Kraljeznica.com forum

Druge teme povezane s kralježnicom => Oporavak nakon operacije => Autor teme: ladyanita - Srpanj 25, 2015, 20:52:56 poslijepodne

Naslov: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Srpanj 25, 2015, 20:52:56 poslijepodne
 ;D Evo dva tjedna je prošlo od moje operacije.Dane provodim ležeći u krevetu s time da se bar 20 puta dignem,odem do frižideri,do WCa...odem van si srušiti si cigaretu i to je ukratko to. Rana mi se malo upalila od ovih vručina,ali i to je već sanirano. :P Najvažnije je da mene ništa ne boli,ponekad osjetom neke slabe grčeve u nozi,ali ništa strašno. Uglavnom dosadno,dosadno i dosadno.....jedino su me sad počele brinuti toplice....Varaždinske....smještaj i kako taj izdržati 3 tjedna?? :P Čitaj dosta o tim priraslicama,pa se malo i toga bojim :-\ da li  ih je moguće kako spriječiti ???
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Srpanj 26, 2015, 13:09:59 poslijepodne
Važno je da niš ne boli, osim duše jer je predosadno. :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Kolovoz 07, 2015, 13:15:38 poslijepodne
 :'( Helpppp !! Dakle...danas je četiri tjedna od operacijeL5S1 i  sve je bilo super do prije 3 dana. Ne pregibam se i još nisam ni jednom sjela.
Prije 3 dana,nakon tuširanja ja sam se lijepo,fino,nesvjesno sagnula i to onako pošteno ...od srca  :'(  u križima me presjeklo katastrofalno  :'( :'(  od tada imam osjećaj stalnog žarenja cijeli dan. Ova noć mi je bila koma,kad sam se okretala  kao da mi je netko zabio nož u križa. Da li sam si ja tim naglim sagibanjem mogla nešto sjebati ??? Krasta od reza mi je u potpunosti nestala,ali pitanje je kak to izgleda unutra.. !!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Kolovoz 10, 2015, 17:05:42 poslijepodne
Operacija vjerojatno jest riješila problem vezan uz prtisak na živac, ali ona nije izliječila tvoju kičmu. Pogotovo ne osteohondrozu koja će i dalje utjecati na diskove i stvarati probleme ne samo na tom dijelu nego i drugdje. U tom smislu, trebaš se pripremiti ipak na određene životne prilagodbe, a to su i izbjegavanje opisanog sagibanja. Koža zarasta drugačije nego kičma (obnavlja se svaka 28 dana) i pitanje je kakvo je stanje unutra. Kako si sada?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Kolovoz 10, 2015, 19:19:33 poslijepodne
  Nazvala sam danas u bolnicu i rečeno mi je da strogo mirujem (kao u bolnici) do četvrtka. Ako se stanje ne popravi morala budem na pregled. Moguće da je disk opet izletio ( sad ne znam koji) ili sam samo nategnula ligamente. Mislim da je prije ovo prvo jer se meni bo opet širi u nogu. Najgore mi je okretanje u krevetu.Ma za poludjeti i pitanje dal budem mogla drugi tjedan u toplice,
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Kolovoz 14, 2015, 09:00:11 prijepodne
 :) Evo bila sam jučer kod neura na pregledu i zaključak je : iritirani živac. Kad je stiskal mjesta okolo reza nije ništa boljelo,nego boli negdje niže u guzi i ispod guze. Napisal anelgetike,normabel i Controloc....kolko čitam to je nešto za želudac...nemam pojma....danas budem išla kod doktorice opče prakse. I da prvi put sam jučer sjela u ordinaciji i veli doktor da mogu sjedeti dva puta dnevno po 20 min. Bio je to lijepi osjećaj. Novu magnetsku ćemo radit za godinu dana.
Dakle Castenea......vidimo se u toplicama!!! ;-);-)
 Jučer sam skužila da mi krema Vražje kandže pomaže kod ovih bolova u nozi koje sad imam!!! :-):-) pozdrav svima!!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Rujan 29, 2015, 15:22:02 poslijepodne
Lijep pozdrav svima  ;)nitko ništa ne piše,pa predpostavljam da ste svi zdravi. Uskoro će biti 3 mjeseca od moje operacije i bolova u križima i u nozi  više nema.Ali pojavila se nova bol i to u trtici i to točno ona trtična kost. Ne znam odkud sad to??? Nije sad to neka strašna bol,više kao žarenje,pećenje....bila sam kod fizijatrice i ona veli to je još sviježe,doktorica op isto veli svježe....uglavnom vježbam svakodnevno,puno šetam,a sjedim malo jer nakon 10 min počinje žarenje u trtici. Ako tko ima kakva iskustva neka se javi. Idem kroz par dana na Rtg kukova i za dva tjedna na fizikalne. :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 01, 2015, 01:43:52 prijepodne
Ma nitko se ne javlja jer smo svi na samrti.  :P Ja konačno u petak idem u Vinogradsku kod neurokirurga sa nalazima jer sam do sada dobivao tako oprečna mišljenja da je to koma. Iako mi je isušen disk u L5-S1 i to je razlog muke tam dolje, još je otkrien benigni tumor u Th8 koji zauzima pola kralješka. Tražio sam više mišljenja prije pregleda neurokirurga u Vinogradskoj. Jedan neurokirurg je prvo rekao da je taj tumor (hemangiom) mala beba i da se ne brinem da bi nakon pregleda snimke rekao da je neuobičajeno velik i da mi svaki čas može prsnuti kralježak. Tumor se lijepo vidi pa sam na preporuku frendice poslao MR nalaz kod njenog frenda onkologa koji tvrdi da to nije tumor; dođe mi da ga pitam je li možda otisak prsta na kralješku. Treća doktorica (generalistika) mi je rekla nek odmah izbacim vježbe koje uključuju opterećenje na taj kralježak dok ne dođem na pregled neurokirurga koji je srećom u petak. Samo brojim dane. Boli me životinjski; u sredini tamo gdje je "tumor" ili kaj god, cijeli LS dio, zdjelica i obje noge, ne mogu ustati iz kreveta bez 100 mg tramadola, nikako da zaspim ni uz normabel. Moj je sada stav neka sve vade i bace mačkama, uz uvjet da ne postanem 100% invalid ili mrtav, no ovo čudovište se više neda podnijeti.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 01, 2015, 11:08:47 prijepodne
No hvala Bogu da je petak sutra  ;) sutra ćeš napokon saznati kaj te čeka,ali što pošto sam sigurna da ćeš do Božića biti kao nov   ;DD
Držim fige i javi ishod. Sretno Henrik  :-*
Ja idem sutra po slikati kukove i koljena...već znam artroza,ostehondroza,slaba mineralizacije kostiju ...sve pri kraju...jbt kao da imam 70  :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 01, 2015, 12:57:00 poslijepodne
Ovo mi je zanimljiv video,pa dijelim s Vama! Ako sam ga uopće skinula i poslala
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 03, 2015, 01:20:26 prijepodne
Moje stanje je inoperabilno i palijativa do većeg pogoršanja. Trenutno nema poremećaja koje bi trebao sanirati neurokirurg, iako ima nekih početaka ali je kralježnica tak razmrdana da je mišljenje da u ovom trenutku najbolje ne petljati. Preporučena je int. fizikalna terapija, plivanje i liječenje boli, s time da će 20-30% kronične boli uvijek biti prisutan bez obzira na te oblike liječenja; što znači kada ništa ne djeluje onda odi na hitnu. To sam sve znao i sam... Jedino što mi je stavio da je kontrola po potrebi u Vinogradskoj tak da se vratim kod njega ako se desi pogoršanje u smislu u kojem on ima na čemu raditi. To su granice medicine. Kad prsne kralješak, idemo, do tada jupiii! Može biti danas, može za 10, 15, 30 godina... Hernija diska ne postoji iako disk slabi, EMNG je lošiji od MR, ali oni ne bi petljali. I čuo sam više mišljenja, uglavnom su suglasni.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Listopad 03, 2015, 09:46:16 prijepodne
Poz.ekipa,što se tiće trnjenja u lumbosakralnom djelu tako je i meni,plus bol u leđima koja je dosta jaka.sad mi i trnu  stopala s unutrašnje strane.dosta me boli pa sam prestala sjediti samo za vrijeme rućka.odustala od oporavka za 3 mjeseca ćekam da prođe 6 pa će se ili popravit ili ću se naviknut.Još uvjek sam zadovoljna operacijom,jer nema išijasa.Posebno mi je žao Henrik zbog tvog stanja,nekako sam mislila da će u vinogradskoj to uspjet riješit.Pokušaj se ne predat,jer vjerujem da si psihićki u rasulu.Drži se
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 03, 2015, 16:28:36 poslijepodne
Da, psihički sam u užasnoj depresiji, jer mi je kirurgija bila zadnja nada. A kad ono, palijativa. Kirurgija može samo kad je još gore. Sad moram dogovoriti sa dr. opće prakse da me pošalje u ambulantu za bol jer mi anesteziolozi tamo mogu iskombinirati nešto što najviše pomaže, a najmanje truje jer se lijekovi budu uzimali doživotno. Moram platiti treneru u teretani koji ima znanje iz fizikalne terapije da me nauči vježbe disanja za trbušne i paralumbalne mišiće, koji su atrofirani i puni masti (a BMI mi je na donjoj granici normalne; 186 cm visine i 68 kg težine), jer me fizioterapeutkinje nisu naučile ničem korisnom za LS dio i vježbe koje sam radio su bile pogrešne. Saka vježba koja izaziva bol mora van terapije. A tu pogrešnu terapiju sam radio godinu dana. Cervikalni i gornji TH dio je super, a od sredine prema dolje do prstiju na nogama je koma.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 03, 2015, 19:55:49 poslijepodne
Kralježnica tak razmrdana,a ne ništa petljati. Ne kužim!  :P
Najbolje je poslati pacijenta doma nek trpi bol. Pa ja bi garant poludjela i sad ti živi tak. Ostaje nada da ce vježbe bar malo pomoći,a i ambulanta za bol.
Moj rtg nalaz bude gotov u ponedjeljak,pa ću vidjeti da li se u kukovima i koljenima nešto kuha. :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 03, 2015, 20:43:16 poslijepodne
Oni to obično tak kažu kada je operacija preriskantna. OK, doktor je bio vrlo iskren i pristupačan, o svemu smo razgovarali, ali odbio je biti moja zadnja slamka spasa. Bit će kad mi bude još gore, a vjerojatno je njegova procjena nek izdržim još s bolovima do 40.-45. i proživim još nešto mladog života bez prevelikih muka. Dobit ću možda flaster za bol, jedan na dan, to je sasvim OK. A kad se počne dešavati zlo onda to bude išlo samo prema gorem i dok traje, traje. ;)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 05, 2015, 17:16:10 poslijepodne
Evo moj Rtg nalaz kukova i koljena je gotov,i vidi čuda....nalaz je super  ;D 
Malo mi je čudno pošto je Rtg kralježnice bio koma,pa sam očekivala barem slabu mineralizaciju kostiju. Sad me sramota opče ići kod ortopeda s tim nalazom....ne znam šta napraviti. Uglavnom trtica boli i boli,a koljeno škljoca  :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 08, 2015, 22:19:57 poslijepodne
Evo mene opet malo. Išla sam kod svoje doktorice op sa rtg nalazom i ipak nešto s koljenom ne štima,nešto je suženo,ne znam točno šta. Rekla je da će vjerovatno trebati magnetska  :P Primjetila sam da me koljeno boli kad hodam po stepenicama i kad je noga skvrčena.
U utorak idem ortopedu pa ću više znati. Ahhhh....ta magnetska,možda do Uskrsa obavim jer ovaj put ne mislim opet plačati.
Sutra će biti tri mjeseca kako sam operirana i za sad je sve ok. Noga se smirila i za tjedan dana krečem malo na fizikalne. Ultrazvuk,magnet,struja i lampe,bez vježbi jer vježbam doma svakodnevno. :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 10, 2015, 10:42:59 prijepodne
Znaš kaj, to je kao ona serija "Umorstva u Midsomeru". Dok rješavaju jedan slučaj, taman kad misle da su ga riješili nađu noi leš i tak jedno pet puta. Tako je i sa odlaskom kod doktora. Uvijek se nešto novo nađe što traži da se nalazi nešto drugo i tako sve do obdukcije gdje jedino možeš dobiti pravu dijagnozu. :P Kako sam pravničke struke, onda sam odlučivao kao da sam sudac i da imam nekoliko sličnih, a opet različitih mišljenja vještaka. Ona koja su bila složna OK, ona koja se nisu poklapala pogledao sam u stranoj literaturi i vidio koja su standardna mišljenja u svijetu i donio odluku prema tome, a ono što mi nije bilo nikako prihvatljivo nije prošlo bez obzira što oni rekli. I što je najbolje stručnjak sam za medicinsko pravo tak da me nisu mogli muljati. :D U principu odbijam ići na hrpu pretraga u stilu dr. Housea jer mislim da se neće otkriti niš pametn. Npr. dr. neurologije u Medikolu je mislila da imam bolest štitnjače radi jakog tremora i suhoće kože; to je bilo sasvim bezveze jer su (1) suhoću kože izazvale opekline sunca nastale tijekom izlaganja (zamisli) ljetnom suncu haha i (2) jaki tremor posljedica je atrofije paralumbalne i lumbalne muskulature. Naravno, te pretrage sam odbio obaviti. Mogao bih ja sad npr. raditi i HLA tipizaciju tkiva, tumorske markere, ići na biopsiju hemangioma (za koju u komparativnoj literaturi piše da može biti iznimno opasna i da se ne radi) i provesti sl. 5 godina u različitim zdravstvenim ustanovama. To mi se ipak neda. Operacija cijele skolioze u mojoj dobi ne dolazi u obzir (taman posla da onda prsne i Th8 i nastane protruzija L5-S1, a tako je opsežna da se može i umrijeti), prema tome kirurgija je off. Sada moram naći metode vježbanja, liječenja boli i prilagoditi život i tek kad se desi (a bude jer se stari) jača kombinacija onda posegnuti za nožem i sl.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 10, 2015, 12:17:32 poslijepodne
Ma dosta mi je svega. Jedva čekam da se vratim na posao.Nadam se uskoro  ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 11, 2015, 20:51:34 poslijepodne
Tamo isto oprez, ali samo naprijed!  :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 16, 2015, 14:55:57 poslijepodne
Već danima se nitko ne javlja na forum. Vidim da je prije koju godinu forum bio puno,puno življi. Ja ću pisati....makar sama sebi :-P
Jučer sam krenula na fizikalne u čakovečku bolnicu. Jad i bijeda hrvatskog zdravstva. Dobila sam 5 min ultrazvuka,kojih 10 min struje,grijanje s onim lampama isto 10 min i medicinska gimnastika. Dođem u dvoranu i pita fizijoterapeut  da li znam vježbe iz toplica,ja velum znam i on veli onda 3 na trbuhu i 3 na leđima,10 puta svaku ponoviti. Tlak mi je bio na tisuću....katastrofa :-[
U utorak sam kod ortopeda dobila "blokadu" u koljeno....skleroza i artroza,a za ovo žarenje u trtici je rekao da se javim poslje fizikalnih ako ne bude bolje.
Eto....neznam dal da se smijem ili plačem  :'( meni bolje na plač ide.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Listopad 16, 2015, 22:09:41 poslijepodne
Hej,malo se isplaćeš izbaciš to iz sebe i guraš dalje.Malo se tu pojadaš gdje se svi razumijemo.Za fizikalne te totalno razumijem ja imam takav grć i nervozu kad trebam ići,a znam da moram a nemam gdje privatno.užas...trebala sam već krenut drugu turu oni zaboravili da sam se ja upisala,a ja ćekam i ćekam...Prije sam uvjek šutila i slušala i ćekala svoj red.ali više neću jednostavno se nekad treba izgalamit i pokazat da znaš nešto o svojoj bolesti da te ozbiljno shvate.ps.javi ako prestane trnuti guza ili otkriješ o ćemu se radi.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 16, 2015, 22:25:51 poslijepodne
Kod ortopeda smo došli do zaključka da nije trtična kost u pitanju nego sakralni dio kralježnice.
To ovima na fizikalnim uopće nema veze da li si operirani ili ne.....svi idemo na iste terapije. Da me barem ko pitao gdje me boli bolje ili bilo šta drugo. Ma užas....ali idemo dalje,nema predaje;-)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Listopad 19, 2015, 11:53:45 prijepodne
Ja sam postao malo neaktivan jer sam se preselio u drugi stan. Zdravi, bez vlage, mačak se snašao i ne traži puno van, jedino su mi se golubovi nakotili. U blizini sam bazena u Utrinama koji je super tako da je sreća velika što se toga tiče, a za vježbe sam si sredio kućnu teretanu. No, bolovi ujutro su katastrofa. Jutros u 7.50 sam plakao kao ljuta godina, popio najvišu dozu lijekova, 2 sata je trebalo da djeluju. Napisao sam dr. opće prakse da molim da mi doda nekakav otrov za jutro jer mislim da je to mlaka vodica što pijem. Preko dana je OK, ali cijelo jutro mi prođe do podneva da se jeda krećem. Sad ću maznuti još jedan Zaldiar i idem vježbati. U stanu je toplo tako da nisam imao još i napadaj tremora, ali takvi bolovi su svako jutro. Došlo mi je da se hitim s 5. kata; to je jedini nedostatak stana. Bilo je kao i neki dan, ponavljanje: "Bože pomozi, majko moja." Katastrofa je ta kičma i užas.

Drž' se ti LadyAnita! Što se tiče fizikalne terapije, meni je puno pomogla i pomaže za vrat i torakalnu kralježnicu, ali ovo što se tiče lumbalnog dijela je jad i bijeda. Da ja sam nisam vježbao i plivao ne bi se ništa dogodilo sa lumbalnim mišićima ni s vanjske strane, a što se unutarnje tiče tamo je nastala atrofija, neurokirurg reče da su vježbe pogrešne, sve mi ih izbaci (jer su i bolne) i kaže da fizijatar mora propisati ježbe disanja. Uzalud to što su mene ove naučile jako važno da dižem ruke gore i dole sa svim ostalim starcima, kada mi je muskulatura kao muffin sa tekućom čokoladom u sredini. Izvana uj, iznutra fuj. Haha! Kičma mi može ići kam god ju je volja.

No, sad kad su se bolovi sa 9 i plakanja smanjili na 2 i ja sam za "idemo dalje", ali mislim da nam je fizikalna svima koma. Prvo nas uče generičke vježbe i na kraju više naučimo sami i na netu, a drugo HZZO je smanjio normativ sa 15 min onih drugih terapija na 10 min. Zato ja imam doma TENS, ali mi ponekad on skuri kožu... Magnet bi trebao nabaviti, ali to je skupo ko' vrag.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Listopad 19, 2015, 21:35:07 poslijepodne
Jednog dana ćemo se svemu ovome smijati. Samo je pitanje da li će to smijanje biti na jahti ili u luđačkoj košulji  ;)
Ja ne znam kaj je s mojom guzicom ili trticom ili sakralnom kralježnicom. Kao da je zacementirano. Ovaj ultrazvuk od 5 min bude sigurno pomogao,a o struji da ne govorim....to budem bar skurena ako ništa drugo.
U koljeno sam dobila tu blokadu depo medrol se zove i sad me koljeno još više boli....dok je noga ispružena onda je ok.
A bazen?? To si mogu priuštiti jednom tjedno,pošto mi je najbliži 40 km. Jedino mi je Mura tu blizu,jedino da se u nju bacim. A ova naknada za vrijeme bolovanja više slići na kusur u dućanu. Jedino me tješi spoznaja što nema onih luđačkih bolova od prije operacije.
A fizijoterapeuti u bolnici??? ja mislim da su svi na praksi...živa katastrofa.
Da barem živim u Zagrebu ili bar u Varaždinu...sve bi bilo puno jednostavnije,a ne ovo......jbt...skoro Mađarska :'(





Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Prosinac 11, 2015, 19:36:57 poslijepodne
Hej ljudeki moji,imam jedno pitanje pa ako netko zna odgovor bila bi zahvalna.Prije jedno 3 tjedna sam primjetila da mi otiče bolesno stopalo ispod prstiju i koći se nemogu s prstima ništa dok ih ne izmasiram dobrano..plus mi malo i koljeno natekne.Leđa me dosta bole već 8 dana podmuklo i svaki dan jaće sa bolesne strane se proširilo na zdravu koja trne al mi ćudno jer trne unutrašnja strana tj.palci do peta.pećenje se povuklo iz stopala sad je u potkoljenici dosta jako ali povremeno.Malo Mi je neugodno za pitat dali je koga peklo i trnulo mu oko trtice i spolnih organa ???Mislim da nije panika bolovi su podnošljivi,pa sad ako neko zna kako da si olakšam.i da napomenem da idem već 30 dana na fizikalnu i imam još deset.zadnjih 15 ne vježbam jer sam zakoćena pa nemogu ništa samnom nego opuštaju mišiće.btv.saće i 6 mjeseci od operacije.help. :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Prosinac 13, 2015, 20:13:56 poslijepodne
Nemam baš odgovore na tvoja pitanja. Uglavnom ja mislim da to sve skupa nije normalno i ne znam da li će ti bolovi i pećenja ikad prestati. Meni je pet mjeseci od operacije i umjesto da mi je bolje i da se pakujem na pisao,meni sve gore. U trtici me peće,a noga meni otekne ispod guzice i to se ponavlja još od toplica. Cimerici iz bolnice su isto prsti otečeni. Ja sad trebam na magnetsku...pa bi molila,ako tko zna gdje bi najprije mogla doći na red preko uputnice. Prvo ću probati na taj način,ako ne dobim nigdje neki razumni rok,onda ju opet budem morala platiti. U utorak idem u ambulantu za bol....kaj pa mi budu tam radili? molim iskustva  :-[ ???
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Prosinac 15, 2015, 17:13:45 poslijepodne
Trnjenje i pečenje iznutra je isto uobičajena pojava kod kompresije na korjen živca. Dio kod spolnih organa tiče se S2 korjena živca, s time srećom nemam problema  ;D, ali me boli trtica zajedno sa cijelom zdjelicom radi deformacije kralježnice.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Prosinac 15, 2015, 19:07:22 poslijepodne
Ja od ovog našeg zdravstva i listi čekanja poludim. Kao prvo,danas sam trebala ići u ambulantu za bol,međutim jučer su me nazvali i rekli da me danas ne mogu primiti jer je velika gužva da je puno sa karcinomom. Dala mi je novi terminvi to 29.12. a doktorica je na uputnicu napisala molim raniji termin. Eto....mogu se slikati.
Jučer sam cijelo jutro provela u slanju mailova u bolnice da se naručim na magnetsku. Prvi su odgovorili iz Vinogradske,hahaha termin 16.09.2016. danas Rebro 14.08.2016. to stvarno krepaš prije. Iz sv.Katarine su odgovorili da se čeka do 3 mjeseca i da će mi javiti termin par tjedana prije. Ali dobro je...u poliklinici Aviva sam dobila termin 1.2.2016. Možda još uspijem negdje malo prije,mada ni ovo nije strašno.Ali ovo...rujan...ma sramota  :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Prosinac 15, 2015, 19:34:31 poslijepodne
Poludit od tih lista čekanja,a bitno da se svaki dan busaju kak su liste ćekanja smanjene,samo neznam gdije???što se tiće magnetne rezonance to je skupa pretraga i ja mislim da hrpa ljudi ide bez potrebno.Hrpa ljudi se narućuje u više ustanova i neotkazuje.pa onda ljudi koji ma je hitno naj....,prvi slućaj je od patricije..šta da se nije snašla,i ko zna štajoj je mogla je krepat...sve ovisi kako je ćovjeku loše i šta ti onaj glasić u tebi govori,ne strah nego realno razmišljanje..ako ti je stvarno gadno a je ćim spominješ ambulantu za bol.budi uporna,Mene dosta boli i imam simptome kojih nije prije bilo,ali mislim da nije vrijeme za magnet.dokle god mogu durat.a možda me je samo strah dugih lista čekanja ili da mi ne nađu neko novo sranje a bit će ga ::)... :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Prosinac 17, 2015, 11:58:26 prijepodne
Meni je tupava LOM napisala uputnicu za neurologa sa dg. scoliosis i idem se ja naručiti u Vinogradsku, a pisalo je na HZZO-u na centralnoj listi kako se čeka 5 dana. Na kraju oni mene naručiše za 26.1.2016. Onda sam im poslao mail i opisao da me šalje zapravo fizijatrica radi atrofije mišića koja ne djeluje na fizikalnu terapiju, da imam jak tremor u donjem dijelu tijela, bolove i da brzo gubim mišićnu masu i da mislim da ću završiti na hitnoj jer mi je svaki dan sve lošije. Pa su me naručili za 30.12.2015. ;) A LOM je samo trebala napisati drugu dg ili barem u napomenu " dg: in. obs, prema prep. fizijatra molim hitno." Krava!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: debelman - Prosinac 18, 2015, 20:17:42 poslijepodne
Henrik VIII ja mislim da je tebe napala neka neuroloska bolest. Nemoguce je da takve problema imas, a da nemas ostecenja na LS kraljeznici. Koliko ti stupnjeva iznosi skolioza?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Prosinac 20, 2015, 15:58:44 poslijepodne
Skolioza je 50 stupnjeva prema Cobbu u oba smjera. U svakom slučaju sada je na redu kompletna neurološka obrada iz razloga koje kažeš. S obzirom da sam 6 godina živio u izrazito vlažnom stanu punom gljivica, jedna od mogućnosti je da su mi te gljivice napale mozak jer su neurotoksične, ali to će se utvrditi. To se još da spasiti, ali sve ostale neurološke bolesti nemaju dobru prognozu, tj. nemaju lijeka. Najviše me plaši multipla skleroza, ostalo kako god.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: debelman - Prosinac 20, 2015, 22:32:23 poslijepodne
Cisto sumnjam da je MS, da pored tolike skolioze dobijes MS. I ja sam snima mozak mada sam bio uvjeren i prije snimanja da je nemam. Na snimanje me poslala neurologica jer imam prejake reflekse na nogama.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Siječanj 05, 2016, 19:36:22 poslijepodne
Evo dragi moji da se javim malo :)skoro će 7 mjeseci od operacije stanje je ok bolovi na skali od (1do 10) su 4-5.ovisi o obavezama.Što je super za moje stanje zadovoljna sam.ostalo mi samo povremeno pećenje ako sjedim ili se nagnem napred,i kod hodanja mi utrne kompletna noga,ali to će proći..treba vremena.Svaki dan vježbam vježbe koje su mi prilagođene...ako mi zagusti ili se bol pojaća plaćam si DNS.pomažemi za sad..najveći mi je problem što mi je otišla fizijatrica i neće je bit 2 godine što znaći da nema fizikalne.a napokon sam našla super fizijatricu..pa sad malo cvilim :'( uskoro na kontrolu kod neurokirurga,pa ćemo vidjet za dalje mada znam šta će mi reći....sad se bacam na traženje posla...pa šta bude bit će :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 07, 2016, 14:02:03 poslijepodne
Meni je u međuremenu utvrđen inaliditet 1. stupnja, iako je stanje lošije od toga, no oni ni sami ne znaju, a ni ne smiju baš mladim ljudima davati veći stupanj invaliditeta da slučajno ne bi otišli u penziju. Tražim od HZZ-a ostvarivanje prava na profesionalnu rehabilitaciju radi povećanja radne učinkovitosti, a oni me pak šalju da pokrenem postupak za mirovinu. Ne znaš tko je luđi. ::)

Bio sam na pregledu kod neurologa koji je kreten par exellance i ne zna niti pregledati pacijenta. Moram promijeniti LOM jer mi neće dati uputnicu za ambulantu za bol i novi pregled neurologa... Tvrdi da mi je ionako davala previše uputnica i da bi bilo dosta sada. Užasno me boli oštro u sredini kralježnice, čini mi se sve da je od onog hemangioma, ali mi svi tvrde da iako je neuobičajeno velik da je nemoguće da on uzrokuje bol; s druge strane u literaturi piše da u rijetkim slučajevima kada je velik bude simptomatski i izaziva bol. Kažu da nije istina; ako nisu čuli da postoji takvo stanje, onda ne postoji i ja sam sve izmislio jer tražim pažnju. Je, baš bi mi se radi pažnje pili lijekovi za liječenje boli kod raka. I tak.

Idem pisati kolegici koja je specijalist za tuženje RH na Europskom sudu za ljudska prava da vidim mogu li tužiti RH radi mučenja, s obzirom na to da imam grozne bolove koje nikako ne liječe. Cijeli sustav ne štima, ako je neurolog budala onda zbog te budale moram ili ići privatno i platiti pare koje nemam ili promjeniti LOM i naći ciljano neurloga koji je normalan i koji me hoće primiti. Do tada još godinu dana, a ja u bolovima za poludjeti.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 07, 2016, 23:05:02 poslijepodne
Da..."izmišljamo"
Meni je ovaj tjedan za poludjeti.Doktorica OM me poslala na medicinu rada na procjenu radne sposobnosti jer joj je došla kontrola za bolovanja i rekli su da moram to obaviti. Prvo sam iz firme trebala opis radnog mjesta i za čudo božje čak su mi napisali da nešto radim.
I ajde ja u utorak u Vž u 6 ujutro jer ceste su koma da stignem na vrijeme. Primi me doktorica i pita radi čega sam došla ako sam 8 mj. na bolovanju i još sam u fazi liječenja i ko zna kaj mi bude MR pokazala,pa da su oni tu za utvrđivanje trajne nesposobnosti,a privremena nesposobnost je u nadležnosti moje dokotorice OM i radi čega bi sad to plaćala (jer se taj pregled plaća i to 450 kunića ) jer to meni još ne treba.Isuse...ja sam bila ljuta ko ris,a još sam dan prije rekla doma da mi još nije jasno radi čega ja to idem.Doktorica je napisala samo nastaviti dijagnostiku i da je trajanje bolovanja u nadl.LOM.Odmah sam doktorici poslala poruku da hodam bez veze i toga kao nalaza nekakvoga,a ona odgovori bude to predala kontroloru.L U D N I C A  :P

Drugi dio..
Od nedjelje sam primjetila da sam počela isprekidano mokriti. Dakle...počnem piškiti,prvi mlaz i stane,nastavim..dstane i tak u nedogled. Mislila sam da je to možda nuspojava od ovih silnih lijekova koje pijem. To sam mislila do utorka navečer kad sam sjela na wc školjku i jednostavno se nisam mogla popišati. Mrak mi je pao na oči. Idem kasnije,malo prije pola noći  i opet neide :'( Gotova sam bila,jednostavno sam briznula u plač i išla sam si staviti kućni ogrtač na pranje jer sam se već vidjela sutra u bolnici. Ujutro trčim brže bolje na zahod i usput molim Boga da se popiškim. Sjednem na zahod,čekam....čekam....ništa....čekam...opuštam se...i onda napokon krenulo i opet isprekidano. Evo...ja sam stvarno zrela za psihijatriju.
Stanje se nije popravilo do danas,zaboravila sam napisati da me ne peće dok piškim (tak da sam upalu kakvu odmah izbacila). Ujutro sam išla kod doktorice i odmah mi je dala C2 uputnicu za urologa,za urinokulturu i u srijedu me naručila neurologu. Odmah sam išla kod urologa,napravil mi je doktor ultrazvuk i sa bubrezima i mjehurom sve u redu. I veli doktor to vam je od kičme. Objasnil mi je da živci iz kralježnice idu oko mjehura i kad je prisutna takva bol dolazi do kao grčenja mjehura i zato se ne mogu normalno popiškiti. Svejedno moram sutra napraviti još urinokulturu.
Osjećam se užasno...ne mogu Vam to opisati.
Onda sam na putu doma razmišljala kak onda opustiti taj mjehur (kod doktora sam na kraju zanijemila)pa sam se sjetila da sam ja prestala piti prošli tjedan normabele. Pošto sam normabele dobila za opuštanje mišića,jedva sam čekala da stignem doma i da ga popijem...odmah 5 mg....sad čekam da li bude kaj pomoglo.

Spreplašena sam katastrofa i slutim da će se desiti nekakvo sranje...osjećam (nažalost).
Javim sutra dal je normabel pomogao. :'(   :'(

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 11, 2016, 17:03:57 poslijepodne
Meni se to dešavalo isto da se nisam mogao upišati i da je jako teško išlo. Dešava se još povremeno, no bilo se poboljšalo nešto nako fizikalne. Uglanom, rješenje je da popiješ 20-30 mg Normabela i upišaš se ko' beba.  :P Meni se to dogodilo tak da se nisam mogao popiškiti cijeli dan, onda sam se napio Normabela, ali je trebalo da djeluju. U međuvremenu otišao na bazen i na kraju se ispišao kao konj u bazenu, ali što sam mogao. Inače mi je to koma...
Jučer sam hodao na plac, ali sam se izgubio opet u Dugavama jer je to dio grada stvarno gdje kao da živiš u drugom gradu, a ne u Zagrebu i dok sam se snašao, obavio plac i dućan i vratio kući; puf, prošlo oko 7 km (imam na mobitelu pedometar koji računa), a smijem manje od 5 km dnevno. U gostima mi je prijatelj iz Španjolske, malo smo se zezali i plesali, a onda je u 1 u noći kad sam ušao u krevet počeo užas. Bol 9-10, plač i suze; zanje hitne. E, tu moram reći da je doktorica u hitnoj preko telefona bila predobra. Rekla mi je da mi oni tako i onako mogu samo dati ono što sam već uzeo i da nek popijem još 1.2 g Brufena i 20 mg Normabela, legnem u fetalni položaj i odspavam. Ako bolovi ne prođu u roku od 3 sata da opet nazovem i da će me onda odvesti u bolnicu (vjerojatno na neurokirurgiju u Vinogradsku). Bila je jako ljubazna, nevjerovatno da se doživi nešto OK u tom zdravstvenom sustavu. A i inače na hitnoj su uvijek bili OK; oni vjerojatno više i znaju od naših svih doktora kad imaju velik broj takvih pacijenata!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 11, 2016, 19:32:47 poslijepodne
Da Henrik,normabeli malo pomažu. Nalaz urinokulture je sterilan. Znači ta prokleta kralježnica sranja radi. Prekosutra idem na EMNG noge i ruke,naručena sam isto kod neurologa posebno na pregled....pa mislim da budem iz Emng-a dosta saznala.
Sad sam primjetila da mi je noga ispod guzice opet otečena i to to jako. Psihički sam na ' rezervi'....već nemam snage ni volje odgovarati na poruke od prijatelja....
Samo da izguram još 20 dana do magnetske :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 12, 2016, 19:15:13 poslijepodne
Iz EMNG-a možeš samo saznati još zastrašujućih dijagnoza.  ;D Tj. radikulopatija, vidiš što meni na četiri razine piše dolje u potpisu. Meni je užasna depra bila za vrijeme blagdana, jer su svi nekam zbrisali, a mene jedino nekakav rad i aktivnosti spašavaju od strave i užasa. Prošle su me respiratorne infekcije pa sam opet danas počeo s plivanjem i vježbanjem, ali lumbalne vježbe sam izbacio jer izazivaju strašne bolove, a učinak 0 bodova. Zato je pol sata plivanja više i bok!
 
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 13, 2016, 22:14:13 poslijepodne
Eh,Henrik bio si u pravu što se tiće zastrašujućih dijagnoza. Nalaz EMNG ruku i nogu glasi : Emng nalaz upućuje na kroničnu radikularnu leziju umjerenog do stednje teškog stupnja S1(S2) desno,blažeg do umjerenog stupnja L5 obostrano i C8(Th1) lijevo i blažeg stupnja C6C7 obostrano.

Kaj to znači desni RAT ugašen???

Ovaj nalaz je gori od onog prije operacije  :'(  :'(
I moram na Rtg vratne kralježnice....sad još i to,maa sranje.
A kaj se tiće problema s mokrenjem,to je najvjerovatnije nuspojava od velikih doza zaldiara. Sad ga trebam smanjiti,ako smanjim boli užasno.
A ništa,sutra kod psihijatra. Sigurno budem dva sata u ordinaciji jer je stvarno super doktor,a pošto nisam bila dvije godine,imali budemo o čemu raspravljati. ;D....ovo već sliči na ludnicu.

Mene zanima što se desilo s kralježnicom i to opet taj S1? Ako mi je doktor rekao da je disk u potpunosti odstranjen.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 14, 2016, 00:56:50 prijepodne
Disk je odstranjen, ali je živac ostao oštećen i to izazove kroničnu radikulopatiju. Imaš točno radikulopatskih promjena kao da imaš moju kičmu, s time da su meni povezani L4-L5 i L5-S1, a ti imaš povezane L5-S1 i S1-S2... Mora da te zdjelica boli kao vrag! Ugl., za vrat su meni pomogle vježbe za vratnu kralježnicu i nemam s time problema; čak mogu okrenuti glavu i gledati predmete u pokretu, a da se ne ispovraćam i opadnem u nesvjest – juhu!  RAT je skraćenica za „refleks ahilove tetive“, a ako je desni ugašen znači da ti ne štima desno stopalo (time se ispituje refleks na S1S2 segmentu). Nije neobično da se stanje sa kralježnicom pogorša nakon operacije, jer se zbog jednog segmenta sve mora prilagoditi (ti si imala L5S1), teško je raditi fizikalnu, ležiš, mučiš se i paralelno pate drugi dijelovi kralježnice. Osim toga, navodiš skoliozu, osteohondrozu, tebi je praktički cijela kičma zeznuta kao i meni, tak da ova jedna operacija je samo sredila jedan segment. Meni pade mrak na oči kad znam što me čeka ako se počne pogoršavati stanje po segmentima.
Zaldiar je OK na početku za jake bolove, ali dugoročno nema puno smisla jer je preslab i kratko djeluje. Meni više nije pomagao nakon godinu dana užasa, pa sam dobio Tramal 100 s produljenim djelovanjem 2x na dan – naravno, morao sam prijetiti dr. op. prakse da ću se baciti s 5. kata zgrade jer su bolovi najjači navečer i ujutro. Ima manje nuspojava od Zaldiara (jedino malo pada glava od pospanosti oko pola sata nakon uzimanja).
Za vratnu kralježnicu vježbe nisu teške, ali treba biti ustrajan i raditi ih svaki dan. Malo po malo. Na početku se bljuje i pada u nesvjest od vrtoglavice, ali nakon nekog vremena bude bolje. Trebalo bi i malo fizikalne s laserom i strujom.
U svakom slučaju, stisni zube i drž' se! Često znam reći da je ovo gore od raka, jer to boli, ali se bar umre; ovo boli isto, a umre se u dubokoj starosti...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 14, 2016, 05:48:46 prijepodne
Hvala Henrik!  Lijepo si mi sve objasnio,tak budem popodne moji doktorici objasnila ona tak ne bude znala.
Uglavnom preostaje mi živjeti s tim bolovima  :'( sad je lako dok je mama još tu,a poslje dok bude gore? Dok se samo sjetim kak mi je bilo super poslje operacije....jedno vrijeme.
I kak sad još hodati na posao u takvom stanju? Do prije godinu dana nisam takoreći znala što je kralježnica. Kroz noć se sve promjeni. Hvala Bogu što postoji ovaj forum,već sam ti sto puta rekla. Pozdrav  i puse svim! Gibam na fizikalne s koljenom i psihiću...osjećam se hay  :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 14, 2016, 13:35:46 poslijepodne
Čuj, na razumnu prilagodbu i pomoć imamo pravo svi koji smo tak rašarafljeni! Meni pomaže partner oko kućanskih poslova jer ne mogu staviti više suđe u perilici, ne mogu skupljati smeće po podu kad mačke razvuku i sl. Kad mi dolaze prijatelji, a zovem samo one koji to stvarno jesu, uvijek mi pomognu oko pospremanja poslije ručka ili zabave jer bih inače živio u svinjcu sa smećem do krova. Danas me kičma užasno boli jer sam jučer prebrzo plivao, morao sam u traci jer građanstvo nije normalno, lupaju rukama i nogama po glavi i gdje stignu, tak da sam maznuo Tramal pa ću 1.2 g Brufena i opet na plivanje. Svaki dan ista furka. Btw., mijenjam LOM, jer ova moja nema pojma nad pojmovima!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Siječanj 14, 2016, 22:15:28 poslijepodne
Eto ljudeki moji danas sam digla radiološki nalaz svoje ljepe kralježnice,pa ga djelim s vama:izražena fiziološka lordoza vratne kralježnice sa naznaćenim dorzalnim globusom u nivou C5-C6.potpuni gubitak funkcijeu distalnoj polovici vratne kralježnice od nivoa C4, u proksimalnoj polovici vidljiv djelomićni gubitak funkcije u dinam.segmentu C3-C5,C4-C5,reklinacija u istim u granicama.
Torakalna kralježnica sve ok osim izraženije fiziol.kifoze.
U slabinskoj: Izravnata fizio.lordoza sa prekidom stražnje interkorp.linije u nivou L3-L4 gdje se nađe dorzopozicija trupa L4 na L3.naznaćena rotacija trupaova oko uzdužne osovine u nivou L3-L4. Potpuni gubitak funkcije L3-L4.eto opet veselja kod mene.trebala bi vertebrologu opet kaže moja doktorica.ali ništa od toga,nemogu umorna sam.al ono baš umorna.dog.se da ću napravit EMNG.pa ako bude loš onda tek.al se nadam da neće.budem se pazila još više vidjet ćemo :- :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 15, 2016, 00:51:01 prijepodne
Evo Ljiljana,rekla sam bolje ne hodati na nikakve daljnje pretrage jer ovi doktori uvijek nešto novo nađu.
Ja danas s veseljem išla kod mojeg psihijatra i onda ga nije bilo,a mijenjala ga doktorica.Odmah sam se htjela spakirati doma,ali ajde...pošto sam već tamo idem.Pa mi je lijepo g.doktorica izjavila:,Vi ostavljate dojam sretne i zadovoljne žene!! Aloooo.....mislim da njoj treba psihijatar. Normalno da sam došla nasmijana unutra,kad je u čekaoni bila ludnica. Dobro,shvatila sam da tamo ne pripadam (za sad ). Sad me noga rastura,ne znam kamo da je više stavim.
I ove terapije za koljeno na koje hodam,ma sramota. Glavno da se svaki dan vozim 80 km za struju,led i 4 vježbe. Još budem par dana išla i onda ću si sama napisat plusiće i gotovo,jer mi to sigurno ne bude obnovilo hrskavicu. Čisto bacanja novca :P
Sad sam se sjetila Patricije,ništa se ne javlja....očito uživa u toplicama.
Laku noć....možda zaspim do tri
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 16, 2016, 13:57:52 poslijepodne
Ja mislim isto da ću poludjeti, tj. mislim da moram otići živjeti izvan ove katastrofalne države jer mislim da će me doktori tu ubiti. Opet imam upalu n. ishijalgicusa, a glupa krava od LOM mi neće dati Dexamethason i još mi je prije rekla, pa sad ponovila: "Ako mene ne boli staru i debelu, onda ne boli ni tebe." Svaki dan idem plivati, gore mi je OK, ali dolje je katastrofa. I nitko ne zna niš!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 17, 2016, 05:58:59 prijepodne
I ja bi Henrik van iz ove države,jer tu fakat nisu normalni.
Mene zadnja dva dana užasno boli gornji dio stopala.
Bar se ovo sa mokrenjem smirilo,pa sam malo mirnija.
Još dva tjedna do magnetske. Sad si Vi mislite ova nije normalna,ali ja sam došla do zaključka da bolje mi nalaz pokaže nekakvu situaciju za operaciju,nego da mi je recimo taj korijen živca oštečeni i da moram s tim bolovima dalje živjeti.Ja bi stvarno rađe pristala na još jednu operaciju.Jer dok se smo sjetim kako mi je bilo super nakon operacije,ježim se....Vi koji ste čitali moje ranije postove,znate da sam se ja jako,onak nesvjesno,iz srca sagnula  i da me onda luđački sprerezalo...i mislim da sam si onda nešto sjebala. Uglavnom...ne znam više kaj da mislum.  I već sam ko stara senilna bakica,dok ja ujutro izvadim sve tablete koje moram popiti,pa gledam još jednom aaa ova je ova,pa ova je ova.....jbt onda ih još izbrojim....a tata koji ima 74 god.me samo sumnjivo promatra. Rijetko kad popije kakvu tabletu,samo dok se prehladi pa ako ima temperaturu.
I sad ti živi tak....kak bude tek za par godina? :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 18, 2016, 23:32:33 poslijepodne
Sjećam se, moguće je da si zeznula kad si se sagnula onak, ali je moguće i da op. nije posve uspjela. A to da se osjećaš kao bakica to ti je sasvim normalno. Meni je 33, a već mi preporučaju da je najpametnije da idem u penziju, kad sam tražio profesionalnu rehabilitaciju. Jupi! Baš jedva čekam, penzija bi bila 350 kn.  ;D >:( ::) Tak da nitko tu kaj čita ne misli da si luda.  :P Jutro je najgore jer se javlja strašna depresija, upravo to kad moraš popiti šaku tableta uopće da izađeš iz kreveta, a onda misliš što za par godina i dođe ti da poludiš. Mislim da je najbolje poslije ustajanja odmah početi sa nekom aktivnošću i ne razmišljati puno o tome svemu, jer psiha isto utječe da bol bude jača. Osim što je signal da nešto ne valja, kronična bol je bolest sama po sebi, pa se i liječi u amb. za bol.

I ja bih radije da se sve reže i čupa, nego da se mučim kao životinja. Ne znam što je danas, ali kičma me boli unatoč svim popijenim lijekovima. Jako me boli u sredini, oštro reže, tamo negdje gdje je onaj veliki benigni tumor u kralješku za koji su mi rekli da se ne brinem i da samo ako opadnem onda može nastati fraktura kralješka (Th8). Onda mi je frend koji je znanstvenik rekao neka pročitam istraživanja pa sam otkrio da itekako taj tumor može imati upravo te bolove, a posebice noću i ujutro! Onda sam pitao dr. Saftića, koji se slaže da to može biti gadan problem, ali kod njega treba na pregled za koji treba dati 500,00 kn. To ću prvo kad zaradim neke pare, ali on, naravno, preporuča kirurški zahvat - vertebroplastiku, koji košta 15.000,00 kn. Danas sam poslao nalaze u Dortmund kod neke onkologinje koja liječi radijacijom, jer se i tako tumor može ukloniti, pa ću vidjeti. Ovdje su mi svi, osim dr. Saftića, na to odmahnuli rukom jer se simptomi tumora javljaju samu o 1% slučajeva u svijetu. Za tih 1% oni nisu ni čuli jer u principu ne znaju ni strani jezik  :o tako da nema spasa od njih. Nisam više ni siguran da li ću uopće doživjeti 40. Možda mi je stvarno najpametnije otići u Njemačku raditi i lijepiti makar naljepnice na flaše (uz prilagodbu, to tamo nije problem) da steknem zdr. osiguranje i da to riješi netko tko zna. A ne tupavi neurolog koji mi Lassague test radi u sjedećem položaju... Ma joj, a što je najgore od svega, većina naših liječnika koji su ovdje završili faks je pobjegla u druge zemlje da se spasi od užasnog sustava, a mi očito moramo za njima.  :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 20, 2016, 14:16:12 poslijepodne
Eto mali update. Doktorica iz Dortmunda kaže da nije istina da taj hemangiom ne boli, da je to tako kad su mali, ali kad su veliki da bole kao vrag. Konačno mi evo druge potvrde da si nisam umislio!  ;D 8) Ne preporuča radijacijsku terapiju jer je to jako štetno, ali kaže da je vertebroplastika rutinska i dobra operacija koja se u Njemačkoj radi, a kad pogleda kompletne snimke onda će mi javiti što je više preporučljivo s obzirom na veličinu tumora jer je moguće i zamijeniti cijeli kralježak!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: RS232 - Siječanj 20, 2016, 23:04:32 poslijepodne
Ako je vertebroplastika indicirana, zasto ju ne napraviti u bilo kojoj drzavnoj bolnici koja ju radi?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 21, 2016, 20:06:16 poslijepodne
Zato što državni liječnici tvrde da nije indicirana.  8) Odmahuju rukama i daju mi lijekove protiv bolova. To je ipak situacija u kojoj HZZO mora platiti operaciju, a ovako bih je platio ja iz svojeg džepa. ;) No, ne bu tak išlo. Osim toga, dr. iz Njemačke mi je kasnije telefonski rekla da su mi napravili pretrage "ditelantski", da to nije dopustivo da čekam na jedan pregled mjesecima i da je užas, ali takav je tu sistem. Inače bih sve znao za tjedan dana da platim, pa čak i u Hrvatskoj. No, dok god živim tu, ići ću im na živce da me liječe. I očito ne vrijedi princip da "liječnik je liječnik" nego sad idem samo na preporuku. Više nema slučaja, jer ono zadnje čudo od neurologa iz Vinogradske, to nije da ima licencu!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 26, 2016, 19:12:27 poslijepodne
Još 5 dana do magnetske ( valjda bude to prva i zadnja na uputnicu,jer mi ni osnovno ni dopunsko osiguranje to više nebu pokrivalo....tak ovaj ministar novi fantazira...upravo ih opsovala sve po redu) i polako me počela hvatati panika. Da li tko zna dal je nalaz u poliklinici Aviva gotov odmah i ću ga čekati još tjedan dana? Onda budem tek na iglama.
I da,sam zaboravila popiti i bilo je strašno....tek su mi prije pola sata popustili bolovi. Užas
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Siječanj 27, 2016, 13:48:13 poslijepodne
Ako je privatna klinika trebali bi odmah dati nalaz. Jednako dobiju para i od HZZO-a koliko i od onih koji sami plaćaju. Ali, da ne budeš na trnju, samo znaj da je stanje tak i onak kak jest. :) To što se vidi na MR je ono što je sada, pa onda kad vidiš što je to tada ćeš odlučivati dalje. Što se bolova tiče, s vremena na vrijeme vrijedi "zaboraviti" da se provjeri da lijekove ne pijemo bezveze. No, svi mi koji imamo nešto bolno i da je kronično u principu se ne trebamo patiti pokušavanjem vjerovanja da će to prestati tak samo od sebe.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Siječanj 27, 2016, 15:46:43 poslijepodne
Dok sam prošli put išla na MR u Medikol i platila je,je bio za 15 min. Znam da tko ide u Medikol na uputnicu,čeka nalaz oko tjedan dana. Ne znam kak je u Avivi,a nisam se sjetila pitati.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 01, 2016, 11:59:28 prijepodne
Dobar dan. Ja sam nova ovdje. Evo ukratko da se predstavim tj. svoje zdravstvene probleme. Prije god dana sam pala na poslu i ozljedila kraljeznicu. Izletio mi disk L4 L5. Nakon mjesec dana sam zavrsila na operaciji jer mi je pocela bjezati mokraca i trnula mi je jako lijeva noga. Operirani su L4 L5 i L5 S1 koji se uopce nije pokazao na MR-u. Sada godinu dana poslje ja sam u komi.
Nalaz EMNG-a je losiji, boli me jako lijeva noga, ubija me trtična kost, i oko rane od op. se napravila oteklina kao jastucic. Jos uvijek sam na bolovanju, jer ne mogu propjesaciti vise od km. Pijem Zaldiare, ali mi ne pomazu. Isla sam i u ambulantu za bol, tamo sam primala Dexu, Dolantin i akupunktura. Nista nije pomoglo. Na pregledu kod fizijatra sam dobila terapije, medjutim moj fizijatar me tako pregledao da tjedan dana nisam mogla iz kreveta, tako da na terapije nisam isla
Molim Vas ako ista znate da mi pomognete, jer ovo vise ne vodi nikamo
Zelim vam svima brz oporavak
I oprostite sta nemam kvacica jer pisem s moba, muka mi je i od sjedenja
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 01, 2016, 21:56:55 poslijepodne
Dobro nam došla na forum Elina.
Ne bih baš rekla da ti možemo pomoći,ali smo tu da te saslušamo i damo poneki savjet te da zajedno podijelimo iskustva.
Moj ti je savjet napraviti magnetsku.
Ja sam bila operirana u 7. mjesecu L5S1. Bolovi su se vratili ,a pogotovo u desnu nogu. Nalaz Emng-a gori nego prije operacije. Danas sam bila na magnetskoj,nalaz pismeni nisam još dobila(poslat će ga na mail i poštom),samo CD. Radiolog mi je očitao nalaz i u kratkim ga crtama objasnio. Dakle,ponovna hernija L5S1 za 4-5 mm,ali je sad izletio na lijevoj strani,pojavile su se priraslicama i živac je jako upaljen ( čak se vidi na snimkama kako je otečen). Sad da li gdje što koga kaj pritiska....nemam pojma. Takvu sam točno herniju imala prije operacije,ali s desne strane i disk je tada pritiskao  korijen živca.
Po mojem laičkom mišljenju mene bi sad trebala boljeti lijeva noga,ali ne....mene desna rastura. Ne znam više što da mislim,ustvari mi je danas i nekako više svejedno što će dalje biti ( dok me opet ne uhvati panika,a to bi moglo već sutra biti...haha )..Sutra zovem neurokirurga da dogovorom pregled.
Najpametnije ti je napraviti magnetsku i posjetiti neurokirurga. Mene je donekle spasila ambulanta za bol,jest da svakodnevno pijem brdo tableta,ali bar mogu donekle funkcionirati. Imaš sve napisano u mojim ranijim postovim. Drži se....jednom će valjda biti bolje....ma mora biti. :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 02, 2016, 10:56:32 prijepodne
Dobro došla (koliko god je teško reći dobrodošlicu u ovakvim prilikama).
Osim onoga što pametno reče Ladyanita, traži da ti daju Tramal 100 ili više s produljenim djelovanjem jer je Zaldiar preslab. Mene koliko-toliko drži 200-300 mg na dan, ali sa Zaldiarom je bilo za poludjeti.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 02, 2016, 16:19:28 poslijepodne
Hvala vam na dobrodoslici.
LadyAnita vidim da ni tebi nije lako. Opet disk vani, mene toga najvise strah. Evo sutra idem na MR. Srecom imam jednu dobru vezu pa je mogu obaviti kad mi je hitno. Bar sam tu osigurana. Mada sam ju radila i u 9 mj i pokazao se bulding diska L4 L5. Tada mi je neuro rekao da je samnom sve ok, a meni sve gore i gore. Mjesec dana nakon pregleda mi se pojavila ta oteklina oko rane i od tada samo raste. I bolovi sve gori
Henrik jako mi je zao kada citam tvoje postove. ja bi ti tako rado pomogla, a neznam kako. Moja doktorica mi jedva dale Zaldiar, jer kao i Ketonal mi dovoljan. Da ju trazim Tramal poslala bi me na psihijatriju.
Bas mi je drago sto sam vas nasla
Dal vas boli kod setnje onak u kukovima?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 02, 2016, 16:50:05 poslijepodne
Henrik ako mi mozes objasniti sta je to vertebroplastika jer je moja doktorica rekla da bi mi trebao vertebrolog? a ja nemam pojma sta to je
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Veljača 02, 2016, 18:00:45 poslijepodne
Vertebrolog je ( kirurg za kosti ) i mene moja doktorica šalje.Dali si radila MR- s kontrastom pošto si operirana.možda nije problem u disku već u malim zglobovima kralježnice.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: RS232 - Veljača 02, 2016, 20:41:24 poslijepodne
Vertebralni kirurg je jedna glupost izmišljena u ovoj našoj naprednoj državi.

Postoje ortopedi koji se bave kralježnicom (nazovimo ih ortopedski kirurzi) i postoje neurokirurzi koji se bave kralježnicom. Ovisno o indikaciji.

Samo u Hrvatskoj postoje i kirurzi koji se bave kralježnicom. A vertebralni kirurg je jedna bezvezna izmišljotina.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 03, 2016, 16:49:47 poslijepodne
Evo prvo mog nalaza magnetske; iz med. dokumentacije - stanje nakon interlaminektomije i mikrodiscektomije L5-S1 dex.
Učine se nativni i postkontrastni MR presjeci lumbosakralne kralježnice , u transverzalnoj i sagitalnoj ravnini,
u T1 i T2 vremenima relaksacije sa iso-sekvencom.
Prikaže se blago pojačana fiziološka lordoza LS- kralježnice uz održanu stražnju interkorporalnu liniju.
Trupovi kralježaka primjerene visine.
Na nivou L5-S1 : reduciran iv. prostor u dorzalnom odsječku ; znaci dehidracije perifernih dijelova
diska.Tkivo diska u stražnjem odsječku , paramedijalno desno pokazuje povišen intenzitet T2 signala sa
znacima postkontrastne imbibicije.Komparativno zadebljan desni neuralni radiks sa dojmom tanke rubne
perineuralne imbibicije.Na istom nivou vidljiva je manja dorzolateralna lijeva protruzija diska , cca 4
mm.Nešto adhezivnih ( ožiljnih ) promjena uz dorzolateralnu desnu konturu duralnog saccusa.Periferna
Schmorlova hernija donje pokrovne plohe trupa L5 sa rubnom masno-skleroznom degeneracijom .
Preostali iv. prostori - bez osobitosti.
Mali zglobovi pokazuju početne artrodeg. promjene.
Opisani nalaz na nivou L5-S1 po MR karakteristikama imponira kao discitis sa znacima (peri)neuritisa
desnog neural. radiksa .Dorzolateralna lijeva protruzija diska na istom nivou .
Ostali nalaz , kako je opisano.
Liječnik:
Nikola Bilić, dr.med. - specijalist radiolog


Uglavnom sam ja jučer brzinom munje bila kod neurokirurga i brzinom munje izašla van iz ordinacije.Uvijek je bio ljubazan,strpljiv,sve objašnjavao itd. Da napomenem ja sam kod njega išla bez pisanog nalaza,samo sam nosila CD. Njemu je i uvijek važniji cd,nalaz ni ne čita.On nije vidio nikakvu herniju,veli nešto ožiljnih promjena to nije ništa,jedino je upaljen živac. Nema indikacija za operaciju i preporuka za fizikalne. Ako se stanje ne popravi,javiti se natrag pa ćemo napraviti daljnje pretrage. To što mene boli to uopće nikog ne dira.Velim koliko tableta pijem i da ne koriste,a on meni da je to previše niti ga nije zanimalo koje.
Uglavnom sam razočarana užasno. Brine me ovaj discitis,to mi baš ne miriši na dobro,ali koga briga.
Danas sam mu poslala mail sa nalazom,pa sad čekam odgovor.
LOM isto baš nije bila posebno zainteresirana isto veli na terapije.A terapije u bolnici su katastrofa,a jedna fizijatrica koju još imamo da ne pričam.
Puno razmišljam što da napravim i poduzmem,ali još nisam donijela odluku......jer meni se nalaz od magnetske ne dopada i ne slutim ništa dobro.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 03, 2016, 17:07:11 poslijepodne
Ladyanita, nalaz ti je koma, ali to već znaš.  :'( Ne kužim kak to olako svi gledaju. Istina je da ima i gore, ali kada nije najgore onda se valja nešto poduzme.
Elina, vertebroplastika je metoda kojom se stabilizira kralježak tako da ne nastane fraktura. Minimalno je invazivna, ali košta para.

Bio sam danas kod neurologa: ugl., ništa posebno osim da je radikulopatija uzrok svih bolova, uputa na liječenje boli u ambulanti za bol i akupunktura. Isto nije baš previše ozbiljno uzeto to kaj boli. Ne znam, možda se treba derati kao životinja, ali se bojim da se tad završi na psihijatriji kao hipohondar!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 08, 2016, 00:57:57 prijepodne
Otečeni živac nije ništa?Zbog otečenog živca nisam mogao prijeći više od 50 metara na štakama.Pio 20 tableta na dan i budio se svaki put kad se okrenem.Ali sreća da u Osijeku imamo znanstvenika dr.Radoša koji je obavio malu operaciju pod lokalnom anestezijom.Pod rengenom su radili operaciju,uveli iglu u duralni živac i ubrizgali protuupalni lijek.Operacija trajala 15 minuta.Rekli da će mi bit dobro max 4 mjeseca,a ja već 8 mjeseci hodam i vozim bicikli.Ima lijeka,ali nema znanja.Ni volje.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 08, 2016, 08:52:39 prijepodne
@ddario, ja mislim da se kod mene isto radi o upali, ali nikako da se dođe do nekog zaključka. Sve se nadam da bi mi sad u Ambulanti za bol mogli napraviti to isto kao i tebi, jer se stvarno ta upala začas da srediti. Pomogla mi je fizijatrica prije godinu dana sa tri steroidne injekcije i.m., a i u hitnoj sam bio tijekom godine dobio još dvije, ali to je i dalje užasna koma. Liječnica s kojom sam se konzultirao u Dotrmundu mi je rekla da su naši doktori diletanti...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 08, 2016, 09:53:39 prijepodne
I u pravu su.Godinu i pol sam dobivao kortikostereoide  koji su imali gadnu nuspojavu.Nakon terapije dva dana i dvije noći sam dobivao slomove živaca od bolova.Nalon doga 20-ak dana donekle izdržljivo uz tablete,uz to i morfij.Nakon te injekcije se rekteativno bavim sportom i sve ok.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 08, 2016, 14:40:38 poslijepodne
Meni je sreća da mi je dr. opće prakse, kako god da je teška na uputnicama, uopće htjela propisivati lijekove; s time da sam naravno morao zaprijetiti da ću se hititi s balkona ukoliko se nastavim buditi u strašnim bolovima. Noću i ujutro je, naime, najgore. Došlo mi je dva puta da se bacim s balkona, a na ulicu nisam izlazio dok nisu djelovali svi lijekovi jer mi je došlo da se bacim pod tramvaj ili auto (što nije neko rješenje ako ne ubije). Sa Tramalom s produljenim djelovanjem je postalo OK, ali to je miješano sa Brufenom i Normabelom ipak previše lijekova, plus što se razvija rezistencija i ne djeluje i nastaju pogoršanja. Idem na Rebro u petak u Ambulantu za bol i sve se nadam nekom spasu.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 08, 2016, 21:25:06 poslijepodne
Ej Dario...ja sam ovu noć pročitala sve tvoje postove i pitala se kako si sada. Uglavnom operirao nas je isti neurokirurg Dr. Vječeslav Kčira Fideršek. Odličan je,ali ovaj sad zadnji pregled je bio katastrofalan. Uvijek je bio susretljiv,strpljiv....a sad katastrofa,prije sam bila vani nego unutra. Ovih zadnjih par dana uglavnom ludim,pijem 18 tableta dnevno,a jučer sam dodatno i još jedan brufen 600 drmnula i onda je bilo podnošljivo.
Sutra krećem u nove pohode po bolnici i već znam scenarije. Prvo se budem na fizikalnim na šalteru s babom posvađala,jer je živčana vječito i trebam si uzeti papire i flomastere da joj sve lijepo nacrtam kaj trebam,jer to vam stvorenje stvarno ne zna čitati i ne razumije hrvatski....
Onda rtg vratne i naručiti se opet u ambulantu za bol.
Zanima me da li bude ko kaj poduzel u vezi tog živca....
I da,neurokirurg je rekao da ako ne bude bolje poslje fizikalnih da ćemo napraviti dodatne pretrage. Koje bi to pretrage mogle biti,ako tko zna...molim da mi napiše.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 08, 2016, 22:21:31 poslijepodne
Ja sam trenutno dobro sada.Trebao bi opet ponovit tu terapiju u amb za bol ali danas sam saznao novi problem.Vježbam redovito u zadnje vrijeme,vidi se napredak na tjelu ali opala mi šaka na lijevij ruci.Danas obavio EMNG i živac je uredan.Za 10 dana idem ponovo da se uvjere da je sve ok sa živcem,ali ako nije živac onda je vratna kralježnica.Probat ćemo sa fizikalnom,ako nepomogne na magnet i operaciju.A daljne pretrage kod tebe bi bile po meni isto magnet.Neznam šta bi bilo drugo
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 08, 2016, 23:05:07 poslijepodne
Prošli tjedan sam bila na magnetu. Napisani je nalaz.
Ja isto sutra slikam vratnu jer me nešto desna ruka zeza,a i emng pokazuje lezije C6C7. Uglavnom nikad kraja,sve se nadovezuje jedno na drugo. Još bi trebala na atroskopiju koljena,ali trenutno je kralježnica br.1. Kasnije ću ostalo.
Baš mi je drago da si dobro,jer po onome što si pisao nije za ljude. Samo da potraje!  :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Veljača 09, 2016, 08:01:50 prijepodne
Lejyanita nadam se da će s vratnom sve biti ok.a ako i ne bude onda opet onaj poznati scenari: EMNG,(ti ga imaš loš),RTG,(to češ imati)pa doktorica opće prakse,pa fizijatar,pa neurolog,pa neurokirurg ako bude potrebe,pa magnet.....pa opet u krug.....i mjeseci prolaze..a ti krepavaš...(već viđeno) Evo ovih dana baš maštam gdje se može prekinuti taj začarani krug,Što se tiče lumbalnog djela sviđa mi se post od ddarijo i naćin na koji je on riješio svoj živac pa makar i privremeno,i ti bi to trebala pokušat
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 09, 2016, 08:44:03 prijepodne
Začarani krug se može prekinuti emigracijom.  8) O tome već ozbiljno razmišljam jer mi je egzistencija kompletno ugrožena ovako. Ne mogu vjerovati da se ništa ne može poduzeti sa tom mojom kičmom da se ne pogorša do ekstruzija diska u sva četiri nivoa i da do tada samo treba liječiti bolove. Još da izdržim tu ovu godinu, onda generalna rasprodaja, gaće na štap i u zapadnu Europu. Mislim da tu zdravstvo nema smisla i ovo vrćenje u krug je svima ista priča, a kao živimo u 21. stoljeću.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 09, 2016, 18:30:22 poslijepodne
Inače sam tip osobe što oko vidi ruka napravi.Ali mogu samo žalit što nisam sposoban za posao,jer da jesam,već me odavno ovdje nebi bilo.Ali svako nosi svoj križ i s tim se treba znat nosit.Koliko je to god moguće.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 10, 2016, 07:44:04 prijepodne
Da, ja sam se mogao u životu baviti samo intelektualnim poslovima kakvi su pretežito potrebni u nerazvijenim i zemljama sličnim Hrvatskoj.  :D Nemam baš puno za ponuditi sa takvim znanjem i iskustvom negdje drugdje gdje sustavi štimaju. A fizičke poslove ne mogu raditi, osim eventualno lijepiti naljepnice na flaše ili nešto lakše, ali sad ne mogu niti sjediti ni niš.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 10, 2016, 10:49:32 prijepodne
A da se svi odselimo negdje daleko od ove lijepe naše ?

Meni je stigao nalaz magnetske. I iskreno, jučer sam se onako baš isplakala, jer moja doktorica i drugi doktori kojima sam pokazala nalaz, samo odmahuju glavom i govore da nije dobro, i da ću morati ponovo na operaciju. Uglavnom radi se o priraslicama na L4, L5.
zaključak Mr pregleda je da kod stanja po interlaminektomiji L4 - L5 i L5 - S1 lijevo te mikrodiscektomiji pokazuje obliterirano epiduralno masno tkivo parasagitalno lijevo u segmentu L4-L5 suptratom koji se kontrastom intezivno i homogeno imbibira i odgovara prvenstveno vezivnom tkivu. U istoj visini je voluminozna ovojnica korijena spinalnog živca, inkorporirana u kontrastomimbibirano vezivo.
Fokalna zona višeg inteziteta signala unutar i.v diska T2 mjernoj slici segmenta L5-S1 parasagitalno, lijevo. U istoj visini vidi se i fokalna zona subhondralnog edema kosti-ja nemam pojma šta to je?

Meni nije disk vani koliko sam skužila kao kod Ladyanite, nego se radi o priraslicama, i neznam šta je taj edem
Iskreno nisam prepisivala cijeli nalaz jer je ispisan na dvije strane papira. Naručila sam se kod neura za drugi četvrtak. A do tada ostaje mi piti moje otrove i šepat s tom lijevom nogom. Sada sam još pokupila neku virozu, tako, malo, samo da mi ne bi bilo dosadno, bar jedan dan :)
 
Držim nam svima fige da što prije ozdravimo







Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 10, 2016, 12:06:54 poslijepodne
Činjenica jest da gdje god se odselili da se i dalje budemo mučili, ali bi nam možda liječnici dali malo nade. Dobro je da si se isplakala, jer je sa tim užasom teško živjeti.  :'(
Subhondralni koštani edem upućuje na upalni proces. To ti svi imamo više manje, bilo da su edemi bilo da su razne druge upalama uzrokovane degenerativne promjene. Primjenjuju se protuupalni lijekovi, Brufen je jedan od njih, nesterioidni.
Ovo što ti imaš mene isto čeka kad se pogorša užas od kralježnice.

Kaj se tiče operacije, prvo vidi da se otkloni uzrok bolova. Ako je upala, a ne djeluje šaka lijekova koju sad piješ, treba vidjeti sa nečim drugim, pa i steroidima (makar su oni grozni). Ako su priraslice onda pogledaj što misle sa time izvesti. Nekako izgleda kao da je ta priraslica povezana sa ovojnicom živca i to je dosta riskantno. Svakako traži više mišljenja na isti nalaz, bez da uputiš liječnika koji daje drugo mišljenje u mišljenja prethodnih liječnika. Tako da na njega ne utječe profesionalna solidarnost pa da kaže isto iz "poštovanja" prema kolegi.

Meni se čini da ti se uz priraslicu još to cijelo čudo dobro upalilo, a nekak mi operacija uslijed upale ne zvuči baš dobro. Pa nek probaju za početak primiriti upalu, a onda priraslicu riješiti ako se odvoji od korjena živca. Ja bih ispitivao liječnike u tom smjeru.

Koma, baš me to sad rastužilo.  :'( :'( :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 10, 2016, 12:13:10 poslijepodne
Iskreno da ti kazem ja sam sva uplasena :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 10, 2016, 12:37:50 poslijepodne
Te priraslicama su koma. Koliko sam ja služila da ovisi o organizmu da li ćeš ih dobiti ili ne. I sad i ako se operiraju,one će se ponovno pojaviti jer je organizam sklon priraslicama.
Najveći je problem ta prokleta bol i kako ih se riješiti.
Ja bi osobno odmah pristala na operaciju samo da se riješim boli,ali to sam ja.
I sve skupa ovisi valjda o organizmu. Niti to ponašanje poslje operacije,mislim na upute operatera nema veze s oporavkom.
Moja cimerica iz bolnice je nakon 4 mj.išla na posao i  nije vježbala,stalno je tulumarila i super je,isti doktor nas je operirao i imala je veću protruzija i u gorem je stanju bila nego ja.
Ja se sad nakon 7 mj.od operacije navlači po doktorica. Vježbala,plivala i nikakva korist.
A o jučerašnjeg posjetu na fizikalnu medicinu napišem kasnije,jer je bilo ludo i sa suzama.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 10, 2016, 16:18:55 poslijepodne
Elina, znam da je grozno :'(, ali sad što je tu je. Probaj vidjeti kakve su šanse da se riješiš tih užasa sa priraslicama, možda je ako kaže ladyanita ovisno o organizmu pa sa tom upalom. Raspitaj se malo više kod kirurga, ne samo da mašu glavama nego da ti odgovore na sva pitanja koja imaš. Strah ne pomaže puno, osim kaj još više boli. A mi smo tu da te tješimo!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 12, 2016, 17:31:33 poslijepodne
Dragi moji, imam za mene jako,jako sretnu vijest.
Prije sat vremena dobila sam mail.....pogodite od koga??????
Od mog najnajnajboljeg neurokirurga Dr.Vječeslava Kčire- Fideršeka. Pročitao je moj nalaz( kojeg nisam imala na pregledu jer sam imala samo Cd od MR-e) i veli da mu dođem u utorak na odjel da se dogovorimo radi daljnjeg liječenja discitisa i ako je o tome riječ kod infektologa,dalje ćemo se dogivoriti.

Aleluja....nadam se,čvrsto se nadam da bude napokon ovo moje stanje riješeno i da se taj korijen živca napokon umiri.

Ne mogu Vam opisati koliko sam sretna.
Henrik....sad sam već drugi put išla danas kod LOM...sad opet trebala uputnicu...neeee??  :-*  :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 12, 2016, 18:02:10 poslijepodne
Juhuhuhu! Ovo je stvarno super!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 12, 2016, 18:04:47 poslijepodne
Kad bi mogla skakati.....skakala bi   :-* :-[ od veselja...naravno
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Veljača 12, 2016, 20:23:57 poslijepodne
Napokon malo dobrih vijesti :) samo da to riješiš :) pa ćeš uskoro moći i skakati
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 12, 2016, 22:59:08 poslijepodne
Hvala Vam što se veselite samnom. Nekak sam jako optimistična,ali bar da još koju godinu radim jer sam i sama svijesna da moja kralježnica više nikad ne bude zdrava. Ali bar još koju godinu normalnog života želim. Slobodno i boli,ali u nekim granicama normale.
Puse svima  :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 13, 2016, 04:44:54 prijepodne
Je, to si i ja tak mislim, da bar uspijem izdržati do 40. pa makar i kao ovisnik o opijatima. Otići će mi najbolje godine inače na muke. A poslije 40. će uslijediti hernije na relaciji od L3 do S1 pa će biti isto veselo, no bar da steknem još nešto godina staža (iako sumnjam da bu mirovinski sustav živ) i da se ne izoliram od svijeta i uspijem organizirati život kad dođu zadnje i još gadnije faze. Sad se tek vidi što je život, kad smo sretniji da idemo kod neurokirurga nego da smo dobili na lotu.  ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 13, 2016, 08:10:11 prijepodne
Vidiš stvarno! Odlazak neurokirurgu kod mene izaziva sreću,a listić nisam ni provjerila.
Nego Henrik,pošto ne spavaš daj malo taj discitis prouči. Ja sam do 1 poslje ponoći tražila po netu,ali sam malo informacija našla. I još j tome na mobitelu i skužila sam da mi se jako pokvaril vid od ovih opijata. Fuj te tablete.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 13, 2016, 10:02:14 prijepodne
Dakle, discitis nije tak nekaj strašno, osim što boli. Uzroci mogu biti virusni i bakterijski, ali i autoimuni poremećaji ga mogu izazvati. Ovo zadnje je najopakije, ali mislim da Ti nemaš autoimuni poremećaj jer bi već i ranije imala discitis i sl. gadosti, kao npr. upalu zglobova. Pri odgovor neurokirurga bi trebao biti da te pošalje infektologu koji će ti izvaditi krv i vidjeti kakvo je tamo stanje (broj bijelih kvnih zrnaca; ako je visok npr. CRP to je znak upale). E sad, odlučno je ipak da se vidi je li bakterijska ili virusna upala jer o tome ovisi liječenje. Može ti uzeti briseve nosa i grla, napraviti AST i ASTA testove da vidi imaš li streptokoka i jesi li u zadnjih godinu i pol dana bila izložena streptokokima. S obzirom da se discitis javio neposredno nakon operacije, moguće je da si se zarazila i bolničkom infekcijom; kod toga prognoza sa liječenjem nije baš najbolja, zato što su bakterije u bolnici višestruko rezistentne na antibiotike i moraju se liječiti dosta oštro i dugo. S obzirom da je to sve iscrpljujuće, ne gine ti ležarina u krevetu. Ako je uzrok autoimuna bolest (manje vjerojatno) onda ćeš ići kod imunologa koji će se tome posvetiti, pa kako se liječi ta bolest onda prestaje i discitis, ali meni se čini da si se najvjerojatnije zarazila u bolnici. Za bolove se daje NSAR, ali ti to ionako već uzimaš. No, kak si rekla da ideš kod trovača u Ambulantu za bol, onda bu ti tam dali nekaj jačega, kak i meni, pa bu te prvo oblio znoj od straha da to popiješ. :D

Što se opijata tiče, i meni se pokvario vid. Baš su fuj te tablete, a od ponedjeljka još jači opijati stižu. Jedino je utješno što mi kaže prijatelj koji je to čudoviše od L5-S1 operirao 4 puta jest to da su ljudi jako sretni kad dobiju taj lijek jer je navodno jako uspješan. Samo, opijat ko' opijat.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 13, 2016, 13:43:55 poslijepodne
Sad sam se sjetila da mi se rez bio opalio dva tjedna nakon operacije.
Ti moji bolovi su se javili sa onim mojim sagibanjem. Od onda nema mira. I u toplice sam došla sa tom oteklinom na nozi ispod guzice. I to povremeno splahne pa opet otekne i tak stalno.
Najvjerovatnije je to od bolnice,garant.
Moja je kćer prilikom vađenja krajnika pobrala pseudonomas i liječili smo je mjesecima.
Ahhhh....vidjet ćemo šta se bude otkrilo.
Gadne su te nuspojave od tih opijata naših,nismo ih niti svjesni.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 13, 2016, 13:46:05 poslijepodne
Henrik....zaboravila sam ti zahvaliti na napisanom objašnjenju.  :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 13, 2016, 14:39:06 poslijepodne
To da si zaboravila je isto od opijata. :D
Bakterije su mogle ući i tijekom operacije (gadnija varijanta zbog onih bakterija koje su otporne na sve živo) ili za vrijeme infekcije rane (bolja opcija, jer su onda bakterije iz okoline). U prvom slučaju, moraju ti dati antibiotike koji su na listi za liječenje bolničkih infekcija, no takvo liječenje traje dulje nego kod drugih infekcija i pripremi se na jačanje imuniteta i rada probavnog trakta svim sredstvima. Dakle, uz šaku ovih lijekova, još šaka vitamina, plus nekakav fini jogurt svaki dan. U drugom slučaju vrijedi isto s vitaminima i jogurtima, ali traje kraće. Tada dobiješ antibiotik širokog spektra koji uništava više bakterija i ideš na kontrole kod infektologa.
Može se dogoditi da ti se bolovi ne smanje nakon što izliječiš discitis ako izaziva hernija koja je mogla nastati nakon što si se saginjala onda, no pusti neurokiruga da to riješi. On u principu ne bi smio petljati po upaljenim stvarima, iako nekad dolazi u obzir i operacija čak i kad je discitis u pitanju, tako da je najvažnije da to riješi infektolog, a onda buš opet na nožinu. No, nakon te druge operacije počni se ponašati kao stara baba. Zaboraviš jer si mlada, i meni se to desi, ponašam se kao da imam 33, a onda muka sl. 2-3 tjedna. :( Mi smo u principu i u gorem stanju od staraca jer oni imaju prirodno uzrokovane degenerativne bolesti na koje se naviknu, a kad su stari onda im je i životni ritam normalan. Mi bi još đipali i svašta, a kad ono truba.
I onda kad prođu sve gadosti, sve se smiri, prođu ili se znatno smire bolovi, onda polako povratak u vlastite godine, ali opet uz prilagodbe da se ne desi ponavljanje postupka od naprijed. Inače, jučer mi je taj prijatlej koji je prošao 4 operacije javio da mu je konačno bolje, a bila mu je užasna koma. Tak da, nakon nekog vremena se ipak uspije, samo je sporo jer je to jer je kičma najviše zeznuta. A uvijek možeš otići kod onog u Arena Centar.  :P Haha!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 13, 2016, 19:57:42 poslijepodne
Niti sam ikad išla,a niti mislim ići. Išao je tu jedan moj prijatelj na nekaj takvoga i sav ushićen. Ja njemu velim nemoj,čekaj nalaz MR-e. Ali,badava...ode on.
Trenutno čeka pregled neuro kirurga i hoda na fizikalne u ambulantu za bol,ali jedva hoda. Tak da mene kod kakvih kiropraktičara i bioenergetičara spakiral nebuš,nema šanse.
Jedino sam se prošle godine 7.4. namrdala tu jednoj babi koja gata,stvarno je jako popularna u Hr. O tome sam razmišljala 10 god.dal da idem ili ne. I odoh ja. Rekla mi je da ću imati probleme s kralježnicom,te da će netko u obitelji biti bolestan. I onda ja razmišljam tko bude bolestan,sebe sam isključila. I za dva tjedna odoh ja na bolovanje. Zacoprala me baba,sad bi trebali ići da me odcopra....hahaha
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 14, 2016, 22:20:38 poslijepodne
Treba svakako vidjeti što kaže liječnik. Osobno ja ne bih išel na kirurgiju tijekom vrućih mjeseci, a nipošto sa oslabljenim imunitetom, jer da i sve prođe super sa opercijom postoji opasnost od bolničkih infekcija koje su rezistentne na antibiotike. :/
Henrik....ovo si mi napisao prije moje operacije....I can't believe  ??? Da nisi ti možda kakav doktor,pa nam tajiš???
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 15, 2016, 03:16:04 prijepodne
Haha, s obzirom na kompetencije mogao bih biti doktor prava, ali me život nije doveo do te pozicije, bar ne u formalnom smislu. Inače, bavim se godinama medicinskim pravom i puno puta sam bio edukator liječnicima, a za uzvrat bili su i oni meni. :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 15, 2016, 13:03:06 poslijepodne
Dragi križoboljci!! Kako ste danas? Mene ova moja noga danas rastura,točno kao da je nekvo čudovište u njoj i rova po njoj. Od vremena nije,jer je kiša padala i jučer,a jučer je bili ok.
Sad se bojim kako bude sutra jer moram s vlakom u Varaždin neurokirurgu i dosta imam za hodanje.
Brat mi je slupal auto u subotu i sad sam divlja i ovaj tjedan bez auta.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 15, 2016, 13:24:44 poslijepodne
Koma je danas. Kišurini nikad kraja, zima je, a sad moram kod LOM po drogu. Boli me lijeva noga od stopala za poludjeti, kod svakog koraka, a još mi ni ne štima baš održavanje na nogama nakon izlaska iz kreveta (u 13 h!). Danas moram biti cijeli dan bez lijeka prije nego uzmem drogu. A planirao sam uzeti u ponoć tako da mi pokrije noć i jutro. No, uzet ću čim počne preužasno.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 15, 2016, 21:13:55 poslijepodne
Ja sam vec 3 dana u komi. Zato i ne pisem. Zaldiari plus Normabeli ne pomazu.
Zao mi je sto i vas boli.
Moja LOM me danas onak bas zalosno gledala i rekla da bi me ona odmah operirala da zna.
Sretno Ladyanita kod neura.
Ja idem u cetvrtak
Henrik javi kako je s novim drogama. I cuvaj mi se
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 16, 2016, 13:41:56 poslijepodne
Elina, reci LOM da to ne djeluje i da ćeš poludjeti. Zaldiari su jako slabi. Meni bi Tramal od 100 bio sasvim OK kad bi ubio bol živca u nozi. Ali ne, mora zaje... Nove droge još nema, tako da ću rezultat znati sutra. Lyrica je koma, bome ja to ne bum pil po danu nego samo po noći. Nuspojave su OMG, kao da sam popio 3 l vina!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 16, 2016, 17:28:30 poslijepodne
Evo mene od neurokirurga.
Discitisa nema,dva neurokirurga su gledala Cd i oni tu ne vide ništa. Doktor je danas bio super(onakav kakvog ga znam) i stvarno sam dugo bila u ordinaciji.
Dakle bolovi očito dolaze od tog upaljenog korijena živca (baš je debeo na slici).I kako to napokon smiriti pitam???? Fizikalnim terapijama,plivanjem,hodanjem u bazenu,šetnja i to najbolje sa štapovima. Čak se doktor digao i pokazivao zašto je bolje sa štapovima,jer tad kralježnica ravno stoji itd.
Meni to svejedno nije opče jasno,ali nebum ja njemu tam solila pamet. Uglavnom ako ne bude bolje,doći na pregled i stalno nekakve dodatne preglede spominje.
Preporučio je smanjiti te moje šašave tablete....bolje veli tramal ujutro i navečer. Nisam rekla da ga nemam jer idem dr.tjedan u ambulantu za bol,pa se budem tamo dogovorila kaj budemo dalje pili. Jer ova sad kombinacija lijekova je uzaludna.

I onda me još doktor pogleda i pita dal sam se ja to malo zdebljala. Ja velim ne malo,nego punooo 8-9 kg. I tak sam sad doživjela i to da mi doktor veli da moram malo smršavjeti. Ja znam da moram,znam da mi je i samoj teško s tim viškom,ali ja nikad u životu nisam imala probleme s težinom i ja stvarno ne znam kak biti na dijeti.
Ali danas svečano obećajem da budem smršavila. Danas 65 kg.

Upravo sam zvala u Medikol i veli mi teta nek nazovem drugi tjedan za fizikalne,jer nešto preračunavaju,važu trenutno i da budu krenuli uskoro s fizikalnim prek HZZO-a. Moram nekak upasti,jer ove u bolnici mi naprave više štete,nego korisi :'(

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 16, 2016, 17:31:44 poslijepodne
Elina....a zašto ti LOM neda nekakav koktelčić infuzije i injekcije? Meni je to pomagalo,a i sad mislim da bi mi bilo bolje da se na to malo opet prebacim,jer se možda i živac primiri.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 16, 2016, 19:53:00 poslijepodne
Evo da se i tu ubacim... Ja se kljukam zaldiarima i 50mg lumidolom plus normabel. Al zadnjih
dana sve kraće drži. Kad više ne pomaže odem nekak do ambulante na gemišt ketonala i dexa.
Tak još nekak ide. Srećom mi je ambulanta blizu,da mogu pješke 5 min:).Baš smo "pravi"...huh
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: RS232 - Veljača 16, 2016, 21:44:50 poslijepodne
ladyanita, ako hocete dignite slike na neki server da pogledam...
 (zbog sumnje na discitis)
pozdrav
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 17, 2016, 01:53:18 prijepodne
@Ivan, ja ne znam da li to bude zbog rezistencije na te lijekove ili nam s vremenom postane lošije. Meni su Zaldiari djelovali super na početku jer sam bio sav sretan da nešto djeluje, no problem je da je veselje kratko trajalo. Tramal 100 je popravio ugled opijatima jer je znalo to produljeno djelovanje držati i do 20 sati, no nikako se riješiti boli živca u lijevoj nozi. Još je OK ako sam doma, ali kod kretanja je bolilo i bez obzira na Tramal i Brufen. Od danas ubijam bol u živcu Targinactom (jedva mi dadoše tu drogu) i osjećam da živac popušta. Obično bi mi u ovo vrijeme noću trebalo još 20 mg Normabela, min 600 mg Brufena s tim Tramalom, samo da mogu zaspati. A sad je pitanje, da li će mi s vremenom i ova droga postati preslaba radi tolerancije ili će se bol pogoršavati? Tko zna, ali idemo od dana do dana... Ovo je sad pomiješano kod mene s Lyricom. Bili živi pa vidjeli. Mislim da je ovo rješenje s Ambulantom za bol OK i da ti "trovači" znaju iskombinirati.

@ladyanita, poslušaj što nudi RS232, čini mi se da je školovani stručnjak, za razliku od nas eksperata po iskustvu. Neka još jedan isključi taj discitis. ;)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 17, 2016, 08:14:06 prijepodne
RS232 ovaj moj cd od MR-e je zaštičeni ko lički medvjed i ne mogu ga otvoriti. Danas ću naći sigurno nekog da to otvori,pa Vam pošaljem. Unaprijed hvala!!

Henrik....to bi bilo super da nam se pridruži netk stručan za kralježnicu,a ako se i pridružio sigurno krepava od smijeha od ovih naših postova i kak smo svi pametni....OMG
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: RS232 - Veljača 17, 2016, 13:23:30 poslijepodne
CD nije zaštićen.. samo zazipajte saržaj cijelog CD-a i dignite na dropbox ili google drive
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 17, 2016, 13:34:31 poslijepodne
Ma ja Vam se u to baš ne kužim,ali sam dala prijatelju cd,samo sad mora skinuti na server pa mi pošalje,ali je na žalost na poslu,pa mi bude tek navečer ili ujutro poslao.

Sad sam jako nestrpljiva...uhhh.

Mene i jako brine i ovaj komparativno zadebljan desni neuralni radiks....pa kaj to ne postoji kakav kakav protuupalni lijek da se to stabilizira? I onda mi na fizikalnim to griju s onim lampama i struja još k tome,a mene znoj oblijeva od bolova.

Stvarno sam.šeprtlja u vezi kompjutera,znam poslati mail,sprintati nešto,fejsati...a ovo zahtjevnije....haha....malo teže :-* :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 17, 2016, 15:05:52 poslijepodne
Dragi moji, iskreno ja vam se i bojim uzeti neku jacu tabletu jer me i sam Zaldiar toliko osamuti i bude mi mucno. Stvar je u tome sto sam ja nakon op jako smrsavila. 8 kg. i pala na 50 kg tako da i sama doktorica opce prakse i ova u ambulanti za bol mi se ne usude dati nesto jace, jer bi bila hodajuci duh
Koktele mi je rekla LOM nakon pregleda neura i da vidi sta ce on reci
Ladyanita meni fizikalne isto ne pasu na ovaj moj zivac. Meni je od njih jos gore. Nadam se da ce ti ovaj puta nesto pomoci, mada cisto sumnjam. Hm...
I digni taj cd, da cujemo jos jedno misljenje. I ja se zahvaljujem RS232 sta zeli pomoci
Jos ima DOBRIH ljudi
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 17, 2016, 15:32:06 poslijepodne
Ja stvarno taj cd ne mogu otvoriti,a od Medikola mogu. Već sam mislila da sam ga možda i obrisala. Jučer sam kod neura molila Boga da se otvori. Uffff...odmah mi je laknulo kad sam vidjela svoju kralježnicu. Sad sam ga dala u pouzdane ruke,pa budem preživjela dok dobim link.

Danas mi je noga opet koma....prohodala sam sigurno oko 5 km....i sad sam prije dva sata legla da se malo odmorim. Bolje da ni nisam....ovo sad dizanje sa kauča bi mogla nazvati znanstvenom fantastikom. Sva ukočena,križa zacementirana....pa  grčevi u listu i stopalu ( prekjučer je probadanje bilo iznad koljena)...nevjerovatno!! Čak mi se čini da mi je desna strana guze malo otečena,ovo ispod na nozi je već normalna pojava.

Razmišljala sam prije tjedan dana da odem na pregled kod dr.Saftića...pa 500 kn nije tak strašno za pregled...pa sam onda kao odustala,ali sve sam sigurnija da budem trebala skoknuti do njega.

I sve se bojim fizijatra i fizikalnih koje budem dobila. Noga me peće....žari....i kaj da sad opče popijem ako ništa ne koristi?!

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 17, 2016, 16:26:32 poslijepodne
@Elina, koma, moraš naći načina da se zdebljaš.  :'( Ali vidi da ti nešto riješe.
@Ladyantia, naše iskustvo vrijedi i doktorima, koliko god da mi bili neznalice. Ovdje se vidi koga hvalimo, a koga proklinjemo, nije to bezveze. Osim toga, vide i što nam se dešava i kako se ponašamo nakon operacija i njihovih drugih intervencija.

Da kažem update u vezi svojeg liječenja boli. Prvo, jučer me bilo strah tog Targinacta popiti i sve sam odgađao. Prvo jer u nuspojavama jako zastrašuju i za njega i za Lyricu, isto jučer sam popil 2 čaše pive, poslije jeo kolač s rumom, a tam piše smrt kao nuspojava miješanja i bilo me prpa. Čekao sam da počnu ubilački bolovi, večerao i u 23:00 popio lijekove i otišao u krevet gledati film. Prvih sat vremena nije bilo učinka, a onda je polako počelo popuštati. Prvo je prestala bol u zdjelici. Spavao sam malo, svega tri sata kroz cijelu noć, ali je san bio dubok, dalo bi se dosta pisati o tome što sam sanjao jer je bilo super, haha. Ugl., ujutro se osjetio malo živac u lijevoj nozi, nešto u stopalu, nisam bio 100% zadovoljan jer je bol izbijala i točno nakon 12 h prestane djelovanje lijeka. No, onda sam si mislil da bum popil samo Brufen 600 i na hrkanjac, ali su bolovi postali opet strašni i na kraju sam poslušal kak je dr. iz Ambulante za bol napisala i popil opet dozu. Odspavao sam do 16 i ustao iz kreveta BEZ BOLI. Za nevjerovati je da me uopće ne boli niš. Doduše, ne pokušavam neke stvari iz mladosti isprobavati jer ako ne boli niš ne znači da ne mogu nekaj zeznuti pa da boli. Jedino kaj sam baš jako zdrogiran i moram paziti da se ne skljokam, ali je to manje važno. Danas sam postao narkić i otvara se šampanjac (kojeg bu pil netko drugi), lol!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 17, 2016, 17:07:21 poslijepodne
Bok svima! Henrik ajd mi reci kak djeluje tramal 100... Sad mi moja dr.dala to jer sam tražil,kad si mi preporučil. Nisam još progutal nijedan jer me još drži zaldiar i lumidol. Mogu li pod tramalom za volan? Ak slučajno trebam kud skoknuti autom dok me noga ne rastura...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 17, 2016, 17:36:18 poslijepodne
Sad pričekaj barem da prođe 6 sati nakon uzimanja Zaldiara i onda možeš početi s Tramalom. To je u pravilu isto lijek da pokrije cijeli dan, pa se uzima svakih 12 sati, ali se preporuča provjeravati da li je bol prestala. To se u Tvojem slučaju ne bude dogodilo do operacije pa i nekog perioda poslije operacije. Tramal u pravilu ne bi smio djelovati na sposobnost upravljanja vozilima, ali pripazi jer početak liječenja zahtjeva navikavanje na određene nuspojave. Možeš biti ošamućen, imati vrtoglavicu, pažnja zna popustiti malo, pogotovo ako se miješa sa drugim tabletama ili alkoholom. Nemoj uzimati istovremeno Zaldiar i Tramal. Računaj da je Tramal od 100 gotovo 3 puta jači od jedne tablete Zaldiara (on ima 37,5 mg tramadola). Pričekaj par dana, pa se lati volana ako se osjećaš sigurno. Tramal kod mene nije izazvao nikakve iznenadne nuspojave, bile su uvijek kontinuirane, no s vremenom se navikneš. Meni je od Tramala na početku samo emocionalna nestabilnost bila problem, jer se jedna kronična bol naglo znatno ublažila i počele su se vraćati emocije koje su bile potisnute. Tako da je par dana bilo epizoda iznenadnog plakanja, ali je i to prošlo. Mene je na početku bilo prpa popiti čak i Zaldiar, no Tramal mi je spasio život prošle godine u 10. mj, jer sam se ujutro htio hititi kroz prozor. Ali su onda krenule zimske radosti sa pogoršanjem da nema ni van kreveta, tak da sam sad na jačim drogama. To je  :'(, ali i  :D jer me vraća u normalan život.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 17, 2016, 18:30:33 poslijepodne
Hvala ti Henrik na odgovoru. Naručila me dr.na pregled kod mojeg operatera u Vinogradskoj,al prvi slobodni termin koji ima je 12.5. Pa poludil bum... Kaže da probam nekak doći u kontakt s njim osobno pa mu objasnim da me već dva puta operiral i da mu velim situaciju sad,pa me možda naruči preko reda. Moram prekopati po starim papirima možda nađem negdje njegov br.mob.ako ga u međuvremenu nije promijenil. Ili nazovem na neuro-kirurgiju...mada čisto sumnjam da će mi dati njegov osobni br.za kontakt. Vidjet ću... Pozdrav
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 17, 2016, 20:18:21 poslijepodne
Ivane! Probajte na stranicama bolnice pronaći email adresu neurokirurgije,pa napišite mail za njega.
Ja sam tako probala i uspjela. Sretno....i kaj reći.....bilo bi dobro kad bi svi imali nekakve veze po bolnicama,onda riješiš na tri četiri.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 17, 2016, 20:21:27 poslijepodne
Ivane ajme tek 5 mjesec. Probaj to nekako rijesiti. Mozda da saznas kada je dezuran, tako sam ja jednom dosla do svog...i javi kako je s Tramalom
Henrik ja normalno papam, ali ocito bol, a i nervoza cine svoje. Sada si razmisljam, zamisli da ja popijem Tramal pa da me preuzmu emocije, to bi bilo plakanja mj dana. Hahahaha. Ili bi pak bila ukomirana ko teski narkic.

Ja se sada tome smijem, a tko zna sto me ceka
Drzite mi se svi, i javim sutra sta sam rijesila
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 17, 2016, 20:27:36 poslijepodne
Da piše na stranicama koje dane koji doktor radi u ambulanti,a ima i tel.brojeva od doktorovih tajnica i email adresa. Samo biti uporan i budete Vi to prije riješili.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 17, 2016, 20:39:27 poslijepodne
@Ivane, nemoj se dati otkantati i budi uporan. Jedna sestra u Vinogradskoj je užasna krava, ali ti samo po svome i reci da si već razgovarao s doktorom i bla, bla, na prepad, zbuniti treba i nju i njega. Probaj mailove na foru kao npr. ako je stil da svi koriste ime i prezime na bolnički mail onda može biti: "ime.prezime@kbcsm.hr" i probajte, niš ne košta i možda upali. :)
@Elina, probaj jesti svaki dan po malo i to 5 obroka. Meni je to pomoglo da vratim kile nakon što sam se počeo pretvarati u smrt na dopustu.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 17, 2016, 21:03:01 poslijepodne
Dobro Henrik...a kak da ja smršavim?
Kaj je to dijeta,kak se ide na dijetu?
Čujem da je bolje ne ići u ponedjeljak jer je onda gužva  :-[
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Veljača 17, 2016, 22:08:39 poslijepodne
Ladyanita,
Ovo s dijetom je kompleksna tema i ima 1000 raznih dijeta, no promjena prehrambenih navika je ključ rješenja.
Ja sam prije 10 god. bio na UN dijeti, te sam uspio skinuti oko 20kg. No nakon što sam se vratio na stare prehrambene navike dobio sam natrag 13kg. Neki moji kolege koji su bili na njoj su nakon dijete dobili i više nego što su ranije imali. Skužio sam da sam od te dijete dobio neku alergiju i dan danas imam nekih problema sa kožom na licu.
Nakon toga sam probao više jesti povrća, manje količinski, manje šećera, npr. čaj pijem bez zrna šećera, to je ispočetka bilo odurno, no nakon nekog vremena sam se naviknuo, tako sam uspio skinuti oko 5kg i to sad održavam, imam oko 104kg. Nakon što ću oporaviti leđa, planiram pojačati fizičku aktivnost i spustit težinu na dvoznamenkastu brojku.
Sin mi je isto imao viška kila, no on je totalno promijenio prehrambene navike, količinu hrane koju pojede je smanjio na pola, kad može ide u teretanu, pije proteinske napitke, smršavio je 25Kg i izgradio je leđa u trokut. Za mene je sada malo premršav, a za njega smo svi mi ostali predebeli  :)
Teško je biti na nekoj dijeti dok te bole leđa i noga te piješ tablete. Obroke bi trebalo podijeliti na više manjih, uz njih piti vode da se želudac ispuni i da se mozgu pošalju signali da je pun i da više ne treba jesti. Smanjiti kruh i ostale ugljikohidrate, kolače i čokolade, više bijelog mesa. Uglavnom odluka o mršavljenju se treba postaviti u glavi, definirati neki cilj i krenuti prema njemu.
Foruma o dijetama ima dosta pa treba malo pogledati što je sada aktualno.
Sretno!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 17, 2016, 23:14:07 poslijepodne
@Ladyanita, vježbaš i plivaš svaki dan cca 3 sata dnevno, narokaš se tramala da izgubiš apetit i ništa ne jedeš. Možda jogurt i malo kruheka i to ti bu dost. Ja sam pio jedan kefit i krafnu maznuo!  :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 18, 2016, 09:31:03 prijepodne
Pozdrav. Isčeprkal jučer broj moba svog operater... Nadam se da ima još taj br,pošto je prošlo 10 g. Dogovoril sam sa snahom da mi ona to danas proba riješiti tj.dogovoriti pregled kod operatera. Ja sam učokiran od tramala... Sve mi je ono kao...ništa mi se neda. Jučer sam progutal prvi oko 18 h. Za sat vremena sam osjetil da počinje djelovati i poveselim se,bude i bol popustila. Al jok,ja nadrogiran a bol ne popušta... Rasturala me noga negdje do 1 iza ponoći,onda je polako počelo popuštati i uspio sam zaspati. U 6 h sam popil drugi tramal,sad sam malo kao pospan,s nekim osjećajem kao sve mi ravno
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Veljača 18, 2016, 11:19:21 prijepodne
To sa kilažom je kompleksna stvar,nije dobro previše a opet kao nevalja ni premalo,Meni svi govore da trebam dobit koju kilu.Indeks tjelesne mase mi je 16,4. ( podhranjenost).Hranu konzumiram svu,ali ajde nisam ljubitelj ribe, probala sam ja već svašta svakojake vitamine itd.došla do zaključka što se više trudim dobiti koju kilu to mi teže ide,sa svakim većim stresom mršavim sve više.pa se opet pitam,kićma me i sad rastura pa hoće li me bolit više ako se nedaj bože udebljam.ugl.nikako nevalja,jednako je teško izgubit kile kao što ih je teško dobit,što se čovjek više brine oko toga teže mu ide zato samo opušteno
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 18, 2016, 11:55:05 prijepodne
 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Henrik !!!!   Ako ti ja dođem u Zagreb ,gotov si. Gdje Si ????

