Autor Tema: Dr_House je zapravo članica  (Posjeta: 3012 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dr_House

  • Newbie
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
    • Email
Dr_House je zapravo članica
« : Prosinac 09, 2010, 10:50:43 prijepodne »
Pozdrav svima!

Na forum sam se učlanila, zbog čega drugog, nego zbog muke.

U maju ove godine (prije 6 mjeseci) sam imala saobraćanu nesreću iz koje sam izašla naoko nepovrijeđena. Sat vremena nakon nesreće, počinju mi se javljati bolovi u leđima, trne mi desna noga i ruka, ne mogu potpuno rotirati vrat.
Ortoped mi nakon pregleda stavlja shantz kragnu i predlaže mirovanje, uz dg. nagnječenje torakalnih pršljenova, trzajna povreda vrata i potrs mozga.
Na drugoj kontroli mi skidaju shantz i zbog nastanka i pojačavanja bolova u desnoj nozi, te otežanog kretanja preporučuju mi MRI koja je zakazan tek za oktobar.
U međuvremenu, obavljam jednu kuru fizikalne terapije, koja mi pomaže s bolovima u gornjem dijelu leđa, ali se problem sa donjim dijelom leđa i nogom pojačava. Tokom ljeta sam samoinicijativno otišla na pregled kod neurologa, zbog bolova i jer nisam znala što raditi do zakazane MRI, koji dijagnosticira parezu tibijalnog nerva.
U međuvremenu dobijam napad slijepog crijeva, te bivam operisana. Prilikom podizanja i transporta nakon operacije, situacija sa kičmom se dodatno komplicira - po buđenju iz narkoze više me bole leđa i noga, nego stomak! Oporavak užasno težak, zbog operacije onemogućena fizikalna terapija.
MRI nalaz iz oktobra ukazuje na postojanje diskus hernija L4-L5 i L5-S1. Neurolog kontatuje parezu nerava tibijalisa i peroneusa. Daje preporuku za neurohirurga, zbog naglašene protruzije L5-S1. Neurohirurg daje preporuku za operaciju L4-L5! Traži dodatne snimke, nalaz EMG i mišljenje fizijatra. Fizijatar na osnovu EMG-a daje mišljenje protiv operacije. EMG ukazuje na parezu peronusa, tibijalis uredan.
Fizikalna terapija je pomogla pri tretiranju peroneusa, međutim bolovi u leđima i nozi nastavljaju.

Cijeloj medicinskoj priči trebam dodati i činjenicu da imam problema sa težinom (tj. "adipozna" sam, kako kažu svi nalazi), i nastojim smršati, što mi nikako ne uspjeva zbog otežanog kretanja, te zbog problema sa hormonalnim debalansom. Dijeta mi pomaže samo u održavanju težine, ali ne mogu smršati. Ovo je ujedno i uvjet za operaciju, prema neurologu i neurohirurgu.

Trenutno sam u obnovljenoj aktunoj fazi... nastavak fizikalne sa fokusom na lumbalnu regiju.

I da... nick Dr_House dolazi od toga jer hodam sa štapom.
« Zadnja izmjena: Prosinac 09, 2010, 11:07:15 prijepodne Dr_House »

Kraljeznica.com forum

Dr_House je zapravo članica
« : Prosinac 09, 2010, 10:50:43 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com