Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - 42

 Str: [1]
1
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Simptomi nakon operacije
«  : Prosinac 27, 2012, 08:13:00 prijepodne »
Da, znam za to. Prije operacije dok sam guglao svako malo bih naišao na tako nešto. Kao što sam rekao, nije klinički dokazano ali mnogi od onih koji su to koristili su osjetili poboljšanje. Tada nisam obraćao pažnju na to, računao sam da će poslije operacije biti sve OK, da mi neće trebati. Međutim, sada bih probao, štetiti ne može. Valjda :)

2
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Simptomi nakon operacije
«  : Prosinac 17, 2012, 08:21:23 prijepodne »
Ne mislim da je netko nešto pogriješio. Kako stoje stvari, leđna moždina mi je oštećena stalnim pritiskom prije operacije. Međutim, čitao sam negdje, a i slušao o tome - postoje neki vitamniski pripravci, čini mi se bazirani na B1, B6, koji navodno omogućavaju regeneraciju živčanog tkiva koje se inačpe regenerirati ne može. Nije klinički dokazano ali postoje tvrdnje pacijenata o poboljšanjima. Pa da probam s tim, a?

3
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Simptomi nakon operacije
«  : Prosinac 10, 2012, 12:26:35 poslijepodne »
Uh, iako sam se raspisao, nešto sam i zaboravio. Prije nekoliko mjeseci počeli su mi "titrati živci" u prstima desne ruke i na oku/obrvi. To je trajalo tjednima. Počeo sam uzimati magneij i to je nestalo. Svaki put kada bih napravio pauzu od par dana između uzimanja magnezija, titranje bi se javilo opet. Prije par tjedana imao sam pauzu od 15-ak dana i titranje se pojavilo u bicepsima obje ruke, na istoj visini i leđima. Magnezij je ovaj pu to znatno smanjio - tu i tamo mi titra desni biceps. Hladnoća sve simptome koje sam naveo osnažuje.

4
Vratna (cervikalna) kralježnica / Simptomi nakon operacije
«  : Prosinac 10, 2012, 12:20:02 poslijepodne »
Bok
Prije godinu i osam mjeseci operiran sam na Rebru. Operirao je dr. Stančić. MR iz 12.2010-e je pokazao ovo:
"Na seriji sagitalnih i transverzalnih presjeka kroz cervikalnu kreljažnicu vidljiva je alordoza uz diskretnu dekstrokonveksnu skoliozu.
Vidljiva diskretna dorzopozicija trupa C5 u odnosu na trup C6 kralješka.
Trupovi kralješaka su primjerenje visine uz vidljive spondilotične i spondiloartrotične promjene, poglaviti u segmentu C5-C7 s manjom ventralnom i dorzalnom spondilofitozom.
U segmentu C5-C6 diskalni prostor je niži uz dorzomedijalnu i obostrano dorzolateralnu protruziju spondilofit-disk kompleksa koji u potpunosti suzuje prednji subarahnoid i potiskuje medulu sa suženjem spinalnog kanala koji je dodatno sužen i dorzalno usljed degenerativnih promjena malih i.v. zglobova.
U segmentu C6-C7 vidi se dorzomedijalna i više u lijevo usmjerena protruzija spondilofit-disk kompleksa sa suženjem prednjeg subarahnoida uz potiskivanje medule i suženje spinalnog kanala dodatno i usljed  degenerativnih promjena malih i.v. zglobova.
U razini od donje plohe trupa C5 do gornje plohe trupa C7 kralješka spinalni kanal je sužen na polovicu svoje širine, a medula izrazito komprimirana, visokog intenziteta signala u T2 sekvenci što govori u prilog mjelopatiji navedenog segmenta."
Slika je izgledala zabrinjavajuće, C5-C6 disk ušao cca. 50% a C6-C7 cca. 25%.
Dakle, nakon razgovora s nekoliko neurologa i neurokirurga odlućio sam se za dr. Stančića koji me je operirao 20 dana nakon moje odluke, 30.03.2011. Odstranio je oba diska, kralježak C6, uzeo komad s desne fibule kao nadomjestak, fiskirao pločicom C5-C7 i gotovo. Operacija je trajala četiri i pol sata. Preksutra sam otišao kući. Simptomi prije operacije su bili žarenje lijevog i desnog bedra pa je to prestalo. Onda slabost desne ruke i noge, nespretnost, čudan osječaj da noga baš ne surađuje kao prije, čudan hod.
Elem, prvi dan nakon operacije desna ruka mi je izgledala kao nova, bez simptoma. Već drugi dan je počelo bockanje u dlanu i sada je gore nego prije. Osjećaj da mi nešto drži stisnutu šaku, šrafciger ili motanje špageta mi je relativno zahtjevna zadaća. Desnu nogu nisam mogao odmah procijeniti jer je s nje uzet komad fibule pa je trebalo neko vrijeme da to prođe. Ali, mogao sam opet, to prije nisam, lepezasto raširiti sve prste. Nakon nekoliko mjeseci to je opet otežano, dva prsta mi uvijek ostanu spojena. Neurolog je prošlog ljeta napisao "klonus desnog stopala". Rečeno mi je da stvari neće ići nabolje, ali nagore vrlo vjerojatno hoće.
Nakon operacije sam bio fizički aktivan, hodao sam puno, u početku sa štakom a poslije bez (zbog noge - fibula). Auto sam vozio 5 dana nakon operacije. Bio sam pu vjere i zadovoljan napretkom. Simptomi u ruci su prvih nekoliko mejseci bili manji no prije, a kroz godinu su se pogoršali do preoperativne razine pa onda postali i gori.
Nisam zadovoljan. Imam 46 godina i malo me brine budućnost. Čuo sam o nekim vitaminski pripravcima koji navodno pomažu u regeneraciji živčanog tkiva. O čemu se radi?

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com