Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Mak

 Str: [1] 2
1
Ostalo / Odg: SRETNA NOVA
«  : Siječanj 02, 2018, 16:18:25 poslijepodne »
Sretna Nova Godina, puno zdravlja, sreće i ljubavi uz ostvarenje svih želja, naravno bez bolova, tebi Anita, kao  i svim forumašima želim od srca... !!!

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Rujan 06, 2017, 17:17:02 poslijepodne »
Bojane... !!! ???

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Rujan 03, 2017, 22:26:28 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Može li admin isključit s foruma nekog ko ovako bezobrazno provocira sve ostale sudionike foruma?

Podržavam!!!

4
Operacija kraljeznice / Odg: Epiduroliza-ambulanta za bol Osijek
«  : Kolovoz 20, 2017, 13:57:40 poslijepodne »
Anita, da li ti je sada barem malo bolje...???  Sve će se riješiti očitajem CD -a kad ga dobiš...!!!  Ja sam skroz zbunjen ovim tvojim zadnjim nalazom, pa te molim da nas obavijestiš kako je očitanje po neuru...???  Svi želimo da Ti bude bolje, poslije Osijeka !!!

5
Draga Anita... evo sad i ti bi htjela otiči sa Foruma, a meni si toliko pomogla... Kome sam se prvome zahvalio na savjetima i saznanjima nakon kaj sam par puta pročitao puno stranica foruma. I kome sam se prvo zahvalio nego Tebi i Henriku na pomoćima i savjetima i kasnije Dariu koji je "kriv" kaj sam 2 x išao na ESI u Osijek, a prvi puta "kao slučajno nas je istog dana spojio dr. Radoš.... Tko je prvi ustao u javno zamolio Henrika da ne odlazi sa foruma radi jednog mamlaza ( nek mi Bog oprosti na izrazu, ali nije vrijedan ni da izgovaram njegovo ime, jer taj čovjek ne samo da nema osnove kulturekomuniciranja, već nažalost nema ni trunke dobrog odgoja i morala, da si dozvoljava tako bezobrazno ponašanje...Tko je javno ustou u Tvoju obranu. Henriku nisam rekao niti napisal da se ne ponaša ko "uvređena mlada", ali sada Tebe, kao duplo stariji čovjek od Tebe (punih mi je 68 god.) ne samo da molim već savjetujem i kažem da dokažeš da to nisi Ti ( uvređena mlada ) i da moraš ostati tu sa nama radi nas i radi sebe - kaj hočšč izdati tolke stečene frendove...znam postoje i drugi načini komunikacije, ali forum nam je baza, on nam je omogučio da se "nađemo , upoznamo, savjetujemo, pišemo kako i kaj nam je bilo!!! Jebi ga, da baš tak moram reči. U manje od dva mjeseca tu sam upoznao toliko super dobrig ljudi, evo samo neke; Tebe, Henrika, Daria, Ljilju, Natali, Anu --šokačkog tajfuna, dr, buhtlicu u Vž-, toplicama gdje smo jedni druge druženjem vadlči iz depre, osječali da živimo, da možemo - da nismo bezkičmenjaci...
Kažeš da si odrasla žena - sada je vrijem da to i dokažeš i budeš iznad jedne individue koji ne zaslužuje naše pšrijateljstvo - jer to je dragocijenost koje se kao ni ljubav ne može kupiti nikakvim novcem već se stiče, druženjem... spontano , ppvjerenjem i svestranim poštovanjem individualnosti svakoga od nas... jer nismo klonovi ljudi smo od krvi mesa, sa srcem i dušom,  i upravo u toj razlučitosti je bogatstvo našeg druženja-- . neki znaju više, nek manje, neki su me uspjeli i nasmijati uz svu bol koju mjesecima trpim.... i ne samo da sam lijem, ali u predstavljanju nisam napisao niti desetinu boleština koje sam prošao, možda zato da nekoga  i ne preplašm-- evo ja sam Ti skoro pa enciklopedija bolesti ; od peforacije Ulcusa duodenija, 2 ifarkta mikarda sa kliničkom smrču, par koronarografija, stentiranaj i dilatacija, 2 teške operacije lumbalne kraljžnice od Ll2 pa sve do L5/S1, refluksnog oezofagirtisa-gerba, razrovanog želuca od lijekova, tako da sam prije prvog ESI-a od običnih analgetka kao kaj su Lekadol i Nalgasan počeo krvarirti, a onda mi je "dupe - kak se Ti Anita lijep izraziš za lijepu stražnjicu lijepšeg pola . postal isito od injekcija deksića i ketonala ili voltarena ovisno kakva je kombinirka bila potrebna prema jačini bolova do tramala a kod operacija i morfija, I jbga:  živim, zekam se zahvalan sam svakom danu života, zajhevam tu i tamo doduđe rijetko i zaplešem – najveža srečakad sam prije mogao zaplesati saunučicom kojoj je sad 9 god.,. uživam u prirodi i društvu lad mogu u vikendici u Zagorju.
A djeco moja, neka Vam stari trostruki djeda ( zaboravio sam feči da mi sin ima 45 god. I dečke blizance-košarkaše prvak e države u11/12 o misli damogu da Vam dam  jednu životnu lekciju - živite lijepo i u sloz...!!!  Bez brige i ja puno griješim i imam svojih sranja, kad je jezik brži od pameti, a onda svaka isprika mi je je jadna i bjrdna i mislim da neće popraviti stvar,ali eto ipak živim, najvišezahvaljujući pomoći i brigi dupruge i djece, pa i prema njima nisam ispao fer, ali jbg-a ovako sjeban i ja grdo griješim, povukao se u sebe,  ne gnjavim nikoga, zato i manje pišem, ali ovo prvo sa Hanrikom,, sada i Ti...i znate kaj...ote mi lepo vrit, naročito Ti ak nas napustiš, jer Tvoje iskustvo je bilo dragocijeno i bez Tebe forum ne bi bil kaj je . zato ne p.zdi ižćivce na hzentregere ili u frižider da se malo glavica rashladi. A o vređanju govoriš - pa nemre Te uvrediti neko ko Ti nije ni do koljena, I znaš staru dobru poslovicu . ..."nije važno kaj se priča - nego ko priča",,,ko ga šljivi, on je izabrao svoj modus operandi da tako kažem i neka mu je sva sreća ako ga to zadovoljava, al mi bumo ostali klapa ona prava i frendovska...JEL TI JASNO... NEMOJ ME LJUTITI DA TI UZALUD PIŠEM CIJELU NOĆ, JER SI MI POSTALA DRAGA NA SVOJ NAČIN, SVOJIM STILOM I DETALJNIM IZVJEŠTAJIMA - I ZATO ZAPAMTI PODCRTANO;  MORAŠ NASTAVITI TAKO DALJE,,, UFFF... JBBM TI ZMORILSAM SE FEJST, JAČE NEK DA SAM KOPAL KANAL,  DRŽ MI SE "ODRASLA" I ZNAM ODGOVORNA ŽENO!!!
 Mak!
 I Ida ne zaboravim, hvala svima na podrški Tebi  koji žele da ostaneš tu gdje TI JE MJESTO. ugledaj se u Bojana...Kaj je sve taj čovjek morao proči, kolko se žrtvovati i podnjeti svakakvih sranja,  da bi bas sve tu okupio i ostavario za mene ovako grandiozno dmelo - kao što je ovaj forum.... zato na kraju ...pusau okeca da"progledaju, ok!!!

6
draga Anita. Nemoj da Te moram moliti kao i Henrika da ne napuštaš ovaj forum, koji je meni donio toliko kvLITETNIH PROMJENA U  SAZNANJU I, SHVAČANJU I PRUHVALANJU DA MORAM ŽIVJETI SA TIME....
A Ti i Henrik izvukli ste me iz depre i kome sam se prvo zahvalio kod predtavljanja na ovom Forumu... Tebi  Henrikum zar nije tako, naravno i gosp. Bojanu koji me "pustio da budem č
lan"..
E sad, mislim da sam najstariji na forumu, a kaže se da starije treba slušati. Imam punih 68 godina, od mnogih duplo sztariji i otvoreno ne samo da Te molim već I odgovorno velim - DA TI NE PADNE NA PAMET NAPUSTITI FORUM !!!!

7
Predstavljanje novih članova / Odg: evo i mene da se predstavim... Mak
«  : Lipanj 04, 2017, 14:10:32 poslijepodne »
Dragi moji Forumaši... znam da sam ostao "dužan" napisati još dosta toga kaj me muči i kaj me privuklo uz ono kaj sam napisaao u svom prvom predstsvljanju.
Evo sada u konverzaciji sa topalom u postu - Stol za trakciju kralješnice Mak (Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama), biti ću toliko slobodan da i to nadoknadim jer iz njega je vidljivo skoro sve..
Nadam se da mi nečete zamjeriti kaj bum kopiral svoj odgovor "kopirao"
Dakle,evo: -


Odg: Stol za trakciju kralješnice
« Odgovori #53 : Danas u 13:54:06 »
Citat:Uredi
fALA tI PUNO NA ODGOVORU. Ja sam Ti dosada imao 2 teške operacije lumbalno/sakralnog djela. i već sam bio na jednoj ESI- blokadi u Osijeku, i to je bio najlijepši dio mog života bez bolova - u tih 5 tjedana ja nisam popio niti jedan jedini lijek protiv bolova od tramala do najobićnijij analgetiksa, LEKADOLA J  NALGESINA.,  od kojih sam poćeo krvariti na nos.. tako da su mi protiv bolova davali koktel injekcije dexič/tramal ili dexić)neofen i neznam kaj još drugo i to -  i.v, i.m. -  jer oralno više nisam smio uzeti bilo kakav analgetik.Želudac potpuno eloksiran od lijekova za srce nakon preživljenog prvog infarka sa klin. smrću kad su me "roštiljom" i direktnom injekcijom u srčani mišić vratili u život. Isto se opet ponovili 3 godine kasnije 1986 ( prvi 1993 g.), da bi kasnije bio dilatiran i stentiran 1998 god.i od onda mi je srčana bolest uzh redovito uzimanje lijekiva se stabilizirala, i sada je kaj se toga tiče, sve pod kontrolom i ok !!!
Tak da su me i operirali na "poluživo" bez ful anestezije nego me samo kljukali morfijem, a svaka je operacija trajala od 5,5, pa druga i 8 sati... Srećom da me operirao najbolji neurokirurg u KB Dubrava dr. T.D. inače bi već završio u kolicima. Prva je bila 2014, a druga 2016 god.,
E sad poslije prve bio sam super,  - u vikendici uz kosinu od cca 45 % kosio sam travu, šišao živicu. penjao se po javuki i rukom brao jabuke--- sve do 2016.g. u 4 mj. kada sam pao na skliski pod u Varaždinskim Toplicama i ono totalno nagrabusio. Sve se pošemerilo, - lumbalni dio stradali diskov od ,L-4 do S-1 , uz to "zaradio i oštetio vratnu kralježnicu od C5-Cz, dobio  i rupturu ramena - napukla m ovojnica i oštetio tetive ramena i lijeve ruke koju više ne mogu bez veće boli dignuti onak u horizontalan položaj.
Stvarno grdi nalazi MR-ci tak da sm sada u postupku ESI-a, dr.Radoš je fantastičan oslobodio me svih bolova,  kažem 5 tjedana, a sada 8.6. idem ponoviti ESI a i  porazgovarato i EPIDURALIZI. Po mom Neuru više nema mjesta -  mesa za operacju stabilizacije kičme šipkama i ploćicama, previše je riskanto, jer kao što sam napisao sam kardiopat, tak da je to grda otežavajuća okolnost. Kaj češ takve sam sreće da "vrag se.e na veliki kup. Dakle, da me je očekivala operacija vratne kralježnice koja je za sada dogovorno odgođena dok se ne sredi lumbalni dio i da mogu biti na svojim nogama. Jedino MR ramena je grda i moram kod reumatloga i ortopeeda da se vidi kako mi mogu pomoći..pr
Sory, previše sam se raspisao, da Te ne gjavim, previše,
Da nema Vas forumaša ( Henrika, lady anite, natali. ddaria i drugih, neka mi oproste ako sam koga zaboavio..evo kao buhtlici šokačkog tajfuna - koje sam imao sreće i osobno upoznati Vž. T. a sada i Ti, vjeruj da bi davnih dana popi.dio skroz na skroz.

Zato fala svima Vama dragi moji Forumaši, jer puno mi pomaže saznaje koje ovdje dobijem!  Pozdrav svima od srca
Uređivanje poruke


8
fALA tI PUNO NA ODGOVORU. Ja sam Ti dosada imao 2 teške operacije lumbalno/sakralnog djela. i već sam bio na jednoj ESI- blokadi u Osijeku, i to je bio najlijepši dio mog života bez bolova - u tih 5 tjedana ja nisam popio niti jedan jedini lijek protiv bolova od tramala do najobićnijij analgetiksa, LEKADOLA J  NALGESINA.,  od kojih sam poćeo krvariti na nos.. tako da su mi protiv bolova davali koktel injekcije dexič/tramal ili dexić)neofen i neznam kaj još drugo i to -  i.v, i.m. -  jer oralno više nisam smio uzeti bilo kakav analgetik.Želudac potpuno eloksiran od lijekova za srce nakon preživljenog prvog infarka sa klin. smrću kad su me "roštiljom" i direktnom injekcijom u srčani mišić vratili u život. Isto se opet ponovili 3 godine kasnije 1986 ( prvi 1993 g.), da bi kasnije bio dilatiran i stentiran 1998 god.i od onda mi je srčana bolest uzh redovito uzimanje lijekiva se stabilizirala, i sada je kaj se toga tiče, sve pod kontrolom i ok !!!
Tak da su me i operirali na "poluživo" bez ful anestezije nego me samo kljukali morfijem, a svaka je operacija trajala od 5,5, pa druga i 8 sati... Srećom da me operirao najbolji neurokirurg u KB Dubrava dr. T.D. inače bi već završio u kolicima. Prva je bila 2014, a druga 2016 god.,
E sad poslije prve bio sam super,  - u vikendici uz kosinu od cca 45 % kosio sam travu, šišao živicu. penjao se po javuki i rukom brao jabuke--- sve do 2016.g. u 4 mj. kada sam pao na skliski pod u Varaždinskim Toplicama i ono totalno nagrabusio. Sve se pošemerilo, - lumbalni dio stradali diskov od ,L-4 do S-1 , uz to "zaradio i oštetio vratnu kralježnicu od C5-Cz, dobio  i rupturu ramena - napukla m ovojnica i oštetio tetive ramena i lijeve ruke koju više ne mogu bez veće boli dignuti onak u horizontalan položaj.
Stvarno grdi nalazi MR-ci tak da sm sada u postupku ESI-a, dr.Radoš je fantastičan oslobodio me svih bolova,  kažem 5 tjedana, a sada 8.6. idem ponoviti ESI a i  porazgovarato i EPIDURALIZI. Po mom Neuru više nema mjesta -  mesa za operacju stabilizacije kičme šipkama i ploćicama, previše je riskanto, jer kao što sam napisao sam kardiopat, tak da je to grda otežavajuća okolnost. Kaj češ takve sam sreće da "vrag se.e na veliki kup. Dakle, da me je očekivala operacija vratne kralježnice koja je za sada dogovorno odgođena dok se ne sredi lumbalni dio i da mogu biti na svojim nogama. Jedino MR ramena je grda i moram kod reumatloga i ortopeeda da se vidi kako mi mogu pomoći..pr
Sory, previše sam se raspisao, da Te ne gjavim, previše,
Da nema Vas forumaša ( Henrika, lady anite, natali. ddaria i drugih, neka mi oproste ako sam koga zaboavio..evo kao buhtlici šokačkog tajfuna - koje sam imao sreće i osobno upoznati Vž. T. a sada i Ti, vjeruj da bi davnih dana popi.dio skroz na skroz.

Zato fala svima Vama dragi moji Forumaši, jer puno mi pomaže saznaje koje ovdje dobijem!  Pozdrav svima od srca

9
Evo, nako duljeg vrenena da se i ja opet javim,,

Ovaj puta sa konkretnim pitanjem, sa molbom da mi odgovoriš, ok ?"
... citiram Tvoje riječi.,,,
"Otišla sam na te trakcije vratne kralježnice. Već nakon prve ( za koju sam zatražila da bude jača jer sam htjela brzinski rješit) moji problemi su se počeli povlačit. Napravila sam ih deset i nikad više nisam imala problema sa tom rukom ,ni trnce ni bol. A da prije trakcije napravila sam dva puta blokade koje su djelovale po dva tjedna , tri tjedna klasične fizikalne terapije i ništa od toga nije pomoglo"...
 
Naime, sada je i kod mene ista situacija, kao i kod Tebe, lijeva ruka mi je totalno u komi nakon 2 operacije lumbalne kralježnice i blokade ESI-a u Osijeku, u 3.mj.

Do sada nisam čuo za taj pojam trakcije vratne kralježnice ! Meni su dosta oštečenik kralješci C5-C6 i C6-C7, a lijevu ruku ne mogu ispružiti u horizontalu, a boli i "pod tramalom". Kakav je to postupak i gdje se provodi...?  Hvala Ti na odovoru...

Ja naime 8.6. idem opet na ESI u Osijek, pa sam mislio eventualno i o blokadi ramena, ali Tvoje iskustvo me ponukalo na razmišljanje...!!! Inače sve su dijagnoze potvršene MR-cama.

10
Operacija kraljeznice / Odg: Godinu dana kasnije
«  : Svibanj 13, 2017, 15:19:33 poslijepodne »
..nekaj sam krivo pritisnuo pa mi je ovo prije "pobjeglo", pa da nastavim..

Ti si nam stup ovog foruma, Tvoji savjeti su dragocijeni, i znanje nepresušno,  jer pomažeš nama svima svojim savjetima.

Želim Ti sretan put, sa što manje boli... drž se junačino...!!!

11
Operacija kraljeznice / Odg: Godinu dana kasnije
«  : Svibanj 13, 2017, 15:12:25 poslijepodne »
Dragi Henriče,
podeseti put sam čitao tvoju "pričuo oko godišnjice" i hvala Ti na njioj, na Tvojoj iskrenosti i štom sa nama djeliš sve Te tvoje momente.
Iskreno, moram Ti reči da si Ti 

12
Bol i kontrola bolova / Odg: Skala boli
«  : Ožujak 25, 2017, 14:32:33 poslijepodne »
Pridružujem se saučešču Henriče svih Tvojih prijatelja, forumaša, a na postupke liječnika u ovom času ne vrijedi trošiti riječi - nisu vrijedni toga.!!! Osim toga,  dragi Bog sve vidi, " nagradi i naplati", i svatko će kad tad morati polagati račune za svoja nedjela... a Njoj,  neka joj mir i spokoj bude vječan...

13
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / BAZENI...
«  : Ožujak 24, 2017, 20:39:01 poslijepodne »
  Pitanje koje bi uputio inače Henriku, ali dobro došao bi svaki odogovor  koji bi mi netko mogao reči., i podućiti mi koja je toplina vode za plivanje i vježbanje dobra u bazenu nakon operacija, evo sada već druge operacije lumbalne kralježnice i nakon što ću sada dobiti ESI u Osijeku-
  Poslije prve operacije kralježnice,'odlazio sam na plivanje na Bazen Mladosti u Zagreb u Daničićevoj ulici kraj Doma sportova. Odgovarala mi je "toplina-temperatura vode u bazenu" Međutom iz Velike Goricesam i  razmišljam da li bi sada nakon ESI-a. išao  na plivanje na bezen Utrine koji mi je 2 x bliži, ali nemam saznanja o tome kakova je toplina vode, jer mi hladnija voda od one kakva je u Mladosti ... nikako ne odogovara.
Za godinu dana, kako nam je bar obećano u Gorici dobivamo  bazen pa se tome jako  veselim....



