Autor Tema: Mitologija  (Posjeta: 4844 )

0 Članova i 33 Gostiju pregledava ovu temu.

ANABELA

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 211
    • Profil
Mitologija
« : Prosinac 08, 2011, 13:20:46 poslijepodne »
Mnogi su se od nas susreli s činjenicom da ih se za neku zdravstvenu uslugu tražilo mito.Opišite vaša iskustva,iskustva vaših poznanika i prijatelja.
laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

Veronika

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 116
    • Profil
Odg: Mitologija
« Odgovori #1 : Prosinac 08, 2011, 19:59:46 poslijepodne »
Ja sam imala iskustvo gdje se od mene indirektno tražilo nešto-"poklon" unaprijed, novci ili što god ja odlučila dati..prije 6 godina sam operirala štitnjaču i došla sam po preporuci endokrinologa najboljem doktoru koji operira štitnjače u Zagrebu..već na početku mi je bilo čudno jer se od mene tražilo da se ponovi punkcija iako sam imala sve friške nalaze napravljene doma( i punkcije i scintigrafija i ultrazvuk i sve), no kako su oni rekli mora se napraviti tamo i to sam čekala tek poslijepodne da dođe jedna liječnica poznanica ja bi rekla sudionica u biznisu iz druge bolnice koja to radi?! Došla je ta doktorica i napravila je punkciju na vrlo neprofesionalan način, da ne pričam sad detalje..uglavnom to mi je bilo naplaćeno 600 kuna i naravno da nisam dobila račun. To se sve dogodilo u bolnici u Zagrebu, ali očito mimo pravila. Zašto nisam nigdje doma u bolnici nikad platila tu pretragu?! A uz to nije ni bilo potrebe jer sam imala friške nalaze.. Nadalje kad sam došla u bolnicu trebala sam biti operirana isti ili drugi dan,tako je bilo rečeno,  no držali su me tjedan dana na groznom odjelu gdje su bili teški bolesnici oboljeli od raka grla i sl. i nagledala sam se svega. Nije mi bilo jasno zašto tako dugo čekam, svako jutro nisam niti jela doručak jer kao možda dođem na red..?!?! Sve mi je to bilo čudno i pitala sam otvoreno ženu koja je bila sa mnom u sobi da li je ona nešto dala ili platila pa je onako jedva priznala da je.. taj tren sam zvala mamu da dođe u Zg (100 km u jednom smjeru) i neka donese bar nešto jer ja tamo više ne mogu biti i nikako da me operiraju. Isti dan kad je mama došla i donijela nemam pojma neki viski i kavu za početak, odmah me doktor zvao na dogovor i rekao sutra ideš na operaciju. Također najednom su i sve sestre na hodniku mi rekle da sutra idem na operaciju. Tako je i bilo..No, nagledala sam se ta dva tjedna koliko su me držali u bolnici kako svaki dan taj doktor ide sa punim rukama doma i to ne samo taj.. Žalosno, ali to sam ja iskusila. Nedugo nakon toga je izbila i ona afera vezana uz  mito na Šalati, a ja sam upravo tamo bila operirana. Taj doktor nije bio obuhvaćen,već neki drugi što pokazuje da je to tamo bio standard očito..a ovaj koji je mene operirao danas radi u jednoj drugoj bolnici.
početkom 2012. dijagnosticiran HLA B-27 pozitivni spondiloartritis

19.10.2011. SED s RF anuloplastikom L5-S1, Vertebris
2009. PLDD L5-S1 Vinogradska
..........................................................................
MR: DDD L5-S1, annular tear, ekstruzija diska
diskogena bol
EMNG: kronična neuralna lezija radiksa S1 obostrano
skolioza

šerić

  • Newbie
  • *
  • Postova: 3
    • Profil
    • Email
VELIKA DVOJBA
« Odgovori #2 : Siječanj 09, 2012, 10:54:54 prijepodne »
Dobar dan forumaši,već neko vrijeme čitam vaše forume pa sam se i ja odlučio prijaviti.Zovem se Toni Šerić,imam 37.g.,živim u Crikvenici,7.mjeseci se mučim sa lumboišijalgijom.Ali da krenem od početka.Cijeli život se bavim sportom,nikad nikakvih problema sa zdravljem.Leđa me prvi put stisla sa 22.godine u lumbalnom dijelu,voltaren,kiropraktika i prođe za koji dan.Tako 1,2 puta godišnje do 2006.kad me udara u lijevu stražnjicu i potkoljenicu,napravim rtg,MR koji pokaže dvije manje hernijice na l4-l5,l5-s1.Prođem fizikalnu terapiju i prođe za mjesec i pol dana.Svo vrijeme sam fizički aktivan,trčim,plivam,ronim,skijam,ali prije sedam mjeseci me uhvati gadno u  lumbalnom dijelu i opet lijeva noga i stražnjica.Dvije fizikalne,Peharec tri tjedna,akupunkture,shiatsu,kiropraktika i jako mali pomaci,napravim novi MR koji pokaže dvije protruzije.Kako ne prolazi odem prvom neurokirurgu koji kaže da nalaz nije bitno drukčiji nego 2006.i da će proći,a ako ne prođe da bi mi se radio samo jedan nivo koji je nešto veći,l5-s1.Ok,ja i dalje pokušavam,trudim se,dajem sve od sebe,ali ne ide.Odlazim drugom neurokirurgu koji ima jednako mišljenje kao i prvi i dobro ja se radujem iako teško hodam i jako me boli,ali prste i pete izvodim bez ikakvih problema.Moram napomenuti da osima boli ovaj put imam i bockanje,mravinjanje u stopalu lijevom samo kad stanem na noge i krenem,dok sjedim i ležim ne.U Zagrebu dobijem ESI prije mjesec dana,ali pomak neznatan i prije dva tjedna odem na Rebro isto poznatom neurokirurgu ispričam cijelu priču i on kaže zbog smanjene kvalitete života i predugog trajanja operacija 05.02.Na moje pitanje šta će mi raditi kaže interlaminectomiu na dva nivoa i l4-l5 i l5-s1. Bio je zaista drag kao i prethodna dva,nemam nikakvih zamjerki,ali sam mu rekao da sam od prethodne dvojice dobio odgovor kako se uvijek operira samo jedan nivo na što mi on kaže budite bez brige mogu se raditi i tri nivoa istovremeno,rez će vam biti nešto veći,cca 7,8 cm,ali nemate ništa manje šanse nego oni kojima je samo jedan disk izletio.Imam povjerenja u njega,ne želim ga imenovati kao ni prethodna dva,ali sam začuđen i u dvojbi jer ne nalazim da je itko bar tu po internetu radio oba segmenta odjednom.Molio bih neka se javi netko sa savjetom da li zna za tako operirane.....hvala.

Naranca

  • Newbie
  • *
  • Postova: 16
    • Profil
odgovor za: VELIKA DVOJBA
« Odgovori #3 : Siječanj 25, 2012, 01:32:47 prijepodne »
pozdrav! nadam se da ce vam moj odgovor pomoc iako malo kasnim (nisam bas bila aktivna na forumu, znate ono kad ne boli, smetne te s uma).  :)
 da ne pisem moju povijest, ono osnovno o meni mozete procitat u mom predstavljanju, ja cu vam ukratko opisat onaj dio koji mislilm da je za vas zanimljiv.
dakle, imam 23 godine, 8 godina sam trenrala kosarku, sa 18 sam "dobila" prve probleme s krajeznicom (prva diskus hernija, L4-L5), tad sam prestala sa kosarkom i pokusavala se izljecit, iz godine u godinu sa manjim ili vecim uspjesima, da bi stvar kulminirala u ožujku 2011, kad je bol postala neizdrziva, najgora do sad + pad stopala i osjeta u jednom djelu desne noge. do 5 mjeseca sam se jos vukla po razlicitim terapijama, privatnicima, da bi na kraju 8.5 zavrsila na operciji :interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1. takoder na toj zadnjoj magnetskoj prije same operacije vidljivo je da imam i protruziju diska (6mm) L3-L4 al je ona naspram ova dva segmentna gotvo zanemariva (rijeci mog doktora). laicki receno meni su diskovi iz ova dva operirana segmentna bili popucali te se "razlili" po zivcu za desnu nogu sto je u konacnici i dovelo do tog groznog stanja i pada stopala. upravo zbog toga i zato sto se radilo o dva segmenta nikakva minimalnoinvenzivna tehnika operiranja nije dolazila u obzir. ja sam osobno vise nego zadovoljna ucinkom operacije i zao mi je sto se na nju nisam odlucila i ranije.. jer  gotvo odmah nakon operaciji bol je prestala, a nakon rehabilitacijie u toplicama i stopalo se vratilo u normalu, jos uvijek postoji dio noge koji ne osjecam u potpunosti, ali moj subjektivni osjecaj je da se i to lagano poboljsava. sad je proslo nesto vise od 8 mjeseci od operacije, i ja se osjecam vrlo dobro, bolva u nozi vise nemam, nekad zna presjec u ledima (al ni slicno boli prije operacije, primjera radi; od kad sam izasla iz bolnice nisam konzumirala nikakve lijekove potiv boli), takoder oziljak je, kolko sam vidjela u bolnici i toplicama skoro duplo veci od onih koji su operirali samo jedan segment, oko 8 cm, moj je uredno zarastao i nisam imala nikavih problema s njim.
i tako vjezbam, pazim se i ide...
eto, mogla bi napisati cijelu knjigu na ovu temu, pa ako vas zanimaju bilo kakvi detalji (gdje sam operirana, iskustvu iz bolnice, toplica..) slobodno me kontaktirajte, jer znam kako sam se ja osjecala izgubljeno u svemu ovome., tako da cu vam rado pomoci.

« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2012, 01:38:19 prijepodne Naranca »
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.

šerić

  • Newbie
  • *
  • Postova: 3
    • Profil
    • Email
Odg: Mitologija
« Odgovori #4 : Siječanj 25, 2012, 13:21:39 poslijepodne »
hej Naranča,puno ti hvala na odgovoru i tvojim iskustvima.....ajde evo da tebe pitam još neka pitanja ako ti nije problem odgovoriti.I spretan sam i snažan,ali kako to izgleda prvih tjedana,na koju foru da se obučem,ustanem iz kreveta ako moram biti ravan kao igla ????....kad si ti mogla sjesti tj. smjela,šta su ti rekli ?....i nakon koliko si otišla u toplice i zadnje pitanje kad si se usudila sjesti u auto i normalno voziti,ne ono 10 min.nego baš normalno ????.......kad stigneš odgovori,puno ti hvala i velika pusa !!!

Naranca

  • Newbie
  • *
  • Postova: 16
    • Profil
Odg: Mitologija
« Odgovori #5 : Siječanj 26, 2012, 03:12:09 prijepodne »
odgovorila ti u poruci, pa da se ne ponovaljam a i da ne spamamom ovu temu necu i tu pisati.  ;)
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.

 

Nagradne igre