Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - magi

 Str: [1] 2 3 4 5
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / molim pojašnjenje Mr nalaza
«  : Prosinac 09, 2011, 00:00:06 prijepodne »
Operirala sam herniju diska L5-s1 prije 2,5 godine prošli mjesec zbog povremenih bolova načinila sam mr koji glasi:
Kod Mr pregleda lumbosakralne kralježnice u standardnim tehnikama snimanja vidi se djelomično izravnavanje fiziološke lordoze primjereno visokih trupova kralješaka s prekidom stražnje interkorporalne linije u visini L5-s1 gdje se vidi posve diskretna antepozicija trupa u odnosu na S1 za oko 1-2mm.

Vide se znaci degeneracije diska razine l5-s1 s redukcijom širine i.v prostora te dorzalnim ispupčenjem diska. U istoj visini vidljivo je stanje nakon interlaminektomije s poslijeoperacijskim ožiljnim promjenama koje okružuju duralni vreću i lijevi spinalni korijen (trenutno me boli desna noga, prije operacije je bila lijeva)

Na ostalim razinama je održana širina i.v prostora bez vidljivih znakova ispupčenja ili protruzije diska. početne degenerativne promjene malih zglobova.
Molim pomoć u prevođenju ovoga, a mislila sam da sam nakon šetvrte magnetske usavršila sve medicinske izraze  ??? pozdrav

2
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Ispupčenje diska!
«  : Kolovoz 08, 2010, 13:02:30 poslijepodne »
hvala kokolino, sve navedeno već je na snazi iako se sad ozbiljnije primam svega jedino dizanje tereta ne znam koliko će biti moguće izbjeći s obzirom na posao (vrtić). Pozdrav

3
Vratna (cervikalna) kralježnica / Ispupčenje diska!
«  : Kolovoz 06, 2010, 13:03:46 poslijepodne »
Nakon uspješno riješene hernije diska (operacijom naravno) u područji L5-s1 prije skoro dvije godine, počinju se javljati problemi u cervikalnom dijelu kralježnice-bol, zatezanje, žarenje. Na preporuku neurokirurga napravljena je MR snimka čiji sam nalaz upravo dobila  on glasi:

Uredna je osovina i visina prikazanih trupova kralježaka s održanom stražnjom IC linijom.
I.v diskovi su od c2 do c6 nižeg signala u T2 sekvenci.
U segmentu c5-c6 dorzomedijalno i paramedijalno desno prikazuje se ispupčenje iv. diska za oko 2mm.,sa blažom redukcijom premedularnog likvorskog prostora i nešto užim desnim neuralnim foramenom.

Molim pomoć-koliko je ovo stanje zabrinjavajuće?

4
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: vratna kralježnica
«  : Lipanj 14, 2010, 22:11:11 poslijepodne »
Ajme stvarno si prošla dosta toga :(  Što se tiče mog vratnog dijela stanje se za sada znatno popravilo uz naravno puno terapija-jako su mi pomogli topli oblozi-tzv. fango i HILT laser koji za sada ne ide na uputnicu pa sam i za to iskeširala za naše prilike pozamašnu svotu ali bitno da je sada više-manje ok. Uz vježbe za lumbalni dio pridružila sam i vježbe za vratni dio pa se nadam da će biti ok. u 7mj. opet sam kod neurokirurga na kontroli pa ću čuti kaj on misli. Drži se!

5
Vratna (cervikalna) kralježnica / vratna kralježnica
«  : Svibanj 12, 2010, 21:05:49 poslijepodne »
Pozdrav svima, Prije godinu i pol dana operirala sam lumbalni dio kralježnice u segmentu l5-s1 koji je za sada (kucam u drvo) u redu, međutim prije mjesec i pol dana pojavila se bol u vratu, bol bi bila najizraženija prilikom sagibanja glave prema naprijed. Neurokirurg je zatražio RTG snimku s funkcijskim prikazima koju sam jučer i napravila a ona glasi ovako.

Na standardnim snimkama vratne kralježnice alordoza uredno visokih i uredno mineraliziranih trupova kralježaka održane stražnje interkorpolarne linije. Uredna širina i.v. prostora na svim razinama. Uredan tijek artikulacijskih i spinoznih nastavaka.

Na funkcijskim snimkama vratne kralježnice pri ograničenoj inklinaciji vidi se manji gibus na razini c4-c5. Reklinacija je primjerena. Ne vidi se prekida stražnje interkorpolarne linije niti znakova instabiliteta.

meni ovo ne zvuči loše a opet taj gibus????  Molim pomoć

6
Depresija i kako se ne pasti u nju / Odg: Depresija
«  : Ožujak 28, 2010, 23:59:03 poslijepodne »
Mislim da se nikada psihički lošije nisam osjećala kao prošle godine dok sam proživljavala svoju borbu s kralježnicom. Imala sam 27 godina,bila puna života,konačno počela raditi dugo željeni posao i istinski uživala u njemu, voljela izlaske, druženja...a onda...BOL! Zapravo dok je bol bila intenzivna nisam bila ni svijesna promjena u mome životu, željela sam samo da bol prestane. Odlaske na posao zamijenila sam odlascima kod fizijatra,neurokirurga, kiropraktičara a izlaske sam zamjenila cjelonoćnim grčenjem u krevetu. No sve se riješilo, operirana sam, više nije bilo bolova i tek tada kada sam stigla u toplice na rehabilitaciju pojavila se ona druga vrsta boli-psihička! Mislim da je zapravo tek tada sjelo sve ono potiskivano i nedorečeno u mislima-više nisam bila u bolovima ali još nisam bila spremna za normalan život. To su bila 3 najgora tjedna u mome životu-suočavanje same sa sobom da to tako mora biti! vikendima kada bi dolazila kući imala sam prave male slomove živaca-plakanje po tri sata u komadu,izbjegavanje posjeta prijatelja..željela sam nestati! strah koji se javio za moju budućnost-što ću i kako dalje, hoću li moći raditi, normalno živjeti ledio mi je krv u žilama. Ali prošlo je, i danas se bojim i osluškujem svoje tijelo kao nikada prije ali ona 3 tjedna u životu više ne želim ponoviti.

7
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: cipele MBT
«  : Ožujak 23, 2010, 20:40:40 poslijepodne »
Ja ih imam otprilike dva mjeseca i više nemogu zamisliti radni dan bez njih! S obzirom da se na poslu dosta krećem postale su sastavni dio mog radnog dana. u početku su se javile manje tegobe u lumbalnom dijelu kralježnice ali samo iz razloga što ih nisam nosila postepeno (prvi dan-pola sata, drugi dan-sat...) nego sam drugi dan odradila cijelu smjenu u njima-ajme upale mišića i laganih bolova! Sada ih redovito nosim, čak razmišljam o još jednom modelu koji bi nosila vani iako mi njihov izgled baš nije privlačan što se kad ih obujete brzo zaboravi!

8
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Kako se osjecas......
«  : Ožujak 14, 2010, 22:09:25 poslijepodne »
Ubijena totalno ovom promjenom vremena! Desna noga malo ukočena i opet bole leđa i trtica-stvarno se nadam da je to samo privremeno stanje. Drugi tjedan krećem na terapiju pa će valjda krenuti na bolje, samo ne znam kako će to izgledati u kombinaciji s poslom.

9
Oprosti frenky ali moja preporuka se odnosila na ljude s manjim tegobama. I da ne misliš da sam zaboravila što znači bol jer se još uvijek jako dobro sjećam kako nisam mogla napraviti ni koraka, sva sreća na vrijeme sam operirana. Pa upravo zato isprobavam razne metode (ne mora značiti da su sve uspješne) kako bi se što više vratila u stanje bez tegoba. Meni su MBT cipele jako puno pomogle iako sam nakon svega isprobanog bila vrlo skeptična prema tome ali do sada za njih imam samo riječi hvale.pozdrav

10
pozdrav svima! Ono što je meni uvelike olakšalo preostale doduše manje tegobe nakon operacije jesu MBT cipele. Vjerovatno ste čuli za njih,iako nisu naizgled lijepi modeli hod u takvim cipelama jača rad svih mišića osobito nogu a smanjuje se pritisak na diskove. Imam ih već dva mjeseca i nebi više mogla zamisliti život bez njih pogotovo jer radim posao koji zahtjeva puno kretanja. Rezanje ispod desog dijela stražnjice gotovo je potpuno nestalo-dakako u kombinaciji s vježbama istezanja i jačanja leđne muskulature mišića. Mali minus je previsoka cijena za naše prilike (ali kad usporedim koliko sam love već dala na razno razne tretmane ovo je ništa). Cijene se kreću od 1300-2000 kuna ali olakšanje zbilja nema cijene.

11
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Koliko košta liječenje kralježnice?!
«  : Studeni 30, 2009, 21:41:28 poslijepodne »
ja također mogu reći da imam sreće jer sam relativno jeftino u svemu prošla ali sada kad bolje razmislim nakupilose toga

BIoenergičar 250
Kiropraktičar 5x 100
Privatni pregled kod neurokirurga 3x350(ali me povezao sa vrhunskim neurokirurgom koji me je i operirao)
Doplata za jednokrevetnu sobu u toplicama (jer je u dvokrevetnoj krevet bio koma) 1000
Mr (napravljen u trenutku panike nakon operacije) 1600
Osteopatija 4x350 (i zbrajam dalje)
Novi krevet s podnicom i madracom 2500
gelovi,ulja i raznorazni tobože olakšivaći bolova cca. 1000
gimnastika u vodi 350
...i još mnogo,mnogo drugih sitnica ali ono najbitnije dobro mi je (naravno ovisi o danu,vremenu,naporu...),bolnicu nisam platila ništa (ah, blaženo dopunsko iako ga mrzim plaćati svaki mjesec),kao ni toplice osim nadoplate što sam bila sama u sobi ali ono što u cijeloj priči nema cijenu je što ponovno hodam,radim i ono najbitnije ŽIVIM!

12
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: bol u vratu
«  : Studeni 17, 2009, 18:56:53 poslijepodne »
Jako mi odgovara tuširanje toplom vodom po bolnom mjestu kao i gel od natura vite s japanskim uljem,danas je malo lakše ali tako je bilo i u subotu pa je u pon. ponovno počelo boljeti. Za sad sam se naručila kod fizijatra kao i kod mog neurokirurga ali kao što vjerovatno znaš to se čeka po mjesec i pol. Sljedeći tjedan idem na tretman kod osteopata čije su mi vježbe jako pomogle kod problema s donjim djelom kralježnice. Ipak mislim da je možda uzrok moj posao na kojem se dobro oznojim i onda takva izađem van,sve u svemu šta god bilo nadam se da će uskoro proći.

13
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / bol u vratu
«  : Studeni 16, 2009, 21:29:20 poslijepodne »
Evo već peti dan imam bol u vratu i desnom ramenu. prvo sam pomislila da me propuh ulovio na poslu ali sada sam već zabrinuta. zapravo imam osjećaj kao da mi netko sjedi na vratu i taj osjećaj ne popušta. Ideje,savjeti, POMOĆ! Pozdrav

14
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: isijas....:(((
«  : Studeni 04, 2009, 19:04:31 poslijepodne »
EMNG-bavi se analizom električne aktivnosti mišića i perifernih živaca tj. to je pretraga u kojoj ti bodu male igle u nogu i puštaju struju nije jako bolno samo je malo neugodno (bila dva puta). Ja nebi na fizikalnu bez magnetske. Jer ja sam imala sličan slučj kao i ti mjesecima me pomalo boljela lijeva noga ali ništa značajno sve dok me nije skroz presjeklo te sam mjesec ana bila doslovce nepokretna te završila na operaciji. Ne mora biti da je kod tebe takav slučaj ali jedino magnetska može utvrditi tvoj problem. Oporavak nakon operacije za mene od 28 godina je bio beskrajno dug iako sam se cijelo vrijeme osjećala odlično. počela sam raditi nakon 7 mj. od operacije iako ćeš na forumu pronaći i one koji su se puno ranije vratili na posao. Danas se osjećam više manje ok ovisno o vremenu i aktivnostima toga dana ali što se više krećem osjećam se bolje. pozdrav

15
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: UPOMOĆ-opet nešto ne štima!
«  : Listopad 30, 2009, 21:57:26 poslijepodne »
Vjeruj mi Renata da i mene zanima zato jedva čekam ponedjeljak pa čim nešto saznam javim se,pozdrav

16
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: UPOMOĆ-opet nešto ne štima!
«  : Listopad 29, 2009, 20:49:31 poslijepodne »
Pozdrav svima. Segment u kojem se spominje lezija L5-s1 je dio koji je kod mene i operiran. Ja sam mislila da će se ti živci nakon izvjesnog vremena oporaviti a s obzirom da sam se u posljednje vrijeme osjećala prilično dobro ,šokirao me nalaz EMG-a. A nalaz od prije opercije EMNG-a je glasio-EMNG upućuje na svježe radikularno oštećenje srednje teškog stupnja u nivou s1 lijevo uz znakove periferne distalne motorne neuropatije nejasne etiologije. E pa sad ako ćemo laički meni nalaz prije operacije zvuči bolje nego ovaj nakon operacije a ja se osjećam daleko bolje nego prije. Jedva čekam ponedjeljak i posjet mom dragom neurokirurgu da mi to sve objasni jer sam trenutno u totalnoj panici ???

17
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: UPOMOĆ-opet nešto ne štima!
«  : Listopad 28, 2009, 23:36:06 poslijepodne »
Pozdrav svima. Eto 7 mj. nakon operacije počela sam raditi,leđa povremeno zezaju ali s obzirom da mi posao zahtjeva dosta kretanja u jednu ruku sam se od kad radim počela osjećati čak i bolje. Već sam vam ranije objasnila tegobe koje su se pojavile nakon operacije a koje su u ovom vremenskom periodu od kada radim postale sve manje izražene. E sad ono što me brine je današnji najnoviji EMG nalaz koji glasi- EMG nalaz promjenjen i govori za težu kroničnu neuralnu leziju u visini L5-s1 spinalnih korjenova obostrano,izraženije lijevo. E pa sad vam ni ne moram reći koliko sam luda od svega! Molim savijet odnosno laički prijevod ovog nalaza,hvala!

18
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: povratak na posao
«  : Listopad 07, 2009, 22:56:21 poslijepodne »
Evo mogu ti ja pomoći jer je moj posao poprilično fizički i zahtjeva puno kretanja i gibanja,sagibanja naime radim kao odgajatelj i to sam trenutno u jaslicama dakle posao bez u kojem nema predaha. Mogu ti reći ovako prvi tjedan mi je bio užasan pritisak u leđima a nakon toga sam djelila dane na one dobre i one loše. Zapravo imam osjećaj dok se gibam i dok sam u stalnom pokretu ništa me ne boli (ako je to jedan od dobrih dana) ali kad dođem doma i opustim se leđa viču odmor i nema mi druge nego ravno u krevet,nakon toga je sve opet super.Poprilično (koliko je to moguće) pazim na pokrete i ne dižem ništa teško,obavezno prije posla odvježbam i to je to. Ako je jedan od onih loših dana koji su obično posljedica promjene vremena,neispavanosti,stresa,zaležanosti...popijem neki analgetik i izguram taj dan. I ja sam se pitala hoću li ja to moći i danas se povremeno to pitam ali uglavnom brijem si u glavi-dan po dan, živim od danas do sutra i samo se nadam da će sutra biti dobro! pozdrav :)

 Str: [1] 2 3 4 5
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com