Autor Tema: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj  (Posjeta: 55682 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljubav

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« : Kolovoz 18, 2010, 13:06:53 poslijepodne »
Pozdrav svim forumašima!! Evo da se i ja konačno uključim u rasprave.Imam 31 god. i operirana sam 02.06.2010. L4-L5. Imala sam jake bolove od 12mj 2009.g. i sve sam to trpila do 4mj.ove godine dok mi nije utrnila desna noga od koljena do prstiju,onda me uhvatila panika i počela sam radit pretrage na preporuku neurologa,rtg lumbalnog dijela kralježnice gdje je ustanovljeno da nije ništa strašno,malo pomaknut disk al ne toliko da bi me bolilo kako sam ja opisivala...no međutim moji bolovi su postajali sve jači i jači,završavala sam na hitnoj nekoliko puta,tamo bi mi dali inekciju i poslali kući.Negdije sredinom 4mj.otišla sam u doktorice opće prakse i tržila uputnicu za neurologa i to hitno,hvala Bogu pa imam dobru doktoricu,tamo je neurolog da neku mješavinu infuzije i meni je nakon toga bilo dobro sve dok nisam sijela u auto da idem kući,a onda sve po starom.I opet ja u neurologa sa svojim bolovima i on me pošalje na MR.Nakon obavljenog pregleda dolazi mi doktor i govori da po MRnemogu izbijeći operaciju!!Panika...dvoje dijece kući,2 i 6 god. a ja moram na operaciju....Završila sam u Vinogradskoj na preporuku prijatelja kod dr.Gnjidića,meni je čovjek bio super a i dan danas....to je bilo 15.05.,kad je vidio nalaz MR i moje držanje i hodanje odma me naručio na operaciju 02.06.Nakon operacije užasni bolovi u desnoj nogi,dva dana na infuziji i to svaka 4 sata,svi se čudu mojim bolovima,drugu večer su mi izvadili dren i meni je bilo odma lakše.Ujutro je došao dr.Gnjidić i htio me je vratit nazad na stol da nije slučajno što ostalo no pošto sam ja rekla da su se bolovi smanjili nakon vađenja drena rekao je da ćemo vidit kako će bit do sutra.Naravno meni je bilo sve bolje.Deveti dan sam puštena kući i nakon dva dana došla na vađenje konaca.Toplice sam dobila 23.06.(Krapinske).do tada sam mirovala kući,ležanje,odmaranje,hodanje po stanu samo dok bi pojela,sjedenje nikako...Dolaskom u toplice poćela sam sa laganom šetnjom,to su mi rekli doktori prilikom primitka u toplice,terapijama...Sve je bilo dobro prvih 7dana a onda opet počeli bolovi u nogi.Doktori kažu da je to reakcija na terapije..ok,ja sam se s tim pomirila i trpila bolove a tu i tamo popila tablete protiv bolova.I evo sve do unazad dva dan imala sam te lagane bolove ali ova dva dana katastrofa,bolovi gori nego prije operacije.Sad me boli cijela desna noga,od kuka do prstiju,nepomažu mi ni tablete,ono što sam mogla do unazad dva dana više nemogu,ni vježbat,ni hodat ni malo sijedit a i dok ležim me boli..u srijedu me je dr.gnjidić naručio na MR pa ćemo vidit što će sada biti na nalazu.Molila bi ako je netko imao sličnih problema da mi kaže da li je to samo tijek oporavka i da će biti sve uredu ili stvarno opet poćinje bitka sa kralješcima,pa opet pod nož...Unaprijed zahvalna!!!
nalaz MR PRIJE OPERACIJE:Na seriji sagitalnih,transverzalnih i koronarnih MR presijeka lumbosakralne kralješnice primjenom različitih tehnika snimanja nalazi se alordoza uz normalan intenzitet signala koštanih struktura sa vidljivom masnom supstitucijom subhondralno donje pokrovne plohe korpusa L4 kralješka.Manji dorzalni spondilofiti na nivoima L4-L5 i L5-S1.Znakovi degeneracije intervertebralnih diskova L3-L4,L4-L5,L5-S1, sužen intervertebralni prostor L5-S1."Bulging"intervertebralnogdiska L3-L4 čitavom cirkumferencijom sa suženjem oba otvora no bez radikularnog konflikta.Dorzomedijalna,u desno usmjerena,gotovo eksturzija intervertebralnog diska široke baze L4-L5 sa impresijom i potisnućemkorijena pripadajućeg živca(po svemu L5).Manja dorzomedijalna,u lijevo usmijerena protruzija intervertebralnogdiska L5-S1 sa impresijomprednjeg subarahnoidalnog prostora no bez radikularnog konflikta.Hipotrofija paravertebralne muskulature. Osteoartrotske promijene malih zglobova sa nešto reaktivne rtekućine u zglobnim prostorima malih zglobova.Konus modulare vidljiv u razini L1 kralješka.
hernija diska L4-L5                                                                                02.06.2010.operirana u Vinogradskoj

