Autor Tema: Upoznavanje - L4-L5-S1  (Posjeta: 47286 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Upoznavanje - L4-L5-S1
« : Siječanj 30, 2016, 16:17:28 poslijepodne »
Pozdrav forumaši,
Evo prilike da se predstavim sa svojim problemom.

Prvi puta probleme sa kralježnicom imam još 1997. (sa 24. godine) kada mi je tijekom nošenja tereta uslijed propadanja lijeve noge u rupu na tlu došlo do kratke boli u donjem dijelu leđa. Nisam na to posebno obračo pažnju i nastavio sam sa poslom dok me kasnije tog dana nije uhvatio grč od stopala do vrata koji je vjerujem uzrok nastanku hernije diska L5-S1 koji mi je kasnije dijagnosticiran. Problem sam dugo vremena (2 godine) rješavao fizikalnim terapijama, tabletama, masažama,jednim kiropraktičnim tretmanom. Kasnije sam uz vježbe (najviše Tai-chi) i kontrolu svojih pokreta mogao normalo obavljati svakodnevne poslove narednih 18 godina tako da sam samo u izuzetnim slučajevima morao popiti neku tabletu. Inače posao mi je većinom sjedeći za računalom, a u slobodno vrijeme sam se znao uhvatiti svakojakih majstorskih poslova po kući i vinogradu.

Prošle godine u srpnju vjerujem uslijed dugotrajnog sagnutog nezgodnog čučećeg položaja u kojem sam radio ogradu došlo je do nekog pomaka u kralježnici koji je rezultirao sve težim bolom u donjem lijevom dijelu leđa i boli prema lijevoj nozi. Prema liječenju injekcijama, tabletama, fizikalnom nisam došao u "normalno stanje" sa kojim bi mogao biti zadovoljen. Problem je mogao dodatno biti uzrokovan i padom na poledici prije dvije godine kada sam pao na lijevi kuk, te me nakon toga dosta dugo bolio lijevi donji dio leđa prema kuku, a to nisam posebno liječio.
Uglavno, prvo mi je na RTG-u dijagnosticirana sponiolisteza 1. stupnja od 5mm, no to sam izgleda uspio poravnati vježbama i manipulativnim namještanjem kod fizioterapeuta.

Po posljednjoj dijagnozi MR-om, smanjena je lumbalna lordoza uz umjerenu sinistrokonveksnu skoliozu. Dijagnosticirana spondioloza trupova kralježaka i degenerativni osteoartritis apofizealnih zglobova distantnih slabinskih segmenata. Degenerativne promjene intervertebralnog diska L4-L5 te sniženog lista L5-S1. U razini L4-L5 dotziomediolateralna lijevostruka protruzija diska za 7-8 mm u AP promjeru sa reduciranim prednjim epiduralnim prostorom, skraćenim lateralnim recesusom, dorzalno potisnutim neuralnim radiksom L5 lijevo te reduciranim početnim dijelom lijevog neuralnog foramena. U razini L5-S1 dotziomediolateralna protruzija diska za oko 4 mm u AP promjeru sa umjereno reduciranim prednjim epiduralnim prostorom i skraćenim lateralnim recesusima, nešto više lijevim gdje se vidi i naznačena kolizija tijeka neuralnog radiksa S1 lijevo.
Trenutno osjećam trnjenje lijevog stopala koje se posebice javlja nakon ustajanja iz kreveta, sjedanja u automobil, dizanja sa stolice. Svakodnevno vježbam vježbe koje su mi pokazali na fizikalnoj terapiji i neke koje sam po netu našao za disk herniju, no većina vježbi (na trbuhu) izaziva pritisak u leđima (vjerujem u segmentima L4-L5-S1) te to osjećam kao „žuljanje“ i tada mi bolje trne stopalo ili me hvataju grčevi u stopalu.

Spec. Fizijatrije me uputio da posjetim neurokirurga, pa dok čekam da dođem negdje na red proučavam po Netu što se nudi i koja iskustva ljudi imaju, a vidim da su neki spremni podijeliti svoja iskustva pa sam se ovdje pridružio iako mi se čini da forum nije previše aktivan.
Evo toliko od mene za sada  :)

Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #1 : Siječanj 31, 2016, 08:08:39 prijepodne »
Pozdrav Vrhhy i dobro došao u klub križoboljaca. Forum nije baš aktivan kao prije nekoliko godina,ali svejedno još funkcionira. Uvijek se netko nađe da ti da neki savjet ili bar ohrabrenje. Ako malo pročačkaš po njemu,dobiješ skoro sve odgovore koji te zanimaju. Eto ja čim sam dobila nalaz od MR-e,znala sam da me ide operacija i zahvaljujući forumu.
Po tvom nalazu najlošije mi izgleda protruzija L4L5 za 7-8mm (ako sam dobro zapamtila) jer je potisnut neuralni radiks. Moja protruzija je bila 4-5 mm i isto je bio potisnut živac i to na desnu stranu. Znači mene je boljela desna noga,pa sam zbog užasnih bolova trebala to operirati. Preostaje ti samo mišljenje neurokirurga i samo hrabro.Meni je jedno vrijeme bilo super nakon operacije,ali sad su se bolovi vratili i sutra idem na MR pa ću znati što se desilo. Sada sam malo prestrašena i pod stresom pa nebi htjela i tebe zaraziti.
Bude se javio Henrik ( ne znam gdje je !  Sad ili krepava od bolova ili se negdje provodi...hhaha) uglavnom on će ti lijepo stručno objasniti tvoju situaciju.  :-* pozdrav i drži se !!
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #2 : Siječanj 31, 2016, 10:32:20 prijepodne »
Hvala ladyanita na dobrodošlici !
Vidim da si puno sudjelovala na forumu, dijelila iskustva, pomagala ljudima, te ih ohrabrivala.
Nažalost nakon operacija kralježnice situacija ti nije sjajna, te još imaš i problema sa koljenom i bolovima koji te muče.
Iskustva sa liječnicima su različita, neki su dobrice, neki mrgudi, rijetki imaju vremena posvetiti se pacijentima (većinom privatni) no svima bi cilj trebao biti dobrobit pacijenata.
Ja na sreću do sada nisam puno odlazio doktorima i držao se onog ako ideš k njima sigurno će ti nešto naći, pa bolje ne ići i ostaviti tijelu da se samo proba izliječiti.
Naravno i to ima svoje granice i dođe dan kada to više tako ne ide.
Uglavnom zbog svojih dugogodišnjih problema (više od 18 godina) nisam bio niti jedan dan na bolovanju, već sam ako je baš bilo nužno koristio godišnji odmor. Možda je to zato što više mislim na firmu nego na sebe : :(
Kad sam prvi puta imao probleme pio sam hrpu tableta da bi mogao na poslu funkcionirati, počeo sam vući nogu i tada sam bio pripravnik na poslu, morao sam se dokazivati, naravno da se to reflektiralo na stanje sa želucem koji je to osjetio, pa sam onda morao i njega liječiti. Bio sam isto kandidat za operaciju, no uspio sam da živim i bez nje. Tako da sam 10-tak godina bio gotovo bez ikakvih lijekova i sve sam uspio dugo godina balansirati, ček mi se živac oporavio i svi refleksi stopala vratili na normalu.
Još uvijek se nadam da se mogu vratiti na isto stanje i da neću još duže vrijeme trebati raditi operaciju na kralježnici.
Za sada mogu podnositi bol, a tek koju tabletu ako popijem kroz tjedan.
Još jednom hvala na dobrodošlici, a tebi želim da nađeš dobar put koji će ti omogućiti normalni suživot sa problemima kralježnice i koljena.
Imaj snage i vjeruj da je to moguće  :)
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Kraljeznica.com forum

Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #2 : Siječanj 31, 2016, 10:32:20 prijepodne »

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #3 : Siječanj 31, 2016, 13:27:01 poslijepodne »
 :) :) Hvala ti puno na ohrabrenju. Sutra je DAN D....odlučujuć. Koljeno me ne brine toliko kralježnica,mada me danas boljelo dok sam hodala do dućana u natrag. Brine me Emng nalaz koji je gori nego prije operacije i desna me noga sad boli cijela i imam neki čudan osjećaj u stopalu.
A prije godinu i pol nisam takoreći ni znala je kralježnica.
Sad samo čekam MR i onda budem znala kaj je za problem.
Sutra se navečer javljam s novostima.....ako dobijem nalaz. :P
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #4 : Veljača 02, 2016, 11:05:09 prijepodne »
Welcome to the Club!
Zbog trnjenja bi trebalo napraviti i ENMG. Nikako nemoj raditi vježbe koje izazivaju bilo koji od simptoma; bilo da boli, trne ili postoje drugi neurološki ispadi! Ja sam morao prekinuti sve vježbe za lumbalni dio kralježnice jer mi je samo još lošije od njih, a nema učinka zato što su mi atrofirani paralumbalni mišići. No, mogu jedino reći da je plivanje OK, mada isto treba paziti radi preopterećenja. Neurokirurg je prva adresa za protruziju diska, a fizikalna terapija ide kad se sanira disk. Dobro je da nema bolova, no trnjenje u nogama nije dobar znak i svakako bi to trebalo probati riješiti prije nego dođe do bolova, jer mi koji smo s bolovima smo već polupoludjeli. :)
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #5 : Veljača 02, 2016, 18:26:57 poslijepodne »
Hvala Henrik VIII na dobrodošlici,
Pročitao sam dosta tvojih postova i stvarno si svašta prošao i puno toga trpiš, budi i dalje uporan!
Na ENMG nisam poslan niti mi je spec. Fizijatar objasnila da ne vježbam ono što me smeta, hvala na savjetu.
Nažalost sam i sam shvatio da da je to tako, jer već dva dana ne vježbam, pijem ibrufeme i nakon posla doma više ležim da mi se leđa smire jer i sam dodir na kralježak je rezultirao da mi trenutno utrne noga, više me boljelo i jače trnulo nego inače. To je sve rezultat intenzivnog vježbanja koje sam radio ovaj vikend.
Dobio sam savjete/preporuke od dvoje osoba koju su nedavno problem bolova i simptoma protruzije riješili steroidnom injekcijom u privatnoj klinici. Oboje su se ubrzo vratili na posao i imaju normalan život iako nisu riješili samu protruziju. Jedan od njih je prvu injekciju dobio prije tri godine, 2 godine je bilo Ok, pa je prošle dobio novu i opet mu je Ok. To mi izgleda kao kupovanje vremena, pa ako se tako možeš krpati do 60. kad diskovi prirodno počinju se sušiti i hernije povlačiti, to je možda dobro rješenje bez operacija. Naravno to nije jeftino, ali možda se isplati.
Ima još netko iskustva s tim postupkom?

Ladyanita, jesi li dobila nalaz, kako je?
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #6 : Veljača 03, 2016, 17:19:22 poslijepodne »
Moraš fizijatrici reći da imaš trnjenje pa će te poslati na EMNG; ne znam da li su promijenili administrativna pravila i da li to može izdadi dr. opće prakse bez preporuke specijalista. Možeš napraviti i privatno, ima bezbolno u Medikolu, ni ne košta puno.
Injekciju može dati isto dr. opće prakse, dexamethason, ali to je dosta opako za tijelo općenito i nije pametno to raditi na svoju ruku. Ja sam primio 5 injekcija u zadnjih godinu dana, a značajno su mi pomogle 3 jedna za drugom, ali tada sam hodao sa koracima od 10 cm. No, dijelom simptomatsko liječenje, a dijelom protuupalno; sve ovisi što je uzrok bolova. Meni je sve i upaljeno i razdrmano, tako da se kombinira. Vidjet ću nakon ambulante za bol kojim smjerom će se još ići jer pijem već puno lijekova.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #7 : Veljača 03, 2016, 17:29:53 poslijepodne »
Uputnicu za Emng izdaje liječnik opče prakse bez problema. Na ovaj na koji sam išla prije tri tjedna,bio je na moj zahtjev. Znači ne treba preporuka specijalista.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #8 : Veljača 03, 2016, 17:35:20 poslijepodne »
Odlično! Onda odi kod dr. opće prakse, ali sad ne opisuj sve detalje kao tu nama, nego reci da ti utrne noga, da imaš osjećaj kao da ćeš pasti, malo dodaj na ozbiljnosti.  ;) I ne spominji, btw., da sam diraš kralješak i izazivaš trnce i nikako to nemoj raditi! Zaboravio sam ti to reći jer sam već nadrogiran, ali kopanje po vlastitoj kičmi baš nije neka opcija. I nadalje, intenzivna "vikend fizikalna terapija" od koje misliš da će bolje biti u ponedjeljak može samo izazvati zlo. Terapije trebaju biti svakodnevne, raspoređene prema izdržljivosti tijela - nije to natjecanje za zlatnu medalju; treba izbjegavati "pametne" osobne trenere. Pretjerana tjelesna aktivnost je i mene dovela bila u užas u jednom trenutku, tako da sad raspoređujem prema potrebi i mogućnostima. Ako boli kao vrag, lezi i odmaraj. Ukoliko možeš savinuti leđa, probaj se smjestiti u fetalni položaj tako da se smanji opterećenje na kralješcima.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #9 : Veljača 03, 2016, 22:21:57 poslijepodne »
Hvala na savjetima i preporukama.
Danas sam ujutro opet krenuo s vježbanjem ali manjeg intenziteta izbjegavajući vježbe koje mi smetaju.
Inače se često budim prerano nakon što odspavam samo 3-4 sata, pa je i to vjerojatno povezano sa ovim mojim stanjem kralježnice.
Idući tjedan sam naručen kod neurokiruga pa ću saznati stručno mišljenje što mi preporučuje dalje, a do onda neću uspjeti obaviti EMNG pa ću čuti i njega što će mi reći što ga nemam.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #10 : Veljača 04, 2016, 11:49:17 prijepodne »
Poremećaji spavanja povezani su s bolovima, čak i onda ako se bol ne osjeti za vrijeme spavanja. Spavanje s bolovima je plitko i kratko. Ja nisam prije početka liječenja boli mogao tri godine normalno spavati, buđenje svakih sat vremena.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

