Autor Tema: Evo da se i ja (napokon) predstavim  (Posjeta: 2595 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kleopatra

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 34
    • Profil
    • Email
Evo da se i ja (napokon) predstavim
« : Ožujak 25, 2010, 11:12:41 prijepodne »
Pozdrav svima!
Drago mi je da sam napokon našla forum gdje ljudi imaju razumijevanja za probleme drugih i nastoje pomoći savjetima, a nisu indiferentni ili još gore, zajedljivi i bezobrazni. Nisam još imala vremena pročitati većinu postova, ali potrudit ću se to napraviti u najskorije vrijeme.
Nažalost, i meni su ozbiljni problemi krenuli sa 30 godina. Najprije glavobolje i vrtoglavice zbog kojih sam išla neurologu, koji nije posumnjao u vratnu kralježnicu nego mi istezanjem vrata izazvao protruziju diska. Nakon toga slijede jaki bolovi u vratu, ruci, fizikalne terapije koje pogoršavaju stanje, mahnita obilaženja nekoliko neurologa i neurokirurga i pretrage koje su, nažalost, potvrdile dijagnozu. Uz to, ispalo je da imam i uznapredovale degenerativne promjene kralježnice karakteristične za dvostruko stariju životnu dob.
Postojala je opasnost da mi ruka bude potpuno oduzeta, no i dalje se pokušavalo sa fizikalnom terapijom (toplice, privatno, itd.). Svakodnevno sam trpjela vrlo jake bolove koje nisam uspijevala ublažiti lijekovima. Uz to, fizikalne i vježbe aktivirale su mi i lumbalni dio, tako da na kraju gotovo da i nisam mogla hodati pa je pretragama potvrđeno da postoji protruzija i u tom dijelu.
Naravno da je sve to ostavilo traga i na psihi tako da sam mjesecima bila u depresiji, uglavnom uplakana i u stalnim bolovima.
Nakon daljnjih terapija kod više stručnjaka, koje su rezultirale dodatnim oštećenjima i pogoršanjima, isprobala sam i bioenergiju (bezuspješno), bila u Centru za bol (takodjer loš ishod), a onda saznala za liječnika koji mi je pomogao (i dalje pomaže) akupunkturom. Da njega nije bilo, doista ne znam gdje bih bila danas. Divna osoba i izniman stručnjak.
Život mi se totalno promijenio i teško mi je što ne mogu većinu toga što ne predstavlja problem i dvostruko starijim ljudima. Degeneracija i dalje napreduje, skolioza takodjer, a veliki problem predstavlja mi statika zbog koje imam problema i sa drugim zglobovima.

Ispričavam se što sam bila opširna, ali ovo je (ipak ukratko) moja priča..   :(                   


senainter

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 499
    • Profil
    • Email
Odg: Evo da se i ja (napokon) predstavim
« Odgovori #1 : Ožujak 25, 2010, 21:05:39 poslijepodne »
Ma samo polako svi smo u sitom sosu ovde na forumu, i ja imam skoliozu i to bas sam iskrivljena i na to sad mi pocinju iskakati diskovi te degenerativne promjene. Mene samo noga boli, samo  ;D. Ne daj se a uvijek ima solucija operacije ako nista drugo ne pruzi rezultata, i mene je toga pravo strah al otatko me noga u zadnje vrijeme muci pa je i ne osjecam vise najbolje, pomisljam sve cesece na operaciju al eto sve odlazem upravo radi velike skolioze koju imam u vratnom dijelu. Samo polako i nastoj da se bavis nekom fizickom aktivnoscu da bi se izvukla iz depresije, jer i ja imam cesto dana kad pozelim se popeti na krov i baciti se odozgo, el eto gura se mora se naprijed. Stari zivot treba zaboraviti i prolagoditi se novom
sve najbolje ti zelim sa lijecenjem
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Denis

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 781
    • Profil
Odg: Evo da se i ja (napokon) predstavim
« Odgovori #2 : Ožujak 25, 2010, 21:26:12 poslijepodne »
Kleopetra dobro došla!
Drago mi je da si našla neko riješenje svojih tegoba,ujedno zanima me,pošto spominješ vratnu kralješnicu kakve si iala simptome osim ruke,da li si imala vrtoglavice,ujedno da li ti je sad stanje bolje i poslije koliko terapija Akupunkture.
Eto bilo bi dobro kad bi stavila  nalaz vratne kralješnice u svom predstavljanju ;)

Kraljeznica.com forum

Odg: Evo da se i ja (napokon) predstavim
« Odgovori #2 : Ožujak 25, 2010, 21:26:12 poslijepodne »

kleopatra

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 34
    • Profil
    • Email
Odg: Evo da se i ja (napokon) predstavim
« Odgovori #3 : Ožujak 29, 2010, 08:10:30 prijepodne »
Hvala svima na podršci!

Nalaz trenutno nemam kod sebe, ali upisat ću to naknadno. Nisam imala klasične vrtoglavice, ali osjećala sam povremeno neku nesigurnost u prostoru, ne znam kako bih to drugačije opisala. Sa akupunkturom sam krenula 2x tjedno, ukupno 10 terapija pa onda pauza. Poboljšanje sam osjećala već negdje oko 6, ali bila sam u lošem stanju pa je to onda potrajalo. Dalje je sve individualno, ovisno o novim simptomima, održavanju i sl. Sad sam već duže vrijeme redovita jer rješavam i druge probleme, a ujedno održavam i vratnu kralježnicu.

Kraljeznica.com forum

Odg: Evo da se i ja (napokon) predstavim
« Odgovori #3 : Ožujak 29, 2010, 08:10:30 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com