Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - mart47

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Modić tip 1
«  : Svibanj 25, 2016, 10:56:39 prijepodne »
Dva neurokirurga su rekla isto, pa onda  kirpraktičar je isto protiv operacije (doduše on je fizioterapeut i kiro), pa dr gdje sam bila na sistematskom i moja fizijatrica. Dr Vukić kolko sam čula je i više nego kompetentan i stvarno mi je sve lijepo objasnio. Nije me otpiril za 1 min van. Jedino ko je da me se operira je moja dr opće prakse. Vukić kaže da je to posljedica moje građe, što genetski uvjetovano, što dosadašnjim naćinom života. Kaže da je to moj začarani krug, jer svaki kralježak u lumbalnom djelu je dobio po sebi. kaže da protruzija ne radi nikakvih problema, kanal je uredno proširen, živac netaknu, a taj Modić se ne lječi operativno, nego vježbom i eventualno antibioticima kaj mi nije baš jasno, pa sam  mislila da mi neko još malo objasni Modića dok sama još nešto ne iskopam na netu. henrik drago mi je da si dobro, pratim tvoj oporavak gdje nam opisuješ sva svoja stanja  :D

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Modić tip 1
«  : Svibanj 25, 2016, 08:33:21 prijepodne »
Ne, nema operacije za mene. Kažu protruzija nije za operaciju a bol izaziva Modić a to se ne operira. Vidim da ti imaš željeznih problema, da nam je henrik operiran, pratim vas sve. dakle mene i dalje boli svaki dan bez razlike, ak vježbam, jače, ak ne vježbam, slaba sam i ništ ne mogu i tak. Nekak se vrtim u začaranom krugu. Zadnje mišljenje mi je dao dr Vukić s Rebra, a njemu nekak vjerujem. I nisam ja željna operacije, ali nisam ni spremna do kraja života ovo trpit, pa pokušavam pronaći naćin.

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Modić tip 1
«  : Svibanj 24, 2016, 11:31:58 prijepodne »
Pozdrav svima, vidim o promjenam Modić se ne piše ništa ili jako malo. Meni je uz diskopatiju u lumbalnom dijelu, skoliozu, protruziju L1L2 dijagnosticiran i Modić tip 1. pretragom po netu došla sam do zaključka da je o tome jako malo napisano, da uzrokuje konstantnu bol na koju se treba naviknuti, nema operacije. protruzija mi ne pritišće ništa što bi me bolilo, kanal je uredno proširen. sad negdje vidim da se taj Modić lječi antibiotikom ili fitness uz vježbe istezanja,  meni je preporučena šetnja i stalno mjenjanje položaja (super da radim sjedeći  :-\ ) Volila bi ako netko tu zna nešto o tome da mi kaže i objasni, jer teško se mirim s ćinjenicom da s tim moram živjeti do kraja života, pomiriti se da me boli, zaboraviti sve aktivnosti koje sam imala. Imam 47 godina i nisam još spremna odustati od sporta, planinarenja....

4
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 18, 2016, 12:50:08 poslijepodne »
Elina hvala i tebi što brže želim zdravlje i da zaboravimo na bol  :D

5
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 16, 2016, 14:16:12 poslijepodne »
Dr opće prakse je da idem na operaciju, prvi nerukirurg me nije ni pogledao pošteno, a kod drugog tek idem. Tak da u stvari još ništ ne znam. Ali da boli i da je protruzija tu to stoji.

6
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 16, 2016, 11:34:27 prijepodne »
Elina baš mi je žao da ti nije dobro. U ćemu je bila greška da ti stanje nije ok? kolega s posla je bio isto na rebru na operaciji kod dr Vukića, kojeg i ja čekam za drugo mišljenje i on je oduševljen. Prošlo je već 10 god od kako je operiran i veli da je njemu super. ja sam još u fazi isprobavanja, da ipak ne idem na operaciju, pokušavam naći prave vježbe kojima ću ojačati tijelo, a da mi to sve skupa ne dira puno u kralježnicu. Imam sreću, muža bivšeg sportaša pa imamo doma malu teretanicu gdje mogu raditi, naravno bez težina, i pokušat tako. Dala sam si vremena do 28.04. kad idem po drugo mišljenje, ako nema progresa vježbanjem onda ne znam. Idem na operaciju ako mi to neuro kaže. i da vidim rezultate EMNG-a U glavnom, znam da se nekaj mora promjenit, jer svako okretanje u krevetu me probudi, bole me kukovi, desna noga, ajde ne piškim još u gaće, ali baš mi se to i ne čeka  :o sjedenje ne podnosim, a posao mi je sjedeći. Nekad mogu hodat do besvjesti nekad ne... Sve u svemu uvijek si sputan nećim, a to jaaaaako frustrira.

7
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Stup srama
«  : Veljača 15, 2016, 10:55:49 prijepodne »
 :-\ ajme meni sad sam prvi puta pročitala ovaj stup srama. ne znam da li je dobro sad kaj imam to znanje ili nije. pa to je grozno. mislim ja sam na početku drogiranja, tek sam na voltarenu retardu i diazepamu i to ne stalno, uspijem napravit pauze po par dana između droksanja. A moj specijalizant sramotni koji me primio na Rebru  umjesto dr Lupreta je rekao da nema kaj sa mnom razgovarati, da nisam za operaciju. Nije da si ju želim al nemremš me otpilit sam tak. Na svu sreću moja dr opće med je predobra i odmah me poslala po drugo mišljenje. kad sam bila kod kiropraktičara i rekla mu kakav je ovo seronja bio, rekao mi je da je to i za očekivat kad me vidi kak ravno hodam, ne šepam, našminkana...  i ko bi mi vjerovao da mi nešto je. A ja samo stišćem zube i to se ne vidi. pa kaj da sjednem u invalidska kolica da me neko ozbiljno shvati. Vježbaj i pij tbl, pa kaj je to rješenje??? vježbati ajde, ali kaj cijeli život da pijem tbl, pa rikneš od posljedica koje to nose, a još te i boli, jer postaneš otporan na te tbl uh,  ??? E da i sad čekam EMNG

8
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 11, 2016, 15:41:31 poslijepodne »
Elina hvala. Znaći ti si operirana?. Jel ti sad dobro? Kolko mi ljudi kaže neka ne idem na operaciju. Ne znam kaj da mislim. I ne ide mi se, ali ne znam što je gore. kljukat se tbl ili ... uh teška odluka. Ali dobro još čekam neke razgovore, pa ću onda odlučit.  :D

9
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 08, 2016, 14:22:36 poslijepodne »
Hvala, također  :)

10
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 08, 2016, 11:16:55 prijepodne »
ne znam, ja sam na prvu bila sretna kad mi je rekao ne treba operacija, ali prvu bol koju sam osjetila nakon razgovora podsjetila me zašto sam u opće išla k njemu. meni protruzija 24 h stvara pritisak i boli me 24 sata ako ne pijem ljekove. i sad se već i ne sjećam kakav je bio život dok me nije bolilo. Nije da si baš priželjkujem operaciju, to mi je zadnja opcija, ali razgovor, savjet i barem da mi pokaže malo zanimanja za moj slučaj, jer on je tamo za to. On po meni nije ni doktor ni čovjek i u opče nije zaslužio biti tamo. Nadam se da će dr Vukić kojem sam naručena za drugo mišljenje biti u redu.

11
Predstavljanje novih članova / Odg: Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 02, 2016, 14:19:30 poslijepodne »
Hvala na savjetu. Bila sam kod neurokirurga koji je rekao da to nije ništa, brzinski pregledao nalaz MR (klikao je mišem brzinom svjetlosti) i rekao nek vježbam i pijem tbl. Moja dr opće prakse nije bila oduševljena, pa je tražila drugo mišljenje tako da sad to čekam. Primjetila sam da me svako vježbanje ubije. Vježbam pilates i preporučene medicinske vježbe, ali i bez da osjetim da sam nešto loše napravila, poćne me bolit, tako da nisam više baš sigurna što da radim. Sljedeći pregled mi je tek u 4. mjesecu, ali ako sam do sad čekala čekat ću i do onda. Kako sam bila na sistematskom od firme, internistica mi je dala preporuku da napravim EMNG tako da ću i to ići napraviti makar nemam nikakvih problema sa stopalom,  ni problema sa sfinkterima, barem za sada.

12
Predstavljanje novih članova / Bolno lumbalni pozdrav
«  : Veljača 01, 2016, 13:35:12 poslijepodne »
Pozdrav svima,
evo da se i ja predstavim sa svojim tegobama. Pošto nemam sad punu dijagnozu pred sobom da ju prepišem, u kratko. L1L2 protruzija 6-7mm u dorzalnu vreču. Boli ko sam vrag. Ima perioda kad ne mogu sjediti i ništa, a ima perioda kad mogu skoro normalno funkcionirati. Još se spominje neki vakuum efekt okoštavanja artroze i sitne protruziije. Imam 47 god, radim sjedeći posao, vježbam, visoka, mršava. Ko mala sam imala saobračajku i vjerojatno sad to plaćam, nešto loših gena sam dobila u nasljedstvo. Bila sam kod kiropraktičara i bolje mi je od onda, ali nije to to. Na najjače me frustrira kad me vježbanje ubije. Redovito idem na pilates i vježbam i doma, već godinama. Tu sam da pročitam vaša iskustva i skupim što više info o svemu, da ne uletim u nešto bezglavo, jer ipak je to moja kićmica kakva god bila  :)

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com