vrhhy

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 202
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #11 : Veljača 10, 2016, 22:30:03 poslijepodne »
Dobio sam mišljenje od dva neurokiruga.
Prvi u javnoj bolnici kaže da je stanje za operaciju, no ne preporučuje je kao prvi izbor. Predlaže nastavak fizikalne terapije.
Operaciju koju rade je klasično vađenje diska, oko 60% izvade, a ostaje samo potkova, no upozorio me da je to početak daljnjih problema sa drugim segmentima koji tada više trpe i za koju godinu može biti daljnjih problema.
Ukoliko mi padne stopalo, hitno se javiti na operaciju, koja mora biti u roku od 48h odrađena.
Drugi privatni, također predlaže vježbe za leđa, trbušne i zdjelične mišiće. Ako bolovi postaju veći i problemi sa trncima u nozi, tada predlaže ESI injekciju, a ako niti to ne pomogne operacija vađenja dijela diska koji strši.
Svi doktori vrlo otvoreni, odgovaraju na sva pitanja, daju informacije i dugoročne mogućnosti.
Pohvala obojici!
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ivan bozic

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 27
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #12 : Veljača 11, 2016, 12:02:04 poslijepodne »
Evo mene opet... Sad ne boli pa listam postove... U svezi ovog što piše vrhhy... Takve operacije sam imao 96. i 06. Dakle dio diska ostaje i poslije je bilo ok. 10 g.nakon svake. Sad je opet problem na istim mjestima (l4-l5 i l5-s1)ali i nivo više (l3-l4). Izgleda što je suđeno nije izgubljeno

ivan bozic

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 27
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #13 : Veljača 12, 2016, 15:34:44 poslijepodne »
Pozdrav svima! Listam tako po forumu zadnjih dana i tješim se da mi i nije tako strašno kao što pojedinci pišu kako im je... Iako su mi jutra na sve četiri i vilica me boli od stiskanja zubi od boli... Al na nogama sam kolko tolko. Bio danas na tretmanu (drugom) kod gosp. Smolčića u corpus centrumu u Areni. Kaže : neću da idete pod nož! To nek bude najzadnja opcija. I tako poštelao diskove,oslobodio živce...meni lakše. Tako je bilo i nakon prvog tretmana,al kroz par dana opet nesnosna bol kroz lijevu nogu. Pogledali cd od mr,kaže loše je. Jedan disk procurio u spinalni... Dobio sam recept za masažu doma al mi  treba i pojas za  razvući kralježnicu (u reklami pojas dr. Hoa ). To nemam... Oni imaju dva al posudili kritičnim pacijentima na tjedan dana. Moram nekako doći do toga jer postoji mogućnost da se i unutarnji dio diska s vremenom povuće na mjesto. Vidjet ću kroz par dana pa javim,možda nekome sa sličnim problemima pomogne,ako će meni. Ne bojim se operacije ali znam da ću bar dva mjeseca biti "na klupi" nakon toga. Pozdrav

ladyanita

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 751
  • Žena si !!! Možeš sve....
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #14 : Veljača 12, 2016, 17:47:05 poslijepodne »
Oprostite,ali ja ne vjerujem da to može bez operacije.Tekućina se izlila iz diska u spinalni kanal i to da vam sada netko namjesti. Moje mišljenje je da može napraviti više štete nego koristi.
Da...i meni je zanimljiva reklama za fizio pojas,ali mislim da će pomoći samo onima s blagom hernijom.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #15 : Veljača 12, 2016, 19:19:02 poslijepodne »
Poštovani Ivane! Vi imate opaku situaciju i to morate rješavati kod neurokirurga. Smolčić nije liječnik nego nadriliječnik i to što je tako "popularan" može zahvaliti Bandiću s kojim je imao deal za prostor u Arena Centru i tu sad dalje možete samo pretpostaviti o kakvim se stvarima radi, imajući u vidu da je Bandić okrivljen za razna gospodarska kaznena djela. To nije tema pa neću dalje ulaziti, ali kako god da ste se subjektivno bolje, Smolčić Vam neće riješiti herniju diska! Ako neurokirurg misli da se hernija može povući (nisam baš za to čuo) onda neka tako kaže i tražite drugo mišljenje. Plaćanje nadriliječnicima je gora opcija nego da platite privatniku neurokirurgu.  ;) S time da nije operacija najgora stvar koja se može dogoditi. Ja bih da mi je stanje operabilno skakao od sreće da mi neurokirurg odredi operaciju jer bi me riješio kroničnih bolova ovakve vrste koje i vi spominjete. Isto tako, ne razumijem zašto trpite te bolove? Kralježnica vam služi zato da sve živce koji idu u tijelo i omogućavaju vam da se krećete i funkcionirate drži kičmenu moždinu i da vam drži tijelo. Uostalom, znate kako izgledate vi i kako izgledaju beskralježnjaci.  :) Kad prodre disk u kičmenu moždinu onda pritišće živac koji negdje u tijelu vodi do nekuda. Najčešće se ljudima desi to u regiji L5-S1 i onda imaju gadne bolove koje se protežu u noge. Ako se operacija predugo odgađa, to je veća opasnost da se živac toliko ošteti i sam upali da Vam na kraju ne pomogne niti operacija. Pa onda trebate drugu, treću, i tak. Da se to ne bi desilo, pokušajte nas poslušati tu što kažemo Ladyanita i ja, ipak smo stari maheri  8) i odite na pregled kod neurokirurga. Ako imate novaca, možete kod dr. Saftiča ili kod koga god hoćete (v. na internetu) da ima privatnu praksu i obavite pregled. Važno je da mu u potpisu piše dr. med., spec. neurokirurg. Sve ostalo je 0 bodova! I tražite nešto protiv bolova, stvarno nema smisla da to trpite!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ljiljana252

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 350
    • Profil
    • Email
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #16 : Veljača 12, 2016, 20:21:04 poslijepodne »
Poz.Ivane,mišljenja sam kao i Henrik i Ladyanita.treba vam neurokirurg,tim više što ste prošli 2 operacije.mislim da vam nikakav kiropraktićar ili što već može pomoći.Što se tiće pojasa (doktora Ho,ili nekog drugog takve vrste) po meni ćista glupost,to da valja imali bi ga na svim fizikalnim terapijama i sl.Čista krađa novaca.To je samo moje mišljenje
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Henrik VIII

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 865
    • Profil
Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #17 : Veljača 12, 2016, 20:50:18 poslijepodne »
Meni je sestra kupila onaj Kosmodisk i jadna bacila pare, bolje da smo se napili. Prvo, to je rađeno za ravne, a ne S iskrivljene kičme za 50 stupnjeva. A drugo, niš koristi, pa čak i ono za lumbalni dio. Samo sam se bezveze nažuljao! Meni jedino TENS ima koristi, ali ne onaj iz Top Shopa od nekog isto slično kao dr. Ho, nego iz specijalizirane firme koja baš prodaje medicinske proizvode od onih koji to rade za rašarafljene ljude!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr


i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Kraljeznica.com forum

Odg: Upoznavanje - L4-L5-S1
« Odgovori #17 : Veljača 12, 2016, 20:50:18 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com