Autor Tema: Povratak na posao nakon operacije lumbalnog dijela kralježnice  (Posjeta: 76875 )

0 Članova i 219 Gostiju pregledava ovu temu.

arnela5

  • Newbie
  • *
  • Postova: 4
    • MSN Messenger - nedzadpro@live.com
    • Profil
Odg: Povratak na posao nakon operacije lumbalnog dijela kralježnice
« Odgovori #54 : Veljača 18, 2012, 20:32:04 poslijepodne »
Da li da idem u mirovinu ili na posao, operirao sam se 3.10.2011 u Ljubljani na bolovanju sam evo vec 8 mjeseci imam parezu lijevog stopala, zanima me to da li da trpim i odem na posao ili da odem u mirovinu, koju cu invalidnost dobiti na osnovu operacije kicme i pareze stopala :)





















:___:





Operacija Discus Hernija-e L3-L4 u Ljubljani, Slovenija

ANABELA

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 211
    • Profil
Odg: Povratak na posao nakon operacije lumbalnog dijela kralježnice
« Odgovori #55 : Veljača 20, 2012, 09:44:17 prijepodne »
Već sam pisala o ovoj temi, ali ponovit ću.Vještačenje na invalidskoj komisiji ide u dva pravca. Jedno je utvrđivanje daljnje sposobnosti za rad, a drugo stupanj tjelesnog oštećenja (ono što mi smatramo invalidnost, ali zakon ne prepoznaje kao takvo).Da bi ste ostvarili pravo na priznavanje tjelesnog oštećenja, morate podnijeti i zahtjev.Dakle, samim odlaskom na invalidsku komisiju neće vam se priznati automatski i tjelesno oštećenje.Tjelesno oštećenje se utvrđuje tek po završetku liječenja, odnosno kad je stanje konačno i nema naznake da će se popraviti eventualnim fizikalnim terapijama. Uz obrazac zahtjeva za utvrđivanje tjelesnog oštećenja koji se kupuje u Narodnim novinama moate predati i svu dosadašnju medicinsku dokumentaciju uključujući obvezno i funkcionalnu snimku kralježnice (MR ne važi...).Listu posotaka tjelesnog oštećenja potražite na slijedećem linku Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ukoliko vam se i utvrdi tjelesno oštećenje imat ćete pravo na poreznu olakšicu i ništa drugo.

Za vaše drugo pitanje slijedeći odgovor- činjenica je da je vaše zanimanje prilično opterećujuće za kralježnicu i baš nije uputno i dalje raditi takav posao.
Invalidska komisija u pravilu u mirovinu šalje tek nakon trećeg vještačenja, ako i tada, a mirovine su toliko male da od toga nećete moći živjeti. Pokušajte tražiti prekvalifikaciju. Za sva ostala pitanja dostupna na PM.Sretno.

laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre