Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - herni

 Str: [1]
1
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Nacin plivanja
«  : Kolovoz 03, 2009, 09:55:56 prijepodne »
da li nam netko s iskustvom iz toplica i razgovora s doktorima i fizijatrima može reći kako je najbolje plivati leđno?
kada bi se leđno plivalo prema knjigama, rotacije kralježnice su poprilične, rekao bih i veće nego kod kraula, ali naravno nema ekstenzije, dapače.
inače, svi pričaju o "leđnom", a iz razgovora s ljudima shvatim da to svatko tumači na svoj način i pliva se sve i svašta pod tim nazivom.


također, da li je kod kraula problem samo kod ljudi koji plivaju s glavom iznad vode ili je općenito nepoželjno i za one koji imaju ispravnu tehniku (glava pod vodom, bez ekstenzije i velikih rotacija, s uzimanjem zraka bez velikog naprezanja i trzanja glave)?

znam da su osobni dojmovi različiti  pa bih volio čuti nekoga ko je o tome porazgovarao sa stručnjakom.

2
Operacija kraljeznice / laserska operacija
«  : Siječanj 09, 2009, 23:35:07 poslijepodne »
ako je dijagnoza protruzija i neurokirurg mi je preporučio vađenje diska a u međuvremenu je u toj bolnici započeto s laserskim operacijama, može li to samo po sebi promijeniti odluku na mikroinvazivno odstranjenje dijela diska koji je iskočio? ili je laser samo malo preciznija i modernija čakijica?

3
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / kako mi je neurokirurg sugerirao operaciju?
«  : Siječanj 08, 2009, 09:53:18 prijepodne »
U srpnju sam jako malo znao o svemu ovome osim svoje dijagnoze L4-L5, L5-S1, protruzije. Neurokirurg u vinogradskoj me pitao u čemu je problem. Objasnio sam mu u 3 minute ukratko svoje tegobe (pokretan, izdržljivi bolovi, ne udara u petu, nakon ekscesa se oporavim za 7-8 dana uz par injekcija).
Pogledao je MR i kao iz topa odvali da mu se javim za termin ! Mislio sam da govori o nekim terapijama ili ne znam čemu. Kad sam ga upitao o kakvom terminu on govori, hladno mi je odvalio "pa operativni zahvat, da to riješimo...". E, onda se raspričao o tome kolika je to rutina, koliko ih napravi dnevno, da je uspjeh 95%, da je gubitak nakon operacije samo 2-3% na elastičnosti i 2-3% na stabilnosti (ovo mu ne vjerujem nikako) i na kraju mi je rekao da nema reazloga da ja nakon rehabilitacije ne igram opet nogomet...
Izašao sam zbunjen i par dana mi je trebalo da mi sjedne sve što je rekao. U međuvremenu sam shvatio da je lik postupio katastrofalno. Nije na meni napravio niti jedan jedini test. Slušao me 3 minute. Pouzdao se samo u MR. Osim toga, toliko je pojednostavnio rehabilitaciju da ispada kao da se radi o nošenju gipsa nakon loma noge).
Nije ovo neko pitanje, samo iznosim svoje iskustvo koje je suprotno svemu onome što pišu stručnjaci na ovom forumu..

 Str: [1]
Nagradne igre