Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - hemligt

 Str: [1]
1
Bol i kontrola bolova / Narodni/prirodni lijekovi i metode za suzbijanje bolova
«  : Travanj 19, 2013, 16:49:43 poslijepodne »
Da li imate ucinkovitih metoda uklanjanja bolova pomocu starih metoda nasih predaka?
Npr. namazati bolno mjesto medom posuti sa puno papra zamotati folijom i ostaviti preko noci? Navodno je vrlo ucinkovito za bolove u kraljeznici i za isijas. Da li je neko isprobao?  ???

2
Lijekovi / MSM
«  : Travanj 19, 2013, 15:03:29 poslijepodne »
ima li tko iskustva sa MSM tabletama?
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Savjet - mišljenje MR?
«  : Travanj 19, 2013, 10:29:05 prijepodne »
Nalaz MR, može mišljenje nekoga tko ima iskustva sa ovom dijagnozom? Hvala  :)

Skoliotična i hipolordotična lumbalna kralježnica. Visina i signal trupova kralježaka su uredni. Nivo L1-4; bez osobitosti.

Spinalni kanal na nivou L4-S1 je relativno sužen. Medularni konud je urednog položaja i signala. Simetrična limpomatozno promjenjena paraspinalna muskulatura.

Nivo L4/5 je uredne širine sa širokobaznim posteriornim bulgingom diska koji jače prominira posteromedijalno i intraforaminalno lijevo. Neuralni forameni su naznačeno reducirani,zbog rubne osteohondroze, lijevi više, dijelom i zbog intraforaminalnog buiginga.

Nivo L5S1; je naznačeno reduciran sa parasagitalnom lijevom hernijom diska koja dovodi do redukcije lijevog lat. recesusa i neuralnog otvora te dovodi do neuralne kompromitacije. Desni neuralni otvor je uredne širine.

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Problemi sa lumbalnim dijelom kralježnice
«  : Travanj 19, 2013, 09:36:53 prijepodne »
Imam 29 godina i imam problema sa lumbalnim dijelom kraljeznice. Prvi problemi poceli su na ljeto 2011. kada sam podignuo teski teret. Kako sam ga podigao tako me prerezalo i ostao sam ukocen da se nisam mogao pomaknuti. Nakon tjedan dana uz tablete i plivanje te sunce je proslo.

Nove tegobe se javljaju u 11.mjesecu iste godine kada se pocinje javljati bol u lumbalnom dijelu i bol se pocela siriti u nogu. Takvu bol u zivotu nisam osjetio i ne zelim ga najgorem neprijatelju. u jednom trenu noga mi totalno otkazuje te se srušim. Plačem od bolova. Prvo odlazim kod doktora opce prakse, dobivam 12 injekcija voltarena i dexe medjutim poboljsanja nema. Tablete takodjer ne pomazu. Odlazim kod ortopeda radim ct i daje dijagnozu lumboisijalgija. Odlazim na fizikalnu terapiju (struja, magnet, bazen, vjezbe, masaza ultrazvukom). Fizikalna mi ne odgovara osim bazena te nakon 4 tjedna terapije koje su mi pogorsale stanje odustajem od toga. Odlazim kod kiroprakticara na dva tretmana rezultata nema. Vise tretmana se nije usudio napraviti. Nakon toga odlazim na 15 tretmana akupunkturom, minimalno poboljsanje ali nedovoljno za funkcioniranje. Zadnji korak koji radim, odlazim kod bioenergeticara (koji ne naplacuje svoje usluge!) i nakon tri tjedna tretmana po 5 minuta stanje se poboljsava kao da nikad nista nije bilo. nakon 3 mjeseca agonije normalno funkcioniram.

Novi problemi javljaju se pocetkom Ozujka 2013. Pocinje sa bolom u lumbalnom dijelu. Odlazim na put sa bolovima samo u donjem dijelu kicme, podnosljivom (bio planiran prije ikakvih simptoma). Nakon leta odmah drugi dan stanje se drasticno pogorsava bol ide u nogu i opet isijas. Za injekciju voltarena traze 1300kn posto sam iz Hr a Hr nije u EU. Odbijam i trpim bolove 10 dana uz tablete koje sam imao sa  sobom i voltaren flasterima koji griju 10h (toga nema u Hr, odlična stvar!) te si malo olaksavam bolove. Odlazim kuci, noga otkazuje kao da nije moja, gubim ravnotezu osjecam jako zarenje. U Zg na aerodromu trazim Hitnu za injekciju voltarene dexe i apaurina; sve pohvale timu!!

Nakon toga dobivam 8 injekcija dexe i voltarena poboljsanje je trenutacno. Odlazim na pregled kod Misture i kaže mi odmah da se radi o herniji te da mi ne može pomoći u ovoj fazi. Zatim Odlazim na Mr privatno i dobivam dijagnozu diskus hernije L5S1, zivac je pritisnut i stvara upalu; išijas. Preporuka su sakralne blokade i fizikalna terapija te nastavak uzimanja propisanih lijekova. Odbijam i blokade i odlazak na fizikalnu. U ambulanti za bol dobivam lijekove: Oxycitin, Lyrica, Brufen granule, Normabel . Odbijam Oxycitin zbog nuspojava. Redovito pijem brufen (2x600mg), normabel navečer, neurobion, msm, i zadnjih par dana Lyricu. Nakon uzimanja Lyrice napokon spavam inace u mjesec dana sam sveukupno spavao mozda 2-3h dnevno. Odlazim redovito kod bioenergeticara i stanje se polako poboljsava. No ide vrlo sporo. još uvijek ne mogu voziti i teško mi je sjediti. 3. tjedan na bolovanju.

Zanimaju me iskustva sa Lyricom (uzimam 150mg na dan, 75 ujutro i 75 navecer) te da li se ta hernija moze ikako vratiti u prirodni polozaj bez operacije? Isto tako me zanimaju iskustva sa NADO centrom u kojeg se ustručavam otići uzbog raznih iskustava pojedinaca (nekima se stanje drastično pogoršalo). Da li je preporučljivo otići u toplice, mislim da je to još jedino uz trakciju što nisam isprobao?

Pozdrav iz Rijeke!

 Str: [1]
Nagradne igre