Autor Tema: Ja sam...  (Posjeta: 3624 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

najslabija_karika

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
Ja sam...
« : Ožujak 22, 2011, 09:38:43 prijepodne »
Lijepi pozdrav svima!!  :D

Ovako danima čitam forum,pa se odlučila javiti. Javljam se u ime svoga oca koji također ima problema s lumbalnim dijelom kralježnice.Ima 48 godina i godinama se bavi fizičkim poslovima( građevina).
Da ne duljim ukratko ću vam napisat njegovu dijagnozu:
Uredna osovina kralježnice,primjerena visina trupova i struktura kosti. Dobi odgovarajuća apofizealna artroza, vrlo uznapredovala spondiloza u segmentu L5S1,diskretne promjene artrotske promjene segmenta L4L5. Suženi i.v. prostor L5S1 i širokobazna dorzomedijalna protruzija i.v. diska za oko 6mm širine, s ekstruzijom diska na duljini od oko 17mm.Vakuum fenomen diska odgovara uznapredovaloj artrozi.

Nakon 5 mjeseci užasnih neizdrživih bolova i trnjenja u desnoj nozi,uz sve moguće tablete( tramal,zalidiar,medrol,brufen itd...),infuzije,blokade i fizikalne terapija bol nikako ne prolazi.
Doktor mu je od prvog trena savjetovao operaciju(navodno je kritično bilo), no moj otac je odgađao u nadi da će sve to proći i da je nož zadnja opcija. I tako mjesec po mjesec, ništa se ne mjenja,a njemu sve gore(bol se pojačava,ne može stati na tu nogu). Nakon šta je vidio da nema drugi izlaz odlučio se na operaciju,te je tako operiran prošli tjedan klasičnom metodom. Operacija je trajala 5 sati i navodno je prošlo sve uredno bez komplikacija. Danas nakon 6 dana od op on se osjeća predobro,nema više bolova u nozi,osim malo što zna trnit noga(al kao to je normalno),jedino šta ga boli to je rana jer sve je friško još. Odmah drugi dan je stao na noge i počeo hodat uz pomoć ½onih kolica½,dobio je vježbe koje treba radit, al najbitnije od svega šta se on osjeća kao novi čovjek.Sada će još tjedan dana u bolnici biti,nakon toga 2 tjedna doma i 4 tjedna u daruvarske toplice.

Eh sada mene zanima,pošto su doktori neki takvi kakvi jesu,nikakve informacije ne možeš izvući, ništa ti  ne stignu reći jer su u gužvi stalno nekoj...mene zanima:
koliko je ta operacija stvarno kritična bila,tj jel nalaz stvarno strašan toliko?
kakve su sada posljedice?
spominjete neke priraslice u postovima, o čemu one ovise(mislim da ih dobije)?
on je svjesan da mora promjeniti sada kompletne navike života,al da li postoji mogućnost da nakon dužeg oporavka se vrati svom poslu(fizičkom) uz ovakvu op.?
(jer sam se raspitivala okolo i neki mi rekli da fizički radnici,sportaši i sl. koji imaju ojačane mišiće puno se brže oporavljaju,te postoji mogućnost povratku takvom poslu)

Eto toliko od mene,sada ste vi na redu  ;D
svaka informacija i savjet je dobrodošao,unaprijed se zahvaljujem! :)
 Pozdrav!


Kraljeznica.com forum

Ja sam...
« : Ožujak 22, 2011, 09:38:43 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com