Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - kardo

 Str: [1]
1
Alternativa / preporuke za zaštitu želuca ( tibetanska iliti kefir gljiva )
«  : Prosinac 19, 2011, 11:38:45 prijepodne »
worf  je napisa:

Za zaštitu želuca od razornog djelovanja medikamenata preporučam pijenje Tibetanske iliti kefir gljive,od nje se dobiva prirodni kefir bogat probioticima i mnogim ostalim blagotvornim i ljekovitim sastojcima,ali oprez na netu,pogotovo na našim stranicama ćeš nači puno dezinformacija o toj gljivi,a dobiveni kefir od gljive nema nikakve veze s industrijskim kefirom
Ako ima zainteresiranih za tu temu,o tome mogu pisat u temi alternativa.btv ja taj kefir konzumiram već jako dugo,tako da mogu direktno svjedočit o blagotvornosti te gljive

evo ja san zainteresiran, pa san otvorija temu općenito za zaštitu želuca, s naglaskom na tibetansku iliti kefir gljivu.
na netu san pronaša puno toga i pripreman se za njeno korištenje tamo u veljači kad se vratin iz toplica.
nabavija san je smrznutu u osmi misec i kao taku je još čuvan.
rekli bi mi nije nan priša, ali evo lipo te molin da nas uputiš u način njenog korištenja.

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Prosinac 19, 2011, 08:58:53 prijepodne »
Pozdrav,
Oporavak  zasad ide po planu, trudin se pazit na sve i ponašat se onako kako su neki forumaši prije pisali o tome, hodan praktično stalno po stanu i tek kad osjetim umor onda legnen, iman osjećaj da svakim danom se povećava vrime hodanja a smanjuje vrime odmora, isto tako vidin kako se mišići u nogama svakodnevno oporavljaju i iz dana u dan su sve jači i jači, vježbe koje smo naučili u bolnici baš i neradin redovito jer mi nekad smetaju, pa onda odradin više one koje mi na neki način odgovaraju, a manje one koje mi smetaju. Još uvik ne mogu obuć mudante ni bičve,ali jučer san uspija patike, desna noga je još uvik puno slabija od live. Bolova praktično ni neman, osječan samo lagano peckanje i nekakvo žarenje i to samo dok ležin, kad hodan neman praktično nikakvih smetnji. Neke nove situacije ( kojih prije nikad nije bilo ) su da osječan to nekakvo peckanje i žarenje ( i neki pritisak ) u trtičnom dijelu i na prijelazu iz grudnog u lumbalni dio , i u petama dok ležin a noge savijem u kolinima i praktično se na stopala (pete) oslanjam.Prvi slučaj prođe već nakon kraćeg hodanja, a drugi nakon šta ispružin noge i lagano radin one prve dvi vježbe istezanja.
Već san prije pisa da san pija voltarene, apaurine, zaldiar, ketonal duo, normabel koji mi nisu pomagali, već da mi je brufen 600 mikrogranule ( jedan ujutro,jedan navečer ) nekako najviše pomoga,  a i njega san presta uzimat već peti dan nakon izlaska iz bolnice. 
Pijem samo plibex i plivit c  tri puta na dan, te dvi litre čaja s limunom bez cukra. ( prvih sedan dana uvin h, a nakon toga, bilo koji ).
Nevia nadan se da san bar malo pomoga, po mome najvažnije je bit smiren i strpljiv.

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Prosinac 15, 2011, 15:05:49 poslijepodne »
INTERLAMINECTOMIA  L5 – S1   L. DEX.
ABLATIO DISCI  I.V.  L5 – S1

Apsolutno sve pohvale  Dr Božidaru Buloviću, koji je i više nego ljubazan i korektan  i svima koji rade na odjelu za neurokirurgiju u Splitu,  jer mišljenja sam da uvjeti u kojima borave pacijenti su katastrofa, ali medicinsko osoblje svojim brižnim i marljivim radom me naprosto pozitivno iznenadilo i oduševilo.

Evo prošlo je već dvadeset dana od operacije i zasad stanje SUPER. ::)
Zahvaljujem se svima koji uporno i konstruktivno pišu na ovom forumu, jer su mi olakšali pripreme za operaciju i za sve ovo šta me čeka tijekom oporavka.
Teoantun, nekako san najviše uvažava tvoje pisanje ( zbog svjetonazora, dijagnoze, operatera…) šteta šta se ne javljaš u zadnje vrime.

Evo i odgovora na moja pitanja prije odlaska u bolnicu:
- šta ponit i šta nikako ne smin zaboravit ponit u bolnicu ?
knjigu, vlažne maramice, ćepiće za uši ( cimeri hrču ), nešto za oslonac za ruke prilikom dizanja iz kreveta ( štake ) jer se ja zbog slabih nogu nisan moga dignit, sitne novce za kavu. mobitel i ispravan punjač za njega.Ostalo već neko donese…
- anestezija ?
meni prošlo super bez ikakvi problema, lipo zaspa i lipo se probudija ( najčešće pitanje je imate li klimavih zubi )
- kako izgledaju ti dani nakon operacije i koliko se ostaje u bolnici ?
sve to brzo prođe, operiran u ponediljak otpušten u petak.
- kako se odlazi iz bolnice, mislim vozi li me hitna ?
sam moraš organizirat prijevoz, ma nije ništa strašno, ali je malo nezgodno, pripremit kušine za stavit ispod leđa i guzice
- mogu li se popet nekih trideset  skala do stana ?
može se popet bez problema, uspija san i ja koji san leža tri ipo miseca
- mogući problemi ?
Nema problema
- kad se skidaju punti ?
sedmi dan,
- kad krenit na terapiju u toplice ? ( neki kažu nakon nekih 40 dana,a neki nakon 90 dana )
kad kaže neurokirurg, zbog nadolazećih blagdana ja idem u Vela Luku u Kalos tek polovinom prvog miseca, praktično nakon 50 dana.

Evo zasad toliko.

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Listopad 28, 2011, 09:42:45 prijepodne »
zahvaljujem onima koji su mi pomogli odgovorima, ali sad opet imam pitanje...
u mom prvom javljanju sam mislim detaljno opisa svoju situaciju.
želim naglasit da na pregledu kod neurokirurga sam bija pokretan i da me sastavilo tek nakon dva dana...
e sad sam naša komentar od kokolina: 
 U AKUTNOJ RADIKULARNOJ BOLI (AK LUMBOISGIALGIJA) ZNA SE KAKAV JE ALGORITAM LIJEČENJA. vEĆ ODAVNO JE IZBAČENA TERAPIJA DUGOTrAJNIM MIROVANJEM kao što je i greška provoditi zahtjevnu kineziterpiju.Kod akutnog jakih bolova, nisko pozitivnog znaka za pritisak živca bolesnik nije u stanju ni stisnuti glutelne mišiće u ležećem položaju a kamoli štogod zahtjevnije. Velika je greška davati mu analgetike te ga nakon toga tjerati da radi kineziterapiju. Postoje analgetske elektroterapije koje se mogu primjeniti odmah prvi dan u kući i to višekratno tijekom dana,(npr TENS) uz ljekove koje se uzima najčešće na usta.Akutno je po nekim autorima sve što je unutar 3 -6 tjedana a neki stariji navode čak i 12 tjedana.Prije operacije treba primjeniti barem 3-6 tjedana fizikalne terapije.

da li bi triba opet u ovakvom stanju otić kod neurokirurga na pregled po novo mišljenje jer  termin operacije je polovina studenog ?

5
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 - Split (JA)
«  : Listopad 27, 2011, 12:18:32 poslijepodne »
08.09.1993.   CT
- u visini L4/L5 segmenta vidi se dorzomedijalni prolaps pripadajućeg i.v. diska sa širenjem obostrano dorzolateralno, pri čemu je duralna vreća komprimirana s prednje strane,a lateralni recesusi obostrano ispunjeni.
- u visini L5/S1 segmenta nema znakova henrijacije pripadajućeg i.v. diska.

28.03.1996.   CT
- na slojevima kroz i.v. prostor L4/L5 prikaže se uži spinalni kanal na tom dinamičkom segmentu. Postoji desnostrana mediolateralna disk protruzija, koja reducira a.p. promjer spinalnog kanala, konzumira desni lateralni recesus,te dio periradikularnog prostora.
Obzirom na uži spinalni kanal i lijevi lateralni recesus je reduciran.
- na slojevima kroz i.v. prostor L5/S1 prikaže se manja desnostrana mediolateralna disk protruzija,koja reducira desni lateralni recesus i u manjoj mjeri a.p. promjer spinalnog kanala.

06.09.2011.   MR
- trupovi kralježaka primjerene su visine, oštro ocrtanih kontura.
Desikacija iv. diskova u segmentima L4-L5, L5-S1.
- na nivou DVS  L3-L4,  L4-L5  vidi se dorzokonveksan iv. disk.
- na nivou DVS  L5-S1  vidi se dorzolateralna desnostrana protruzija iv. diska koja komprimira duralnu vreću te obliterira desni neuralni foramen i recesus uz konsekutivni disk radikularni konflikt.
- konus medularis vidljiv u razini L1 kralješka.

Pozdravljam ekipu foruma,
ovo gori je moje kratko predstavljanje, a situacija je sljedeća:
početkom osmog miseca (02.08.) me sastavilo ka nikad do sad, slijede uobičajene inekcije dexe, apaurina i voltarena, zatim samo tablete normabela i voltarena ( deset dana) uz stalno ležanje i povremene masaže, jasno vam je da su bolovi strašni i da u stvari ništa ne pomaže.
Polovinom devetog miseca popušta i lagano krećem sa šetnjama i ponekim vježbama, svakim danom mi je sve bolje, početkom desetog miseca počinjem i vozit auto.
Neurokirurg na pregledu kaže operacija, a ja kažem može ali tek tamo u drugi misec, izdržat ću do tada.
Nakon dva dana me opet sastavilo ali još gore nego u osmi misec, uopće se ne mogu nimalo oslonit na desnu nogu, danima ne mogu spavat, odlazak na wc je znanstvena fantastika, a dogodi se i zatvor stolice,  terapija je opet inekcije, pa zaldiar ( 8 kom.) i ketonal ( 2kom.).ne pomaže ništa.
Nakon dva tjedna uspjevam napravit  5/6 koraka i počinjem pit brufen 600 ( 2 kom.) počinjem i spavat cilu noć, a mogu nekako i na wc.
Ovaj brufen 600 mi se čini nekako najbolje rješanje do sada, ali obavezno moram nešto pojist  neposredno prije uzimanja i odmah nakon jer mi rastura želudac.
Sad već mogu normalnije hodat, bolovi su drastično manji ali su konstantno tu i odmah se pojačaju nakon desetak koraka i tad opet zalegnem. boli me stalno u stražnjici i listu desne noge koji je stalno u grču, a povremeno u stražnjem i vanjskom dijelu bedra i oko pete do skočnog zgloba s vanjske strane, čak bi reka da to i nije bol već samo povremeno žarenje.
Začuđujuće je da me u ovom zadnjem napadu  ne boli i ne zateže apsolutno ništa u području kralježnice.   
Operacija je zakazana polovinom studenog  a sad triba blago meni obavit puste pretrage.
Zaboravija san napisat mjesto radnje Split.

Apsolutno podržavam sve šta rade dr. Saftić i  dr. Peharec ali jednostavno rečeno nemam novce...  tu je samo pravo pitanje kad bi doša na red kad bi HZZO s njima potpisa ugovor.

Moja pitanja ( molim posebno one operirane u Splitu ) su:
- šta ponit i šta nikako ne smin zaboravit ponit u bolnicu ?
- anestezija ?
- kako izgledaju ti dani nakon operacije i koliko se ostaje u bolnici ?
- kako se odlazi iz bolnice, mislim vozi li me hitna ?
- mogu li se popet nekih trideset  skala do stana ?
- mogući problemi ?
- kad se skidaju punti ?
- kad krenit na terapiju u toplice ? ( neki kažu nakon nekih 40 dana,a neki nakon 90 dana )

Eto zasad samo toliko.

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre