Kraljeznica.com forum

Predstavljanje novih članova => Predstavljanje novih članova => Autor teme: Mak - Prosinac 06, 2016, 15:06:04 poslijepodne

Naslov: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Mak - Prosinac 06, 2016, 15:06:04 poslijepodne
Poštovanje društvo...
Prvo zahvaljujem na prijemu u "grupu"! Odajem Vam svako priznanje. Od 8 mj. pratim Vaša postove, koji su mi iskreno puno pmogli da vidim sa kakvim se problemima susrećete. Ne bi Vas posebno izdvajao ali Henrik i Lady Anita su baš jako akivni i imaju zanimljive postove.
8.9. sam bio drugi puta operiran u KB Dubrava, za mene kod najboljeg neurokirurga... Inače već više od 20-.etak god. imao sam problema sa kralježnicom i toliko sam išao i na rehabilitaciju u Varaždinske Toplice i ta vjernost njima traje isto toliko dogo.
Godine 2014. sam operiran prvi puta - LS kralježnicu  L1/L2, L2/L3, L3/L4 i sve je nakon operacije i provedene rehabilitacije bilo u najbojem redu. Super sam se oporavio tak da sam se već slijedeće godine penjao po stablu jabuke u vikendici u Tuheljskim Toplicama i ručno brao jabuke, kosio livade, uživao uzgajanjem ruža, ukrasnih grmova i tako... a priroda tako lijepa, 700 m. od vikse do bazena gdje sam takoreči svakodnevno plivao leđno prema uputama doktora...
Nažalost ove godine poao sam na bok i leđa - operirani dio i da ne dužim bila je potrebna nova operacija, koja je po meni uspjela, i od koje je sada prošlo 3 mj.
Od toga sam bio na rehabilitaciji - naravno Varaždinskim Toplicama, gdje "eto čuda", imao sam to zadovoljstvo da upoznam -  "buhtlicu"... 
Toliko od mene za početak, lijep pozdrav svima. Mak
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: buhtlica - Prosinac 06, 2016, 15:51:20 poslijepodne
Dragi nas Mak dobrodosao...bas je zakon upoznati nekog s foruma:)) nemojte im otkrit tajne varazdinskih toplica i kako je tamo super jer ce svi zeljet doci bas tamo:))))
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: ladyanita - Prosinac 06, 2016, 16:52:27 poslijepodne
Ohohohohoo....dobro došao na forum Mak.
Dakle ako se neide milom na drugu operaciju,onda izgleda silom.
Kad budeš u mogućnosti napiši  malo kakve si probleme imao prije prve operacije i šta se ipak desilo u kralježnici da je trebalo operirati. Kužim da si pao,ali zanima me povreda.

Kaj se tiće toplica....ne bih! hvala
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Mak - Prosinac 06, 2016, 19:28:16 poslijepodne
Draga buhtlica, lijepi pozdrav uživaj i dalje..., a draga Anita hvala na javljanju i na tvoja pitanja bum odgovoril naknadno, jer za to to treba više vremenena, malo je podulje za pisati.  :)
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: vrhhy - Prosinac 06, 2016, 22:11:29 poslijepodne
Dobro došao Mak!
Meni će trebati tvoje male tajne VZ toplica, pa se toplo preporucujem :)
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Henrik VIII - Prosinac 07, 2016, 23:35:40 poslijepodne
Mak, meni je uvijek teško bilo kome reći "dobrodošao", ali kažem jer je u tome svemu ipak dobro da možeš popričati i ponekad dobiti i konkretnu pomoć od ljudi sa sličnim iskustvima.
Vjerujem da ti pad na onaj operirani dio nikako nije dobro došao i (možda krivo) pretpostavljam o kakvim se ozljedama radilo, no da ja sad opadnem meni ne bi puklo ovo od Th11-L2, ali bi trebalo operirati sigurno od L2 na dolje, ako ne i gore.
Hvala za isticanje Lady Anite i mene... Nije to zato jer smo si jako važni, nego zato što se mučimo dugo već kao životinje i što ćemo drugo nego to podijeliti sa sličnim mučenicima. Ona i ja se nikad nismo vidjeli u živo, ali si pomažemo virtualno... Dodatna je prepreka što sam prije četiri dana odselio u Njemačku, ali evo sad i pred svjedocima obećajem svečano da kad dođem u posjetu Anita je među prvima na listi za susret uživo. Ima nas tu još vrlo kvalitetnih ljudi, neću poimence, ali čitaj postove, pogotovo onih koji su imali više razina zahvaćenih operacijom.
I jedna preporuka unaprijed, sad nakon ove operacije, okani se penjanja po drveću. :P
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Kreso B - Prosinac 09, 2016, 08:27:49 prijepodne
Dobrodošao Mak!
Zao mi je sto ti se to dogodilo, ali kad si već tu nadam se da ćemo ti bar malo olakšati dok ne staneš na svoje noge.  ;D
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Mak - Prosinac 09, 2016, 20:26:58 poslijepodne
Hvala Ti Krešo na dobrim željama. Svi ste mi ovdje dragi i pratim vas, te dosta toga naučim iz svih tih objava.
Kada ću naći malo više vremena dati ću i detaljne dijagnoze svoje kralježnice. Pozz.
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: vrhhy - Prosinac 10, 2016, 09:45:17 prijepodne
Ne znam kakve trake se koriste na Fizikalnim terapijama (mislim da neke uske), no ove moje su sa ručkama i vježbanje s njima daje rezultate. Čak je i kćer rekla da su joj dobre i počela ih koristiti.
Pogledajte o čemu se radi: https://abcotechbrand.com/product/resistance-bands-set-of-2-with-handles/ (https://abcotechbrand.com/product/resistance-bands-set-of-2-with-handles/)
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Henrik VIII - Prosinac 10, 2016, 14:42:52 poslijepodne
Znam ja te trake, ali meni je Lassague pozitivan na 40 st. i nema šanse da to mogu koristiti. Alternativno, stane se na njih pa se vuku gore, onda se jačaju mišići ruku, ramena i prsa. Ali za noge, ni slučajno. Niti mogu izravnati nogu, a kamoli da je rastežem tak. Ako imate bilo kakve znakove išijasa ili neuropatije, pazite s tim trakama jer se može pogoršati. One u principu služe za jačanje i produljibanje tetiva, dobre su i za mišiće, ali kad boli noga ne treba se pokušavati "spasiti" s time jer može biti hitna na kraju.
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: vrhhy - Prosinac 10, 2016, 16:06:47 poslijepodne
Trake za sada koristim za jačanje ruku i gornjeg dijela tijela,  no budu mi dobro došle i za noge i leđa.
Fora je što na sebi imaju nacrtane vježbe, pa podsjećaju, meni su fora.
Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Mak - Lipanj 04, 2017, 14:10:32 poslijepodne
Dragi moji Forumaši... znam da sam ostao "dužan" napisati još dosta toga kaj me muči i kaj me privuklo uz ono kaj sam napisaao u svom prvom predstsvljanju.
Evo sada u konverzaciji sa topalom u postu - Stol za trakciju kralješnice Mak (Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama), biti ću toliko slobodan da i to nadoknadim jer iz njega je vidljivo skoro sve..
Nadam se da mi nečete zamjeriti kaj bum kopiral svoj odgovor "kopirao"
Dakle,evo: -


Odg: Stol za trakciju kralješnice
« Odgovori #53 : Danas u 13:54:06 »
Citat:Uredi
fALA tI PUNO NA ODGOVORU. Ja sam Ti dosada imao 2 teške operacije lumbalno/sakralnog djela. i već sam bio na jednoj ESI- blokadi u Osijeku, i to je bio najlijepši dio mog života bez bolova - u tih 5 tjedana ja nisam popio niti jedan jedini lijek protiv bolova od tramala do najobićnijij analgetiksa, LEKADOLA J  NALGESINA.,  od kojih sam poćeo krvariti na nos.. tako da su mi protiv bolova davali koktel injekcije dexič/tramal ili dexić)neofen i neznam kaj još drugo i to -  i.v, i.m. -  jer oralno više nisam smio uzeti bilo kakav analgetik.Želudac potpuno eloksiran od lijekova za srce nakon preživljenog prvog infarka sa klin. smrću kad su me "roštiljom" i direktnom injekcijom u srčani mišić vratili u život. Isto se opet ponovili 3 godine kasnije 1986 ( prvi 1993 g.), da bi kasnije bio dilatiran i stentiran 1998 god.i od onda mi je srčana bolest uzh redovito uzimanje lijekiva se stabilizirala, i sada je kaj se toga tiče, sve pod kontrolom i ok !!!
Tak da su me i operirali na "poluživo" bez ful anestezije nego me samo kljukali morfijem, a svaka je operacija trajala od 5,5, pa druga i 8 sati... Srećom da me operirao najbolji neurokirurg u KB Dubrava dr. T.D. inače bi već završio u kolicima. Prva je bila 2014, a druga 2016 god.,
E sad poslije prve bio sam super,  - u vikendici uz kosinu od cca 45 % kosio sam travu, šišao živicu. penjao se po javuki i rukom brao jabuke--- sve do 2016.g. u 4 mj. kada sam pao na skliski pod u Varaždinskim Toplicama i ono totalno nagrabusio. Sve se pošemerilo, - lumbalni dio stradali diskov od ,L-4 do S-1 , uz to "zaradio i oštetio vratnu kralježnicu od C5-Cz, dobio  i rupturu ramena - napukla m ovojnica i oštetio tetive ramena i lijeve ruke koju više ne mogu bez veće boli dignuti onak u horizontalan položaj.
Stvarno grdi nalazi MR-ci tak da sm sada u postupku ESI-a, dr.Radoš je fantastičan oslobodio me svih bolova,  kažem 5 tjedana, a sada 8.6. idem ponoviti ESI a i  porazgovarato i EPIDURALIZI. Po mom Neuru više nema mjesta -  mesa za operacju stabilizacije kičme šipkama i ploćicama, previše je riskanto, jer kao što sam napisao sam kardiopat, tak da je to grda otežavajuća okolnost. Kaj češ takve sam sreće da "vrag se.e na veliki kup. Dakle, da me je očekivala operacija vratne kralježnice koja je za sada dogovorno odgođena dok se ne sredi lumbalni dio i da mogu biti na svojim nogama. Jedino MR ramena je grda i moram kod reumatloga i ortopeeda da se vidi kako mi mogu pomoći..pr
Sory, previše sam se raspisao, da Te ne gjavim, previše,
Da nema Vas forumaša ( Henrika, lady anite, natali. ddaria i drugih, neka mi oproste ako sam koga zaboavio..evo kao buhtlici šokačkog tajfuna - koje sam imao sreće i osobno upoznati Vž. T. a sada i Ti, vjeruj da bi davnih dana popi.dio skroz na skroz.

Zato fala svima Vama dragi moji Forumaši, jer puno mi pomaže saznaje koje ovdje dobijem!  Pozdrav svima od srca
Uređivanje poruke

Naslov: Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
Autor: Henrik VIII - Lipanj 04, 2017, 15:13:06 poslijepodne
Dobro je da se držiš i da srce ne šteka! Samo naprijed!