Autor Tema: Contessa  (Posjeta: 16379 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Contessa

  • Newbie
  • *
  • Postova: 3
    • Profil
Contessa
« : Kolovoz 09, 2010, 16:15:11 poslijepodne »
pozdrav svima,
u dobi od 35.g. (prije 5 god.) operirala sam kralježnicu nakon ca. 2,5 godine strašnih bolova, ukočenosti, nepokretnosti,....operirao me prof. Negovetić u Vinogradskoj, izvrstan dr i čovjek prije svega. Tadašnja dijagnoza glasila je Lumboisialgia lat.dex., Extrusio disci i.v. L4-L5. Privatno sam napravila CT čiji je nalaz: U visini L4-L5 bulging diska, u visini L5-S1 dorzomedijalna protruzija i.v. diska nešto izraženije desno s naznačenim degenerativnim promjenama malih zglobova. relativna stenoza spinalnog kanala. U jednom trenutku oduzima mi se desno stopalo te bivam hitno primljena u bolnicu gdje mi je napravljena magnetna rezonan. čiji nalaz nažalost nemam jer je ostao u bolničkoj arhivi.

Uglavnom napravljena je operacija: Interlaminctomia L4-L5 dex. Ablatio disci i.v. L4-L5 extrudem. U opisu je navedeno da se prikaže dutalna vreća te korijen L5 desno ispod kojeg se nalazi extrusia i.v. disca L4-L5 koja se odstrani. Učini se foraminotomija korijena L5 desno.

Prije svega ovoga isprobala sam sam sve dostupne metode, preporuke,.....dr. Bučan, klasična fizikalna (od koje mi je bilo samo gore jer je dr-ica dala terapije koje su kontraindikativne....) kiropraktičar, plivanje, hitna....Od svega jedino pozitivno iskustvo mi je dr Išlić kiropraktičar koja me nakon niza tretmana gotovo u potpunosti izliječila sve dok jedan dan nisam morala uhvatiti svoju 1g. kćer koja je skoro pala sa stepenica i onda su se bolovi opet pojavili tj. ponovno uklještenje.

Punih 5 god. bila sam bez bolova s napomenom da sam se naučila sjediti bez križanja nogu, ne saginjati se nego čučnuti itd.
Nažalost od prošle godine bolovi su se vratili i u prvo vrijeme sam ih stabilizirala kiropraktikom (3 tretmana) ali onda su se nakon 2 mjes. opet vratili. Novi Magnet kaže da se na razini L4-L5 prikazuju uži i.v. prostori i degenerativno promijenjen disk, a na transverzalnim presjecima postoperativne fibroadhezivne promjene s manjom dorzaalnom, medijalnom i nešto u desno usmjerenom protruzijom spondilofit diska apozicije koja se za 3 mm utiskuje u spinalni kanal. Nalazom dominiraju postoperativne promjene i spondiloartroza malih zglobova. EMNG kaže da se registriraju srednje teške kronične neurogene promjene u razinama L(4)5 desno. Nalaz govori u prilog radikulopatske geneze promjena. U međuvremenu ustanovih da imam osteopeniu koju prošle godine nisam imala odnosno vrlo je rijetko da je imam netko s 40 god. ali eto i to.

molim sve koji imaju konstruktivan prijedlog, mišljenje, savjet....što napraviti...fizikalne ne pomažu ( a kako će kad čekate na red nekoliko mjeseci pa onda dobijete npr. 5 x laser i 10 x MG a onda opet čekaš na kontrolu pa opet na termin terapije i tako u nedogled.)

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
Odg: Contessa
« Odgovori #1 : Kolovoz 09, 2010, 21:16:31 poslijepodne »
Mene je operirao prof. Negovetić prije 18 godina (L5-S1) i s obzirom na negativno iskustvo pokusat cu biti neemocionalan i kratak. Mislim da je dovoljno reci da sam stranice i forum pokrenuo zbog problema koje sam imao nakon operacije i koje vucem do danas. Vjerujem da cu tokom zivota upoznati jos njegovih pacijenata.
Po meni najstrasnije je to sto pacijentima kaze da je operacija rijesenje i da nakon nje mogu zivjeti kao da se nista nije dogodilo. To je govorio prije 18 godina. Toliko o tome.

Sto se tice kontruktivnog prijedloga moj je jedan jedini. Odi u Reaktivu (Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se). Ljudi se zale da je skupo. Prije njih sam bio kod Donadica 3 mjeseca svaki dan na masazi i vjezbama i nije bilo pomaka ni centimetar. Kod njega me poslao Negovetic prije 15 godina (tada sam pobjegao glavom bez obzira nakon jednog cudnog zahvata na ledjima bez upozorenja) i jedan navodno dobar ortoped prije 5 godina (tada nisam znao gdje drugdje otici). Kostalo me puno novaca bez pomaka. Svaka kuna koju sam ostavio u Reaktivi, a potrosio sam dosta novca, isplatila se visetruko.

Jesi li u proteklih 5 godina vjezbala i bila aktivna?

Toliko od mene. Nadam se da nisam nikoga uvrijedio. Samo kazem iskustvo.

« Zadnja izmjena: Kolovoz 10, 2010, 00:05:39 prijepodne bojan »
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Contessa

  • Newbie
  • *
  • Postova: 3
    • Profil
Odg: Contessa
« Odgovori #2 : Kolovoz 10, 2010, 12:35:33 poslijepodne »
u vrijeme kad su se pojavile poteškoće kao i u vrijeme kad su se bolovi intenzivirali bila sam u takvom psihičkom (ifizičkom) stanju da sam došla u točku bola, očaja i patnje da bih sve isprobala (što i jesam). Bučan me koštao strašno puno novaca isto 3 mjeseca, manipulacija,...da više nisam imla osjet na tom dijelu gdje me "lupao" laktom. onda sam neka sredstva utrljavala pa sam završila na Šalazi s upalom kože (cijeli trup bio mi je prekriven najgorim ranama). nitko osim kiropraktičarke koja je radila i masaže nije me uspio riješiti upale (što i sad prolazim u nešto blažem obliku) Kad sam shvatila da to nije život a posebno ne za moje maleno dijete krenula sam na kiropraktiku kao zadnju opciju (uz velike preporuke)
problem je bio što sam se jedno jutro nakon mjeseci nemogućnosti ustajanja iz kreveta, probudila da ne osjećam stopalo i morala sam otići u bolnicu. prije toga bila sam kod Čerine koji je kao mladi dr bio jako prepotentan i nekomunikativan, pa je prof. Negovetić u odnosu na njega bio osvježenje. najgore je što svi oni kažu da ukoliko operacija uspije funkciju tog diska treba preuzeti neki drugi a ako se to ne dogodi onda je "normalno" da opet dođeš na operaciju (kao da se radi o vađenju zuba).
nažalost nisam vježbala jer sam anti-sportski tip, a sva aktivnost je vožnja autom 2x sat vremena i uredski posao, putovanja...sve što ne bih trebala....
čula sam za Reaktivu ali površno, počela sam pomalo vježbati-vježbice s naglaskom na paravertebralnu muskulaturu i multifidalne mišiće (vježbe se čine jednostavne ali vrlo ih je teško izvoditi posebno meni koja gotovo da i NEMA mišiće.
hvala na preporuci

Kraljeznica.com forum

Odg: Contessa
« Odgovori #2 : Kolovoz 10, 2010, 12:35:33 poslijepodne »

madagaskar

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 884
    • Profil
Odg: Contessa
« Odgovori #3 : Kolovoz 17, 2010, 08:23:57 prijepodne »
Dr.Čerina nije ništa ljubazniji ni danas, jako prepotentan čovjek, koji nema ni malo volje pomoći mladim bolesnim ljudima (za razliku od našeg neura), vjerojatno se zato tako brzo kod njega može doći na red za pregled    ;D

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Contessa
« Odgovori #4 : Studeni 19, 2014, 15:22:08 poslijepodne »
Meni je operativna terapija bila indicirana još dok sam bio dijete i to tada za lumbalnu skoliozu od 40 stupnjeva prema Cobbu. Ne znam da li srećom ili ne, majka me nije dala na operaciju, a ni sam to nisam htio, pa sam nosio korektivni aparat. Imao sam već tada jake bolove, tako da sam osnovnu školu završio dopisno.

Kako sam bio mlad i naivan, išao sam kod nekakve doktorice koja je imala razvijenu vlastitu psihoterapeutsku metodu sa pozitivnim mišljenjem. Pomogla mi je dosta što se tiče bolova tako da sam naučio kako se sa time nositi i povećala mi je prag tolerancije na bol. Tako sam mislio da je sve stalo, prestao sam ići liječniku i slijedećih više od 10 godina radio sam kao konj. :) Prje 7 godina ruka mi je bila utrnuta mjesec dana pa sam otišao neurologu; naravno, dok sam došao na red utrnulost gotovo da je bila prošla. No, tada su oktkrivene neke kronične radikularne lezije, ali nisam ni to shvatio previše ozbiljno kad je utrnulost iščezla do kraja.

Unazad 2 godine počeli su mi se javljati problemi sa spavanjem; niti sam mogao zaspati, niti održati san. Isprobao sam cijelu paletu psihofarmaka, pa makar i spavao više od 12 sati, nisam se nikako mogao odmoriti. Još su mi te tablete izazvale halucinacije. :) Uz to su se počele javljati vrtoglavice i osjećaj propadanja, a i bolovi su krenuli iznad praga tolerancije. Još sam radio kao konj do sredine 2014., tijekom ljeta sam isto radio još malo, da bih početkom rujna dobio takve refleksne bolove u grlo i prsa da sam mislio da imam infarkt. I onda je počelo, prvo 5 dana ibuprofena + Normabel; a onda kad sam se naspavao samo ibuprofen u većim količinama. I kad sam napravio pretrage, dijagnoza: katastrofa.

E sad, opcije su još da ću se sigurno mučiti sa raznim vježbama i plivanjem, a s druge strane moguće su i operacije, iako mi ni fizijatar ni liječnik OP to ne preporučaju. Ni ja tome nisam sklon, ali opet ne znam što ću ako ovo ne bude djelovalo. Ta medicina baš i nije jako napredovala. :)
« Zadnja izmjena: Studeni 19, 2014, 15:24:01 poslijepodne Henrik VIII »
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Kraljeznica.com forum

Odg: Contessa
« Odgovori #4 : Studeni 19, 2014, 15:22:08 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com