Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Natali34

 Str: [1]
1
Dijagnostika / Kako sto prije doci na Mr
«  : Travanj 08, 2017, 14:05:35 poslijepodne »
Za stare i nove clanove...
Kako I sami znate da su liste cekanja za Mr jako duge i da ako nam je hitno moramo platiti pa tako sam saznala  za jednu metodu na koju ne morate dugo cekati max 2 mj.
Znaci branitelji I clanovi njihovih uzih obitelji imaju pravo prvenstva na dijagnosticke pretrage.
U svakoj bolnici postoji koordinator za branitelje..... Necu stavljati link jer mozda za 5 godina se promjene imena.
Uguglajte koordinatori za branitelje I izbaciti ce vam popis bolnica, cak postoje 3 bolnice u Hrv a to su Vukovar, Zabok , Knin ( za Zabok sam sigurna da nemaju magnet).
Od dokumentacije ce vas traziti uputnicu za Mr, preporuku od specijaliste i braniteljsku iskaznicu kojom se utvrduje pravo branitelja I kontakt broj.
Primjer. Za svaku bolnicu u Zagrebu postoji koordinator za branitelje....(posaljete mail i cekate odgovor ili poziv)
Znam da se ne odnosi na sve ali ipak moze nekome pomoci.....

2
Fizikalna terapija / Fizikalna terapija u Zagrebu
«  : Travanj 06, 2017, 19:08:42 poslijepodne »
Evo ja cu opisati svoje iskustvo u Bozidarevicevoj  ( ako tko ne zna to je u Maksimiru).
Od svoje fizijatrice trazila sam samo vjezbe I dobila individual an pristup. Prvi dan sam mislila mos mislit oak CE biti invidualan ali stvarno je.
Teta radi sea mnom 1 na 1 pol data i stalno me ispravlja kako ispravno raditi, disati.... Sok totalni.
Idem vec 4 dana i imam takav muskofiber osjetim svaki misic u nogama, trbuhu, ledjima, rukama....
Vjezbe su razlicite od onih u toplicama i strogo kontroliraju svaki moj pokret.
Same pohvale imam i vjezbe su pol sata :-)

3
Operacija kraljeznice / Spondilolisteza L5-S1
«  : Rujan 25, 2016, 12:17:38 poslijepodne »
Za stare i nove clanove, mozda nekom pomogne moje iskustvo.
U 3/2016 izvrsena prva operacija protruzije diska L5-S1, da ne idem u detalje koje imate u predstavljanju novih clanova , nakon 6 tjedana dolazi do pogorsanja, opet bolovima u lijevoj nozi, Ali se smiruju ali ne nestaju u potpunosti.
U 7 mjesecu radim novi magnet gdje se moja spondilolisteza povecala na 2 stupanj ( za koliko mm to ne znam) I zakazuju mi stabilizaciju za 9 mj. U tom periodu cekanja stanje se pogorsava u krizima da sam svaki dan imala osjecaj da ce mi se trup odvojiti od nogu I kriza su me rasturala I noga.
Prosli petak je izvrsena moja stabilizacija. To jutro sam umirala od straha I ona premedikacija nije nis djelovala jer su me u sali pitali dal sam to dobila. Sala je vrhunski uredjena ali ko da si u hladnjaci. U salu su me odveli u 7:40 a vratili u pol 14. Tresla sam se ko siba, zubi cvokotali ko da je vani -10. I ostave me na lijevom boku. Imala sam super cimku koja me slikala dok sam spavala da imam za uspomenu. Sat vremena poslije dosao je jedan od operatera da me provjeri, I objasni sto su mi radili I kaj imam ugradjeno. Ja Sam ga samo pitala dal su rijesili apsolutnu stenozu spinalnog kanala I on je potvrdio.
Na otpusnom su tri vrste operacije I jedan od njih je PLIF.
Imam 4 sarafa, 2 sipke, 2 cage-a I bananu u tim cagevima i to ostaje dozivotno
Tokom 48 sata poslije operacije bila sam spojena na aparatic koji svakih sat vremena ubrizgava tramal I jos neki lijek. Tih prvih par sati poslije operacije me bolilo, to jako, ali se kasnije smirilo tokom veceri. Najteze mi bilo okretanje jer sam imala dva drena, kateter I taj apartic. Cijevcica ko u prici. U nedjelju mi vadili drenove, kateter nisam dala jer sam bila jako slaba I uzasno mi se vrtilo, cak sam se u nedjelju malo skljokala od slabosti. U pon ujutro dobila I temp, I onda su mi izvadili dren i dali dvije doze krvi I odmah mi je bilo bolje. Pocela ici sama na wc , setat po malo i tako. Kada sam se dizala bolilo me ko vrag, ali sam skuzila da nis ne boli kad stisnem trbuh.
U petak sam otpustena kuci.
Bolova u krizima vise nemam samo neki pritisak, jedino ta lijeva noga boli I zateze, ali mi je operater rekao da ce sad trebati do mjesec dana da se to sve smiri jer je taj korijen S1 bio jako pritisnut ljubicast , a treba biti bijel.
Sjedim po 5 min, par puta dnevno, to smijem ali ne pretjerivati.
Tek sam na pocetku znam, ali nadam se da ce sada biti sve ok i da oporavak traje i traje....
Javljam se dalje sa novim info....



4
Fizikalna terapija / Varazdinske toplice rehabilitacija
«  : Lipanj 03, 2016, 20:58:59 poslijepodne »
Evo da vam javim svoja iskustva. Ja sam smjestena u objektu Terme. Vizita dolazi svako jutro u 8 da vidi kako ste. Imam vjezbe u bazenu ima nas oko 15 , vjezbe na suhom 3 nas je, posto imam poluparezu dobivam struju za to, i jos neku struju na nogu i kriza i hidromasazu nogu. I vikendom su vjezbe na suhom i u bazenu. Ja sam zadovoljna. Fizijatrica mi je rekla da smijem sjediti kad jedem i jednu kavicu od pol sata. Nesmije se pretjerivati. Osobno sam ja jako ukocena i sada me svaki misic u tijelu boli ali nema predaje. Eto toliko od mene.

5
Predstavljanje novih članova / Hernija L5-S1
«  : Svibanj 13, 2016, 17:24:33 poslijepodne »
Pozdrav,
Evo moje tegobe su pocele pocetkom 8/2015. Jednog Dana mi je utrnula noga,kratko trajalo I proslo.
Sredinom 11 mj kada Sam se vracala sa posla pocela me boliti lijeva noga ko vrag da Sam morals cucnuti I prestalo. Otisla obaviti Emng I kod fizijatra I tamo dobivala struju I invidualne vjezbe. Nine bilo poboljsanja. Krajem 12 mj jos median ciklus terapija I opet nista. Krenula name Bowen I malo mi se stanje popravilo. Obavila I neurologa u medjuvremenu. Obavila Mr lumbalne I torakalne kraljeznice krajem prvog mjeseca. Otisla privatno kod neurokiruga koji mi je rekao da imam protruziju, apsolutnu stenozu spinalnog kanala I pomak kraljeska i to sve na segmentu L5-S1.
Predlozio je operaciju Ali kako Sam se uspanicila nisam ni pitala kakvu. Potrazila jos jedno misljenje I ista stvar. Operirana Sam 23.03. U vinogradskoj I oni su mi odmah rekli da me bolova u krizima niece rijesiti Ali bolova u nozi hoce. Evo oporavljam se  po malo. Noga ne boli, kada sjedim je ok, osim sto Sam budala pretjerala u hodanju prosli tjedan pa me jedan Dan bolilo ko vrag. Sada Sam usporila I sve je OK. U toplice idem 01.06.

 

 Str: [1]
Nagradne igre