Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Marijo

 Str: [1]
1
Od operacije ekstruzije diska je prošlo više od osam mjeseci situacija je dalje koma. Nije kao prije operacije, ali niti je dobro. Noću spavam par sati , ujutro se dižem iz kreveta kao da imam 70 godina. Tjedno moram po par puta uzimati analgetike. Ožiljno tkivo pritišće živac, tako da svaki mali napor mi počnu jaći bolovi, utrnuće lijeve noge . Em uz to imam gonoartrozu koljena.  Doktori su mi zabranili7preporućili da dosadašnji posao zaboravim s kojim se bavim (ugostiteljstvo). Ne zanm sada kaj dalje. 09.10.2012 čekam ponovno MR da vidimo kako je sada sa priraslicama. Doktorica za EMNG mi je rekla da sa zadnjim nalazima je stanje bolje nego prije operacija, ali daleko još od dobrih. Preporuka mi je da se nedam ponovo na operaciju zbog priraslica, jer se mogu pojaviti još i veće. Ovako se isti neda sa svakodnevnim bolovima, a nemre se niti više biti na bolovanju poradi financija. Takoreći sam bankrotirao u 9 mjeseci. Zanima me po preporuci liječnika pošto su tri specijalista izjavila da tu lijeka nema da je to stadij sa kojim ću morati naućiti živjeti, kako i da li je moguće , te koliko vremenski traje da se dobije profesionalna nesposonost za rad. To su mi preporućili doktori, ali u našoj pravnoj državi nemreš doboti pravo uputstvo, jer ćim pitaš za tak nekaj misle da muljaš.... Hvala

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / protruzija diska L4,L5 ožiljno tkivo
«  : Travanj 19, 2012, 14:45:07 poslijepodne »
Molim za mišljenja i iskustva
16.01 ove godine operirao sam protruziju diska L4, L5 koju sam dobio nezgodom na poslu. Operacija je obavljena disk se smrskao na 8 komadića. Po operaciji sam imao osam tjedana strogog mirovanja, te odlazak u toplice. U toplicama je počela rehabilitacija, te mi nakon 10 dana došlo do pogoršanja, te sam završio na strogom mirovanju uz osam injekcija po dvije dnevno (Ketonal i Normabel). Nakon toga došlo je do poboljšanja. U međuvremenu sam napravio novu MR, te se ispostavilo da mi se pojavilo ožiljno tkivo u spinalnom kanalu L4 i L5, te je to bio navodno uzrok mojoem pogoršanju na rehabilitaciji. Sada nemam više bol u nozi osim kod nekog određenog pokreta, te neki put prolazni trnci u gležnju i listu noge. Interesira me koliko i kako ožiljno tkivo može utjecati na svu tu moju situaciju, te da li je normalno da me sada križa i kičma skoro cijela boli jaće nego prije. Imam neku tupu bol. Ujutro se dižem kao da mi je 80 godina (imam 42 godine). Koliko dugo to može trajati, te kada se mogu nadati povratku na posao. Još uvijek mi je svaki pokret blago bolan, te se osječam da imam cca 20 % snage koliko sam imao prije. Bavim se rekreativno plivanjem , biciklizmom i planinarenje. Hvala i ako netko ima iskustva molio bi odgovor...... :)

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Ozljeda na poslu
«  : Ožujak 22, 2012, 10:53:55 prijepodne »
Molim za savjet.
Dana 20.12.2011 godine za vrijeme ručka obavljajući redovite poslove konobara noseći nove tanjure gostima došlo je do pokliznuća i ne uspijevajući se zadržati na nogama, pao sam na leđa. Ozlijedio sam predio križa i trtice. U gostionici je bilo malo više posla, pa je ritam rada bio malo ubrzaniji, te je to uvjetovalo mojoj ozljedi.
Ne obazirući se na trenutne bolove misleći da će proći nastavio sam raditi. Trpio sam bolove i uzimao analgetike. Međutim nakon par dana sam sve teže i teže obavljao svoj posao. Dana 26.12.2011. sjeo sam u auto i primijetio da ne mogu sa lijevom nogom stisnuti kvačilo u automobilu. Dana 27.12.2011. otišao sam kod svoje doktorice opće prakse i opisao joj što mi se dogodilo, te zatražio liječničku pomoć. Liječnica opće prakse mi je taj dan dala injekciju protiv bolova i prepisala da i dalje trošim analgetike. Moj posjet liječniku opće prakse za injekcijom se ponovio  28, 29. i 30.12.2011. Da bi Staru i Novu godinu dočekao sa analgeticima. Bolovi iz dana u dan su sve jači i neizdrživi, te mi analgetici više ne pomažu.
 02.01.2012.  oko 7 sati ujutro roditelji me voze na hitnu u KBC „Rebro“ na hitnu službu. U hitnoj službi me pregledavaju te preporučaju da se napravi magnetna rezonanca. Za magnetnu rezonancu sam naručen 09.01.2012. Do tog dana svaki dan me netko vozi na hitnu na KBC „Rebro“ jer su bolovi neizdrživi, primam  injekcije protiv bolova, a već kad niti injekcija nije djelovala dobivam intervenozno analgetike protiv bolova (Tramal).
Postavljena dg.:ekstruzija i.v.diska L4-L5segmenta sa odlomljenim dijelom diska i sa širenjem prema kaudalno i kompresijom lijevog L5 korijena.
Po dobivanju nalaza od magnetne rezonance utvrđeno je da je došlo do oštećenja kralježnice i preporuča se nužna hitna operacija. Hitno obavljam uz nemoguće bolove sve predoperacijske pretrage (laboratorij, EKG, RTG i dr.), te me 13.01.2012. primaju  na bolnički odjel neurokirurgije u KBC „Rebro“. Operiran sam 16.01.2012. Izjava mog neurokirurga drugog dana nakon operacije je bila da mi je disk smrskan na 8 komadića, te da je došlo do jakog oštečenja ligamenata i živaca. Dana 19.01.2012. otpuštaju me iz bolnice, te me sa kolima hitne pomoći voze doma na kućnu njegu, sa upozorenjem strogog pridržavanja uputa mirovanja.

I sad je problem u tome da mi HZZo ne priznaje ozljedu na radu, a kako je vidljivo iz gornjeg teksta nikada nisam bio na bolovanju niti se nikada tužio niti lijećio poradi toga. Trenutno sam na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama 9-ti dan i meni je sve gore i gore. Opet sam na injekcijama protiv bolova i strogom mirovanju. kako da ostvarim svoja prava u HZZO-u , te mogu li očekivati ponovnu operaciju. Sređujem si hitnu ponovnu magnetnu rezonancu da se vidi da li je operacija uspješno napravljena u što ne sumnjam. Molim Vas svaki savjet bi cijenio. Ne mogu se pomiriti sa trenutnom situacijom jer sam osoba od akcije i posla. Mirovanje me psihički ubija..... hvala...

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com