Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Tesla

 Str: [1] 2 3 4 ... 11
1
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (besana)
«  : Listopad 25, 2010, 22:53:48 poslijepodne »
Oooo, pa vidi, vidi ko' nam je došao.
Veliki pozdrav Besana i drago mi je da ti to ide na bolje.
Tebi se je znaci desila super stvar što si pala u depresiju i tako došla do tog lijeka  :D.
Da te utješim, zoloft nije neki strašan lijek i ne šteti baš puno, pije ga u mene mama, zato što je na biljnoj bazi i ne pospješuje glaukom.
To što je tebi bolje od njega u stvari liječiš i bol koja je uzela maha nakon dužeg vremena. Taj amyzol je meni naš forumski neuro još davnih dana preporucio, ali bila bi procedura doci do njega bez recepta. Nije tu fora dali si depresivna ili ne. Bol se u nekim slucajevima lijeci i antidepresivima i antiepilepticima. Ja svoju bol lijecim sa Lyricom (antiepileptik).
Desi se kada imaš problem u kralježnici, pa se upalilo, pocelo boliti i nisi duže vrijeme uspjela da otkloniš bol, pa to postane bolest sama za sebe. U pocetku boli malo, mišici napeti, ne obavljaju svoje i nakon dužeg vremena atrofiraju, pa naprave nestabilnost i proizvede se još veca hronicna bol, koja pravi sve gore. Ta bol "ukopa korijen u nervima" i nece da se povuce, jednostavno nervi "polude", odnosno nauce bespotrebno previše prenositi tu bol. Tako da sad tim tabletama lijeciš i tu depresiju u tvojoj glavi, a i "poludjele" nerve u tvojim leđima.
E sad ta bol koju trenutno osjetiš je u stvari ta stvarna bol zbog slabe kicme od koje je sve se proširilo na gore.
Ja isto imam bolove, noga poigrava i žari nakon veceg opterecenja, ali to je malo u odnosu kako je prije bilo. Svakodnevno moram koristiti TENS, Lyricu i furam sa biciklom po 10-ak kilometara dnevno (kad nije kiša). Ako stanem sa ovim, znam da cu potonuti, ili nedaj bože da nahladim sve ovo, preko noci bi se vratilo sve na pocetak.

Ovim slucajem bi se trebao baviti institut za bol, ali to nažalost nema kod nas u Sarajevu, pa sam ja licno prepušten sam sebi uz pomoc savjeta i informacija preko interneta. Ni sam ne znam dokle trebam uzimati lijek.

Jednom sam postavio link na ovome forumu gdje imaju brošure, pa može otici da vidiš detaljniji odgovor na tvoje pitanje:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Sretno
U svakom slucaju moraš skrenuti pažnju tim svojim doktorima da ti je bolje od tih tableta, pa da vide kako i šta dalje vezano za bol, kada ih prestaneš piti zbog depresije.
Sretno!

2
Predstavljanje novih članova / Odg: Nisam više izgubljeni slučaj
«  : Listopad 07, 2010, 23:10:35 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ovo je dobra reklama za Vertebralis. Iako radio je dr. Saftic i ranije dobre operacije.
Reklama, nereklama, ali doktor dosta više ima vremena u privatnom aražmanu nego na klinici. U Vinogradskoj ipak ima svog nadređenog i nemože raditi sa pacijentima onako kako on u potpunosti misli vec kako mu zdravstvo omogucava i odobrava.

Nikolina,
Dobro došla na forum i baš lijepo da si podijelila sa nama pozitivno iskustvo. Ovim postom si ohrabrila nas "izgubljene slucajeve", odnosno otpisane od strane svojih neurokirurga. Najviše me raduje ovaj podatak da endoskopski uklanja priraslice.
Ja sam od Dr. Saftica dobio nekoliko puta besplatne konsultacije, što preko ovog foruma, što preko privatnih poruka. U glavnom ima mogucnosti lijecenja i za mene, ali mi je preporucio predhodno da probam određenu terapiju, pa ako ne uspije onda bi trebao do njega. Meni je puno bolje od tih tableta, jedna velika bol se povukla, ostala je manja, pa vidit cu sta ce u buducnosti biti. Tako da sam mu puno zahvalan, a i ovome forumu.
Sretno i bez bolova u daljem, i novom preporođenom životu.

3
Linkovi na druge stranice o kralježnici / Hrvatsko društvo za liječenje boli
«  : Rujan 05, 2010, 10:49:58 prijepodne »
Na ovoj stranici u rubrici "Za_građanstvo" imate dobrih brošura o boli, liječenju i priručnik za bolesnike križobolja.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: pozdrav
«  : Kolovoz 28, 2010, 22:08:45 poslijepodne »
Ja sam 7 dana uzastopno primao te infuzije (Neodolpasse 500 ml) kada sam ležao na fizijatriji. Jedna boca može držati 24 sata i super djeluje.
Ta jedna infuzija u apoteci košta 25km.

5
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Lyrica
«  : Kolovoz 26, 2010, 08:30:31 prijepodne »
Mazao sam i gelom, ali ništa. Srecom popustila je sama od sebe preko noci. Sada boli dok hodam, kada visi, al' to je sitnica!

6
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Lyrica
«  : Kolovoz 25, 2010, 20:17:52 poslijepodne »
Ma ne mislim ništa dugotrajno, treba mi sad!
Imam samo za oralnu primjenu, voltaren, brufen, etol fort...
Poz

7
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Lyrica
«  : Kolovoz 25, 2010, 19:42:14 poslijepodne »
Imam jace bolove u nozi :(. Ima li neko iskustva dali smijem popiti šta protiv bolova, s obzirom da pijem Lyricu???

8
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
«  : Kolovoz 23, 2010, 00:20:41 prijepodne »
Ma jest da ima i gore, al' ima i bolje ;D

Zanimljiva prica, ali drugacije je to Sena išlo u Titino vrijeme, sada je situcija da je došlo vrijeme okrutnih privatnika, koji svakog momenta gledaju da krše zakon preko tvojih leđa. Sada kao novi radnik u firmi ima da radiš ko' konj, kako bi se dokazao da si dobar  i da ti produži ugovor o radu. Takvim dokazivanjem sam i spržio ovu kicmu. Nemam nikakvih veza da se ubacim u nekakvu državnu firmu, u kojoj se može pomalo raduckati. Imam ponuda za radna mjesta i solidnu platu, ali nisam spreman da radim po 10 sati dnevno i 6 dana u sedmici. A ako bi cesto uzimao bolovanje, onda ide otkaz. Mada ni taj tvoj posao nebi mogao raditi, jer ima dana kada se baš i ne mogu kretatati, jer zakivaju  obadvije noge, pa je tu stereo klecanje (robotski hod), a sa leđa udari presjecanje. Jedino, ako bi mi dozvolili bolovanje tim danima.

Hajd' sad da ne ispadnem da ne radim ništa, imam ja poslova koje privatno raduckam, kada manje boli, ali to je nedovoljno. Mogu preživiti, ne ide mi staž i nikada nebi mogao skuckati vece pare za dalje lijecenje, a kamo li za izgradnju svoje buducnosti.
Ne nadam se nikako cudu da cu dobiti posao gdje necu morati zapeti, ali zato se uvijek nadam da cu pronaci riješenje da ovo popusti, pa da ja idem u svoje poslove za koje sam sposoban. Nisu naporni, ali morat ce se raditi prekovremeno, takvi su privatnici.
Za nedaj bože da ne bude bolje skontat cu druge planove, ali ne zamaram se sa tim, mislim da cu ipak uspjeti.

Vidit cemo kada trebadneš u FR, kakav cu biti, pa dali ces trebati provjeriti za te tretmane.

Što se tice slike, postavio sam je svima na forumu, pa neka vidi ko razumi. Ima tu dosta stvari za viditi  ;D. Tebi ovo izgleda kao kad gataju u filđan, nešto pišu, a sve isto , :D

Ma frka mi je za to plivanje, hajd mogu dati 100 km mjesecno, ali trebalo bi mi još 250 za prevoz, znaš da sam daleko. Probat cu ponovo sa biciklom, ali ovaj put malo boljim sa brzinama i amortizerima, pa cemo viditi, mozda sta i krene sa TENS-om. Spojit cu ga na dinamu, hehe.

Ne znam  sad Sena za to tvoje stanje, dali si razmišljala nešto drugo osim operacije, možda Peharac  :-\. Može biti da ti je bol uzela maha, pa ti te mišice blokirala. Moraš ukinuti bol, ako misliš jacati to. Microdiscetomiu ni za živu glavu ne radi, jer ta tvoja krivina je veoma opasna na stabilnost i u lumbalnim pršljenovima.I razmisli dali su mogle te protuzije zbog nje nastati?

Ovo za fuziju znam, pogotovo je opasno što vec nivo iznad je oštecen.



9
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Odricanje
«  : Kolovoz 20, 2010, 21:03:59 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla napisao si mi da si se ti operirao prije dvi godine,jesam li u pravu,i da još uvik imaš bolove,zanima me ,ako sam skužila imaš priraslice,nakon kojeg vremena se mogu dobit priraslice,i dali su problemi s priraslicama slični ili isti kao kad disk stisne živac,jer mene noga,desna, sada boli od kuka do prstiju a prije op. me bolila samo od kolina do prsti...ako išta znate javite molim vas...pozzzz

@Ljubav, odgovor ovde: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

10
Operacija kraljeznice / Odg: Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
«  : Kolovoz 20, 2010, 21:00:40 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla napisao si mi da si se ti operirao prije dvi godine,jesam li u pravu,i da još uvik imaš bolove,zanima me ,ako sam skužila imaš priraslice,nakon kojeg vremena se mogu dobit priraslice,i dali su problemi s priraslicama slični ili isti kao kad disk stisne živac,jer mene noga,desna, sada boli od kuka do prstiju a prije op. me bolila samo od kolina do prsti...ako išta znate javite molim vas...pozzzz

Priraslice startaju nakon 4 sedmice.
Da prije dvije godine sam operiran. Bio sam super prve 4 sedmice, pa su poceli pomalo bolovi i klecanje, kasnije sve više. Poslije su nastupila velika poigravanja svih mišica u obadvije noge, te bolovi i presjecanje u leđima, ali nikada prejaki. Prije operacije me bolila samo lijeva noga. Nakon 6 mjeseci od operacije je MRI pokazao mnogobrojne priraslice, a nokon godinu, znatno manje priraslica odnosu na predhodni snimak. Poslije se poigravanje mišica iz desne povuklo, a ostalo samo u listu lijeve noge.
Bolovi od priraslica mogu biti i isti, a i dosta prostanjeniji, kao kod mene.

11
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
«  : Kolovoz 20, 2010, 17:20:42 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Jebeno nema sta
Haha, baš tako Sena!
Lyrica i Neurontin ti nisu sigurno pomogli, jer nemaš neuropatsku bol, vec je prouzrokovana nekim vrijeđanjem nerva. Kod mene je problem što evo vec dvije godine boli vecinom svaki dan. U takvim slucajevima nekad bol može postati bolest sama za sebe i ostane kada se ukloni prijašnji uzrocnik boli. Zato je sada prvi korak piti Lyricu da vidimo dali je izvor boli neuropatija. Sada ja bi se po pravilu trebao lijeciti u ambulanti za bol, ali to još kod nas ne postoji.
Pare i jesu najveci problem, kad bi se morala raditi fuzija, nebih imao para. Ma samo da me nekako hoce popustiti da mogu raditi, onda bi se imalo i za fuzije i svega.
Na skali bi ta bol išla od 4-7, sada dok pišem ovaj post je 5 i mogu je trpiti, navikao sam. Često uz pomoč TENSa bude nula, ali dok sam skopcan. Od operacije, nikad se nije desilo da imam nesnošive bolove i da se ne mogu pomaknuti, kao što cesto citam na forumu.
Ove tablete iz članka koji sam postavio, se lako mogu nabaviti i to bez recepta. Pentoxifilin ima u svakoj apoteci, najviše se koriti za cirkulaciju i jeftin je. Vitamin E od 1000 morao bi se raspitati jer vecinom su najviše od 200 IU. Možda da probam preko zime i to. Nažalost zdravstvo nam je tako, pa se sam moram igrati doktora, tražeci riješenja po internetu.

Dakle ja imam na operiranom nivou fibrozu i ponovnu manju herniju, a na nivou iznad protuziju.
Evo editovana slika, najbitnijeg što se vidi: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Mene isto ne boli ništa u vodi, jedino kada su oblaci naelektrisani, onda mi sa noge grce i ne mogu plivati. Tablete sam i ja uzimao samo kad moram, ako pocnem redovno, poslije nekoliko dana ne djeluju nikako, pa kad zagusti ona jaca bol ništa od njih. Ponekad sam znao popiti, brufen, ali nekada djeluje, nekad ne. TENS je zakon, stalno ga hvalim, hehe.
Hvala puno Sena, ako mi šta zapne za pomoci, javim ti se. Također želim ti sve najbolje i da pobjediš u borbi protiv boli.

12
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Odricanje
«  : Kolovoz 19, 2010, 23:34:24 poslijepodne »
Sena, odgovor je na ovom linku: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Da ne idemo u off topic

13
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Odg: Iskustvo iz Sarajeva (Tesla_001)
«  : Kolovoz 19, 2010, 23:32:18 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Tesla vidim da ti je stanje nepromijenjeno i moje je takodjer , al ja se jos nisam operisala.

Negdje sam stavila clanak na forumu na jednom postu kako rjesavaju priraslice u francuskoj, nekom otopinom ne sjecam se tacno, nekom pomogne nekom ne zavisi. Uglavnom tretman je bezopasan, cini mi se ne radi se u Hrvatskoj tako da bi se morao zaputiti do EU.
Vidim pijes lyricu, ja sam pila neurontin i bilo je bolje, al kad me je spucala noga nakon dva mjeseca brzo sam se prosla tih tableta. Otkako ga ne pijem sve se staro vratilo al srecom rijetko je kad ne mogu na nogu. Plivanje pomze sto se tice lakseg sjedenja cini mi se al se moras naplivati lijepo svaki dan ;D Jedino sto jos uvijek od onih stvari nema nista kao i mokrenje je problem veliki ;D

Inace, jesi li radno spososban bar to ?

Sena, pozdrav! Pratim stanje šta je s tobom i jako mi je žao što i dalje imaš bolove.
Za pocetak evo moj update.

Nedavno sam uradio emng koji kaže "Teža hronična denervacija miotoma L4,L5,S1 obostrano i distalno, nešto više lijevo i nešto više nervus tibialis".

Zatim MRI koji kaže "u području pokrovnih ploha L5-S1  vidljive zone izmjenjenog intenziteta signala po tipu degenerativnih promjena sa redukcijom visine pripadajućeg i.v.prostora, dorzomedijalna protruzija diska nivoa i.v. L4.L5. Mala nekompresivna dorzomedijalna hernija diska i.v. L5-S1.
Stanje nakon operativnog zahvata nivoa L5-S1 i sa ožiljnim fibroznim tkivom lijevo i dorzalno. a isto djelomično obavija radiks nerva sa lijeve strane
".

Neurohirurg u Sarajevu boji se da išta dira, jer misli da je velika mogucnost da izgubim i ovo što imam. Po nalazima on misli da ovo mi i nemože praviti ovolike probleme, pa sumnja da je u pitanju neuropatska bol koje je nastala od svega ovoga i teško se povlaci, jer su nervi naucili boliti.. Pricao mi je kako bi mi bilo dobro riješenje ugradnja implatantne pumpe za analgetik, ali je preskupa. Na kraju mi je napisao fizikalno lijecenje po fizijatru i kontrola PP, ali ne u ambulanti vec po dogovoru na kliniku.

Dobio sam i Dr. Safticevo mišljenje. Puno hvala njemu i GSM na uvijek besplatnim konsultacijama. On smatra, ako je u pitanju neuropatska bol, Lyrica ili Neurontin bi to otkrili s vremenom korištenja. Zato i pijem sada Lyricu. Ukoliko ne pomgne onda bi trebalo uraditi diskografiju, simpateticki blok i transforaminalnu blokadu. S te tri dijagnosticke procedure ili bi se otklonila bol (kratkotrajno) ili bi se eliminirala vecina uzrocnika i onda se moze smisljati daljnji tijek lijecenja.

Sena citao sam taj clanak o priraslicama, ali je to daleko od mene što se tice finansija. Ja sam isto našao da uzimanje Pentoksifilina i vitamina E može smanjiti epiduralnu fibrozu i do 50%. Evo malo o tome na ovom linku: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Možda i to nekad probam.
Citao sam da si i ti pila Lyricu i kupovala je u Sarajevu, ne znam koliko si je platila, ova moja je 80km, 56 komada 75mg.

Još nisam radno sposoban jer cesto imam dana kada teško krecem, pogotovo kada naleti klecanje na obadvije noge i bol u leđima. Inace nisam pio puno tableta, koristim višesatnu aplikaciju TENSa u burst nacinu rada i tako se krecem po citav dan, samo se nesmijem oznojiti zbog elektroda. Mada ima dana kada ni to ne pomaže.

14
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Odricanje
«  : Kolovoz 19, 2010, 00:54:58 prijepodne »
Što se tice odricanja, skijanja mi nije nimalo žao i onako sam se bojao, hehe. Danas sam nakon tri godine provozao biciklo, nekih 1km. Da vidite kako mi mišici igraju na nozi, a tek tupa bol. Grdno sam se prevario. :(
I mene je dotuklo što sam se odrekao piva, evo sada ce skoro 6 dana kako nisam pio. Poceo piti Lyricu, pa me sve strah onih silnih reakcija.
Još da mi se odrec bolova....

