Kraljeznica.com forum
Svibanj 22, 2012, 08:34:15 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Za pisanje poruka na forumu potrebna je registracija. Svi savjeti i informacije na forumu i stranicama su informativnog karaktera. Za primjenu bilo kojeg tretmana ili vježbi konzultirajte se sa stručnom osobom.
Posjetite i stranice s tekstovima o kralježnici na adresi www.kraljeznica.com

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Ugradnja umjetnog diska u Hrvatskoj  (Posjeta: 468 )
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
johndoevodka
Newbie
*

« : Veljača 21, 2012, 12:22:21 »

Pozdrav, zanima me da li se u Hrvatskoj obavlja operacija ugradnje umjetnog diska (cervikalna/vratna kralježnica)? Kakvo je stanje u susjednim državama?

Koliko sam skužio, alternativa je fuzija. Koje domaće kirurge/bolnice preporučujete? Koje bi trebalo izbjegavati?
Evidentirano
ddario
Full Member

« Odgovor #1 : Veljača 26, 2012, 11:15:33 »

Da si Ivica Kostelić ili neki drugi poznati sportaš,nebi te ni pitali,nego bi ti samo ugradili umjetni disk,ali ako si običan smrtnik,onda zajebi stvar,povadit če ti diskove koji nevaljaju,bolit će te ko da ti nisu napravili ništa,godinu dana će ti pričat da je to normalan proces oporavka,a tada će rećći istinu da  će te bolit do kraja života i da ti oni više nemogu pomoći.Ići ćeš  na gomilu fizikalnih terapija koje ti neće pomoći,a kada te poslije terapije bude bolilo još više,tada ća se izvlačit na to da je to reakcija koja ustvari nepostoji.Izgleda jako negativno i crno,ali to ti je normalno u našem zdravstvu,barem kod mene.Nedo Bog nikom.
Evidentirano

interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.
Neurokirurg
Sr. Member

Profil Email
« Odgovor #2 : Veljača 26, 2012, 11:51:06 »

dobar post,..potpisujem

Da si Ivica Kostelić ili neki drugi poznati sportaš,nebi te ni pitali,nego bi ti samo ugradili umjetni disk,ali ako si običan smrtnik,onda zajebi stvar,povadit če ti diskove koji nevaljaju,bolit će te ko da ti nisu napravili ništa,godinu dana će ti pričat da je to normalan proces oporavka,a tada će rećći istinu da  će te bolit do kraja života i da ti oni više nemogu pomoći.Ići ćeš  na gomilu fizikalnih terapija koje ti neće pomoći,a kada te poslije terapije bude bolilo još više,tada ća se izvlačit na to da je to reakcija koja ustvari nepostoji.Izgleda jako negativno i crno,ali to ti je normalno u našem zdravstvu,barem kod mene.Nedo Bog nikom.
Evidentirano
Kraljeznica.com forum
« Odgovor #2 : Veljača 26, 2012, 11:51:06 »

Evidentirano
Istr
Sr. Member

« Odgovor #3 : Veljača 26, 2012, 16:30:21 »

Pozdrav, zanima me da li se u Hrvatskoj obavlja operacija ugradnje umjetnog diska (cervikalna/vratna kralježnica)? Kakvo je stanje u susjednim državama?
Koliko sam skužio, alternativa je fuzija. Koje domaće kirurge/bolnice preporučujete? Koje bi trebalo izbjegavati?

Za ovakvu operaciju bi digao kredit i bukirao kartu za Bonn (Njemacka).

p.s.
Ovisno o dijagnozi, alternativa je ili fuzija, ili minimalno-invazivna operacija koja tretira izravno izvor boli.
« Zadnja izmjena: Veljača 26, 2012, 16:36:08 Istr » Evidentirano

Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice
ddario
Full Member

« Odgovor #4 : Veljača 27, 2012, 12:20:50 »

dobar post,..potpisujem

Kada tako ugledan doktor to potpisuje,onda mi je to na diku! Namigujem
Evidentirano

interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.
Kraljeznica.com forum

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Kraljeznica.com forum | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!