Kraljeznica.com forum

Predstavljanje novih članova => Predstavljanje novih članova => Autor teme: Maremonti - Travanj 29, 2015, 13:34:56 poslijepodne

Naslov: Maremonti
Autor: Maremonti - Travanj 29, 2015, 13:34:56 poslijepodne
Pozdrav svima.

Dosla sam do Vas guglajuci moje dijagnoze. Imam ih za vratnu kraljeznicu, sake, Si zglobove i LS kraljeznicu. Treba bi tumacenje upucenih i dobrih ljudi jer sam kod fizijatra narucena za cca mjesec dana. Otvoriti cu temu na ostalom, mislim da je to najpametnije. Obavim to popodne ili sutra. Citati cu i tuda iskustva.

Iz Istre sam, zensko. +40, radim u uredu, hodam puno, prije sam trcala, vjezbala u bazenu i isla na masaze. Volim citati.

Naslov: Odg: Maremonti
Autor: Henrik VIII - Travanj 30, 2015, 14:49:34 poslijepodne
Dobrodšla!

To za pregled fizijatra, i to prvi, za mjesec dana i nije tak kasno. Tu kod nas u Zagrebu ako dođeš za 3 mj. još je OK. :)

Postoje standardne vježbe za jačanje mišića za vratnu kralježnicu i za lumbosakralnu kralježnicu koje svi radimo, ima raznih uputa i na netu, ali je pametnije pričekati fizijatra. Ono što se sigurno može napraviti u međuvremenu jest plivanje, prsno i leđno, sat vremena na dan. Rad u uredu pretpostavljam da uključuje sjedenje i to je jedan od najvećih problema; probaj svakih sat vremena ustati i malo se razgibati. Sa hodanjem isto pripazi jer ono uključuje pritisak na lumbosakralnu kralježnicu i noge i opterećenje koje zaghvaća n. ishijalgicus, živac koji prolazi iz donjeg djela kralježnice kroz obje noge i to može izazvati gadne probleme. Isto treba voditi računa o uravnoteženoj kilaži (unutar BMI) jer povećana težina zna isto napraviti problem.

Za zglobove ne znam, no fizijatar će sigurno preporučiti nekakve fizikalne terapije, no to sve mora biti kombinirano sa vježbama, kao i za kičmu, jer inače samo po sebi jedna ili par tih terapija nemaju nikakav učinak ako se ne radi sve skupa sa tjelesnom aktivnošću.