Autor Tema: Autobusna postaja kakvu možemo samo sanjati  (Posjeta: 2318 )

0 Članova i 80 Gostiju pregledava ovu temu.

trucker

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 181
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Profil
    • Email
Autobusna postaja kakvu možemo samo sanjati
« : Lipanj 04, 2009, 21:31:35 poslijepodne »

Massachusettski Institut of Technology predstavio je svijetu najbolju autobusnu postaju kakvu u Hrvatskoj možemo samo sanjati.

Remekdjelo arhitekture i inženjerstva napravljeno je u suradnji sa stručnjacima za promet i gradskim vlastima Firence i trebao bi se naći na ulicama tog talijanskog grada u dogledno vrijeme.

Postaja, odnosno čekaonica u potpunosti je napravljena od stakla, čelika i kamena, sa ekranima osjetljivima na dodir i različitim interaktivnim tehnologijama.

Putnici će tako moći isplanirati svoje putovanje autobusom dok ga čekaju koristeći interaktivnu kartu, surfati internetom, vidjeti uživo razine onečišćenja u gradu te pomoću svog mobilnog telefona preuzeti red vožnje autobusne linije.

Postaja će, ovisno o udaljenosti autobusa mijenjati intenzitet svog osvjetljenja te će tako putnici točno moći procijeniti kada će autobus stići na odredište.

"EyeStop će u potpunosti promijeniti iskustvo urbanog putovanja", ističe Carlo Ratti, voditelj laboratorija na MIT-u. "Biti će dovoljan dodir prsta i putnik će znati najkraću rutu do svoje destinacije ili poziciju svih autobusa u gradu".

Osim što će prikazivati informacije vezane uz autobusne linije i gradski prijevoz, postaja će se napajati sunčevom energijom i prikupljati informacije iz okoliša poput temperature, vlažnosti zraka ili atmosferskog tlaka.


Jedino pitanje koje se postavlja nakon što smo vidjeli ovakvu postaju je kako će se u Firenci boriti protiv vandalizma. Možda to jednostavno ne postoji u tom talijanskom gradu.
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

worf

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 598
    • Profil
Odg: Autobusna postaja kakvu možemo samo sanjati
« Odgovori #1 : Lipanj 05, 2009, 12:54:17 poslijepodne »
Jedino pitanje koje se postavlja nakon što smo vidjeli ovakvu postaju je kako će se u Firenci boriti protiv vandalizma. Možda to jednostavno ne postoji u tom talijanskom gradu.


O,postoji,postoji i tamo vandalizam,jedino se od nas razlikuju po tome da kad ih policija uhvati,a sudac kazni,ne pada im više na pamet ponovit zlodjelo ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre