Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Koresh

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Pečenje/Senzacije u mošnji
«  : Prosinac 12, 2016, 13:38:07 poslijepodne »
Pozdrav,

Imam 25 godina,.

Obraćam se zbog problema sa donjim djelom leđa koji su se počeli javljati oko 3 mjeseca 2016. godine.
Tijekom posjeta kiropraktičaru vezano za bolove u vratu, kiropraktičar mi je osim vrata „popravljao“ i donja leđa i kuk jer nisu bili u livelu. Par dana iza toga počeli su bolovi u stražnjici.
Ti bolovi nisu bili konstatni, ali su se s vremenom pojavljivali ponovo. Nakon nekoliko tjedana bolovi su se intezivirali, i presli na područje mošnje (osjećaj pečenja), pogotovo nakon dužeg sjedenja.. Malo sam guglao, i pronašao da bi moglo biti riječ o išijasu, pa sam stoga krenuo u skoro svakodnevno istezanje za išijas i vježbe trbušnog zida koje su mi dosta pomogle i smanjite i makle bol. Nakon par mjeseci, točnije u 9 mjesecu bol se počela vraćati. Ponovo sam nastavio vježbati i  istezati se, međutim ovaj put puno mi je manje pomagalo, pa sam krajem 10 mjeseca odlucio otići u fizijatra koji mi je rekao da bol u mošnji može biti rezultat suženja kanala. Također, u 9 i 10 mjesecu lijeva noga mi je počela trnuti i počeli su intezivniji bolovi u donjeg dijelu leđa. Nakon odrađene fizikalne terapije (tens na donji dio leđa, magnet , te  ibubrufen 10 dana po 1200 mg radi smanjenja boli), nije mi bilo bolje, već naprotiv gore. Krajem 11 mjeseca stanje se toliko pojačalo da više nisam mogao izdržati 8 sati na poslu( sjedilački posao), jer bi mi nakon 3 sata sjedenja (iako se dižen svakih pola sata) bol (pečenje) toliko pojačala da nebi pomagao ni neofen(ibubrufen) niti voltaren. Također, nakon tri sata sjedenja imao sam stalno osjećaj da moram ić mokrit.
Odlučio sam napraviti MR  L-S kralježnice i ovo su rezultati.

MR donjeg dijela kralježnice 06.12.2016.

Sagitalni i transverzalni MR presjeci u standardnim tehnikama prikaza.
Na seriji sagitalnih i transverzalnih MR presjeka kroz područje lumbosakralnog vertebralnog kanala vidi se uredna visina, oblik i strultura prikazanih trupova kralježaka. Izravnanje fiziološke lordoze. Politopne pliće Schmorllove hernije prikazanih trupova kralježaka. Suženje vertebralnog kanala. Prikazana torakulumbalna medula fiziološkog je inteziteta signala. Conus medularis u visini trupa L1 kralješka.
U visini i.v. prostora L4/L5 i L5/S1 vidi se dorzokonveksan i.v. disk koji reducira prednji subarahnoidalni prostor, bez znakova diskradikularnog konflikta. Izraženije suženje vertebralnog kanala.

Jel mi može netko komentirati nalaze  i da li je itko imao slična iskustva?

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre