Autor Tema: dali je ovo zbog vrata  (Posjeta: 6912 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vuk

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
    • Email
dali je ovo zbog vrata
« : Travanj 13, 2009, 12:57:54 poslijepodne »
pozdrav ponovo evo ja i dalje imam problema.

da ponovim samo imam 18 godina i isao sam skoro 2 godine u teretanu i uvek se bavio spotrom

proslo je vec  6 meseci od kada je su posle onog treniga u teretani poceli bolovi u nogama pre 2 nedelje sam napokon dobio odgovarajuce vezbe da taj problem. Medjutim ovo je vec sesti fizijatar koji se nije obazirao na moje bolove u ruci i izmedju lopatica koji su poceli pre 4 meseca verovatno zato sto MR pokazuje 2x heriju u lumbalnom delu.

da i da se malo hvalim odradio sam neurolosko pregled za noge (ono sa onom strujom neznam kao se zove) i nema nikakvih ostecenja zivaca nogu  ;D


da ne prepricavm sve vec samo ukratko da kazem otputovao sam negde( tacnije u Vrnjacku banju) pre 3 dana sa drustvom da ludujem nisam vise mogao, hteo sam i ja da malo zivim kako moji vrsnjaci.  Radio sve sto nebi smeo da radim sa ovom dijagnozim  lejda(pocev od ne humanog puta busom od 6 sati bez odmora) i nije bilo nikakvih bolova ni u nogama ni u donjem delu ledja. Tesio sam se da i ako pocne bol u nogama leskaricu i procice a i tu mogu da se banjam ako zatreba. Ali je vec 2 dana  stegao bol u izmedju lopatica sto je najgore boleo me je u svim polozaja i za razliku od donjeg dela ledja i nogu leskarenje nije pomagalo, bol se pojavcavao pa sam se vec treci dan  prvim busom(opet 6 sati puta) vratio kuci. E sad sam prvi put od pocetka bol;ovanja i uzeo lek protiv bolova jer nisam vise moga trpeti ali i dalje nema bola u donjem delu ledja i nogama vec me rastura bol izmedju lopatica i bilo je blagog trnjenja leve sake.

dali je ovo od vrata sve i koji su simptoma problema sa vratom.
inace radio sam rengen vrata pre 3 mj i skroz je uredan, ali kazem 6 fizijatar je me je vec otkacililo kad sam se zalio na ove simptome a jedan me je poslao kod psihologa pod izgovorm ti si mlad i tebi je vrat sigurno uredu sredio si donji deo ledja u teretani i to je to...

Vise naznam sta da mislim  :P
imam osecaj da me fizijatri svataju veoma ne ozbiljno zbog mojih godina i zato sto su bolovi sabi i nemam nikakvih drugis simptoma sem bola. Valjda ce me sad svatiti ozbiljnije jer su sada bolovi vec postali jaki. Mislim ono 3 meseca su me iscimavali da mi nista nefali i da mi MR netreba potom jos 2 meseca dok nisam dobio odgovarajuce vezbe, nece da ni da mi pregledaju vrat... Jako sam se razocarao u doktore i medicinu.
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2009, 13:04:26 poslijepodne Vuk »

brinetka

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 215
    • Profil
Odg: dali je ovo zbog vrata
« Odgovori #1 : Travanj 15, 2009, 16:14:26 poslijepodne »
Pozdrav...ja te potpuno razumijem jer i ja sam bila sa 18 godina 2x operisana  i moji vrsnjaci su ludovali vani a ja u kuci...al eto vidis, sad si samo sebi nastetio sa tom voznjom...ja nisam doktor, samo ti zelim pomoci, jer si sigurno umoran vec od brige.
nekad se zna bol preslikavati...neznam kako da to objasnim...npr. kad bole bubrezi osjecas bol u nogama i u pljucima..Napiso si da si dizo utege, pa moguce da se ti je napravio cvor, i to se ukloni sa masazom misica, malo je bolno al kasnije bude dobro.
Meni je pareza pala (stopalo, pa kasnije i palac) pa mi je ta pretraga pokazivala da su zivci uredu (ono sa strujom hahah)...
Jesil pravijo MR vrata? Ili je to bio obicni rentgen?
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

Vuk

  • Newbie
  • *
  • Postova: 9
    • Profil
    • Email
Odg: dali je ovo zbog vrata
« Odgovori #2 : Travanj 18, 2009, 23:40:27 poslijepodne »
valdja je se bol presliko posto se nikad ne javljaju bolovi istovremeno u nogama-rukama-izmedju lopatica
a i bol u ruci kada se pojavi istovetan je i jednako snazan ko bol u nogama.
Nisam imao gde da povredim vrat budici da je moje bolovanje sa lumbalom kicmom pocelo 2 meseca pre pojave prvog bola u ruci.
za vrat sam radio samo rengen i to je bas totalno uredu a donji deo ledja je vec na rengenu izgledao sumljivo


Znam da sam zasluio da platim cenu za gluposti koje sam radio ali mislim da je 6 meseci vec previse, tesim se jedino time da nisma imao srece i da sam naletio na pogresne doktore koji su me svatili neozbilno.
5 meseci ja nisam imao ni jendu vezbu za donji deo ledja(samo vezbe za trbusni i glutesi)a da dodam da mi je pre povrede donji deo ledja vec bio najslabija karika. I naravno kakva je sada situacija buduci da 5 meseci nisam uopste opterecivao-koristio misice donjieg dela ledja, pa ti misici su totalno oslabili. Sad sam napokon dobio neke vezbe za te kod mene vec kriticne misice i ako mi one ne pomognu neznam necu vise da razmisliam o daljem bolovanju.


Svega mi je vec dosta jako me je vec ovaj problem skupo kostao i i toliko potencijalnih lepih momenata zamenio mi je bolom, a najvise od svega sam plasim da me mozda nece proci do letnjeg raspusta jer to bi bio onda treci raspust koji bi mi propao. Uzasno se osecam kad me drustvo zove na fudbal ili kosarku a ja moram da ih odbijem zbog ledja a igram mi se vec kao nikad u zivtu a i osecam se da bih mogao posto ja nemam stalne bolove vec povreme uglavnom kad uradim nesto sto nebih smeo.


Meni je pretraga strujom pokazala da je sve u redu ali i ja osecam da je sve uredu pogotovo sto ja od samog pocetka uglavnom imao samo  slabe bolove tek povremeno ovake jace kao nedavno u Vrnajckoj Banji, a dogod se cuvam nemam bolova. Ali vec sama skola mi je napor dovoljan da izazove bol.
Najgore od svega mi je od svega sto ja vec neka 3 meseca nisam vieo nikakvo poboljsanje u pocetku su stvari isle na bolje i mslio sam da cu se brzo oporaviti ali od Decembra pa do danas nista sve isto, cesto pomalo bolucka ali  cim pocnem normalno da zivim odmah me kazni.

Kraljeznica.com forum

Odg: dali je ovo zbog vrata
« Odgovori #2 : Travanj 18, 2009, 23:40:27 poslijepodne »

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: dali je ovo zbog vrata
« Odgovori #3 : Travanj 19, 2009, 00:15:52 prijepodne »
Bez obzira sto za razliku puno clanova foruma nisi bio na operaciji ne znaci da pred tobom nije tezak i dug put vjezbanja i oporavka. Ima na forumu clanova koji puno vjezbaju da bi izbjegli operaciju. Moras se pomiriti s tim da imas zdravstveni problem koji se moze rijesiti upornim vjezbanjem.  Preduvjet je kao sto si nazalost vec naucio doci do pravih doktora i ljudi koji te mogu zdravstveno pratiti i davati upute i vjezbe.
Nemoj forsirati i razmisljati kako si vec puno toga propustio. Jedno ljeto ti se sad cini kao tradegija ukoliko ga propustis u potpunosti iskoristiti ali ako sad ne budes uporan i strpljiv mozes doci u situaciju da propustis puno vise i da imas jos vecih problema.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

denis 68

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 897
    • Profil
    • Email
Odg: dali je ovo zbog vrata
« Odgovori #4 : Travanj 19, 2009, 09:53:01 prijepodne »
Da Vuk slažem se sa Bojanovim mišljenjem ;)) :o

Kraljeznica.com forum

Odg: dali je ovo zbog vrata
« Odgovori #4 : Travanj 19, 2009, 09:53:01 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com