Autor Tema: Maremonti  (Posjeta: 2474 )

0 Članova i 24 Gostiju pregledava ovu temu.

Maremonti

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
    • Email
Maremonti
« : Travanj 29, 2015, 13:34:56 poslijepodne »
Pozdrav svima.

Dosla sam do Vas guglajuci moje dijagnoze. Imam ih za vratnu kraljeznicu, sake, Si zglobove i LS kraljeznicu. Treba bi tumacenje upucenih i dobrih ljudi jer sam kod fizijatra narucena za cca mjesec dana. Otvoriti cu temu na ostalom, mislim da je to najpametnije. Obavim to popodne ili sutra. Citati cu i tuda iskustva.

Iz Istre sam, zensko. +40, radim u uredu, hodam puno, prije sam trcala, vjezbala u bazenu i isla na masaze. Volim citati.


Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Maremonti
« Odgovori #1 : Travanj 30, 2015, 14:49:34 poslijepodne »
Dobrodšla!

To za pregled fizijatra, i to prvi, za mjesec dana i nije tak kasno. Tu kod nas u Zagrebu ako dođeš za 3 mj. još je OK. :)

Postoje standardne vježbe za jačanje mišića za vratnu kralježnicu i za lumbosakralnu kralježnicu koje svi radimo, ima raznih uputa i na netu, ali je pametnije pričekati fizijatra. Ono što se sigurno može napraviti u međuvremenu jest plivanje, prsno i leđno, sat vremena na dan. Rad u uredu pretpostavljam da uključuje sjedenje i to je jedan od najvećih problema; probaj svakih sat vremena ustati i malo se razgibati. Sa hodanjem isto pripazi jer ono uključuje pritisak na lumbosakralnu kralježnicu i noge i opterećenje koje zaghvaća n. ishijalgicus, živac koji prolazi iz donjeg djela kralježnice kroz obje noge i to može izazvati gadne probleme. Isto treba voditi računa o uravnoteženoj kilaži (unutar BMI) jer povećana težina zna isto napraviti problem.

Za zglobove ne znam, no fizijatar će sigurno preporučiti nekakve fizikalne terapije, no to sve mora biti kombinirano sa vježbama, kao i za kičmu, jer inače samo po sebi jedna ili par tih terapija nemaju nikakav učinak ako se ne radi sve skupa sa tjelesnom aktivnošću.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

 

Nagradne igre