,
pa mi daj odgovori u čemu je štos i od kud toliki problemi ? (mislim si neki degenerativni otprilike )
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: ladyanita - Rujan 10, 2016, 18:56:52 poslijepodne
Nestabilna kralježnica....kralješci se miću kod svakog pokreta...i dobro da je našao neurokirurga koji je pristao to operirati...poarafiti uz šipke,šarafe,pločice da se je kralježnica stabilna. Koliko se sjećam u Zg se nitko nije usudio to dirati...još je bila i strašno izvijena kralježnica tj.skolioza. Kako je sam rekao kičma bi se bila jednostavno raspala i ćao. Uglavnom sve smo skupa prošli tu na forumu i dobro da imamo jedni druge. Bude Henri to opisao na njegov način!!
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: daxdax - Rujan 10, 2016, 19:47:41 poslijepodne
uffff,zaista mi žao čovjeka,ali svaki napredak je napredak,znam za titanske diskove ali koliko si hr čovjek to može priušititi ne znam :( :(
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: Henrik VIII - Rujan 10, 2016, 21:59:08 poslijepodne
Meni su diskovi ostali moji, mogao je i titanski cage, ali nema smisla ako su diskovi zdravi. A sve ostalo je titansko.  ;D
Naslov: Odg: Dnevnik jedne Drama Queen
Autor: daxdax - Rujan 10, 2016, 22:42:11 poslijepodne
to je stav   8)