14
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 24, 2017, 18:53:53 poslijepodne »
dario...
Možeš li mi reći kako se sada 4 dana prije odlaska na ESI  u Osijek osiječeš... zanima me da li si probao ltaj lijek  "palexiao", i ako jesi kako je bilo djelovanje...
Kao što znaš i ja sam najavio odlazak tamo, eto danas sam prikupio zadnje potrebne nalaze, i tko zna možda se tamo i sretnemo.
Iskreno, malo me je prpa od svega,, ali Ti si  mi mi bio uzor da se odlučim za takav "poduhvat" i imam jedno čvrsto uvjerenje da bu sve više nego dobro ispalo i završilo.
Lp.

15
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 06, 2017, 16:48:43 poslijepodne »
Neznam baš... nisam stručan, ali ipak poslije ESI-a, vjerojatno kad opet imaš boli nisi primila "onu pravu", već kako je tu rečeno "probnu",!
Ti znaš da ja sada 27. idem u Osijek, a do tada još moram obaviti i EMNG ruku i nogu, kompl.krvnu sliku ne stariju od par dana prije dolaska, a ako uspijem i MR cervikalne kralježnice i MR ramena, jer me lijevo rame i ruka "rastura", ruku nemrem dignuti ni do horizontale, tak da mi supruga pomaže i kod oblačenja i tuširana i svega... ( možda pregledom obuhvate i taj dio kralježnice...no bumo vidli...)
Neznam, ja bi možda prije još malo prohaklao po netu - vidiš dosta je neugodnih iskustva forumaša sa time...
Drž mi se, hrabra si ti i jaka, viš da se sve može,kaj se mora - kad se hoče...

16
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 06, 2017, 15:33:44 poslijepodne »
buhtlice draga... 14.2. si bila na epiduralnoj injekciji. ( ESI-u ) i napisala da ti je sada puno bolje....
 Kaj se dešava da se sada zanimaš za trakciju kraljeznice - kaj nešto nije u redu ???.

17
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 05, 2017, 14:18:14 poslijepodne »
Dragi Dario. Puno ti hvala na iscrpnom opisu i izvještaju, sad mi je dosta bolje ( placebo Tvog pozitivnog iskustva )...
 Kad to čitaš, stvarno ispada kao da si bio kod vraća, ali se slažem i sa Tvojim mišljenjem da nije svejedno kakvo je stanje i dijagnoza i kralježnice, a i organizma, Ti si ipak mladić po godinama, jer mene mislim ipak malo zeza i "godina proizvodnje...
No Tvoj optimizam i "kako sam kaŽeš da si ipak bo malo "neposlušan" daje mi vjeru u dobar ishod postupka  kod mene... Javi kad ideš sada u postupak,,,!!!

18
Injekcije i druge medicinske metode / Odg: Epiduralna steroidna injekcija
«  : Ožujak 03, 2017, 21:05:18 poslijepodne »
Čitajući ove postove sad mi se malo "razbistrio" postupak ESI-a. Moja LOM je poslala E-uputnicu u Osijek, i sad mirnije čekam svoj red da me pozovu. Razgovarao sam osobno sa dr. Radošom i rekel mi je da bu  mi on to radil .... a i zasluge za to ima ddario nakon objave svog posta da u je "drugi puta" kada mu je baš on radio bilo puno bolje. Dali neko zna koliko puta je ddario bio kod dr, Radoša i koliko ga je mjeseci držala injekcija ESI-a. Svjestan sam da je čovjek  svaki slučaj za sebe, ali me to zanima jer to ulijeva nadu...

 Str: [1] 2
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com