Tesla

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 194
    • Profil
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #1 : Kolovoz 18, 2010, 23:42:52 poslijepodne »
Veliki pozdrav Ljubav hehe i dobro došla na ovaj forum. Prije svega puno mi je žao što si u tim problemima. Ja sam imao slične probleme nakon operacije koju sam uradio prije dvije godine. Nažalost to slicno nešto i dan danas svaki dan traje. Znam da bi bilo bolje za tebe da sam ti se javio sa boljim iskustvom, ali ne mora znaciti da ceš završiti kao ja. MRI koji uradiš najbolje ce kazati o cemu se radi . Neke od  mogucnosti šta bi moglo biti kod tebe su: 1. privremena upala koja ce se brzo povuci, 2. oštecenje nerva koje treba polako i dugo oporavljati, 3. priraslice, 4. ponovna hernija na istom mjestu. Duboko se nadam de ce kod tebe biti stavka 1. i da ce se bol brzo povuci. Sretno i javi kakav je nalaz.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

ljubav

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #2 : Kolovoz 19, 2010, 00:06:57 prijepodne »
 Hvala Tesla na dobrodošlici :)!!!Da nadam se i ja da je samo nešto prolazno al ipak malo dublje mislim da je nešto ozbiljnije jer su mi bolovi ova tri dana gori nego prije operacije....i što je najgore nepomažu ni tablete ni inekcije niti infuzija...a tako mi je bilo i prije operacije..još jednom hvala na javljanju i javiti ću kakvi su nalazi..Lijepi pozdrav..
hernija diska L4-L5                                                                                02.06.2010.operirana u Vinogradskoj

Kraljeznica.com forum

Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #2 : Kolovoz 19, 2010, 00:06:57 prijepodne »

Tesla

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 194
    • Profil
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #3 : Kolovoz 20, 2010, 21:00:40 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla napisao si mi da si se ti operirao prije dvi godine,jesam li u pravu,i da još uvik imaš bolove,zanima me ,ako sam skužila imaš priraslice,nakon kojeg vremena se mogu dobit priraslice,i dali su problemi s priraslicama slični ili isti kao kad disk stisne živac,jer mene noga,desna, sada boli od kuka do prstiju a prije op. me bolila samo od kolina do prsti...ako išta znate javite molim vas...pozzzz

Priraslice startaju nakon 4 sedmice.
Da prije dvije godine sam operiran. Bio sam super prve 4 sedmice, pa su poceli pomalo bolovi i klecanje, kasnije sve više. Poslije su nastupila velika poigravanja svih mišica u obadvije noge, te bolovi i presjecanje u leđima, ali nikada prejaki. Prije operacije me bolila samo lijeva noga. Nakon 6 mjeseci od operacije je MRI pokazao mnogobrojne priraslice, a nokon godinu, znatno manje priraslica odnosu na predhodni snimak. Poslije se poigravanje mišica iz desne povuklo, a ostalo samo u listu lijeve noge.
Bolovi od priraslica mogu biti i isti, a i dosta prostanjeniji, kao kod mene.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

nada

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 46
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #4 : Kolovoz 23, 2010, 11:56:51 prijepodne »
Dobro došla..
ah.. šta da ti kažem... ja mislim kad boli poslije operacije da to tako ostaje.. kako kome.. nekom je dobro..nekom ne.. nemoj se ti sad samo izbedirati..
ja sam prošla u svemu vrlo loše..
već sam pisala ali kratko ću ti ponoviti..
prije svega desna noga.. "čupanje" kroz nogu otraga i do u prste..
nekon prve operacije to je prestalo..ali se nakon dva mjeseca bol u lijevoj strani..i tako trpila godinu dana..
druga operacija.. bolovi isti..
mr pokazuje priraslice za koje mi je dr. Gnjidić rekao da je prerizično bilo što više raditi..
kaže: priraslice ko priraslice i da ih odstrani za 6 mj. bit će isto..
a mene boli..ubija..svaki dan.. ta lijeva strana.. pijem zaldiar i trpim..
sad planiram u Varaždinske na dva tjedna..ali ne vjerujem u nikakvo poboljšanje..samo čisto da bude malo lakše zbog terapija i plivanja..
a poslje toga.. neznam ni sama.. luda od svega (odnosno ići ću u Vinogradsku ponovo kod neurokirurga..ovog našeg s foruma..jer sam čula za njega sve najbolje ..što više.. vidjela ga u osijeku ali nije bio moj doktor..nažalost)
(inače..operirana u osijeku,ali sam dr. Gnjidiću išla ovako po preporuci)
4.9.2007. -interlaminectomia LV/SI lat.dex.
              -microdiscectomia
16.10.2008.-interlaminectomia LV/SI bilat.
                -foraminotomiae SI bilat
                -adhesiolysis periradicularis
*nalaz emng iza toga:teška kronična radikularna lezija L5,S1 desno,S1lijevo,srednje teška i L5lijevo
*nalaz mg:,uznapredovale deg.promjene disca na L5/S1,na istom segmentu u oba lateralna recesusa,više lijevo ožiljne promjene,a lijevo se vidi unutar ožiljnih promjena i korijen živca

nada

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 46
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #5 : Kolovoz 23, 2010, 12:29:55 poslijepodne »
da malo nadodam samo.. u zadnjih 3-4 mj. užasno me boli peta lijeve noge..ponekad jedva stajem na nogu..
i lijeva strana gore.. sva sam si luda i živčana..
trenutno sam odustala od svega.. reklo bi se potonula
4.9.2007. -interlaminectomia LV/SI lat.dex.
              -microdiscectomia
16.10.2008.-interlaminectomia LV/SI bilat.
                -foraminotomiae SI bilat
                -adhesiolysis periradicularis
*nalaz emng iza toga:teška kronična radikularna lezija L5,S1 desno,S1lijevo,srednje teška i L5lijevo
*nalaz mg:,uznapredovale deg.promjene disca na L5/S1,na istom segmentu u oba lateralna recesusa,više lijevo ožiljne promjene,a lijevo se vidi unutar ožiljnih promjena i korijen živca

klara7

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #6 : Kolovoz 27, 2010, 12:22:40 poslijepodne »
Poštovani, u 26 godini sam prošla pakao od 6 operacija u 3 mjeseca. Radilo se o spondilolistezi.S time da sam ja radila bez problema i imala sam ne tako jake bolove ali savijet je bio hitno na op. Naravno isto sam nakon prve operacije imala nevjerovatno jake bolove u lijevoj nozi i zbog toga su izvršeni ostali operativni zahvati. Ali sve je postalo gore i uništavali su me sve više. Bol nije prestajala. Zbog oštećenja neće nikada ni nestati. Poslali su me iz bolnice sa dijagnozom kao da umišljam bolove. Prošla sam sve liječnike u Hrvatskoj koji su nakon viđenog potpisa dotičnog prof. rekli da je sve uredu a nije bilo. U Njemačkoj su mi pomogli da koliko toliko mogu živit nekakav život ali bolovi nikada neće nestati zbog onoga što mi je napravio zbog svog ega i njegova neznanja. Stoga je svima savjet ako nemate zaista dobru vezu i da ste jako dobri sa nekim velikim liječnikom odite u Njemačku, dignite kredit i nakon 3 mjeseca će te zaboraviti sve. 

Joško

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 176
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #7 : Kolovoz 27, 2010, 17:58:11 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Poštovani, u 26 godini sam prošla pakao od 6 operacija u 3 mjeseca. Radilo se o spondilolistezi.S time da sam ja radila bez problema i imala sam ne tako jake bolove ali savijet je bio hitno na op. Naravno isto sam nakon prve operacije imala nevjerovatno jake bolove u lijevoj nozi i zbog toga su izvršeni ostali operativni zahvati. Ali sve je postalo gore i uništavali su me sve više. Bol nije prestajala. Zbog oštećenja neće nikada ni nestati. Poslali su me iz bolnice sa dijagnozom kao da umišljam bolove. Prošla sam sve liječnike u Hrvatskoj koji su nakon viđenog potpisa dotičnog prof. rekli da je sve uredu a nije bilo. U Njemačkoj su mi pomogli da koliko toliko mogu živit nekakav život ali bolovi nikada neće nestati zbog onoga što mi je napravio zbog svog ega i njegova neznanja. Stoga je svima savjet ako nemate zaista dobru vezu i da ste jako dobri sa nekim velikim liječnikom odite u Njemačku, dignite kredit i nakon 3 mjeseca će te zaboraviti sve. 
klara7 žao mi je zbog tvog lošeg iskustva. Ipak, mislim da odlazak vani na operaciju ne garantira uspješnost iste. Kao što ni kod nas velika većina operiranih ipak nije prošla s lošim iskustvima, već naprotiv. Vjerujem da je vani sve dosta organiziranije, da je usluga na razini posebno u privatnim ustanovama... ali to uvijek ne garantira da tamo rade i najbolji stručnjaci.  Razumijem tvoju ogorčenost, i bol s kojom se moraš nositi...  ali i kod nas ima i stručnih i dobrih liječnika, i ljudi. Mnogi su i ovdje podijelili svoja dobra iskustva. A dobro je da se i o lošima ne šuti.
Želim ti što manje boli.
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

