Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - gupac

 Str: [1]
1
Operacija kraljeznice / nalaz mr
«  : Listopad 27, 2015, 14:36:49 poslijepodne »
pozdrav evo mene ponovo da ne pišem cijeli nalaz mr (priraaslice), nego me zanima dali neko zna šta znaći da priraslice dodiruju duralnu vrećicu i kad vam doktor kaže da imate veliki nalaz ali da on nebi ništa dirao

2
Slabinska (lumbalna) kralježnica / novi mr nalaz4
«  : Kolovoz 29, 2013, 12:06:53 poslijepodne »
MRlumbosakralne kralježnice pokazuje stanje nakon ablacije hernije i.v diskova u razinama l4-l5 l5-s1.u navedenim razinama reducirana je visina i snižen t2 signal i.v diskova kao posljedica degerativnim promjena
u razini l4-l5 prisutna je blaža dorzalna protuzija i.v diska na širokoj bazi koja udružena s hipertrofičnim artikulacijskim nastavcima,sužava lateralne recesuse,blago imprimira prednju konturu duralne vrećice i u kontaktu s radiksima l5 obostrano,no bez znakova radikalne kompresije.
u razini l5-s1 nalazi se malena dorzomedijalna protuzija disk-spondilofit kompleksa,bez kompresije neuralnih struktura
u razinama l1-l2 l2-l3 vidi se neznatni bulging i.v diska,bez kompresije nervusa
blago anteklinasto oblikovan trup th11 te sitne schmorove hernije u podrućju torakolubalnog prijelaza

molim vas dali mi neko može objasniti nalaz
                                                                                                                    Hvala!

3
Operacija kraljeznice / PITANJE{NOVI MR NALAZ}
«  : Siječanj 09, 2012, 13:21:37 poslijepodne »
STANJE NAKON LIJEVOSTRANE INTERLAMINEKTOMIJE L4-L5,L5-S12008GOD.
UREDNA JE VISINA TRUPOVA KRALJEŠKA I ODRŽANA STRAŽNJA IC LINIJA.
VIDI SE SUŽENIi.v.PROSTORI L4-L5 I L5-S1 SA DEGENERATIVNO PROMJENJENIM DISKOVIMA.
U RAZINI L4-L5 VIDI SE 2mm ŠIROKOBRAZNA PROTUZIJA DISKA USMJERENA PREMA DESNO KOJA SUZUJE DESNI LETERALNI RECESUS.
U RAZINI L5-S1 VIDI SE 2mmDORZOMEDIJALNA PROTUZIJA DISKA.
U PODRUČJU OPERATIVNIH  SEGMENATA  VIDI SE POSTKONTRASNA IMBICIJA PRVENSTVO U SMISLU FIBROADHEZIVNIH PROMJENA LIJEVOSTRANO PERIDURALNO I U PODRUČJU LIJEVOG LATERALNOG RECUSA.
VIDE SE POLITOPNE DEGERATIVNE PROMJENE MALIH ZGLOBOVA TE HIPETROFIJA ŽUTIH LIGAMENATA OD RAZINE L1 PREMA KAUDALNO.MOLIM VAS MIŠLJENJE,ZNAM DA JE TEŠKO BEZ UVIDA DALI JE POTREBNA JOŠ JEDNA OPERACIJA?MOJ NEUROKIRURG KAŽE DA SE NAVIKNEM NA BOLOVE I PIJEM TABLETE ZA BOL.IMAM 44 GODINE PA NEZNAM ŠTA DA RADIM JER OVO NIJE NORMALNO.
         HVALA

4
Operacija kraljeznice / može pomoć
«  : Travanj 12, 2011, 13:34:26 poslijepodne »
MR KUKOVA POKAZUJE BLAŽU HIPERTROFIJU PRIJELAZA GLAVE U VRAT OBA FEMURA U PREDNJIM DJELOVIMA, UZ VIDLJIVE PROMJENE SUBKORTIKALNE KOSTI U PODRUĆJU PREDNJEG DIJELA VRATA U VIDU SKLEROZACIJE I CISTIĆNE DEGENERACIJE.VIDLJIVE SU REAKTIVNE PROMJENE SUBHONDRALNE KOSTI ACETABULUMA U PODRUĆJU KROVA U VIDU SKLEROZACIJE.AU VANJSKIM DJELOVIMA I MANJIH ZONA EDEMA I CISTIĆNE DEGENERACIJE UZ RUBNU OSTEOFITOZU.ARTIKULACIJSKA HRSKAVICA IZRAZITO REDUCIRANA.NAGLAŠENO DESNO.DOK SU ACETABULARNI LABRUMI PRIMARNO DEGENERATIVNO PROMJENJENI.IMAM 43 GODINE MOLIM VAS ZA OBJAŠNJENE?
MEÐU FORUMIMA MOŽETE NAĆI KAKVE PROBLEME IMAM POSLIJE OPERACIJE KIĆME((L4-L5,L5-S1)

5
Operacija kraljeznice / novi mr nalaz
«  : Veljača 02, 2011, 14:10:16 poslijepodne »
pozdrav! eve moj zadnji mr nalaz od 27.01 2011.Na seriji ućinjenih presjeka na razini -l4 -l5 i l5 -s1 vidi se stanje iza izvršenih operaciskih zahvata(7.1.2008)pri ćemu su i.v prostori u tim razinama izrazito suženi.U segmetu l4-l5 s lijeve strane izraženije su postoperativne fibroadhezivne perineuralne i periduralne promjene bez znakova recidivne hernijacije.Vide sebirateralne spondiloartrotske promjene malih zglobova sa prominencijom trnastih apozicija prema neuralnim foramenima.Na razini l5-s1 vidi se manja dorzomedijalna protuzija spondilofit-disk apozicije za oko 2mm uz manju perineuralnu lijevostranu adheziju.Pliće Schmorlove hernije pokrovnih ploha trupova kralješaka u podrućju TH-L prijelaza.
TU NA FORUMU SU I MOJI STARI NALAZI JEL MI NEKO MOŽE OBJASNITI NALAZ.HVALA

6
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / novi mr-nalaz
«  : Prosinac 02, 2009, 16:51:00 poslijepodne »
na seriji ućinjenih nativnih i postkontrasnih presjeka vidljivo je stanje po op.zahvatu i.v.diskoval4-l5,l5-s1,diskovi u istim segmentima su reducirane visine i nižeg inteziteta signala u t2mjerenoj slici.
u segmentu l4-l5 vidljive su postoperativne fibrozne promjene napose sa lijeve strane gdje je vidljiva redukcija    epiduralnog prednjeg masnog tkiva.
u segmentu l3-l4 vidljiv je bulging i.v.diska uz redukciju lateralnih recesusa i primjereno široke neuralne foramene
usegmentu l5-s1 blaža dorzomedijalna protuzija disk-spondilofit kompleksa uz vidljiv zadebljan korjen s1 sa lijeve strane.
izražene su spondiloartrotske promjene malih zglobova sa hipertrofičnim elementima u politopno.održana je širina spiralnog kanala.molim jer mi neko može objasniti što mi nalaz znaći jer tek za mjesec dana idem kod neurokirurga.,pa bi htio znati šta me ćeka.hvala!

7
Ostalo / mirovina
«  : Lipanj 30, 2009, 16:04:54 poslijepodne »
evo nakon 2.5-godine muke i operacije kićme dobio sam invalidsku mirovinu. I to da invalidnost nisam dobio na operiranu kićmu gdje su nastali problemi,  priraslice,nego na kukove koji su također stradali radi kićme.dali je to normalno!

8
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Priraslice
«  : Travanj 27, 2009, 13:57:50 poslijepodne »
ADMIN:

Dolje navedene poruke su se orginalno nalazile u temi
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se


U toj temi Teslina poruka je prva spomenula priraslice:
"Ne sekiraj se puno, jer nije to tako kao sto to izgleda na ovome forumu. Ovde je vecina ljudi koji imaju problema sa kraljeznicom, a oni koji su dobro prosli i nemaju potrbu za ovim forumom. Ja licno poznajem ljude koji su operirali dvostruku herniju pa se sada normalno osjecaju, jedino sto nesmiju tezak teret dizati.
Vjerujem da je kod tebe bila takva povreda (extruzija diska) koja se nije mogla sanirati konzervativnim lijecenjem i da je neurokirurg donio pravu odluku.
Na operaciju sam morao zbog toga sto me pritisnuo teret od oko 200 kg, kojeg sam se morao osloboditi, pa sam od toga dobio protuziju L4-L5, i extruziju L5-S1. Na reoperaciju moram zbog priraslica na disku.
"

GUPAC (orginalni tekst ovog posta)
sve ovisi,ja sam operiran 07.01.2008pa još nemogu na posao.jer su nastale priraslice.i mam jaće probleme nego prije operacije.ne žuri na posao

9
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / ct nalaz-objašnjenje
«  : Siječanj 28, 2009, 11:29:47 prijepodne »
na seriji standarnih transverzalnih ct slojeva oba kuka vidljivo je suženje širine zglobnog prostora oba koksofemoralna zgloba izaženije desno.krov desnog acetabuluma sklerotičan je,a unutar subhondralne kosti vidljivo je nekoliko sinovijalnih cistčnih tvorbi promjera do 6mm.slične cistične tvorbe vidljive su i u prednjim djelovima glava i lijevog i desnog femura. ne nalazim znakova zglobnog izljeva. ostale prikazane koštane,te mekotkivne strukture primjerenog su ct izgleda.MOLIM DA MI NEKO OBJASNI NALAZ.HVALA!

10
Predstavljanje novih članova / gupac
«  : Siječanj 22, 2009, 19:27:31 poslijepodne »
imam 41.godinu. problemi sa kralježnicom su nastali 2006.-protuzija diskal4-l5,l5-s1.da bi 07.01.2008 operirao herniju istih.

11
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / nakon operacije
«  : Siječanj 15, 2009, 16:13:14 poslijepodne »
operiran sam 2008.nakon 4mjeseca na MR-kralježnice na mjestu gdje sam operiran pojavile su se priraslice.ponovo nakon4 mjeseca  obavio sam MR -kralježnice itezivno nakupljanje.doktor mi je rekao da je to teška operacija za njega.šta da radim?prva dijagnoza je bila protuzija l4-l5 3mm sa pritiskom na živce,l5-s1 5mm,a poslije hernija diska.uklonjena su mi diskovi u oba dva segmenta  .oporavak je još u tjeku,dosta je teško zbok priraslica.imam41godinu.  emg nalaz od20.10.2008.-nakon operacije 9mjeseci¨:težak gubitak motoneurona u mišiću stražnje skupine desne potkoljenice,umjereni do teži u mišičima oba stopala i stražnje skupine lijeve potkoljenice.a umjereni u mišićima prednjih skupina potkoljenica i natkpljenica.kronićna neurogena lezija težnjeg stupnja u visini spiralnog korjena s1 desno a umjerenog do težeg stupnja u visini l4,l5 obostrano.pogoršanje motomimal5 obostrano i s1 desno s usporedbi sa prehodnim nalazom od 01.04.2008   pa me zanima kada se i dali operiraju priraslice??                  

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com