15
Operacija kraljeznice / Nakon operacija L4-L5 u Vinogradskoj
«  : Kolovoz 18, 2010, 23:42:52 poslijepodne »
Veliki pozdrav Ljubav hehe i dobro došla na ovaj forum. Prije svega puno mi je žao što si u tim problemima. Ja sam imao slične probleme nakon operacije koju sam uradio prije dvije godine. Nažalost to slicno nešto i dan danas svaki dan traje. Znam da bi bilo bolje za tebe da sam ti se javio sa boljim iskustvom, ali ne mora znaciti da ceš završiti kao ja. MRI koji uradiš najbolje ce kazati o cemu se radi . Neke od  mogucnosti šta bi moglo biti kod tebe su: 1. privremena upala koja ce se brzo povuci, 2. oštecenje nerva koje treba polako i dugo oporavljati, 3. priraslice, 4. ponovna hernija na istom mjestu. Duboko se nadam de ce kod tebe biti stavka 1. i da ce se bol brzo povuci. Sretno i javi kakav je nalaz.

16
Lijekovi / Odg: Mioflex,Muscoflex & Muscoril???
«  : Lipanj 17, 2010, 23:37:47 poslijepodne »
Muscoflex je za opustnje ukocenih misica. Najvise je dobar za koristiti u toku fizikalnih terapija. Dosta je djelotvoran, ali na zalost samo 15 dana je dozvoljeno piti. Ima i krema , koristi se kod nas prilikom masaze.

17
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Nada
«  : Lipanj 01, 2010, 22:53:08 poslijepodne »
Postovana Nado, imamo slican problem, otprilike isto dugo vremena, samo sto ja nisam uradio tu drugu operaciju kao ti, mada mi je malo falilo i dugo me je doktor ubjedjivao da odustanem, ali kasnije sam i saznao da bi takva operacija  bila greska kao i kod tebe. Probao sam sa fizikalnim tretmanima, samo sto mi je uvijek bilo losije. Sada radim novu dijagnostiku, pa cemo viditi za dalje. Tako da cu ti ukratko napisati na osnovu mojih saznanja iskustava i savjeta doktora.
Bol nakon operacije je veoma kompleksan problem i zovu ga Failed Back Surgery Syndrome (FBSS). Sustina dijagnostike je utvrditi sta uzrokuje bolove, dali ponovna hernija, priraslice ili nestabilnost. To se moze lijeciti hirurski.  Mozda sada trenutno i nisu toliki uzrok te priraslice, to treba viditi, one se donekle povlace vremenom. Tako da postoji mogucnost da ostane neuropatska bol  zbog prethodnih oštečenja korjena živaca ili drugo. Tada se pristupa u okviru lijecenja bola kao bolesti, a obavljaju ga strucnjaci za bol (neurohirurg, fizijatar, neurolog i anesteziolog). Tada je glavni cilj naci sredstva kojim ce biti uklonjena bol, a potom u bezbolnom stanju poceti sa fizikalnim tretmanima, ali dugorocno u cilju opravljanja zivca, s tim i nestanka uzroka boli.
Tako da bi bilo dobro kako predlazu da se javis dr. Safticu u Zagrebu, pa da ponovo odradite sve potrebne dijagnosticke metode i donesete odluku o daljem lijecenju. Nemoj odugovlaciti, jer bolom ces uzrokovati nove bolesti.
Sretno i nadam se da ces uspjeti!

18
Bol i kontrola bolova / Odg: Tens u Burst nacinu rada
«  : Svibanj 09, 2010, 11:00:38 prijepodne »
Ma super :), Kokolino hvala na odgovoru, fora je u tome sto ja to i koristim najvise kad radim, dakle pomaze mi da uspjesno obavljam sve aktivnosti, osim kupanja naravno  :). Fino postavim elektrode, kablove, tens, pojas i furajcam.
Uradim mnogo vise toga bezbolno, a sutri dan i ne osjetim neke posljedice, samo ujutru klasicne bolove kao i uvjek, zato sto pravim pauzu dok spavam. Potrebno je dva sata da popuste bolovi, ali bas i popuste.

Renata i meni je zao zbog tvojih bolova. Razlika je sto u burst modu idu kratki impulsi, dakle 1,5 sec. pauza i 0,5 sec struja. Znaci radi 1/4 vremena. To sto kazes da sa ne smije vise od 30 min i 3 puta na dan, vazi za konstantni nacin rada, ni ja nisam nigdje procitao da smije vise. Neznam dali taj tvoj uredjej ima ovaj burst nacin, pogledaj u uputama.
Sretno u borbi protiv boli!

 Str: [1] 2 3 4 ... 11
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre