Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - madagaskar

 Str: [1]
1
Ostalo / koliko vjera pomaže?
«  : Siječanj 15, 2013, 18:56:57 poslijepodne »
"Govorili su mi da sam nakaza, da nikad neću moći primiti svoju djevojku ili suprugu za ruku, kao ni čuvati ili zagrliti svoju djecu – rekao je Vujičić
 te dodao da ga je to gotovo dovelo do smrti jer se zbog svojih, kako je tada mislio, nedostataka, htio utopiti u kadi.
Spasila ga je, međutim, ljubav prema roditeljima za koje je znao da bi umrli od tuge da mu se nešto dogodi, ali i ljubav prema Bogu.
Pred učenicima istaknuo je i kako u prekretnicama svog života trebaju odabrati samo dobre putove".

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se


2
Alternativa / 5 tibetanaca
«  : Studeni 01, 2012, 12:04:51 poslijepodne »
Rituali, točnije jednostavne vježbe koje tibetanski redovnici svakodnevno prakticiraju, omogućavaju životnoj energiji ispravan protok organizmom. Time se usporava starenje i osigurava dobro zdravlje. Naime, ljudsko tijelo ima sedam energetskih centara koje možemo zamisliti kao energetska polja koja se vrte. Svaki od tih sedam vrtloga je u vezi sa sedam hormonskih žlijezda u endokrinom sustavu tijela, a djeluju tako da potiču izlučivanje hormona svake pojedine žlijezde.

Ti hormoni upravljaju svim tjelesnim funkcijama, uključujući i proces starenja.

U zdravom tijelu svaki se od vrtloga vrti velikom brzinom omogućavajući životnoj energiji tok kroz endokrini sustav. Kada se jedan ili više vrtloga uspore, blokiran je tok energije, a organizam stari i podložan je bolestima.

Sljedeće jednostavne vježbe osiguravaju nesmetano kretanje energije, što rezultira zdravljem i vitalnošću. Posebno je zanimljivo, tvrde znalci, kako si redovitim vježbanjem 'pet Tibetanaca' mladost mogu povratiti i starije osobe. Važno je znati da jednom kada počnete vježbati ne biste smjeli gubiti kontinuitet, već nastavljati iz dana u dan, naravno u vrijeme koje vam najbolje odgovara. Za početak u prvom tjednu svaki ritual vježbajte tri puta dnevno te svaki sljedeći tjedan povećavajte za tri puta dok ne stignete do 21 puta za svaki ritual.

Svaki je od pet rituala važan, no ako nikako ne možete izvesti neki od rituala, ispustite ga i vježbajte ostale. Poslije nekoliko mjeseci pokušajte ponoviti ritual koji prethodno niste mogli.

Ove neobično djelotvorne energetske rituale mnogi smatraju korijenima joge. Ustrajete li u njima nestat će bezvoljnost, nesanica, iscrpljenost, depresija, alergije te bolovi u leđima.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

3
Alternativa / Marihuana liječi rak
«  : Rujan 19, 2012, 21:41:41 poslijepodne »
Odavno znamo da je indijska konoplja izuzetno ljekovita biljka, no do dokaza se dolazi krišom, odnosno, mediji ne prenose takve vijesti.
Zašto se ljekovitost marihuane skriva, i zašto je posjedovanje jedne biljke ilegalno, za razliku od posjedovanja oružja recimo? Naravno, jer je u pitanju profit farmaceutskih kompanija. Kad bi bio dozvoljen uzgoj, svatko bi kod svoje kuće mogao ubrati i napraviti besplatan lijek protiv raka, za ublažavanje epileptičnih napada, vrtoglavica, mučnine i mnogih drugih bolesti i simptoma. Znači, silni kemijski lijekovi bi bili skroz nepotrebni.


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

4
Alternativa / Mudre - iscjeljujući položaji ruku
«  : Rujan 18, 2012, 09:39:30 prijepodne »
Mudra na sanskrtu znači poseban, strogo određen položaj prstiju i ruku.
Predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Mudre su dostupne svakome, mogu se raditi prema prilici i potrebi, u šetnji, na sastanku, dok se odmarate...

Poznato je da čovjek ima energetske kanale, a svaka bolest utječe na karakteristike povezane s dobivanjem i otpuštanjem energije u našem organizmu.
To su složeni procesi, no svatko može zapamtiti i koristiti osnovne “dijelove” za preraspodjelu energetskih tokova u tijelu koje nam omogućuju MUDRE.

Mudre se mogu koristiti svakodnevno ali najviše 45 minuta u toku 24 sata. Mogu se raditi 5, 10 ili 15 minuta više puta dnevno, prema potrebi. Mogu se raditi tijekom dana različite mudre, ali opet treba voditi računa da je ukupan rad sa mudrama 45 minuta dnevno.
Neke mudre možete raditi potpuno neupadljivo prije neke važnije odluke ili ispita, dovoljno je nekoliko mirnih minuta.
Želite li potaknuti iscjeljenje dijela tijela ili neke životne situacije, morate odrediti “kuru” koju ćete prakticirati određeni broj dana.
Najbolji program prakticiranja mudri je tzv. ZLATNE TRI MUDRE, što znači da u “paketu” radimo svakodnevno tri mudre. Najprije odradimo mudru koja će pomoći da se nečega riješimo,zatim radimo mudru koja donosi promjene, iscjeljenje, stavlja nešto u pokret i donosi rješenje, treća mudra pomaže da nađete i postignete novo, nađete rješenje za onakva događanja kakva želite da se dogode u budućnosti ( mudre birate sukladno svojim problemima i željama).
Najbolje je prakticirati MUDRU tako da sjednete u udoban položaj, s nogama u ravnini sa podom, da lagano i ritmički duboko udišete i izdišete sa kraćim pauzama između udaha i izdaha.


Prakticiranje mudri donosi olakšanje već prvi dan, a neke donose olakšanje trenutno. Za iscjeljenje neke bolesti ili težeg problema treba dulje vrijeme prakticirati mudre.
Kada radimo bilo koju mudru, dobro je misli usmjeriti na onaj zdravstveni problem ili situciju za koju radimo mudru. Ako je u pitanju bolest dobro je zamisliti da ste zdravi. Ako želite ispuniti neku želju ili riješiti kakav problem treba misli uputiti u tom smjeru


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

5
Alternativa / EFT- tehnika emocionalne slobode
«  : Travanj 25, 2012, 08:49:43 prijepodne »
Moderna istraživanja potvrđuju, da više od 85% fizičkih i zdravstvenih problema prouzrokovano je na emocionalnoj razini. Svakodnevan stres, traume, negativna razmišljanja nakupljaju se u našem tijelu i stvaraju emocionalne blokade, što na kraju rezultira bolešću. 

EFT – tehnika emocionalne slobode (engl. - emotional freedom technique) polazi od toga, da je poremećaj protoka energije (energetske blokade) u organizmu – uzrok svih naših problema. Kada je poremećaj u energetskom sustavu uklonjen, nestaju i nepoželjna psihološka i emocionalna stanja, kao i bolest, koja je uz njih nastala.

Tehnika emocionalne slobode pojavila se na svijetu u ranim 90-im. Njezin osnivač, Gary Craig, američki inženjer, koji je diplomirao na Stanfordu, cijeli svoj život je tragao za tehnikom, koja bi pomogla ljudima u održavanju idealnog fizičkog i emocionalnog zdravlja.


Kako funkcionira EFT

Tehnika emocionalne slobode radi na takav način, da uspostavlja normalan protok energije u našem tijelu. EFT možemo opisati kao  tehniku „emocionalne akupresure“, gdje se točke meridijana na tijelu stimuliraju lupkanjem prstom, a istovremeno se izgovaraju afirmacije.

Negativne emocije i stres stvaraju blokade energije u organizmu. Kada se pravilno primjenjuje, EFT brzo uspostavlja normalan tok energije, zbog čega dolazi do emocionalnog i fizičkog ozdravljenja.

Emotional freedom technique često pomaže, kada ništa drugo ne pomaže. Metoda je jednostavna, besplatna i može se primjenjivati bilo gdje i bilo kada!

EFT je vrlo impresivna, kada je riječ o psihičkim problemima. Dugogodišnje fobije mogu se doslovce izliječiti u 30-ak minuta. Ali riječ nije samo o psihičkim tegobama. Otklanjanje emocionalne blokade dovest će i do uklanjanja fizičkih bolesti.

- metoda je besplatna i učinkovita
- daje brzi rezultat
- neinvazivna
- jednostavna
- možete ju koristiti bilo gdje i bilo kada





6
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / pohvale liječnicima
«  : Travanj 29, 2011, 18:41:54 poslijepodne »
Prenosim poruku naše stare forumašice koja više nije aktivna.

Sve pohvale dr. Nenadu Kudeliću iz Varaždina koji joj je previjao ranu od opercije LS dijela kralježnice u bolnici Kb sestre milosrdnice iako ona nije bila njegov pacijent.
Taj liječnik je pored svojih operiranih pacijenata previjao još i tuđe, svaka čast

7
Ostalo / Sretan Uskrs
«  : Travanj 23, 2011, 23:43:53 poslijepodne »
Svim križoboljcima, ma gdje oni bili, od srca želim sretan Uskrs te da ga provedu u miru, veselju i sa što manje bolova  :-*

Našoj Milici želim što brži oporavak

8
Ostalo / HUMANITARNA AKCIJA U RIJECI
«  : Travanj 13, 2011, 19:26:02 poslijepodne »
Dragi moji križoboljci, prenosim vam tekst sa drugog foruma o humanitarnoj akciji u Rijeci koju je pokrenula moja dobra prijateljica.
Smatram da upravo oni koji znaju što je bol i svakodnevno žive s njom imaju i najviše suosjećanja s tuđom patnjom.

HUMANITARNA AKCIJA U RIJECI
Ovoga se vikenda održava prva akcija prikupljanja humanitarne pomoći u hrani, u organizaciji Banke hrane Hrvatska. Mi smo novoosnovani domaći ogranak međunarodne humanitarne organizacije Food Bank, koja već djeluje u šezdesetak država diljem svijeta, a sjedište joj je u Francuskoj.

Donacije se prikupljaju isključivo u hrani, a svrha svake akcije je pružanje pomoći najpotrebitijima i podizanje društvene svijesti o gladi, kao jednom od vodećih svjetskih problema današnjice. Želja nam je organizirati prikupljanja pomoći, u kojima svatko od nas može sudjelovati u okviru svojih mogućnosti. Sami ne možemo učiniti mnogo, ali zajedničkim nastojanjem i suradnjom nema toga što ne možemo učiniti!

Moto naše akcije glasi: 'Pomozite, hrana je život!', a cilj joj je prikupiti osnovne namirnice za oko 2000 obitelji u potrebi na području Primorsko-goranske županije.

Banka hrane Hrvatska uskoro otvara svoje podružnice diljem Hrvatske, jer je naš krajnji cilj dokidanje gladi u cijeloj našoj zemlji. I nećemo stati dok se taj cilj ne ostvari!

Vas koji živite na području Rijeke, pozivamo u ime Banke hrane Hrvatska, da se odazovete ovoj humanoj akciji ovoga vikenda, dakle 16. i 17. travnja. O tome će po gradu biti postavljeni plakati, a na ulazu u trgovačke centre naši će volonteri dijeliti informativne letke.

Dovoljno je kupiti samo jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda navedenih na letku i na izlazu iz trgovačkog centra predati ga volonteru Banke hrane. U ovoj akciji sudjeluju svi poznati trgovački centri na našem području, ali njen uspjeh najviše ovisi o vašoj i našoj solidarnosti.

Blagoslovite ovu akciju svojim sudjelovanjem!

Unaprijed zahvalani,


tim Banke hrane Hrvatska.

9
Ostalo / Glasanje
«  : Prosinac 26, 2009, 17:44:00 poslijepodne »
Dragi moji forumaši. Pošto je glasanje vrlo brzo, za koga ste se odlučili i hoćete li uopce glasati? Ja nisam namjeravala glasati jer nema kandidata koji nema neku aferu iza sebe. Ali nekom metodom eliminacije sam uspjela doći do jednog imena pa Vas molim za mišljenje. Boris Mikšić je sam financirao svoju kampanju a ne iz naših džepova kao svi ostali, bogat je pa se nadam i molim Boga da možda neče krasti od naroda, ima firmu i zapošljava 100 hrvata pa se nadam da ce i nastaviti u tom pravcu. Molim Vaša mišljenja

10
Ostalo / SRETAN BOŽIĆ
«  : Prosinac 24, 2009, 21:35:49 poslijepodne »
SRETAN i bezbolan BOŽIĆ svim našim križoboljcima a osobito onima koji nisu uz svoje najmilije :-*

11
Predstavljanje novih članova / madagaskar
«  : Srpanj 29, 2009, 08:22:39 prijepodne »
Lijepi pozdrav svima. Imam 32 god.Prije skoro 5god.sam imala lakšu saobračajku (trzajnu ozljedu vratne kralježnice) ali od toga dana je moj život potpuno drugačiji nego dok sam bila zdrava osoba.

12
Lijepi pozdrav.Evo samo da napišem svoje iskustvo vezano za Dubrovnik.Prije 4mj sam bila na koblaciji diska na vratu.Bolovi su sada puno jači nego prije,osobito pred promjenu vremena,čak su mi oštetili i zdravo tkivo.Ali tako je to kad ovakav forum i stranice otkriješ kad je već kasno,imam 31g

 Str: [1]
Nagradne igre