Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Kreso B

 Str: [1]
1
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Oblačenje čarapa i cipela nakon operacije
«  : Listopad 23, 2016, 20:57:29 poslijepodne »
pozdrav svima,

evo jedna banalna, ali životna tema, pa možda pomognete meni (a poslijedično i drugim "friško" operiranima).
Naime, kako ne mogu sam obući lijevu čarapu, a ni obući/vezati vezice na patikama (tenisicama) zanimaju me vaša iskustva, odnosno trikovi kako to napraviti samostalno, bez saginjanja, odnosno pregibanja?
 
Također, da li se klečeći položaj preporučuje i od kada nakon operacije jel mi to jedino pada na pamet  :-\ ....pod klečanjem mislim na klečanje na jednoj nozi...vjerujem da znate na što mislim...ili je bolje podignuti nogu na nešto do 90 stupnjeva, a drugu istegnuti radi zadržavanja ravnih leđa?
ufff.  ???

2
Operacija kraljeznice / Ekstruzija l5/s1
«  : Rujan 27, 2016, 12:22:43 poslijepodne »
Evo, došlo je i vrijeme za ovu temu  ;D Za buduće članove o mojim problemima imate u predstavljanju članova pod nazivom Ajme meni nije mi dobro

Uglavnom, nakon ekstruzija diska l5/s1 i niza mišljenja doktora iz raznih grana (kirurg, neuro, fizio) a i užasnih bolova (sto je bio glavni razlog, briga me za doktore) odlučio sam se na operaciju. Kako je bol bivala svakim danom sve teza i jača operiran sam Metrx metodom i nakon 3 dana otpušten na kucnu njegu. U otpusnom pismu mi piše, da je odstranjen sekvencionirani dio diska, te da struktura nije dirana.
Medjutim, Dr. Mi kažu da mi je živac koji je pritiskala ekstruzija bio jako upaljen, pa me sada boli noga i dalje za popizdit (zapravo subjektivno i vise), za sto mi Dr kažu da će proći kroz par tjedana.
Kako mi iskreno njihov govor tijela ne daje previše sigurnosti, zamolio bih sve ako znate bilo kakav način kako oporaviti taj živac da mi pomognete savjetima. i dalje pijem tablete za bolove, jer bez toga bi iskreno mogao pravac u vrapce  ;D
Po pitanju same operacije, ljudi normalno je da vas je strah, mene je bilo isto strah, mada je čak bilo i nekih koji su se vise tresli od mene  ;D
Srećom imao sam super društvo i nekako smo to zajedno preživili  ;)
Za sada toliko od mene, još je to uvijek sve svježe, ali nastavljam pisati i dalje o svojoj borbi sa živcem  >:(

3
Predstavljanje novih članova / Ajme meni nije mi dobro :-)
«  : Kolovoz 25, 2016, 16:48:04 poslijepodne »
Pozdrav svima,

Prije 40-tak snašle su me nevolje  :-\. Probudio sam se u strašnim bolovima i nisam se moga doslovno ustat iz kreveta. Nakon primljenih par inekcija upućen sam u daljnje pretrage po principu Rentgen-neuro-MR-neurokirurg. Svo to vrijeme bol ne prestaje.
Stigao je i nalaz MR-a: MR LS: lijevostrana dorzolateralna ekstruzija i.v. Diska na razini LV/SI. (9,4mm)
Neurokirurg kaže  mikrodisektomija  ???
Ja sam naravno, odbio i potražio drugo mišljenje. Drugi neuro je praktički ponovio priču prvog. :-\
Nakon 40 dana mene i dalje ludo boli, pijem zaldiar i neralgin i uglavnom ležim.
Toliko za sad s obzirom da je ovo samo predstavljanje  :)

 Str: [1]
Nagradne igre