Kraljeznica.com forum

Predstavljanje novih članova => Predstavljanje novih članova => Autor teme: Tinx - Listopad 05, 2015, 11:13:36 prijepodne

Naslov: Tinx
Autor: Tinx - Listopad 05, 2015, 11:13:36 prijepodne
Pozdrav svima  :)! Nova sam na Vašem forumu koji sam otkrila googlajući svoju dijagnozu. Moja pred operativna dijagnoza je bila spondilolisteza 4.-5. stupnja. Operirana sam u KB Dubrava, na ortopediji kod prof. Kovača 2013. g. i na bolovanju sam i dalje  :-\ . Eto toliko za početak
Naslov: Odg: Tinx
Autor: ladyanita - Listopad 05, 2015, 17:05:16 poslijepodne
 :-* Dobro nam došla na forum. Bila sam nedugo u toplicama s našom forumašicom Castaneom i ona je imalu takvu operaciju kao i ti. Ako se ne varam to su pomaci kralježaka i tu se onda ugrađuju šarafi,šipke i pločice. Da li je barem sada bolje ili se još javljaju kakvi bolovi?
Naslov: Odg: Tinx
Autor: Tinx - Listopad 05, 2015, 21:19:57 poslijepodne
Hvala na dobrodošlici  :)  Kod mene nema pločica al mi je ugrađen novi disk... Nažalost bol je
 kontinuirana.. prošla sam fizikalnu i toplice al ne pomaže ništa..
Naslov: Odg: Tinx
Autor: castanea - Listopad 08, 2015, 20:20:08 poslijepodne
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Hvala na dobrodošlici  :)  Kod mene nema pločica al mi je ugrađen novi disk... Nažalost bol je
 kontinuirana.. prošla sam fizikalnu i toplice al ne pomaže ništa..

Pozdrav Tinx

I moja dijagnoza je spondilolisteza, L4L5. Operirana 14.10.2014. kod prof Stancica na Rebru, imam sarafe, sipke i plocice. Tu i tamo ponekad na promjenu vremena osjetim lagano peckanje u donjem dijelu ledja, ali to je neusporedivo sa stanjem od prije kada doslovno nisam mogla hodati. Imas tu na forumu opisan moj slucaj.

Osjecam se odlicno. Neusporedivo bolje nego prije operacije.

Moram priznati kako nisam cula kako se kod spondilolisteze ugradjuje novi disk, mozda je to neka nova metoda, ali ja ipak nisam neurokirurg pa se ne bi upustala u detalje.

Zao mi je sto i dalje imas bolove. Kod mene je bol u nozi prestala odmah prvi dan, a ostali su se s vremenom smanjili. Nikad necu zaboraviti dan nakon operacije kad su me ustali s kreveta, hodala sam bez bolova nakon dugo, dugo vremena i skoro plakala od srece. Neopisiv osjecaj.

Sta ti kaze tvoj neuro koji te operirao? Od cega su bolovi i dalje prisutni? Jesi radila koji kontrolni magnet ili rtg?