Sigurno spava od jučer od te njegove droge,dok ga trebam njega nema.

Uglavnom ...poslala sam snimke MR-e gospodinu RS232,ustvari mislim da sam poslala  :-\ :-\

Nadam se  :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 18, 2016, 16:03:56 poslijepodne
Da, naravno da spavam i to do 13:35.  8) Sanjao sam da su me oteli vanzemaljci na nekakav planet u galaksiji Andromedi. A dok sam ja na Andromedi, u Hrvatskoj bitke koje moram voditi. LOL!
Ugl., sad sam budan. @Ladyanita, kaj je bilo? :P Ako RS232 koristi Dropbox, onda si njega namjesti i stavi svoj MR nalaz u folder pa ga šeraj sa RS232, a on će to znati valjda kad se koristi modernim tehnologijama. Nadam se da Ti bude pomogao. Kad već špijunira kako tu tračamo doktore... :P :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 18, 2016, 17:55:43 poslijepodne
 ??? Kao prvo...uopće ne tračamo,nego analiziramo. I govorimo o hrvatskoj stvarnosti što se tiće zdravstva i naravno o našim boleštinama i tegobama.

Ja si uvijek mislim da kad budem sljedeći put išla kod neurokirurga da ga zamolim da malo baci oko na ovaj forum,pa nam se možda pridruži..  ali ja se tamo izgubim psihički i zaboravim :'(

Koliko sam vidjela,tu je na forumu prije koju godinu bio registriran neurokirurg i fizijatar,pa su kako mi se čini napustili forum jer su pacijenti bili stručniji od doktora.

Zato i ako i imamo kakvu stručnu osobu za kralježnicu,budimo svi skupa dobri i kulturni da nas ne napusti.
Mogla bih jedino fizioterapeuta kakvoga nagovoriti da nam se pridruži. Bar da znamo vježbati kak treba.

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 18, 2016, 18:42:53 poslijepodne
Pozdrav ekipa
Ivane nadam se da ces rijesiti to sa narudzbom

Nego ekipa, ja obavila neura i idem ponovo na operaciju. Rekao mi je da ce odstraniti te priraslice i komad kosti da zivac ima vise mjesta. Dugo smo razgovarali, sve mi je lijepo objasnio i nadamo se da cu pocetkom treceg mj biti operirana. Moram do infektologa jer imam neke fleke na nogama i taj gubitak tezine ga brine da nas ne bi anestezija zezala. Drzite fige da sve bude uredu da to izoperiram i krenem u zivot.
Put sam jedva izdrzala, i kad dosla kuci popila dva Zaldiara i sada me malo koda mota.

Ladyanita imam ja rijesenje za kilazu. Ti meni das svoj visak i obje smo taman. Sta mislis, neuro je odmah na meni skuzio da sam smrsavila. Uzas
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 18, 2016, 19:39:10 poslijepodne
Da Elina..meni malo odrezati tebi dodati i problem rješen.

Drago mi je da si sve rješila kod neura i vjeruj mi ja bih odmah pristala na operaciju, samo da se te boli nekako riješim.

I na kraju krajeva ove tablete mi fuul pomažu na dobivanju kilograma. Evo,prvi puta u životu imam višak kilograma,uvijek sam imala problema kako dobiti koju kilu. Ali eto,sve se takoreći kroz noć promjeni i život se okrene naglavačke.

da počnem raditi ..na brzinu bi ja došla na idealnu težinu. Danas jedva po kući hodam od bolova,a kamoli da sad još idem na malu dužu šetnju. Nema šanse !!

Želim Vam svima uspješne operacije i tebi Ivane....ali jo ćemo se dopisivati puno puta do Vaših operacijskih termina. :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 18, 2016, 19:56:43 poslijepodne
Ma pod pojmom "tračanje" sam mislio u prenesenom značenju, zato sam dodao emotikone. ;)
Ovo je anoniman forum pa se nikad ne zna tko koga promatra iz prikrajka.  8) Važno je da otvoreno pričamo o tome što nam se dešava. Negdje sam već napisao da liječnici koje interesira perspektiva pacijenata imaju priliku znati puno više, jer od nas čuju ono što se zbiva kad nismo kod njih. A upravo je taj dio i najbitniji jer zato idemo kod liječnika kad ne možemo funkcionirati doma, na poslu, u šumi i tak...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 18, 2016, 20:01:20 poslijepodne
Pozdrav svima! Problem s kilažom ja imam od kad je ovo sr... počelo. Pal sam 5-6 kila... Dal zbog bolova dal zbog lijekova,uglavnom nemam baš apetit. Tak da se s vremena na vrijeme prisiljavam da nešto stavim u usta. Očito situacija na svakog djeluje drugačije. Snaha radi na tome da dođe do operatera a do tada prelazimo na konzervativne metode da bar malo smanjimo intenzitet boli. Ona (snaha) je viša fizioterap.i predaje praktičnu nastavu terapeutima u sr.školi,tak da ću se jedno vrijeme prepustiti njoj u ruke. Sad vrtim po glavi da joj se nisam možda kaj zamjeril
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 18, 2016, 20:09:22 poslijepodne
Nisam baš neki u ovom tipkanju i slanju poruka... Može mi netko reći zašto mi ne proslijedi sav tekst koji pošaljem!?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 18, 2016, 20:24:23 poslijepodne
Dok čekam odgovor da dodamo ono kaj nije prošlo,možda nekom pomogne... Preporučuje mi mirovanje u kombinaciji s laganim vježbama koje neće iritirati previše živac i masažu sa sredstvima koja griju odnosno hlade i sadrže analgetik. Tramal 100 dvaput na dan ću trošiti dalje. Pozdrav
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 19, 2016, 00:11:43 prijepodne
Meni je loše u glavi od ove droge.  :o Imam osjećaj kao da mi nešto šušti u glavi, zvuk kao da mete metlom. Samo mi je to falilo do pune sreće. Probat ću onak kak sam planirao, da popijem to čudo samo noću kad boli grozno, a danju se snaći s Brufenima i samo popiti Lyricu.  :'( :( :o >:(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 19, 2016, 06:44:29 prijepodne
Henrik...dok sam dobila 28.12.2015. ovu kombinaciju lijekova, 4 dana sam bila ošamućena...pogotovo ujutro.
Pij kako ti je doktorica rekla i nemoj ti tu ništa dodavari ili oduzimati.Ako ne bude dobro nakon dva do tri tjedna,odeš natrag doktorici AZB skraćeno.
Oke?
Ako ima gram.pogresaka to je zato jer mi je ujutro vid zamučeni 8)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 20, 2016, 18:12:45 poslijepodne
Ćao društvo!!! ;) Kako ste mi danas? Evo ja sam ujutro išla s mamom u Čk u bolnicu da su joj skinuli zavoj i dobila je otpusnicu iz bolnice u kojoj nije ni bila. Zanimljivo!!!
Boljela me od jutra noga ispod koljena. Dođem doma žarenje u križima pa sam se namazala kremicom,popila tablete i spavanac. Dok sam se nakon sat i pol vremena probudila katastrofa. U lumb.dijelu bolovi i žarenja,a noga??? mislim u stanju raspadanja....bolovi,žarenje,trnci,grčevi pa se sad pitam dal će tome ikad doći kraj. Otvorim kutiju s tabletama i ne znam više kaj popiti...sve mi se već gade i na kraju krajeva niti ne pomažu. Ovaj zaldijar ne mogu više jednostavno vidjeti. Sad sam donijela drugu kutiju. Tu su one raznovrsne koje sam prije pila. Sad sam drmnula brufen 600 i natrag u krevet. Ležati na leđima nemoguća misija jer na dodir s krevetom leđa i guzica bole. Sad jedino na bok je bolje i to normalno na lijevu zdravu stranu.

Jedva čekam srijedu i ambulantu za bol...očito je da se budem prebacila na neke malo žešće tablete,super....nakon operacije. >:( >:(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 20, 2016, 21:40:42 poslijepodne
Vidis i mene muci lezanje na ledjima. Mene bole ljedja i ubija me bol u trtici.
Danas me trtica ulovila tako jako boliti da sam se sva preznojila. pa probala leci, setati i nista mi nije pomogla. Otisla na wc i onak sjela da mi guza visi i bol popustila. Otisla kao da je nije ni bilo. Sta se to dogodilo ja nemam pojma. Samo znam da me do suza dovelo, i da nije stalo neznam sta bi
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 20, 2016, 21:48:29 poslijepodne
ladyanita, gle mene, nisam ni pitala, kako je mama?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 20, 2016, 23:02:09 poslijepodne
I mene je 3-4 mjeseca poslje operacije jako boljela trtica. To se sad smirilo,a tad sam bila kod ortopeda i on je rekao da to nije trtica već sakralna kralježnica.To se valjda sve namješta nakon operacije,ali tak dugo??? Nemoguće...veli meni neuro strpljenje....hahaha.
Neki odu raditi nakon 4-5 mjeseci,a meni umjesto da mi je bolje...meni sve gore.

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 20, 2016, 23:07:00 poslijepodne
Ma mama je super,to su joj odstranili neku izraslinu na kapku i oko je bilo zaljepljeno do danas,a na ovo drugo slabo vidi. Tak da je bilo i zabavno...tata pa nosi slušni aparat i bio mu je na popravku. Tak da jedan ne vidi,drugi ne čuje...luda kuća. Dobro...danas je sve po starom....sve rješeno osim mojih bolova.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 21, 2016, 14:44:11 poslijepodne
Update: moje stanje je OK bez vražje Lyrice! Ona je izazivala halucinacije i užas! Sa drogom nema problema. Jedino mi je opet noga utrnuta bez Lyrice. Ali one halucinacije su mi bile veća koma.  :'(
A što se ležanja tiče, meni je OK na trbuhu i u fetalnom položaju, ali samo na desnu stranu. Ostali položaji su koma.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 22, 2016, 20:08:47 poslijepodne
Ok. Ja sam luda. Od bolova, od putovanja u Karlovac, od doktora, pa nadalje
Ajde, doktorica u Karlovcu je rekla da je po njoj sve ok, i da se operacija moze obaviti. Jos neke nalaze cekamo do petka, al ona je sigurna da ce to sve biti dobro. Jedno olaksanje.
Dodjem kuci i zovem Rebro kako mi je neuro rekao da se narucim kada to obavim, i sestra mi kaze termin za operaciju 17.05. Ja u soku, kazem molim? a ona meni znate sve je puno. Ja njoj kazem da je meni neuro rekao pocetkom treceg mjeseca, ali ona se ispricava i to je prvi slobodan termin
Na prvu op sam dosla za dva tjedna, a sada moram cekati tri mjeseca. Znate sta i cekala bi ja, al moji bolovi ce mene odvest do psihijatrije
Razumije li tko to u ovoj drzavi?
Ja cu lupat glavom u zid i dobro
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 22, 2016, 23:07:20 poslijepodne
Draga, i mi smo svi malo poludjeli.  :'( Traži jače lijekove protiv bolova i spavaj do svibnja! Ne znam što reći, živimo u tako užasnoj zemlji da je to katastrofa.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 23, 2016, 07:07:01 prijepodne
Moj savjet je da okreneš nebo i zemlju i nekako dođeš do svog operatera. Ili stisni zube i odi u bolnicu. Čekaj ga na odjelu i točka. Ako je rekao početkom ožujka....onda?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 23, 2016, 08:05:05 prijepodne
Opcija jest da dođeš u bolnicu i kažeš: "ja čekam i hoću znati zašto odjednom ne može ožujak?!" Uz uvjet da si ustrajna i ljubazna, da se ne dereš i radiš dramu da te izbace. Moguće je da operater ne vodi računa o listi čekanja za operacije, nego da je to prepustio med. sestri kao da je njegova tajnica, a ona se osjeća sva važna i jako si je bitna sama sebi. Mene malo zabrinjava da oni te operacije rade kao na traci, jer se tak mogu zabuniti oko toga koga uopće operiraju. :O Probaj i ovo što kaže Ladyanita ako imaš živaca.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 24, 2016, 12:16:14 poslijepodne
Pozdrav svima... evo me iz ambulante za bol,već sam prije hvalila doktoricu....evo pohvaljujem je opet jer stvarno ima puno razumjevanja.
Uglavnom rekla je da joj je dosta toga i da ona preporuča aplikaciju kortikosteroida epiduralno. Termin bude vjerovatno drugi tjedan,javit će telefonom.
A ovaj put od oko 75km me ubil,noga me peće i ako danas ne otkaže nebu nikad. Imam kao neke strujne udare u stopalu,par puta već danas koji potraju oko pola min.
Sad sam naravno popila malo pojačanu dozu zaldiara i normabela....pa laku noć  :-\ podne je

Ako tko ima iskustva s tim blokadama u kralježnicu,slobodno malo pojasni. Veli doktorica da bi trebala 6 mj djelovati,ako uopće na meni bude....s obzirom kakav sam pehičar :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 24, 2016, 16:38:34 poslijepodne
ladyanita, nazalost ili na srecu nemam iskustva s blokadama. Nadam se da ti je sada malo bolje od tabletica. Javiti ces ti vec nama kako to ide
Ja danas peglala i jedva se dovukla do kreveta. Neznam jel vama zenama to peglanje problem kao meni?
Drzite mi se svi
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 24, 2016, 17:00:07 poslijepodne
Evo ležim od podneva. Bol je malo popustila,ali svejedno razmišljam da odem još danas kod LOM na kakvu infuziju ili injekciju.
I cijelo popodne razmišljam i mučim se sa 1000 pitanja. Otišla sam na operaciju u nadi da mi bude bolje. Sad nakon 7 mjeseci meni trebaju nekakve blokade i puna šaka raznih tableta. Da li se nisam dosta pazila nakon operacije? A bilo mi je super neko vrijeme.Što se desilo da se bol javila u još gorem obliku?
Ali u jedno sam sigurna....trebala bi min.10 000 eurića u gotovini....e i onda bi si priuštila adekvatno liječenje.
I onda mi nek netko kaže da nije sve u lovi.... :-\

E i ne znam točno kakva bi to bila blokada. Trebala bude slobodna operacijska sala...mislim ESI...ne kužim se sad još i u to. Dobila sam prije par mjeseci u koljeno,ali to je bilo brzinski u ambulanti...uhhh
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 24, 2016, 17:12:08 poslijepodne
Blokada bi trebala smanjit upalu živca koji je nadražen i od operacije, ali vjerojatno i novog poremećaja. Ovo za euriće je točno, i to na način da se potplati nekome da to napravi kak spada!  ::)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 24, 2016, 18:01:40 poslijepodne
Prije bi platila operaciju nego potplatila nekog. Mislim da bi u zemlju propala da nekog podmičujem :o
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Veljača 24, 2016, 20:58:40 poslijepodne
Meni je privatni Neurokirurg kao drugu opciju ako ne pomognu terapije preporučio tu injekciju. Ta injekcija se uz upotrebu rendgena točno usmjeri do upaljenog korijena živca gdje se aplicira lijek. Tu lijek najbolje djeluje. Godišnje možeš primiti maksimalno 3-4 injekcije. Nakon što je dobiješ, još si sat vremena kod njih na promatranju, pa uz pratnju možeš doma. Razgovarao sam sa dvije osobe koje su mi to preporučile jer je njima pomoglo. Prvi je zbog velikih bolova u nogi i leđima (ima protruziju diska) prvu injekciju primio 2013. i držala mu je do prošle godine kad je dobio novu. Brzo nakon što je dobije može normalno funkcionirati, ide na posao, ide u teretanu, svjestan je da je s time kupio vrijeme, no možda mu se stanje trajnije normalizira ako se ispupčenja povuče. Druga osoba se dugo mučila po fizikalnim terapijama, tablete i nikako bolje, otišla u tu polikliniku, primila injekciju i danas je na poslu te nema više bolova. Oboje su zadovoljne iako su za to morali iskeširati oko 3200kn za prvi pregled, tretman injekcijom i kontrolni pregled. Postoji šansa da injekcija ne djeluje od prve, pa ide druga nakon nekog vremena, no tada je već manja vjerojatnost da će ona biti uspješna. Djelovanje može biti od nekoliko mjeseci do par godina. Možeš o postupku googlati, ima dosta tema, dosta se primjenjuje u SAD-u. Nisam znao da injekciju možeš dobiti i preko HZZO-a.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 24, 2016, 21:32:55 poslijepodne
Ja stvarno ne znam o kakvoj se injekciji iliti blokadi radi. Samo je napisano : preporučam aplikaciju kortikosteroida epiduralno.
Doktorica je rekla da će mi javiti termin kad bude operacijska sala slobodna,da trebam pratnju,da traje 15 min i da bi trebala djelovati 6 mjeseci i trebam uputnicu za dnevnu bolnicu.
A taj ESI je moja prijateljica dobila i bilo joj je ok oko 6 mjeseci,a druga joj nije pomogla.
Valjda će mi bolje objasniti kad me nazovu i onda budem bolje ispitala stvar.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 25, 2016, 15:06:57 poslijepodne
Meni su pomogle i obične injekcije s kortićima, tako da bi trebalo i oo Tebi. Ne znam zakaj to meni ne daju, ali moguće je da mi ni ne mogu aplicirati kad mi je kičma tak iskrivljena.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 25, 2016, 16:39:11 poslijepodne
Kao prvo želim zahvaliti dr.Saftiću koji je pogledao moje nalaze i što je stupio u kontakt sa mojim operaterom Dr.Kčirom.
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………

Kao drugo ne znam Henrik zakaj to tebi nedaju,ali moja doktorica u amb.za bol je poludjela dok sam joj nabrojila sve tegobe i još sam namjerno obula visoke čizme da vidi kako mi je noga naotečena,jer se baš vidi koliko je prostora u lijevoj čizmi,a kako je desna na knap.Već sam pisala da mi je cijela desna noga kompletno otečena.
Tak je onda predložila to.

E sad.... znaš ti mene!!! Ja sam sada jako optimistična i nadam se da bude djelovala....pa mi i posao napokon pada na pamet. Već mi fali.

A pošto neuro ne vidi to na slikama što piše na nalazu....doktorica je prepisala dakle nalaz i nabrojala i ponovnu herniju,priraslice i discitis za koji sam joj rekla da ga nema. Sad lijepo na njezinom nalazu to sve piše. Pa mi je to malo smiješno.
Baš me zanima kaj pa će fizijatrica napisati u utorak. Sad se bude sve opet poremetilo s fizikalnim,radi te blokade....pa ću se vjerovatno opet posvađati na onom njihovom šalteru(mada je doktorica za bol obećala da će to ona na fizikalnim riješiti,jer par dana nebudem nakon blokade mogla na terapije) a na tom fizikalnom odjelu uvijek imam probleme.

I doktorica mi je pojačala Pragiolu( nešto poput Lycre) na dvije ujutro i dvije navečer,dakle 150 mg + 150 mg.Tak da se mogu pohvaliti da sam do sada do 17:00h popila 12 tableta.
Bolovi su slabi,imala sam opet nešto kao strujne udare u stopalo i malo sam hay. Sutra moram u bolnicu i baš pod takvom dozom ne mogu voziti auto,tak da budem ujutro to morala malo smanjiti. I onda budem poslijepodne opet krepavala od bolova. :P :P :P


Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 25, 2016, 17:47:49 poslijepodne
Dobro se ti još držiš sa takvom dozom te Lyrice. Meni je danas OK bilo, Lyricu sam namjestio samo da je pijem noću, ali sam ujutro imao halucinaciju sa "šu, šu, šu" u glavi jer je djelovala 12 sati. Uspio sam optlivati pola sata, polako se vraćam u rutinu. Sutra idem na poslovni put, ako budem imao sreće pregledat će me poznati neurokirurg Šimić. Nije vrag da na nema mogućnosti učvršćivanja te moje kičme i sprječavanja nastanka hernije diska u Hrvatskoj ili na svijetu. Ako sa Šimićem ne uspije, morat ću pokrenuti potragu po inozemstvu i iseliti se.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 25, 2016, 17:51:41 poslijepodne
Bok društvo ! Evo i mene.... Bio jučer kod neuro-kirurga,umalo nisam vikal od boli dok sam čekal tak da me uzela preko reda. Kaže zašto nisam došao prije. A kak kad nikom nije hitno osim meni... Veli za operaciju sam ali nema termin prije 30.3. I tak zašilji on meni injekciju direkt u kičmu i trebalo bi smanjiti bol i upalu i držati 3-4 tjedna. Ak popusti prije da dođem odma na hitnu nk,a uzel je moj br.mob.pa me ubaci kad bude dežuran tj.prije zakazanog termina. Istina bol se smanjila danas na razinu podnošljivog,ponekad sreže malo jače al nekako izdržim. Od lijekova napisao uzimanje zaldiara sa normabelom dvaput na dan. Tak da sam tramal odbacil a neurobion trošim i dalje. Vidim da se i vama svašta događa pa vam želim puno sreće u rješavanju problema i da vas što manje boli. Pozdrav
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Veljača 25, 2016, 18:08:31 poslijepodne
To "zašto niste došli ranije" je tako tipično za hrvatsko zdravstvo! A zašto nismo došli ranije nek si pogledaju na svoje liste čekanja i uz to na svoj stručni kadar. To mi tako ide na živce da bih mogao eksplodirati.  >:( >:( >:( Prvo kad počnu simptomi kažu da ti nije ništa i da si hipohondar, onda čekaš da se pogorša do krajnjeg stanja, pa se žale da šta nisi došao ranije! Nadam se da bu injekcija djelovala!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 25, 2016, 18:35:38 poslijepodne
Ivan Božić  ;) ;) ;) 30.03.to bi bio idealan termin..hahaha...baš na moj rođendan.
Ma glavno da ste riješili i da znate na čemu ste. Da li je boljela ta blokada u kičmu ??
nije da me strah,ali pitam ipak !!! dobila sam epiduralnu anesteziju za carski rez,pa pretpostavljam da bi to trebalo biti slično.

A tebi profesore Henrik želim svu sreću i nadamo se svi skupa nekakvom rješenju za tvoje probleme.

Danas je gospodin PROFA napisao da je slao nalaze u Koreju...pa sam ja onda razmišljala kao Profesor Baltazar kamo bi ja mogla poslati moje.

I kliknulo je u glavi...sjetila sam se da imam prijateljicu u Minkenu i da radi u nekoj klinici baš za kralježnicu ,eto pa smo se sad dogovorile da bude dala
neourokirurgu da vidi slike MR. Eto...nalazi su u Minkenu. 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 25, 2016, 18:54:33 poslijepodne
Što se tče protuupalne injekcije imam samo rijeći hvale.Nakon par godina ležanja,po stanu se kretao samo na štakama a sve ostalo morao sa kolicima.Šest godina koristio morfij da bi i dalje trpio bolove.5.6. prošle godine sam primio lijek i rekli ni da ću izdržat četiri mjeseca pa ću doć ponovo.Evo prošlo 10 mjeseci i 1.3. idem na dogovor za sljedeću injekciju.Uglavnom,kao da sam ustao iz mrtvih.Jedino što sam prije mjesec dana imao epileptički napad koji je trajao 4 dana bez prestanka.Bio sam totalno nesvjestan i vezan jer sam se baco ko manijak.Doktori to pripisuju što sam dugi niz godina koristio jake tablete,stoga preporučavam da se nezezate jer se svašta može dogoditi.Zahvat sam radio u KBC Osijek u ambulanti za lječenje boli.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 25, 2016, 19:08:59 poslijepodne
Uhhh Dario strašno! Moj lijek pragiola se primjenjuje kod epilepsije i neuropatskih bolova.

Sad si mi dao još veću nadu da bude injekcija pomogla.
Ovo stvarno nije normalno...eto ja sam upravo popila svoju večernju dozu lijekova i to bi za danas bilo ravnih 20 tableta..
Ali sam izribala cijelu kupaonu,normalan ručak napravila,sve usisala i pospremila. Jučer sam cijelo popodne bila u krevetu. Eto to je cijela terapija iz amb.za bol. Užas....i onda to mora nećemu naškoditi :'( :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 25, 2016, 22:07:11 poslijepodne
Po tvom opisu bolova sve upućuje na to da imaš priraslice.Njih se nevrijedi operirat jer kasnije opet narastu i isti problem.Iritiraju živac koji zbog tog otekne i bude ti isto kao da nisi operirala diskove.Nisam boktor,ali treba napravit novi magnet da se ustanovi pravo stanje,zapravo uzrok i imat ćeš rješenje.Ti imaš kronične bolove.To sam imao i ja.Nevalja kad je kiša,svaku promjenu vremena osjetiš,boli kad je magla,južina...Ko to nije prošo nezna kako je.Sad svaki dan vježbam,ali ne vježbe sa fizikalne nego u teretani,vozim bicikli,prehodam po 10 km kroz šumu...Kao da nikad nisam bio bolestan!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 26, 2016, 06:56:30 prijepodne
Ej Dario...bila sam 01.02. na magnetskoj. Imaš moj nalaz u prijašnjim postovima. Ali to što piše na nalazu,neuro ne vidi na slikama. Jedino je vidio malo priraslica i da je korijen živca otečen ili upaljen. Hernije isto nema,a ni tog discitisa koji je naveden na nalazu.
Sve je ok,a mene boli...eto

03.02. sam kopirala nalaz i tu je u postovima.

A što pokazuje tvoja magnetska? Nadam se da nije ništa strašno!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 26, 2016, 12:22:40 poslijepodne
Poz!Opet ponavljam,neželim se pravit pametan,ali ako dr radiologije nešto vidi to neurokirurg nemože pobit.Neizravno ti je rekao da lažeš.Tužno i žalosno.Korijenovi živaca u lumbalnom djelu kontroliraju funkciju nogu i sfinktera.Ako je korjen i malo otećen to mora bolit.Neka si on proba zabit iglu u dlan i neka kaže da ga ništa neboli. ;)Nema smisla...Preporučavam ti ambulantu za bol,sigurno imaju rješenja.Nikad nije isto poslije operacije,ali stanje treba bit barem da možeš donekle normalno živjeti.Prvo i osnovno pravo svakog čovjeka je da ima pravo na život bez boli.Ali postoje pametni doktori koji te nemoraju ni pregledat a već znaju jel te boli ili ne. >:(Jedno je praksa a drugo je stvarnost...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 26, 2016, 15:23:25 poslijepodne
Dario....potpuno si u pravu. Mene moj neuro šalje samo na fizikalne.Na fizikalnim mi naprave više štete nego koristi. Oni menr griju s onim lampama,a ja mislim da bi to prije trebalo hladiti. Idem u utorak fizijatrici i nadam se da se budemo dogovorile za adekvatnije fizikalne.

Napisala sam da sam u pon.bila u ambulanti za bol,doktorica je bila luda kad je vidjela nalaze i dogovorile smo se za blokadu koja bi trebala pomoći bar na 6 mjeseci. Drugi tjedan me nazovu za termin jer trebaju vidjeti kad bude slobodna operacijska sala.
Moram se nadati da bude pomogla :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 26, 2016, 15:50:05 poslijepodne
Grijati živac koji je upaljen...Pa to je nevjerovatno...To je to.O toj injekciji sam pričao,mene je digla iz kolica.Ali pošto sam tada imao atrofiju nogu imao sam dva mjeseca upalu mišića.Malo je neugodno,ali neusporedivo s tim da isti dan hofaš kao da ništa nije bilo.I ako te nebude jako bolilo nakon 6 mjeseci idi ponovo.Ja sam pogrješio što sam čekao tako dugo,ali izdržat ću.Ako sam izdržao 7 godina nesnosnih bolova ovih mjesec dana nije ništa.Sretno i nadam se da ćeš uživat u životu bez bolova!Nevjerovatan osjećaj! :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 26, 2016, 18:17:57 poslijepodne
Hvala Dario....bilo bi lijepo živjeti bez bolova :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 27, 2016, 08:52:09 prijepodne
Henrik!!!!! mi čekamo vijesti  ;) ;)
I otvori novu temu....da se lakše snalazimo :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Veljača 27, 2016, 12:55:06 poslijepodne
Prvo da odgovorim Ladyaniti... Injekcija u kičmu nije bolna sl ko u guzicu... Al pošto je mene rasturala noga možda mi zato nije bilo bolno. A sad dal je bolje...? Neznam kaj da velim... Prvi dan počelo smirivanje i ja se poveselim,normalno. Navečer odem do wca i vraćam se natrag,ne smijem stati na nogu ni sa pola težine. Mislim si ajde ne može to odma,treba vremena. U ležećem tražim položaj za nogu u kojem će najmanje boljeti. Drugi dan sjednem na školjku,šarafi noga za poludeti...držim se za štake da malo rasteretim kičmu i ajd obavim nekako i to. Poslije donekle dobro,mogu se malo osloniti na nogu. Jučer,na uputu terapeuta,idem malo na zrak na štakama jedno 20 min,lagano. Vratim se u kuću,noga pali i žari... Počel sam se tresti od bolova. Brzo u ležeći,tražim položaj za nogu...za pol vure smirilo se malo. Sad na krevetu sve ok,mogu se polako okrenuti na bilo koju stranu,na leđa,ne treba podloge za nogu...super. Al kad se dignem ko da iz kuka u potkoljenicu padne bomba. I sad neznam kaj da mislim o toj blokadi ? A noga mi već pola tanja od desne...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Veljača 27, 2016, 19:35:59 poslijepodne
Imala bih pitanje za ddaria-zašto ne operirati priraslice
Meni je neuro rekao da će sve biti ok, i da to treba obaviti. I na kraju krajeva riješiti se te boli
Ivane, nadam se da je danas bolje. I drago mi je da je vaš termin za op uskoro.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Veljača 27, 2016, 20:09:50 poslijepodne
Moja druga operacija je bila operacija priraslica.Nakon par mjeseci opet isti bolovi.Neuro me upozorio da nakon operacije može bit još gore,ali kad već nemaš šta izgubit postaneš očajan.Nakon nekih pol godine napravim novi MR i pokaže još više priraslica nego prije.Nestvaraju se svakom,valda samo odabranima!2011. još nije bilo tog protuupalnog lijeka.Iz kolica sam se digao i sutradan bez pomagala počeo hodat.Ni u najluđim snovima se nebi mogao zamisliti da ću vozit brtski bicikli,iići na noćenje ili prehodati 10 km bez problema.Kod mene uspjeva,ali vjerovatno ima slučajeva gdje nije uspjelo.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Veljača 27, 2016, 20:52:29 poslijepodne
Ivan Božić...s tom blokadom nemam baš što izgubiti,ako bude imala učinka super,a ako ne ostaju mi ove šugave tablete. Već se i privikneš živjeti s tim bolovima. Jedino mi fali posao,pa neki onak žešći izlazak tj.malo društva. Jer znate i sami u kakvom smo raspoloženju kad svakodnevno boli,ponekad nemam volje ni na poruke odgovarati. Pogotovo na pitanje KAKO SI?

Ja za sad imam nešto malo tih priraslica....da tako ostane bi bilo ok. Neki su ljudi skloni priraslicama,a neki ne. I ako se i odstrane,postoji velika mogućnost da se vrate.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 01, 2016, 05:15:21 prijepodne
Ja na pitanje "Kako si?" odgovaram da je to jedino pitanje za koje ću ako odgovorim morati izreći laž. Ljudi očekuju da kažem "dobro", a ako kažem "loše", onda počne cijeli set glupavih pitanja i rasprava koje mi idu na živce. Kao da se stalno moram opravdavati zašto mi je loše! Tako mi dođe da neke ljude namlatim, a nemam fizičke snage, pa zato radi jezik. Nisam nikad bio bezobrazniji u životu kao pod bolovima. :D Jedino se ne ljutim na mačke, jer me one niš ni ne pitaju, osim što traže jesti!

Što se tiče blokada, mislim da treba probati sve opcije protiv bolova koje imaju dugotrajniji učinak. Ovo s tabletama je koma. Ja ne znam više koliko sam ih popio, zadnja 24 sata su mi bila najgora jer se zbog promjene vremena pogoršalo. Iritirani živac nikako ne podnosi hladnoću i vlagu i to je kao da me netko stalno tuče, čupa meso s nogu, bode nožem u kičmu i guzicu, ma fuj. Ne mogu više spavati na krevetu pa moram na podu s dekicom, jer je ravno, tvrdo i pruža otpor šetajućim kralješcima. Moram zapisivati koliko sam popio lijekova jer ne pamtim i može mi se desiti predoziranje. I onda još na to sve dođe depresija. :('
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 02, 2016, 22:28:44 poslijepodne
Jučer sam po ne znam koji put bila opet kod fizijatrice.Doktorica je bila super i zgražala se nad mojim nalazima,jer ona naravno čita nalaz od magnetske,a tamo piše kao što već znate ponovna protruzija,discitis,a toga kako neuro veli nema na slikama. I meni sad dođe glupo doktorici objašnjavati da toga kao nema,pa sam rađe tiho što se toga tiće. Uglavnom ona veli da nalazi nisu baš obećavajući.
I napisala je 15 fizikalnih. Ja sam rekla da me ta struja ubija,pa je umjesto struje stavila magnet. Onda sam pitala da li su te lampe s grijanjem prikladne ako je živac upaljeni,a ona veli da je to duboko unutra i da će pomoći da se mišići opuste. Da je kakva vanjska ozljeda na koži npr.onda neidu lampe.
Lijepo smo se sve dogovorile u slučaju da budem prekidala terapije radi blokade. I na kraju je rekla da drži palčeve da blokada pomogne.
Eto...super doktorica fizijatar  :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ddario - Ožujak 03, 2016, 07:15:28 prijepodne
Bio sam 10 puta na bolničkim terapijama i nebrojeno puta u ambulanti na fizikalnim.Nikad nisam dobio lampu baš iz tog razloga što je živac upaljen.Nadam se da ti se neće pogoršat!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 03, 2016, 08:23:05 prijepodne
Meni isto to ne paše skupa grijanje na upaljeni živac,ali ja sam napomenula,ali eto.....i rekla je ako mi koja terapija nebu odgovarala,možemo promjeniti. Budem ispitala fizioterapeute,pa budem onda makar išla mijenjat.
Već me svejedno svi poznaju...samo me ova na šalteru kao ne pozna..uhhh
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 03, 2016, 16:24:19 poslijepodne
Šalterašice su obično najogavnije, jer imaju osjećaj manje vrijednosti u odnosu na ostalo medicinsko osoblje i onda te frustracije iskaljuju na pacijentima. Meni je na Rebru jedna puhala, okretala očima i glavom na sve strane jer sam kod neurologa naručen putem tog neurologa, a ne preko njenog šaltera. Došlo mi je da joj kažem da se čudim da dopuštaju u bolnici da takve odvratne babetine uopće rade s pacijentima. Ali progutah knedlu kao i inače i odoh svojim putem.

Meni je Solux lampa jako pomogla; zato je to sa fizikalnom individualno. Hladnoća me ubije. Sad ova promjena vremena sa kišom i vlagom, pa to je za poludjeti.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 07, 2016, 10:06:42 prijepodne
Help...upravo mi se desilo nešto čudno. Jednostavno sam stajala i hoću napraviti korak,kad ono....tak me probolo u križima i to s lijeve strane,tak da su mi se automatski noge savinule u koljenu i napravila sam nešto kao čučanj. Jedva sam se zadržala na nogama....sve se desilo u sekundi i sad je ok.
Ok....nije ok jer se od jučer mučim sa bolovima u nozi. S unutrašnje strane podkoljenice kao da je stalno grč,a s vanjske trnci.

Jučer sam sigurno prohodala oko 7 km i samo sam molila boga da se normalno vratim doma. Jer nešto se gadno dešava u stopalu i da Vam ne pričam kakvi su mi se scenariji motali po glavi.
Inaće sam tu dionicu prije zime svakodnevno prohodala,a ovo jučer su bile strahote.

Upravo sam zvala u amb.za bol jer ne znam kaj sad glumataju s tom blokadom. Još su me prošli tjedan trebali nazvati za termin i sad nema sestre Ane jer je na GO i nek nazovem u srijedu.

Ove sam godine obišla sve doktore koji su specijalisti za kralježnicu,MR,Emng napravila i svima se kak izgleda fučka.
Jedino ortopedu da odem....to pa mi ne odgovara nikako jer bude odmah zakazal atroskopiju koljena,jer mi je obečal.....ja nemam više živaca za ovo :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 07, 2016, 11:22:19 prijepodne
Hej,odi si legni 7 km.je ipak malo previše za tvoj nadraženi živac.dali su ti noge bile utrnule prije koraka ili te samo peko živac? Pitam jer je kod mene redosljed boli peće utrne da ni ne osjetim i onda pad (ako se ne uspijem uhvatit ) Previše ti je to hodanja,biće da je srijeda dan D.i ja ju jedva čekam.samo da ti puknu tu blokadu više da smanjiš ljekove.ili kak ih ja zovem ( tik-tak) ljekovi  :D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Ožujak 07, 2016, 11:31:59 prijepodne
Uh, meni se to s nogom stalno događa. I meni su svi doktori kojima sam to pričala govorili da je živac i dalje negdje uklješten.
Nadam se da to nije kod tebe tako
Drži mi se
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 07, 2016, 13:34:49 poslijepodne
Meni su stalno trnci u nozi,a najviše u listu. Sad si me i podsjetila da me ne peće niti ne žari noga,nego nego samo grčevi i trnci. Jednostavno mi tenisica smeta dok ju obujem,najbolje mi je u natikačima.
Isuseee....a sa štiklama se očito mogu oprostiti za cijeli život :-[
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 07, 2016, 16:00:09 poslijepodne
Meni se isto oduzimaju noge tak u koljenima pa opadnem, niš to nije neobično, jedino je jako neugodno. Hodala si 7 km!  :o i  ::) Dobro ti je rekla ljiljana25 "odi si legni", s time da ti nakon takvog hodanja zna biti da si u horizontalni malo više. :P Ja sam u horizontali nakon 6 prehodanih km već 8 dana. Ali, problem je i ova hladnoća grozna. Inače, i meni su se počela javljati neka čudesa po nogama, a da nisu bolovi. Kao da neko prolijeva vrelu vodu. Pomoglo bi plivanje, da mogu hodati do bazena i natrag... Ali ne ide.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Ožujak 07, 2016, 21:51:53 poslijepodne
Ovo sa propadanjem se i meni ranije znalo dešavati. Kao da u nekom položaju se desi privremeni prekid komunikacije živaca i mišića, pa kao da mišić izgubi kontrolu i počinjem propadati, no već nakon djelića sekunde kontrola se vrati i mišić počinje zaustavljanje propadanja.
Ovo mi se dugo nije desilo na svu sreću, nije ugodno jer ne znaš kad će ti se desiti i da li ćeš ostati na nogama. Najčešće se događalo kad sam kihnuo, u tom trenutku je vjerojatno disk pritisnuo korijen živca i napravio prekid.
Što se vremena tiče i na mene utječe negativno. Do sada sam mogao preživjeti dan sa jednim iBrufemom, no danas sam popio 2 i razmišljao o trećem. Kad je prošli mjesec bilo lijepo vrijeme mogao sam po par dana i da ne popijem tabletu.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 08, 2016, 04:54:19 prijepodne
Ima još jedna stvar i to nevezana sa našim živcima, a to su nuspojave lijekova. Ladyanita i ja toga pijemo na šake i meni se od Targinacta to sad češće dešava. I hod mi je poremećen, stalno se negdje udaram jer ne mogu hodati ravno i sav sam zdrman. Zato mi neuro neće dati do operacije još jače lijekove, nego steznik da to čudovište primiri od nestabilnosti i kretanja u svim smjerovima.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 08, 2016, 08:23:41 prijepodne
Kod tog tvog "čudovišta" se sjećam da je jedna od nuspojava nesanica.

Ja sam jučer čitala nuspojave od pragiole :
  - nevoljno drhtanje (tremor)
  - osjećaj trnaca
  - zamagljen vid
  - poteškoće s ravnotežom,pad
  -zatvor
  - porast tjelesne težine
  - grčevi u mišićima,bol u zglobovima,bol u leđima
 Ako tijekom uzimanja lijeka Pragiola primjetite da manje mokrite,morate o tome obavijestiti svog liječnika.

Eto ti sranja....to bi bile moje nuspojave i to samo od jednog lijeka.....ostalo bolje da ni ne čitam.

…………………………………………………………………………………………………………

Pragoila se koristi za liječenje dugotrajne boli uzrokovane oštečenjem živaca. Osjet bola može se opisati kao vrućina,žarenje,pulsirajuća bol,probadanje,oštra bol,grčevi,stalna tupa bol,trnci,utrnulost i bockanje.

Bolje mi je da niti ne čitam,a papir pola metra.
A ove nuspojave bi valjda trebali imati ljudi koji se Pragiolom liječe od epilepsije,jer ja liječim ove nuspojave...hahaha
Jer liječim recimo grčeve,a nuspojava su grčevi..OMG
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 09, 2016, 09:18:46 prijepodne
Pozdrav ljudi.... gdje ste? Svi zdravi  :P
Ja ne znam kaj je sa mnom,ne samo da me desna noga boli nego sad i lijeva. Pol sata sam danas uspjela biti na nogama,a tek je 9.
Popila tablete,namazala se vražjom kandžom i nikakva korist. Zvala sam u amb.za bol,ali se sestra Ana danas vratila s godišnjeg i ne zna gdje joj je rit,a gdje glava. Tak da moram zvati oko 14:00.

Napisala sam svom neuru mail i sve mu lijepo objasnila u kakvom sam stanju,nadam se da bude nešto odgovorio.

8 mj. je prošlo od operacije,a ja u većim g...... nego sam bila.
Sad se idem otuširati nekako i idem LOM da mi da nekvu infuziju i injekciju,jer od ovih lijekova fakat nikakva korist,a možda i pomažu....i sve me strah pomisliti kako bi bilo da ih ne pijem.
Već sam užasno umorna od toga svega,a izgledam ko da tjednima nisam spavala  :'( :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 09, 2016, 09:32:19 prijepodne
Zatvor je grozan, ali u kući imam biokemičara koji mi složi nešto odvratno sa soda-bikarbonom pa to izazove plinove koji "poguraju" stvar. Zamagljen mi je isto vid, ravnoteža isto sjeb... Jučer mi je ispal listić u pošti, spustio sam se da ga podignem i onda opal i to na lijevu stranu jer je tam težište od Piccassovog djela :D . Inače, to je lijek za liječenje duševnih bolesti, a često i za suzbijanje nuspojava koje sam izaziva.  8) Kod svakog je individualno, pa kako pikneš; lista indikacija je 3 rečenice, a dalje je cijela jedna stranica do poda lista nuspojava. Mislim stvarno, i ta farmaceutska industrija, smisle drek i onda ga prodaju ljudima koji nemaju izbora (a javna je tajna da smisle i bolje pa onda istraživanje hite u smeće jer se ne ostvaruje dobra zarada).

A što se pogoršanja bolova tiče, @ladyanita samo pogledaj kak vani izgleda vrijeme... Danas sam se konačno probudio normalno, čak u 8, ali bolovi za hititi se kroz prozor. Popil sam sve doze lijekova, neuro kaže da onda odem u kadu s vrućom vodom, a ja odgovaram da je tak i W. Houston završila. :D Otići ću danas na plivanje, jer mi je onda malo lakše, bar u vodi. Ostalo je užasno.  :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 09, 2016, 11:15:08 prijepodne
Evo ja sam došla od LOM (to mi tak grdo zvući,jer moja doktorica ima lijepo ime...Lela) dobila infuziju i injekciju i tak do petka.

Složila se sa mnom da fakat loše izgledam,sva sam žuta,iscrpljena,podočnjaci,kapci otečeni....pa moram u utorak na vađenje krvi. Štitnjača i svašta nešta.
Za zatvor je rekla jaaako slatki čaj od kamilice i na to puno vode.
I veli to je sve od tih silnih lijekova....fujjj :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 09, 2016, 13:05:50 poslijepodne
Evo da napišem kako mi djeluje injekcija i infuzija.
Dva sata nakon primanja : svi mišići opušteni. Pogotovo lumbalni,tak dok sam sjela sam osjetila kralježnicu i moram ju uspravno držati jer ako se malo pogrbim osjetim bol.
U listu desne noge osjećam lagano titranje. Inaće bolova nema i osjećam se gumeno. Izgleda da su mi svi mišići zacementirani  :-\
Još trebam nazvati u amb.za bol. Javim novosti.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 09, 2016, 16:27:08 poslijepodne
Ima nešto u tom vremenu, >:( evo ja obavila EMNG,i neurologa.a rezultati tako- tako još ih probavljam.moram na magnet.stanje sa živcima je poprilićno isto s tim da mi je sad ljeva strana gora.skoro pa se ništa nije ni oporavilo.To kod mene ide puževim korakom.Bar je nalaz ruku super samo blago oštečenje  ;D Kaže teta neurolog da su moje opcije sljedeče,priraslice,ponovno izljetanje diska,i ona koju sam si ja odabrala spori oporavak tijela,i ona moja spondiloza itd.jer i to može valjda izazivat oštečenja ugl.največi problem je L5 ljevo.i ljenost mog tjela da to zacijeli  :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 09, 2016, 19:39:14 poslijepodne
Svaka ti čast na takvom pozitivnom razmišljanju.
Ja tak jednostavno ne mogu....odabrala sam operaciju jer sam mislila da se bude to izliječilo,a sad mi je gore.
I jednostavno se ne mogu pomiriti s tim.
Pa valjda bi netko trebao otkriti odkud ta bol....čitala sam tu na starim postovima ljudu idu u svemir,presađuje se srce i sve ostalo...jedino je ta kralježnica takvo čudo.
Kak meni moj neurokirurg veli....fizikalne...ma nema šsnse da me to spasi. Jedino se još nadam pozitivnom učinku te blokade....ako uopće dođem na red  :P

Evo....jednostavno ne vidim svjetlo na kraju tog tunela i točka.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 09, 2016, 20:15:51 poslijepodne
Joj draga držimi se,budem i ja u depri...al uvjek može gore što je naj gore i bit če ja sam toga svijesna pa kad me i jako boli trudim se "uživat" nisu to stvari koje rade moji vršnjaci,ne sekiram se oko gluposti,uživam u miru i malim stvarima,kad čujem oko čega se sve ljudi živciraju i svađaju bude mi smiješno.Svako nosi svoj križ.Trenutno sam opet u svojoj "zen" fazi eto danas nisam čak ni plakala radi nalaza,živac S1 je malo bolje i to mi je valjda dovoljno.vidjet čemo sutra oče biti plača kad Tik-tak popusti ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 09, 2016, 21:12:24 poslijepodne
Hahaha.... ;) i ja sam u "zen" fazi,ali svojoj....ludilo,bolovi,razmišljanje cijelodnevno kamo da se uputim dalje,dal da potražim drugo mišljenje, kad ću na posao jer bliži mi se godina dana od kad sam na bolovanju,doktorica mi spomenula invalidsku komisiju tada pa će trebati procjena radne sposobnosti,još mi je k tome neuro rekao da taj posao neću moći raditi jer ja se svakodnevno na poslu sagnem prosječno 1000 puta......uglavnom tisuću pitanja,a ni jedan odgovor :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 10, 2016, 20:31:43 poslijepodne
Samo da ne brinete da ste same, mene je isto uhvatila užasna depra. Radio sam kao konj, umorio se, a loše mi je i od kičme i od noge i od lijekova, a doma moram biti  :) :) :) jer ukućani ne žele da se suočavaju sa depresivnim stanjima. Ma nek idu i oni lijepo ravno u pi... Ovo vrijeme je katastrofalis, nikako da zatopli bar na 17 C. Ne mogu do bazena i sad mi se počelo pogoršavati u cervikalnom dijelu, boli me ona gnjusna grba u torakalnom, ma fuj. Nisam nekoliko dana pio Brufen, sad moram opet jer tu savjetujem na forumu mladoj djevojci da mora piti Indomedacin, a ja se sam ne držim da moram piti Brufen jer je on isto protuupalni. Lijeva noga je komatosis, imam stalno osjećaj kao da mi netko polijeva vruću vodu postrance. A ovaj mjesec moram raditi kao životinja da zaradim pare, no već predviđam da će biti nekakvi kokteli na hitnoj, a ne Martini. I stalno netko od mene nešto očekuje i traži, od posla pa do privatnog života, pa i mačke hoće jesti i sve mi ide tak na žifce, to je čista depra. Sad jedino preostaje da odem kod frendna psihijatra privatno i da mi napiše hrpu lijekova tako da se upišem u Guinessovu knjigu rekorda! :D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Ožujak 11, 2016, 13:47:02 poslijepodne
Ljudi pozdrav! Nisam se dugo javljal jer sam imal slične probleme kao i vi. Dva puta blokade u dva tjedna,a svaka drži 2-3 dana,ako... Kao hitno je za operaciju a nema mjesta. Nije mi bilo do ničega pa se nisam ni javljao... Al eto,dao Bog,u kojeg vjerujem,smilovao se moj operater,uzeo me hitno prekjučer. I,opet nije bilo kreveta. Ležao sam i stenjao više od pola dana u previjalištu dok se konačno nije oslobodio jedan krevet. Jučer sam operiran,Bogu hvala sve je ok. Danas mi izvadio dren i već sam bio malo na nogama. Ova koja je bolila još je slaba ali ne boli i mogu kratko hodati bez pomagala. U ponedjeljak idem doma. Malo hodanja,malo mirovanja,sjedenje maksimalno izbjegavati. Otprilike za mjesec dana na fizikalne terapije. Hvala Vam svima koji ste mi bili podrška i pomagali savjetima. Želim vam svima da vas manje boli i da što prije riješite probleme i dobijete svoje bitke. Molim se Bogu za Vas. Pozdrav i božji blagoslov od Ivana!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 11, 2016, 18:13:58 poslijepodne
Napokon nekakva dobra vijest  :-* :-*
Želim Vam brz oporavak i čuvajte se jako i neka bude sve u redu. Prvi mjesec dana bude najgore,ali dalje će biti ok. Sretno!!!

Sad me još samo zanimaju kakve ste to blokade dobili što su tako kratko koristile,jer ja čekam termin za blokadu i veselim joj se,a sad su mi malo lađe potnule kad čitam ovo vaše!?
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 12, 2016, 07:18:07 prijepodne
Dobro jutro....nekako mi je za sad dobri jer nema onih bolova u stopalu od jučer. Jučer nije bilo normalno,dva put sam plakala i pitala dal imamo benzin za motornu pilu jer mi je stvarno došlo da je odrežem. Kćer je brže bolje rekla da nemamo.
Injekcija,infuzija,tablete,kreme ništ nije pomagalo i ne znam kaj se uopće dešavalo u kući od fakenih bolova.
Evo za sad je u redu.....pitanje do kad  :-\
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 12, 2016, 13:16:13 poslijepodne
Je jučer je bilo grozno,al nije ni danas puno bolje,tolko me danas reže da mi izbija zrak iz pluča,kod nas kišurina i naoblaka,vrijeme odvratno,još mi se vratili strujni udari u stopalo,i nekakvo čudno bacanje mišiča na leđima i nadkoljenicama.čudno za opisat.jedva ćekam plus 28 i sunce.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ivan bozic - Ožujak 12, 2016, 19:47:44 poslijepodne
Odgovor za ladyanitu... Prepisao sa pov.bol. epiduralna steroidna injekcija solmedrol 40 mg uz 1 ml 0,5% marcaina ubrizgano u razini i.v.prostora l4-l5 lijevo i 2 ketonala u lijevi gluteus. To je ono što sam primil od blokada a da nije trajalo ni puna tri dana. Želim da vama pomogne i hvala na željama za brz oporavak. Pošto mi je to treća operacija već se smatram veteranom. Pozdrav vama i svim ostalim forumašima. Nadam se da će vama smisliti nešto bolje i da će pomoći !
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 12, 2016, 21:28:54 poslijepodne
Ivane, drago mi je da je riješena operacija! Konačno da čujemo nešto lijepo.  :)
Meni danas nije bilo tak užasno, ali i dalje ne mogu iz kuće. Hladno mi je, a hoću plivati, ali ne mogu se dohodati do bazena i natrag jer imam osjećaj da ću crknuti od bolova. Usput sam dobio i mokraćnu infekciju pa mi je loše od toga i spava mi se, samo spava, gore nego od lijekova. Neuro mi šalje antibiotike poštom jer mi je glupača od LOM rekla neka koristim Klavocin koji sam dobio od veterinara za mačke! Ne osjetim bolove jer pijem lijek protiv bolova, a osjećam pritisak i mokraća mi je užasna, rijetko idem na pi-pi i umjesto da me pošalje na analizu i ađenje krvi ona mi reče nek uzmem lijekove za mačke (mislim, Klavocin je OK antibiotik, ali mu je istekao rok; veterinar mi je rekao da je ona naprosto luda i da to ne uzimam jer ne valja, to je sirup za mačke koji je valjao tjedan dana). Eto, čekam nalaz od neura, ali se izgubila uputnica u bolnici! Bez nalaza, ne mogu od te krave dobiti novu uputnicu za MR, a neuro me naručio 21.3. To će morati odgoditi ako mi ona ne izda najkasnije u petak uputnicu. LOM za koju sam dobio preporuku me odmah odbila kad je čula kakve imam probleme. Kome god da spomenem to, neće me primiti. Ovo je država totalna koma!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 15, 2016, 10:06:48 prijepodne
Allloooo.....ima li koga??? Očito svi zdravi  :-[
Meni već glupo pisati sad me ovo boli,sad ono. Uglavnom nisam dva dana imala Pragiolu jer zamislite,nisu je mogli naručiti jer je nema. Zdravstvo  :P sad su mi cure u ljekarni iz čakovečke ljekarne nabavile. Tam je bila još jedna kutija.
Ujutro sam vadila krv da vidimo kakva je...možda je poplavila.
Sutra pa krećem na fizikalne >:( juhu....to me baš veseli.
I za blokadu me ne zovu....a i želudac me počel zezati. Probudil me oko jedan iza ponoći,osjećala sam se kao da sam kilu kiselog zelja pojela...fuj....sama kiselina. Nikakvo čudo od tih lijekova.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Ožujak 15, 2016, 21:55:19 poslijepodne
Evo da se javim i poništim mrtvilo na forumu.
Jučer sam završio terapije, a stanje nakon njih? Danas ujutro ukočeno, jutarnje vježbe s mukom odradio, jedva sam dočekao da obavim gablec kako bi popio tablete. Nakon toga sam se dobro osjećao. Ujutro izgledam kao starac sa Artritisom, pa se moram prvo razgibati da bi mogao funkcionirati. Možda je potrebno par dana/tjedan nakon terapije da se vidi ima li kakvog poboljšanja. Uglavnom od kada pijem Neurobiom više nemam konstantnog trnjenja u stopalu, osim jutarnjeg nakon ustajanja. Osobno mislim da sam mišićno u dobrom stanju. Mjerio danas listove na obje noge razlika je samo 0,5-1cm. Danas šetao oko 1,5h, isto planiram i na dalje raditi. Napominjem da sam cijelo vrijeme aktivan na poslu, većinom sjedenje za računalom  ;D
Ako će mi stanje ostati nepromijenjeno, vjerojatno ću otići po TESI injekciju (blokadu).
Na 16 godina starom autu promijenio sam amortizere, pa se sada sa puno manje vibracija vozim na posao, pa mi je kralježnica zahvalna na tome  :)
Ivane drago mi je da si uspio riješiti operaciju, nadam se da će sve biti u redu.
Ladyanita sretno ti na terapijama i neka daju pozitivan rezultat.
Svima ostalima želim manje bolova i ovisnosti o tic-tac tabletama  :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 15, 2016, 22:12:21 poslijepodne
Ma tu smo mi :) čekamo da se situacija poboljša pa da pišemo ljepe vijesti.ja uvela vježbice lagane 3X dnevno.i Tins 2X.lagano hodam sa svojim štapovima.Obečala djeci da ih za praznike vodim u zološki vrt pa se pripremam da budem u kondiciji,jako se tome veselim nisam nikad bila ;D.Tik tak je još uvjek prisutan,i taman kad sam rekla neurologici da mogu trpit pečenje i da nebi opet uzimala te ljekove,obilo mi se o glavu,peče za poludit,a kad sam rekla da mogu durat sad i budem :)nadam se ljepšem vremenu i hodanju tj.malo surfam o tim živcima ali ništa pametnog ne nađoh,tražim i dalje.Ivanu sretno u oporavku,vrhhy samo naprijed,(nema nam Henrika nadam se da je ok)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 16, 2016, 06:41:38 prijepodne
Ja sam valjda već sve pročitala u vezi tih naših živaca. Najveća fora mi je kaj ako nekome pričam da mi je živac upaljeni,onda moram prvo objašnjavati koji jebeni živac. Jer ako spomeneš živce,svi misle odmah da si šizofreničar iliti da imaš slim živaca.
Mislim da Henrik razmišlja dal da pije antibiotik za mačke ili ljude?! zezam se...ofkors. On stvarno ima LOM za baciti u koš,pa da ga ne pošalje na kontrolu urina....ja to ne mogu vjerovati. Ona bi mu prva trebala biti od pomoći jer od nje sve kreće. Strahota  :P i sramota od jedne doktorice.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Ožujak 16, 2016, 10:53:22 prijepodne
Ma, tu smo mi svi
Ja dobila neura i rekao mi je da ce me probati ugurati za op pocetkom 4 mj. Ajd bar nešto, jer zadnjih dana ludim od noge i kičme. Meni je najgore što meni nema tko pomagati. Sve radim sama. Od kuhanja, pranja, peglanja, loženja centralnog
Ivane, drago mi je da je operacija riješena
Ladyanita ajde javi kako na terapijama

Usput luda sam na svoju doktoricu. Neda mi nikakve jače tablete, nego da moram prihvatiti stanje kakvo je. Ovaj Zaldiar me samo ošamuti ali bolovi su i dalje tu
Cijela lijeva noga od guze do palca rastura. Možda se upalio živac al kako kaže ladyanita, ne da mi se objašnjavati niti pregovarati više s nikim.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 16, 2016, 14:32:07 poslijepodne
Evo prvi dan fizikalnih rješen.
Morala sam prvo,normalno na šalter...moj omiljeni...i putem sam razmišljala da ju snimim ili zaslikam,ali je čekaona bila puna pa me bilo sram. Uglavnom...prošlo je bez svađe.

Pozovu me u prostoriju gdje su struje,ultrazvuci,lampe i ostalo i neki dečec šalje mene u kabinu 4. Dođem tam,kad ono struja. Ja velim da nemam struju,on veli imate struju,sjednite. :P Ja opet velim da nemam struju,onda je išao pogledati karton,a karton pošarani,ispisani...ma umjetnost se snaći. Jedva,jedvice su zaključili da imam UZ i grijanje.Dvorana po starom,vi znate vježbe i tak ja vježbam već devet mjeseci jedno te isto. I na kraju magnet 15 min.i to je to.
Osjećam nekakvo pulsiranje u križima...možda nekaj pomogne.
Za blokadu me ne zovu,ne doživljavaju me uopće.
I podigla nalaz od mamografije,nekakva cista i treba ultrazvuk,ali vam mogu reći da me to ništa ne brine....samo je kičmica namber van :-[
Sad još idem kod LOM da vidimo nalaze krvi.

I još nešto. Zvala sam na odjel uho,grlo,nos za nekakvi bratov nalaz. Kako me ženska naprašila,derala se prek telefona.....a ja..pošto sam od jutra nakurena....dok sam ja digla glas,pa počela vikati njoj....pa to sam trebala snimiti. Onda je valjda skužila da je na nekakvu divljakušu naletjela,pa se smirila i počela se izvinjavati. Na kraju sam joj rekla puno vam hvala i hvala što ste tako ljubazni....mislim da sam joj pokvarila dan.

I pitam se da li  su te sestre imale u školi predmet  Komunikacijske vještine???? Moja kćer u 2.razredu medicinske ima....fakat bi trebale na doškolovanje u vezi komunikacija :-\

Jeeee.....evo sad dok ovo pišem napokon poziv iz ambulante za bol. 22.3. u 09:30 doći u dnevnu bolnicu, poslje pikanja dva sata trebam tamo odležati i trebam pratnju. Jeeee....napokon. ESI je u pitanju.

Puse svima i držite mi se svi....
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 16, 2016, 14:42:46 poslijepodne
I tako, čitam ja što je ladyanita napisala: "I podigla nalaz od mamografije..." sa zamagljenim vidom pa pročitam: "I podigla nalaz od pornografije...". Misli, nisam ni daleko. ;D Tu sam ja, samo par dana se mučim sa uroinfekcijom. Neuro mi je poslao antibiotik jer mi je LOM rekla da si uzmem sirup koji mi je veterinar dao za mačke. Ja u šali rekao da jedino to mogu popiti, a ona umjesto da me pošalje na pregled urina, ona mi kaže da si popijem taj sirup. Veterinar je frend i rekao mi je da ni slučajno to ne pijem, jer nakon 7 dana taj sirup postane govno! :) I tako 3. dan liječenja, mogu se popiškiti sasvim OK, ali sam morao smanjiti 1 Targinact po danu zato da osjetim bol mjehura i pratim je li mi bolje. Sad idem malo spavati, pa onda kuhati večeru i onda opet spavati, hahaha! U pon. idem u Rijeku na MR kralježnice ponovo, počinju pripreme za kirurgiju!

Danas sam u DM-u kupio pola kile konjskog balzama i napravio s voltarenom kremu mazalicu za mj. dana. I još mi je ostalo balzama za 2 mj. sigurno. A koštalo samo 40 kn. Jedino što je takve boje da izgleda kao puding od nekog zelenog voća. :D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 16, 2016, 15:19:40 poslijepodne
Ajme super ladyanita,još da blokadica uspije.Baš ljepe vijesti.Henri sretno na magnetu,i probaj se odhrvat toj infekciji da napokon možeš na operaciju i krenut u bolji život.baš ste mi popravili dan  ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 16, 2016, 17:36:07 poslijepodne
Moje veselje nije dugo trajalo  :'( :'(
Nalazi od krvi i urina katastrofa. Jetra alkoholičarska,bubregi koma. Krvi u mokraći kolko želite.
Doktorica veli da je jako zbunjujuć nalaz i sad normalno dodatne pretrage. Inaće ja cijela kao otičem,kao da sam puna vode.
Sad moram od jutra skupljati urin i to 24 sata.
Nešto kao da bubrezi propuštaju proteine...ma ne znam ni sama. Morali su ti lijekovi napraviti nekakvu štetu.
Eto...vidiš Henrik kaj je prava doktorica,odmah sve detaljno pogledati,od urinokulture do elektroforeze,imunoelektroforeze,proteinurija u 24h urinu,klirens kretainina i ne znam niti napisati.

Točno sam za psihijatra...prvo ushićenje pa totalno potonuće :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 16, 2016, 23:40:53 poslijepodne
Pusti se psihijatara jer buš dobila samo još lijekova.   >:( A onda budeš umrla. I ne zezam se. Zato je važno imati dobru LOM da se vidi odmah o čemu se radi i da se makne otrov iz terapije koji proizvodi taj užas.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 17, 2016, 06:46:07 prijepodne
Haha....išli budemo skupa Henry i to na odvikavanje..

Ajde šalu na strana! Ja duboko vjerujem da ću od utorka biti bez lijekova....mora blokadica djelovati....mora!

Evo dobila sam mail od mog neurokirurga i slaže se da se napravi ESI i veli da se obavezno nakon pikanja javim.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 17, 2016, 21:29:33 poslijepodne
Imam simptome ustezanja i opet halucinacije  :o jer sam morao smanjiti jednu dozu Targinacta, tj. ne popijem ga po danu zato da osjetim bol u mjehuru i bubrezima i mogu pratiti napredak sa infekcijom! Razvila se vrlo dobro jer nisam osjećao bolove. Sad me više ne bole bubrezi (iako ne znam razliku kad me boli kičma u tom dijelu), ne boli me pimpek  ;D, ali me još malo boli mjehur i imam onaj osjećaj koji opisuju trudnice kad su pretrudne i misle da će im ispasti beba, tak ja mislim da bu mi ispal mjehur. Išao sam do placa i natrag pješice jer nedam 20 kn ovoj ZET-ovskoj gamadi, pogotovo što mi je tak svejedno, jer me u busu užasno boli kičma kad kreću i koče tak da se uijek dobro izderem na vozača i izgubim živce. Nakon toga su me bolile noge kao životinju, muka je bila užasna, popio sam 2 Brufena, namazao se kremom mazalicom i spavao od 2 do 7. Sad sam popil lijekove, čekam da djeluju i onda arbeit. U ponedjeljak idem u Ri na MRI, haha rimuje se, ali moram putovati u nedjelju i prespavati kod nekog frenda/ice jer nema šanse da stignem busom iz Zg u Ri, a kamoli u bolnicu na vrijeme.

Ladyanita, držim palčeve da to prođe super sa tom blokadom. Moraš se riješiti onih tableta. Biokemičar ne daje dobre prognoze (a on je dr. biokemije, Španjolac, koji je specijalizirao metaboliku jetre) ako nastaviš piti te otrove. To je čak gore od mene. :(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Ožujak 19, 2016, 07:39:33 prijepodne
Uf, ove sve tablete su otrov za organizam.
Ladyanita sretno sa injekcijom i što prije se riješi tableta da ti se oporave jetra i bubrezi, koji očito po nalazima trpe ovu dugu terapiju lijekovima.
Henrik, sretno i sa što manje problema stigni do Rijeke.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 19, 2016, 19:03:49 poslijepodne
Evo sad sam još neke pretrage napravila i moram sad još i nefrologu....uputna dijagnoza Proteinurija,Oedema gen. LOM me htjela naručiti,ali zamislite termin bi mi bio u srpnju,sad će ona drugi tjedan nazvati da me uzmu čim prije.

Ali sad idemo prvo blokadicu u utorak riješiti....juhu..još ajde dva i pol dana  8)

Ejj...Henrik o kakvom ti to Španjolcu pričaš?

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 20, 2016, 08:31:22 prijepodne
Španjolac je moj cimer kojeg sam pitao kaj znači kad imaš takvu albuminemiju i krv u mokraći pa je rekao da to znači smrt.  :D Ali dobro, on ipak radi na vet. faksu, možda je to drugačije kod pasa nego kao kod ljudi. Odi kod nefrologa; btw. ja imam čitav život proteinuriju i krv u mokraći pa sam i dalje živ, ali zato se s vremena na vrijeme jave infekcije mokraćnih puteva koje su dosta gadne. Razlozi su anatomski; kičma je pritisnula i spljoštila lijevi bubreg, a na mjehuru imam divertikul od cca 2cm gdje se zadržavaju bakterije i onda čim oslabi malo imunitet nastane veselje. Sve je to izlječivo, ali muči.

Danas odoh u Rijeku, noge me bole već od jutra. Čini mi se da  će neuro sutra napraviti sve pretrage i još neke dodatne za koje ću poslije poslati uputnice. Hoće mi pogledati i vrat, tamo je isto zaje..., ali ne tako kao ovako. Moguće da mu taj info treba jer kralježnica je cijela zeznuta i očito i to utječe na stabilnost. Ali vrat ne dam dirati, jer to mogu riješiti fizikalnom i neću da mi tamo pak petlja pa spetlja tetraplegiju.

Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 20, 2016, 09:29:27 prijepodne
Možda i ja imam proteinuriju od prije,sigurno se ti Henry sjećaš nalaza prije operacije. Čak je i operacija bila prvi put odgođena radi tog sranja u urinu.

Sretno ti bilo u Rijeci i možeš i moju kralježnicu odnijeti na pregled.

Dario,Dario!!!  tebe trebam. Imam pitanje. Da li za Esi dok idem u bolnicu treba piđama ili kaj? Prijateljica je bila u Vž i veli da treba,a med.sestra mi nije ništa rekla.
Sad me počela malo panika loviti,jer prekosutra idem.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Ožujak 20, 2016, 09:57:37 prijepodne
Sretno ljudeki moji držite se, :D,Henri javi svakako rezultate pretraga,samo da svi nalazi budu ok.da možeš na op.Ladyanita možda da poneseš piđamu ili ćistu robu jer ako se to radi u sali sve mora biti što čišče i kao sterilno,možda te nateraju da se opereš s onim dezinfekciskim sretstvom,nadam se da će se Dario javit pa te pravilno informirat.u svakom slučaju javi nam kako to izgleda,puno sreće mislim na vas ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 20, 2016, 10:40:35 prijepodne
Da Ljiljana,prijateljica se trebala otuširati u onom njihovom dez.sredstvu prije ulaska u halu. Poslje blokade piđamica i tam odležati jedno vrijeme.
Morala budem sutra nazvati i pitati,jer mi stvarno to med.sestra nije rekla,a i logično je da se otiširaš prije operacijske hale. Zar ne?

I moram napomenuti da se par dana bolje osjećam,bolovi su tu,ali ne oni luđački. Mislim da mi magnet na fizikalnim koristi jer dva tri sata nakon magneta osjećam ugodno pulsiranje u križima. Kasnije se smiri i uglavnom bolovi su slabiji. :-X
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 20, 2016, 13:25:43 poslijepodne
Drž' se, nadam se da bu djelovala ta epica pa makar par mjeseci, samo da ne uzimaš toliko tableta. :( Hvala am na podršci, mene noge bole strašno, namazal sam sa kremom, popil 1,2 g Brufena i ne ide nikako, onda sam sad mrknul jedan Tramal 100 jer ako sada mrknem Targinact, prestat će djelovanje usred noći, a onda sam gotov. U torbu je uz hrpu nalaza ušla hrpa lijekova i samo par higijenskih potrepština i ručnik. Idem sad, so help me God, jer treba doći do Rijeke.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 21, 2016, 21:15:51 poslijepodne
Danas je opet bio luđački dan. Prvo sam jedva izašla van iz auta kad sam došla pred bolnicu. Onda sam se jedva digla iz kreveta nakon magneta,a o vježbama da ne govorim koji bolovi. Pa cijeli dan žarenje u križima i probadanje sa svakim korakom. Pošto sutra idem na blokadu morala sam neke obaveze riješiti i odem na banku. Tamo sam malo sjela jer je bila gužva i kad sam se digla opet me u leđima zaštekalo i koljena splesala,ali sam se i ovaj put uspjela održati na nogama. Ženska se za šalterom tak  splašila da se i digla...i viknula samo polako gospođo!!!
Evo...danas katastrofa.

I sad šećer na kraju....REZANJE NOKTIJU NA NOGAMA.....prst do palca otečeni i malo gnojno jer sam si zadnji put valjda tak fino izrezala.....uglavnom od sad hodam pedikeru ...ovo tak nema smisla. Prvo se dobro namučim,pa si nokte zrežem ko da sam nesposobna,sad mi se zagnojilo...nema šanse da si ih režem sama.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo sutra...ESI....nadam se da bude uspješno. 8)
Javim se odmah čim budem gotova...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 21, 2016, 21:45:28 poslijepodne
Hajde, držim palčeve za ESI, da si odmah javila ishod. I nemoj misliti da će biti  :'( :'( :'( nego  :) :) :) i bit će OK!
To s autom je koma; ući još nekak, ali izaći, katastrofalis. Dva, tri pokušaja pa nekak. Onda stepenice idu gore, a ne baš dolje, i blaaaa..a.a.a.a.a.a. Užasno.
Ali dobro, mislim da ćemo na kraju svi ozdraviti i osjećati se blaženo! :)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Ožujak 22, 2016, 08:28:16 prijepodne
Update! Jutros sam se probudio sa znatno manjim bolovima u nogama, nakon što sam cijelu doć nosio steznik!  :) :) :) Neuro kaže da je to samo mali dio od onoga kako će dobro biti nakon operacije.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 29, 2016, 15:10:42 poslijepodne
Evo me od nefrologa,bubrezi rade ok....ali treba smanjiti tablete jer to su sve nuspojave. Malo sam s doktoricom počaskala i veli da je blokada već trebala pomoći. Nek idem natrag neuru ili nek zatražim drugo mišljenje.Jer tablete toliko piti nije rješenje i da će svi organi nastradati.

Na fizikalnim nisam mogla ni jednu vježbu potrbuške napraviti,a da me ne kljuca po kralježnici. Tablete sam naravno morala popiti jer ja bol ne mogu podnašati,pogotovo kad nisam doma.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Ožujak 31, 2016, 18:25:10 poslijepodne
Joj...nigdje nikog na forumu.....svi zdravi ili???

Mene tako sve boli i dajte neku ideju kaj da poduzmem!!!!!
Pisala sam mail neurokirurgu i ne odgovara još. Sve češće razmišljam da potražim neko drugo mišljenje. Ne znam kamo se uputiti. Prva opcija je dr.Saftić,ali tu su u pitanju novčići. Gdje da uzmem takvu svotu za operaciju?  Druga opcija je pregled na Rebru,ali kod kojeg bi neurokirurga mogla otići. Jedino sam čula za dr.Stančića.
Ako tko ima kakvih iskustva sa Rebrom,neka mi se javi.

Ja više ove bolove ne mogu podnašati. Još se uvijek nadam da ova ESI proradi,pa ujutro ne pijem odmah tablete nego kad počne boljeti. Ujutro sam ustala,skuhala kavu bez bolova. Sjela sam i nakon par minuta sam osjetila kako bol dolazi u oba dvije podkoljenice...baš sam osjetila i nakon 10min već je bila zahvačena cijela desna noga i lumbalni dio.Onda jednostavno moram popiti tablete,ležati oko 45 min da počnu djelovati i onda mogu na fizikalne. Sad se trenutno krećem kao stogodišnjakinja....moja baka ima 93 ona je ko raketa,a meni budu uskoro trebale štake.
Ljudi....helpppp....moram nešto poduzeti pod hitno  :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Ožujak 31, 2016, 22:23:12 poslijepodne
Nažalost nemam iskustva sa neurokirurzima na Rebru. Ja sam bio u Vinogradskoj kod dr. Škoro, no nisam operiran i ne znam koja su iskustva drugih. Tamo je dobar dr. Rotim, no on je šef odjela pa je vjerojatno teže doći do njega. U Dubravi sam dobio preporuku dr. Tomac i dr. Grahovac.
Ja se ujutro najedem pa odmah popijem tabletu, a drugu popodne ili navečer. Tako funkcioniram na poslu, a i doma za manje zahtjevne fizičke poslove. Nažalost ne mogu ti puno pomoći, niti sebi. Ja sam planirao isto na ESI, no sad kad vidim da tebi za sada baš ne pomaže, nisam više siguran.
Drži se, bude se našlo neko rješenje, a možda ti se javi RS sa kakvim savjetom.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 01, 2016, 06:57:02 prijepodne
Ljudi moji....ja budem na psihijatriji završila,ali za ozbiljno.
Neuro se javio i s obzirom na sve i pošto Esi nije smanjila bolove,on opet preporuča magnetsku jer  :'( :'(  OMG.....prije dva mjeseca sam ju napravila.Pitanje dal mi bude LOM uopće dala uputnicu,a sad primaju u Medikolu preko Hzzo-a.

Stvarno ludim....pa si mislim....možda bi što jasnije nova pokazala. :-\
A za Rebro sam pitala jer imam nekakvu vezu pa bi mogla tamo po drugo mišljenje i to moram do ponedjeljka odlučiti se.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 01, 2016, 08:22:56 prijepodne
LOM-ti mora dati uputnicu ako je neuro preporučio ponovno magnet.samo bi bilo dobro da to imaš napismeno.Vjerojatno hoče novi magnet da se vidi dali je živac još natečen i dali ima nekih novih zbivanja.Kad sam ja birala između Vinogradske i Rebra,na Rebro bih išla kod doktora Mrak,neznam mu ime al je imo dobru reputaciju,ipak sam otišla u Vinogradsku i nisam požalila.,stvarno su super jedina im je mana uhvatit operatera na kontroli,ja sam bila na 2 poslije operacije i na ni jednoj ga nisam vidjela,A drugom doktoru nisam govorila za bolove jer me nije on operiro i nezna kak to izgleda iznutra.Tako mi je žao radi te blokade,jer sam i ja htijela iči na to.jer se bolovi ne smiruju.isto čekam MR.nez.više koji savjet dati kad nisam ni ja pametna :'(
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 01, 2016, 09:15:39 prijepodne
Evo već sam sve rješila. Dobila uputnicu i načelnik opčine zvao u Medikol i sad samo moram čekati prvi slobodni termin i nazvat će me za MR. Opet moram tak,ali drugi izbor nemam.
Mislim da se dr.Mrak još kao vodi u Vž bolnici. Njega je moj neuro zamjenio u Varaždinu,tak da mi nije baš pametno. Jer tu je bio neki rat,jer se dr.Mrak nije htio vratiti u Varaždin. Muslim da Goran Mrak  :-*
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 01, 2016, 10:30:34 prijepodne
Joj, koje komplikacije!  >:( Ne znam da li je MR indicirana nakon ESI radi praćenja, ali toliko odgađanje je stvarno za poludjeti. Ja imam na izbor tablete koje hoću, sad i protiv depresije jer sam u komi, samo ih ne podižem jer nikako da dobijem pare koje sam zaradio - jer knjigovodstvima se ne radi, tako da mogu doma čkomiti i čekati.
Drugo mišljenje nije loša ideja, samo se i za to mora čekati. Ne znam kakvi su odnosi na liječničkim relacijama, ali u pravilu kada su si zavidni i kada se mrze, onda to najviše platimo mi pacijenti jer preko nas se lome njihova natezanja.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 01, 2016, 11:15:49 prijepodne
Pa neuro zna da sam bila na ESI. Već su iz Medikola zvali,ali se mama javila jer sam bila na fizikalnim. Zapisala je termin 3.6. u 16:00,ali moram u pon.kao u 15:00 donijeti uputnicu.
Nešto mi tu ne štima,ne znam kaj budu s uputnicom.
Ne znam,ali predugo mi je dva mj.za čekati s ovim bolovima.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 01, 2016, 12:20:30 poslijepodne
Joj užas,Kad bi bar bilo novaca za MR,i onda privatno kod dr.Saftiča na pregled.zneči nekih 2 500kn.To bi bila najbrža i možda najbezbolnija opcija  :-\ Ja da imam para napravila bi tako 100%.???
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 01, 2016, 17:46:06 poslijepodne
Joj Ljiljana točno bi ja tako,ali ću sad prvo pričekati ponedjeljak da vidim zašto ja moram nositi uputnicu za MR točno u 15:00h. Onda ako mi termin ostane za 3.6. onda je plačam jer poludim do lipnja i cijeli organizam mi se bude raspao od droge...kak Henrik kaže. Zatim čim prije do neura.
E...a dalje nemam pojma :-\

Da sam samo prošle godine prije operacije znala toliko o toj kralježnici i o mogućim problemima poslje operacije i naravno toliko toga o dr.Saftiću.....sve bi bilo drukčije. Bila bi sigurno digla kredit i dala se njemu u ruke,a sad se bojim i ići pored bankomata (da i mene ne povuće unutra).
A onda se opet sjetim cimerice iz bolničke sobe koja je odlično i 4 mj.nakon operacije je išla na posao,a isti doktor nas operirao.
Znaći....mislim i sigurna sam da nije doktor kriv nego oćito ja.
Jer ima još jedna prijateljica koja je isto dobro,ali hoda kod svih mogućih doktora,jer samo razvlači čim dulje bolovanje.

Ali....svejedno bi išla doktoru Saftiću jer se  fakat ove naše operacije ne mogu mjeriti sa njegovim radom.....i mogao bi se natrag pridružiti na forum  :-*

Ali ja svejedno još uvijek vjerujem svom dr.Kčiri....mada će me i on i moja LOM poslati u rodno mjesto s obzirom koliko ih maltretiram. 8)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 01, 2016, 20:10:03 poslijepodne
To mi se čini kao dobar plan,Netreba se vračat u prošlost,šta je tu je,i dobro je da vijeruješ svom operateru dokle god ne odustane od tebe,i sama kažeš da ima dosta ljudi koje je operiro pa su super,konkretno u mom slućaju kad sam ja operirana operirano je još četvoro ljudi i svi su ok svi se vratili na posao od 4-6 mjeseci.ja se ne ravnam sa njima jer mi to nije prva op.a i svaki čovjek je drugačiji.oporavak može trajat i do godinu dana.To sam baš tu na forumu našla,kao dođe dan i sve se prelomi probudiš se bez bolova.jedva čekam taj dan ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 02, 2016, 07:42:23 prijepodne
Ljiljana draga....ne da sam se probudila bez bolova,nego sam se probudila sa užasnim odvratnim bolovima. Čekam da počnu djelovati proklete tablete,a u međuvremenu sam nogu namazala sa Vražjom kandžom i dobro se isplakala...da li bude tome ikad kraj  :'( :'( sad me još od plača i glava rastura.

Ja više to ne mogu opisati riječima,već idem sama sebi na živce,a jadni moji ukućani...više me ni nitko ništa ne pita jer vide....jedino mama stalno govori  daj odi legni i namaži se kremom. I ta njezina krema me izluđuje...misli da ako njoj pomogne da će i meni.
Ja se izvinjavam ako već i Vama idem malo na živce,ali jedino tu mogu o tome pisati...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 02, 2016, 08:17:14 prijepodne
Naravno da nam neideš na živce,samo ti piši.Zato je i forum tu :-\.Nekuže zdravi ljudi te bolove, voljela bi da nam mogu nekako pomoči,osim toga tvoje iskustvo če pomoči drugima na neki način kad dođu na forum,zato samo piši da nam ne prolupaš :D,probaj hladit živac,meni nekad upali ( boca sa hladnom vodom ili smrznuto povrče umotano u ručnik)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 02, 2016, 09:33:56 prijepodne
Nije forum za viceve, nego da se "dosađujemo" međusobno užasima koje moramo trpiti. Zdravi ljudi to uopće ne kuže i misle da pomaže svakakva metoda, da smo lijeni i da se razvlačimo jer smo željni pažnje - u takvim situacijama šaljem ljude ravno u "rodno mjesto". ;) Ja sam jučer počeo piti antidepresive jer sam u koma stanju psihički, i iako piše da to ne djeluje odmah, možda samo zbog 20% od placebo efekta, malo je ipak utjecalo pa sam uspio čak i vježbati i jutros se probuditi da nešto odradim i zaradim pare.

Ladyanita, nisi sama "kriva". Kod bolesti nema krivnje, izbaci si to iz glave jer će ti biti samo još lošije. Neki ljudi imaju manje problema sa kralježnicom i nemaju drugih dodatnih poremećaja pa im oporavak ide lakše. Ja isto ne znam što očekivati od operacije i oporavka kad mi nije samo jedna stvar zaje... nego ih ima više, plus još degenerativna bolest. Bit ću sretan ako ostanem živ, hodajući i sa smanjenim bolovima. Netko tko ima samo jednu ekstruziju L5/S1 i to riješi za 5 dana i za 2 mj. je OK taj je sretan jer je imao samo s time problem. Ali kad imaš višestruke probleme onda je sve teže.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 02, 2016, 10:08:20 prijepodne
Baš sam počela padati u depresiju,pišem to jer sam se prije 4 godine liječila od depresije. Jučer i danas sam koma.Moram naći neki način da mi se ne ponovi ponovno. Znam da je sve u glavi,ali nekad se ne možeš oduprijeti tome.

Malo prije mi je mlađa kćer otišla na pjevački zbor i na odlasku vikne "Baka....ja idem!" Ja sam bila u kupaonici i mislim si eto koliko me ta bolest kao udaljila od nje i da se desetogodišnje dijete mora oslanjati na baku,a mama je u kući. Evo....sad mi opet idu suze...već drugi put danas. Tako je i počela moja depresivna epizoda...sa prokletim suzama,za svaku sitnicu  :P :'(
I to povlačenje u samoću,da sam u miru i tišini. Sad sam u dj.sobi jer tu trenutno nema nikog....jojjj da je barem sunce
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 04, 2016, 10:07:28 prijepodne
Znači da ste svi dobro pošto ne pišete ništa. Ja s bolovima po starom jedino sam depresiju otjerala...sunce me spašava ::)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 05, 2016, 01:10:53 prijepodne
Nije da smo ozdravili. :P Nešto sam morao raditi, sunce me malo spašava isto od depre, vratio sam se vježbanju za torakalnu i vratnu kičmu, a ovaj užas dolje držim utegnutim. Još nema info o mojim nalazima iz Ri, ako su ih izgubili će da poludim!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 05, 2016, 11:48:20 prijepodne
Joj...Henrik same zavrzlame kao i ja. Sutra ujutro u 07:30 idem na MR...naravno...plačam je. Nema šanse da čekam do 02.06. E sad komplikacija...treba vadit krv za kontrast. Ja sam krv izvadila,ali mi LOM radi tek sutra popodne,a druga doktorica koja bi mi nalaz isprintala radi danas ujutro umjesto popodne. Tak da nalaz trebam podići u bolnici,danas nema šanse,a i sigurno mi ujutro nebudu dali nalaze jer se izdaju u određeno vrijeme. Sad sam jedva našla jednu med.sestru koja danas radi cijeli dan i bude mi podigla i donijela nalaz. Auto mi je kod mehaničara i sad sam kao bez desne ruke. Sutra ujutro lijepo s vlakom u Čakovec.
Danas opet žarenje i paljenje tak da niti na fizikalne neću ići,nego ležeći položaj....nadam se da će ovaj stroj u Medikolu pronaći problem :P
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 15, 2016, 15:27:59 poslijepodne
 :P :P gdje je Henrik??????
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 16, 2016, 12:56:47 poslijepodne
Na putu, nekaj sam morao zaraditi para. U autu sam se vozil u ležećem položaju. :D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 18, 2016, 16:34:22 poslijepodne
Nigdje nikog na forumu  :'( :'(
Ja muku mućim sa šašavom nogom i tim žarenjem u njoj. Kralježnica boli,ali to je već normalno stanje....noga me nervira.
Aj bok  :o
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 18, 2016, 21:44:40 poslijepodne
Osim nas dvoje nema nikog. To može značiti samo dvije stvari: ili su dobro ili su umrli.  8)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 19, 2016, 06:48:16 prijepodne
Valjda su dobro.....meni je forum već postal kao facebook. Mada mi fejs ide pomalo na živce,a na forumu imam uvijek što čitati i nikad doći do kraja...hahaha

Dobro jutro!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 19, 2016, 07:05:37 prijepodne
Hej društvo.(niti sam mrtva,a nisam ni dobro) ;D samo nemam ništa pametnog za reči :-\.Kiša opet pada....
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 19, 2016, 08:30:27 prijepodne
Moramo smišljati nekakve filozofske teme ili pričati o vjeri! :D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 19, 2016, 10:47:01 prijepodne
Ljiljana.....čekamo tvoj nalaz od magnetske.....onda ćemo o tome malo raspravljati.
Ja idem u bolnicu....pa bude tema
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Travanj 19, 2016, 11:26:36 prijepodne
Pa ja sam polumrtvac. Iskreno place mi se.
Ne javljam se jer jedva citam, pisem. Prosli tjedan su me ulovili takvi bolovi, tocnije od proslog ponedjeljka, da sam mislila da cu umrjeti. Doktorica mi je uz Zaldiare dala i injekciju Voltarena i Dexe, ali mi nista nije pomoglo. U utorak odmah u ambulantu za bol i do danas sam svaki dan primala Dolantin, Analgin, Solumedrol venozno plus jos Zaldiari i Normabel pred spavanje. bol jedva da malo popusti. Jedino sto sam izdrogirana i osjecam se ko teski narkoman.
Ja stvarno neznam sta je gore dal bol ili ta opijenost. Osjecam se bezvrjedno, a to je katastrofa.
Od danas sad na Zaldiarima, pola flastera Transtec, i Tramacuru. Opet sve opijati. Tako da cu biti izdrogirana od 0 do 24.
Zvala prosli tjedan neura, a on na g.o. Ovaj tjedan je poceo raditi ali evo ja zovem i ne mogu ga dobiti. Nesto covijek. Valjda cu ga u cetvrtak dobiti jer ljudi moji ja ovako ne zelim zivjeti. Opijena ili u bolovima. To je grozota. A da to jos duram mjesec dana e pa neznam kako cu.
Pozdravlja vas drogerasica
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Travanj 19, 2016, 20:33:23 poslijepodne
Evo i mene među živima  :)
Danas je 5. dan od ESI injekcije, 7. dan kako sam popio zadnju tabletu za bolove.
Detaljnije ću stanje opisati pod ESI temom, pa kad će to kasnije netko gledati da ima kronologiju.
Držite se svi, ne dajte se bolovima i lošem vremenu !
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 20, 2016, 01:13:04 prijepodne
Elina, draga sudrogerašice, nemoj se kriviti zbog toga što uzimaš te opijate. Drogiramo se zato jer bismo poludjeli od bolova i skratili se za glavu, pa nam to doslovce spašava život. Iako ja osobno mislim da nema moralne krivnje niti za one koji su o tome ovisni iz psihičkih razloga, mislim da za nas nema nikakve dvojbe o tome jer jednostavno znanost za nas nije smislila puno rješenja. I bolje je biti nadrogiran i sav trapav nego trpiti te užasne bolove, jer se od bolova propada i tjelesno i psihički. Tako da što si nadrogirana, nemoj se brinuti niti sramiti.

Ima jedna stara priča o čovjeku koji je pitao nekog mudraca da mu dade životni savjet kada mu bude teško. I ovaj mu je nešto zapisao na mali papirić, to zatvorio u omot i rekao neka otvori kada mu bude u životu najteže. I tako je čovjek prolazio kroz razne teške stvari u životu, ali nikad nije došao do one najteže, nekako je čuvao daj savjet onda kada bude mislio da ima i teže od toga. I tako sve do dana svoje smrti kada je mislio da teže od toga ne može biti pa je otvorio tu poruku, a tamo je pisalo: "I to će proći." I prošlo je. ;) Držeći se te kratke životne pouke koja vrijedi za sve, vjerujem i da će naše individualne muke isto jednom proći, na ovaj ili onaj način. Naravno, nastojimo preživjeti i radi sebe i radi drugih i radi vrijednosti u koje vjerujemo pa i radi toga jer je život lijep bez ovakvih muka i koristimo što imamo na raspolaganju.

Meni je prošle godine, tak u ranu jesen kad sam išao na fizikalnu ujutro, sav sam bio blijed, došla neka bakica moralistica u tramvaju držati predavanje. Nije bilo mjesta za sjesti, pa sam se namjestio na onu "harmoniku" i jedva se držim, zadnji dio tramvaja i ona meni: "Znate, vi ste premladi da biste pili toliko alkohola!", a ja se okrenem, mirnim tonom i bez uzrujavanja kažem, prilično ozbiljno: "Gospođo, molim vas lijepo, odite ravno u PM". Pobjegla ona na početak tramvaja, za njom još nekoliko ljudi, i eto meni mjesta i mira do kraja puta. :)

Zašto to pričam, zato što nam i osjećaj bezvrijednosti i užasa dolazi ne od samih naših tegoba nego i od drugih ljudi koji imaju svakakva očekivanja. Misle i da smo lijeni, da se izvlačimo, da baš hoćemo piti te ogavne opijate; jer nisu u toj koži. Mislim da se takvih treba riješiti da ih se pošalje na mjesto u koje spadaju i nastaviti živjeti uz ljude koji su uz nas, dobronamjerne i koliko god da je klišej, probati ostati što pozitivniji. A što bude, bit će.

I kad se plače, treba plakati. ;) Elina, evo šaljem jedan veliki zagrljaj; malo iskrivljeni, ali ipak čvrsti! Drži se!

Kao i svi ostali i Ladyanita čija bolnička iskustva očekujemo za 2 dana pa nadalje i pratimo vrhhyeva iskustva sa ESI!
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 20, 2016, 05:46:41 prijepodne
Elina....žao mi je što se stanje pogoršalo,ali se tješi da bude uskoro operacija. Samo budi uporna i nazivaj doktora. Ja sam isto morala dnevno zvati po 15 puta da ga napokon dobijem.Sigurno će dati neki brzi termin za operaciju da riješi te priraslice pa da bude bolje.
O zaldijaru neću ni pisati jer čim ga stavim u ruku već mi je zlo.
Drži se i svi držimo palčeve za čim raniji termin za operaciju.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Travanj 20, 2016, 06:28:37 prijepodne
Elina, izdrži još, bude se neuro javio, vjerojatno se skupila gužva dok ga nije bilo pa sad to rješava.
Budi uporna.
Želim ti da dobiješ brzo termin operacije pa da se toga riješiš.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Travanj 20, 2016, 13:35:48 poslijepodne
I da sve bi bilo dobro da nisam dobila alergijsku reakciju na Transtec. Crvenilo po licu, natečenost lica i jezika i usnica. Ujutro sam izgledala kao čudovište iz horor filmova. Slikala sam se da imam za uspomenu i dugo sjećanje.
I šta sada? Danas opet u agoniji od bolova. Vračanje na početak. Valjda ću nekako izdržati.
Dogovorila sam sa svojom doktoricom da u petak ona zove neura jer je u petak dežuran, pa se nadamo da će ga dobiti i da će mu uspjeti objasniti situaciju.
Ljudi moji, ja sam čista depra.
Uz sve to hvala vam na podršci, od srca.
Nsadam se da će Ladyanita uspjeti ovo tvoje.
Držite mi se svi, šaljem veliki pozdrav i odoh u vodoravan položaj,, pa šta bude, a valjda će biti dobro
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 21, 2016, 09:23:51 prijepodne
Evo društvance stigao mi je MR-nalaz.neču prepisivati sve jer ima toga puno,iznjet ču samo najvažnije:
Hipolordoza cervikalne kralježnice,znakovi incipijentne spondiloze i spondiloartroze.( uglavnom vratna kralježnica je ok)
Stanje nakon interlaminektomije u visini segmenta L5-S1,i kompresivne frakture trupa L4 kralješka.
Retropozicija trupa L4 kralješka za oko 5mm
U visini segmenta L3-L4 reduciran je i.v.prostor i znakovi uznapredovale spondiloartroze,te disk-spondilofit kompleks u visini segmenta L3-L4.
U visini segmenta L5-S1 vidljiv je dorzo-mediolateralni prolaps diska koji reducira prednji epiduralni prostor i sa desne strane skračuje lateralni recesus i sužava neuralni foramen sa desne strane.
Slobodno komentirajte? Da lakše odlučim koji su mi sljedeči koraci.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 21, 2016, 11:50:00 prijepodne
Ja sam ti već rekel.  8)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 21, 2016, 12:14:23 poslijepodne
I ja sam ti rekla  :-* znaš i sama šta ti je činiti. Naručiti se neurokirurgu jer on ipak najbolje zna.LOM ti pročita nalaz isto kao i mi,pošto smo već skoro pa stručnjaci. Neurologu pa nema smisla ni ići. Samo hrabro dalje,a i sama si mi jednom napisala da ima ljudi koji su 5 puta bili na operaciji pa su eto sad super. Nema predaje....idemo dalje...a "možda" ni nebu trebala operacija.
Evo ja lagano pakiram koferčić...omotana dekicom jer se budem smrzla i još k tome bolovi. Idem sad još i na raport u školu,ova moja djevojčica ima malo predugi jezičić  :P
Pusa Ljiljana....rakija conecting people  :o
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 21, 2016, 18:12:28 poslijepodne
Mislim da je rakija bolja opcija, tak da kad svi izađemo iz bolnica moramo se naći da si maznemo jednu litru. 
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 21, 2016, 19:36:21 poslijepodne
Kad svi ozdravimo,složit čemo takvu feštu,ja se nudim da donesem Šljivovicu,Kruškovaču,višnjevac,orahovac,liker od trešnje i divljeg šipka sve domače kak se veli.Samo moramo još doči k sebi,a budemo 8)
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 21, 2016, 19:48:29 poslijepodne
Hahaha.....onda otvorimo novi forum KLA,a ime naknadno izmislimo ;D
Pa gle,ime se samo nudi...KLJA....hahaha
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 21, 2016, 20:29:36 poslijepodne
Moja prijateljica vodi jedan KLA i zna da sam ja nepopravljiv slučaj; ne bi me ni primila, a ne bi ni vas.  :P
Mi možemo imati klub "KOLJAČINA" i pokazati svoje post. op. snimke MR! :D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: vrhhy - Travanj 21, 2016, 21:53:13 poslijepodne
Ljiljana, naruči se kod neurokirurga da ti na osnovi snimke, opisa gdje ti najviše trne noga, stopala i EMNG testova dade daljnje opcije.
Meni izgleda da ti prolaps L5-S1 stvara najveći problem, no neurokirug će ti najbolje moći reći.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Elina - Travanj 22, 2016, 09:46:13 prijepodne
Ljiljana lagano do neurokirurgj. I drzi sd draga. Pusa
Ja se spremam do doktorice da ona zove moga, da mu malo objasni moju situaciju
Boli, boli i boli.
Kad vi nosite rakiju, ja cu donjeti Ogulinskog zelja, pa napraviti sarmu hahahaha
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 22, 2016, 15:26:41 poslijepodne
Evo mene od doktorice opče prakse.Kad je vidjela nalaz,prvo je rekla da se opet puno izlio disk,malo sam ju ispitivala za epiduralnu,kaže da je to samo kupovanje vremena.da nije ni čudo da mi fizikalne ne pomažu.pisala uputnicu za neurokirurga.prepisala ljek za želudac,normabele i nekakvu Doreta ( to bi trebale biti tablete nešto kao jači zaldiar ili tramadol.Maznula sam jednu poslje ručka odspavala oko sat vremena,smanjila se bol nije prestala ali mogu do vecea i lagano po kuči.Kad ležim mirno i ne dišem ko da sam u raju ;DFaksirala sam uputnicu ali mi nitko ništa ne odgovara,budem u ponedeljak opet faksirala.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Travanj 22, 2016, 18:54:24 poslijepodne
Tu ti ESI ne bi pomogla,jer se to lijepo razlijalo...znam je frendica pokušavala ne ići na operaciju. Prva joj je pomogla,a druga ništa...hitna operacija je trebala. Dureta je sličnija zaldijaru...
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: Henrik VIII - Travanj 24, 2016, 09:37:50 prijepodne
Da, to je isto kao Zaldiar samo se drugačije zove. Ne znam koju dozu ti je prepisala. Ja mislim da je bolji čisti tramadol, jer od paracetamola u Zaldiaru i Doreti budu koma jetrene probe, bar je tak meni bilo.
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ljiljana252 - Travanj 24, 2016, 13:41:42 poslijepodne
Ma nisu strašno jake valjda,75mg tramadoklorida i 325mg paracetamola.uzimat po potrebi ali mora proč 6 sati između svake,a ako ne popusti savjetuje dodatno uzimanje paracetamola koji mi najbolje odgovara.plus normabel.spavanje očaj živi budim se pri svakom pokretu,i uhvatila me neka prehlada pa kašljem i kišem,i usput od bolova vidim zvijezde u svemiru :o,čekam da mi jave kad sam naručena kod neura,bitno da se detektira problem pa je odmah nekako lakše to sve podnosit,riješit če se još malo ;D
Naslov: Odg: Oporavak nakon operacije
Autor: ladyanita - Svibanj 08, 2016, 20:08:49 poslijepodne
Jaoo....ovu temu sam otvorila nakon moje operacije i još pišemo tu....a već sam blizu druge operacije.  :P

Više mi se niti ne da svaki dan pisati jer je situacija ista. Jedan dan stopalo,drugi dan cijela noga,pa oba dvije...pa me neku noć tako kralježnica boljela da se nisam mogla pomaknuti.Neuro je bio na godišnjem,sutra se vraća pa ćemo  dogovoriti susret za ovaj tjedan.
Uglavnom ludim...kupujem kreme...sad ovu,pa onu,pa neku stotu...nikakva korist od ničega,ali kod mene baš više ništa ne pali. Živim ipak u nadi da će operacija  pomoći ma kakva bila i čvrsto vjerujem da me bude neuro spakoval u red i da ću se ovog jednog dana sa smiješkom prisjećati....OMG...evo...stvarno ludim ili? :P

Već sam godinu dana u tenisicama....hoću obuti štiklu!!!!   :-[ bar na jedan dan  :'(