kokolino

  • Guru
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 823
    • Profil
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #8 : Kolovoz 28, 2010, 13:06:28 poslijepodne »
Klara gdje ste operirani prvi put?

gupac

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 50
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #9 : Siječanj 09, 2012, 13:31:15 poslijepodne »
POZDRAV.JA SAM OPERIRAN U PRVOM MJESECU 2008 DA BI VEĆ U ČETVRTOM MJESECU ISTE GODINA IMAO NA MR PRIRASLICE.SADA JE 2012 JOŠ MI NEJE RIJEŠENO .MENE JE ISTO OPERIRAO GNJIDIĆ.STALNO MI GOVORI NAUĆI SE NA BOL.KAKVO MIŠLJENJE IMAM O NJEMU GOVORI NJEGOVO PREZIME

janos

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 44
    • Profil
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #10 : Siječanj 24, 2012, 00:38:15 prijepodne »
Pozdrav drštvo, eto a sam operiran u Vinogradskoj 20.06. Dolje i u mojim ranijim izlaganjima vidi se moje stanje prije i poslije operacije.Prije operacije bilo je oduzimanja nogu,padanja,cca 30 kom tableta,2 inj.dnevno i cca 4 kutije cigareta dnevno.Da ne duljim,operiran od strane prof.doc. Kovača,prošli petak bio na kontroli,sve ok na operiranom dijelu,ali me malo zeza i nakon operacije i sve do danas problem u desnoj nozi,ali to je po riječima doc. uzrok L5-S1 kojeg nije dirao,a rekao mi da će vjerojatno taj disk izdržati još 3-4 god. Inače,odigram nogometnu tekmu od 1,5 h bez problema,ali sa stabil pojasom,usput obavim terapije sa teensom kod kolege fizioterapeuta u rukometnom klubu i sve ok.Znam da mi nož još najmanje jednom ne gine,ali zasad je stanje izdržljivo. Nadam se da će i Vama ostalima biti bolje.
Interlaminectomia L3-L4 I.sin.
Ablatio disci i.v. L3-L4
Hernia disci i.v. L4-S1 dex
L4-L5 i L5-S1 Bulging i.v.diska

Plavuša

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 657
  • ponekad sama sebi doktor
    • Profil
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #11 : Veljača 15, 2012, 14:49:21 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Pozdrav drštvo, eto a sam operiran u Vinogradskoj 20.06. Dolje i u mojim ranijim izlaganjima vidi se moje stanje prije i poslije operacije.Prije operacije bilo je oduzimanja nogu,padanja,cca 30 kom tableta,2 inj.dnevno i cca 4 kutije cigareta dnevno.Da ne duljim,operiran od strane prof.doc. Kovača,prošli petak bio na kontroli,sve ok na operiranom dijelu,ali me malo zeza i nakon operacije i sve do danas problem u desnoj nozi,ali to je po riječima doc. uzrok L5-S1 kojeg nije dirao,a rekao mi da će vjerojatno taj disk izdržati još 3-4 god. Inače,odigram nogometnu tekmu od 1,5 h bez problema,ali sa stabil pojasom,usput obavim terapije sa teensom kod kolege fizioterapeuta u rukometnom klubu i sve ok.Znam da mi nož još najmanje jednom ne gine,ali zasad je stanje izdržljivo. Nadam se da će i Vama ostalima biti bolje.

Zanimljivo, dotični je i meni nakon operacije rekao da je uzrok mojih daljnjih problema sa nogom koji nisu nestali poslije operacije disk ispod. A kasnije utvrđeno diskografijom da je uzrok operirani disk.  ::) Znači još uvijek radi i prodaje iste priče! A znam da nisam jedina!
2006. interlaminectomia L4-L5

jozo71

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #12 : Siječanj 16, 2013, 13:32:35 poslijepodne »
pozdrav svima !!!!
ja sam 3.01.13. operirao L4-L5 u vinogradskoj kod profesora Rotima. sve je prošlo Ok! operacija je trajala 4ipol sat jer su morali obostrano operirat (oslobodit oba živca sto se nije vidjelo na MR snimci. slijedeće jutro su mi izvadili dren i podigli me na noge.ostao sam 6 dana u bolnici jer je bilo problema sa sanitetskim prevozom za Zadar. Konce sam izvadio 11 dan sve je lijepo zacjelilo. svaki dan šetam po stanu držim se uputa ne sjedam nikako (osim WC). više ne pijem tablete ni po noći.
bolovi su sve rjeđi i to samo od koljena naniže.
extrusio disci i.v. L4-L5
 operacija 03.01.2013 interlaminecttomia L4-L5 bill. Microdiscectomia,Foraminotomia bill.

jozo71

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #13 : Siječanj 16, 2013, 13:46:39 poslijepodne »
moželi mi netko odgovorit koliko smijem šetat da ne pretjeram jer me ne boli dok šetam i dali je problem ako više puta dnevno spustim se niz stepenice i uziđem jer sam na trećem katu bez lifta.
Hvala!!!!
extrusio disci i.v. L4-L5
 operacija 03.01.2013 interlaminecttomia L4-L5 bill. Microdiscectomia,Foraminotomia bill.

senainter

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 499
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #14 : Siječanj 19, 2013, 10:18:30 prijepodne »
Kao sto rekoh stepenice su problem, meni su bile zabranjene a vjerujem svima koji su operirani kod dr. Saftica, iz razloga jer se rana jos formira tj. formira se oziljak u tih prvih mjesece dana, a kad se penjes uz stepenice vrsis pritisak na nju, i moglo bi se to nedaj boze poremetit. Setati SMIJES sve do granice bola, kolko tebi pase, ja sam setala odmah mozda 7 dan od operacije prvo po pola sata pa onda sto sam vise mogla onda sam isla na sat vremena svaki dan i tako prva  3 mjeseca, onda sam pocela raditi i malo smanjila. Eto, a sad radim pilates 3 puta sedmicno i ne vjezbam izmedju tih dana, kad se nakanim da  :D
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

ante1101

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 61
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #15 : Listopad 12, 2014, 22:17:14 poslijepodne »
pozdrav društvo.evo i ja sam se registrirao jer tražim iskustva i mišljenja od ostalih.glavnom operiran sam 29.4.2014. u Vinogradskoj kod dr Beroša. Operirao sam L4/L5 i L5/S1 i prosao terapije nakon toplica.Prepisane su mi opet terapije jer i dalje imam bolove u križima.Grčevi u nozi su skoro i prestali.Tu i tamo titra noga nakon nekog napora.Zanima me vaše mišljenje,zbog čega me i dalje bole križa,prošlo je 5 mjeseci od operacije.Istina je,nisam se baš čuvao nakon operacije,znao sam kositi i saginjati se.Zna me nekada probadati u desnoj peti.Da li je moguće da su opet diskovi iskočili?
Dok sjedim 5-10 min,prilikom ustajanja dolazi mi do užasne boli u križima.Bol je jača nego li prije operacije
hvala i lp
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2014, 22:28:09 poslijepodne ante1101 »
hernija diska L4/L5 & L5/S1

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #16 : Listopad 14, 2014, 15:05:13 poslijepodne »
Pozdrav,

Da li je opet problem s diskovima može reći samo magnetska. Kakvo je bilo stanje nakon operacije odnosno kada su se ponovo javile tegobe. Mene zanima kako je išao postoperativni oporavak. Nakon koliko vremena od operacije ste otišli u toplice i koliko ste dugo bili u njima? Jeste li radili vježbe nakon izlaska iz toplica i kada ste krenuli ponovo raditi i biti aktivni? Da li je operacija bila minimalno invazivna? Po meni ključan je postoperativan oporavak - da se ojača i postepeno opterećuje.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

ante1101

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 61
    • Profil
    • Email
Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #17 : Listopad 16, 2014, 19:31:34 poslijepodne »
Pozdrav Bojan
A mogu samo reći da je operacija bila malo kompliciranija.Tako su mi bar rekli.Uglavnom ni mjesec dana nije prošlo od odlaska u toplice.Poslije terapija se bas nisam čuvao,zbog toga što mi je bilo preodosadno,pa sam radio neke stvari koje nisam smio.ubrzo cu na MR pa cu sve znati
hernija diska L4/L5 & L5/S1

Kraljeznica.com forum

Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
« Odgovori #17 : Listopad 16, 2014, 19:31:34 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com