Kraljeznica.com forum

Tretmani => Operacija kraljeznice => Autor teme: Henrik VIII - Kolovoz 12, 2015, 10:13:08 prijepodne

Naslov: Višestruke hernijacije (možda)
Autor: Henrik VIII - Kolovoz 12, 2015, 10:13:08 prijepodne
Napravio sam EMNG nalaz i pokazuje kroničnu radikulopatiju u C6-C7, C8-Th1, L3-L4 i L5-S1. E sad, slijedi mi daljnja neurološka obrada i MR, ali i po kliničkoj slici i svim drugim raspoloživim dokazima, mogle bi biti višestruke hernijacije. E sad, ja se grozim i jedne, a kamoli više operacija, no dr. opće prakse mi savjetuje ipak jednu operaciju za ono što je najgore od toga svega. A ja ne bih da idem na operacije 35 puta kao Frida Kahlo koja se vjerojatno ubila radi tih muka. :D Ima li tko iskustva sa nečim sličnim?
Naslov: Odg: Višestruke hernijacije (možda)
Autor: ladyanita - Kolovoz 14, 2015, 08:46:40 prijepodne
 Bez panike molim!!! Dok napraviš MR budeš znao na čemu si. Ja kad sam radila Emng neurologica je rekla da to nije za operaciju,alu je svejedno preporučila CT ( nisam ni išla).Kad je neurokirurg vidio nalaz od Emng rekel je hitno magnetsku.Radiolog mi očita MR i veli to nije za operaciju,samo se čuvati,ne dizati nekaj teškoga itd. Dojdem s nalazom kod neurokirurga i on veli to mora van. I eto....vani je. Uglavnom svaki je imal svoje mišljenje.
Henrik....ja mislim da ti znaš i sam da je operacija nula prema onome što sljedi nakon nje....dakle oporavak je stvarno težak.
I nemoj umirati prije vremena!!!
Naslov: Odg: Višestruke hernijacije (možda)
Autor: Henrik VIII - Kolovoz 16, 2015, 18:34:39 poslijepodne
Ma nije panika, još uvijek nisam odlučio otići niti na jednu operaciju i naravno da ću tek vidjeti MR (kad prođem novi pregled neurologa), ali hoću li odlučiti ići na operaciju ili više njih ovisi ipak o njihovoj izvjesnosti i prognozi. Jer ako bude lošije nakon toga onda isto nema smisla, mada nema niti ovo stanje jer ne mogu sjediti dulje od 2 sata bez jakih bolova. Radna sposobnost sve mi je manja.
Naslov: Odg: Višestruke hernijacije (možda)
Autor: besana - Rujan 14, 2015, 12:48:23 poslijepodne
Evo i mene ponovo. Boli. Razmišljam o operaciji. Višestruka HD, isto. :-(
Naslov: Odg: Višestruke hernijacije (možda)
Autor: davor - Listopad 06, 2015, 08:41:02 prijepodne
Višestruke hernijacije ne znače nužno da svaka pojedinačno doprinosi tegobama. Vrlo je je vjerovatno da samo jedna hernijacija uzrokuje tegobe, dok ove druge samo "statiraju"...

Specijalnim pretragama prvo treba ustanoviti zbog čega dolazi do simptoma.
Naslov: Odg: Višestruke hernijacije (možda)
Autor: Henrik VIII - Listopad 10, 2015, 10:51:17 prijepodne
Nema hernijacije diska prema MR nego je cijela kralježnica nestabilna i razdrmana zbog jake skolioze i tu nema kirurške pomoći.