Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - L1-L4

 Str: [1]
1
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Preporuceni oporavak L1 i L4???
«  : Rujan 05, 2012, 17:12:24 poslijepodne »
Pozdrav!

Javljam se prvi put. Citao sam malo po vasim forumima i saznao puno informacija ali jednu nisam. Pao sam 26.7.2012 i nakon RTG-a i MSCT-a ustanovljeni su prijelomi trupova krazljezaka L1 i L4. Sluzbeni naziv FRACTURA COMPRESSIVA CORPORIS L1 ET L4. Radi se o stabilnim prijelomima prednje kolumne i t prednjih pokrovnih ploha. Visina kraljeska odrzana uz istaktnu straznju interkorporalnu liniju. Neuroloski bez prefiernog ispada. Nakon 6 tjedana otisao sam na kontrolu u drugu kirursku ambulantu jer mi se ozljeda dogodila na moru i nakon slikanja drugi ljecnik je ustanovio da je sve ok da cu jos 6 tjedana nositi ortozu. Pokazao mi je slike i na L4 mi je ako je kraljezak kvadrat mali trokutic otkinut (L4 prijelom u reg. ventralnog dijela korpusa u min. dislokaciju) a L1 je ako je kraljezak kvadrat pokazao liniju horizontalni po sredini koju ja nisam vidio (L1 prijelom gornje pokrovne plohe). Uglavnom bolova nemam osim kada stojim na nogama ili sijedim duze npr.cekanje kod doktora i to su bolovi u trtici koji nisu bas neizdrzljivi. E sad kad sam sve opisao interesira me dali kod lezanja i odmaranja smijem lezati na boku (nemam nikakvih bolova dok tako lezim) i dali kod hodanja i sjedenja, jer je doktor rekao posteda napora, da mi granica bude kad pocnem osjecati bol. Jos mi je doktor rekao da bi sa L1 mogao imati problem kada pocne okostavanje jer bi moglo doci do nagiba. Koja je posljedica toga i kako se to najbolje sprijecava? Hvala jos jednom.

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / L1 i L4
«  : Rujan 05, 2012, 11:54:30 prijepodne »
Pozdrav!

Javljam se prvi put. Citao sam malo po vasim forumima i saznao puno informacija ali jednu nisam. Pao sam 26.7.2012 i nakon RTG-a i MSCT-a ustanovljeni su prijelomi trupova krazljezaka L1 i L4. Sluzbeni naziv FRACTURA COMPRESSIVA CORPORIS L1 ET L4.  Radi se o stabilnim prijelomima prednje kolumne i t prednjih pokrovnih ploha. Visina kraljeska odrzana uz istaktnu straznju interkorporalnu liniju. Neuroloski bez prefiernog ispada. Nakon 6 tjedana otisao sam na kontrolu u drugu kirursku ambulantu jer mi se ozljeda dogodila na moru i nakon slikanja drugi ljecnik je ustanovio da je sve ok da cu jos 6 tjedana nositi ortozu. Pokazao mi je slike i na L4 mi je ako je kraljezak kvadrat mali trokutic otkinut (L4 prijelom u reg. ventralnog dijela korpusa u min. dislokaciju) a L1 je ako je kraljezak kvadrat pokazao liniju horizontalni po sredini koju ja nisam vidio (L1 prijelom gornje pokrovne plohe).  Uglavnom bolova nemam osim kada stojim na nogama ili sijedim duze npr.cekanje kod doktora i to su bolovi u trtici koji nisu bas neizdrzljivi. E sad kad sam sve opisao interesira me dali kod lezanja i odmaranja smijem lezati na boku (nemam nikakvih bolova dok tako lezim) i dali kod hodanja i sjedenja, jer  je doktor rekao posteda napora, da mi granica bude kad pocnem osjecati bol. Jos mi je doktor rekao da bi sa L1 mogao imati problem kada pocne okostavanje jer bi moglo doci do nagiba. Koja je posljedica toga i kako se to najbolje sprijecava? Hvala jos jednom.

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com