Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Mak

 Str: [1]
1
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / BAZENI...
«  : Ožujak 24, 2017, 20:39:01 poslijepodne »
  Pitanje koje bi uputio inače Henriku, ali dobro došao bi svaki odogovor  koji bi mi netko mogao reči., i podućiti mi koja je toplina vode za plivanje i vježbanje dobra u bazenu nakon operacija, evo sada već druge operacije lumbalne kralježnice i nakon što ću sada dobiti ESI u Osijeku-
  Poslije prve operacije kralježnice,'odlazio sam na plivanje na Bazen Mladosti u Zagreb u Daničićevoj ulici kraj Doma sportova. Odgovarala mi je "toplina-temperatura vode u bazenu" Međutom iz Velike Goricesam i  razmišljam da li bi sada nakon ESI-a. išao  na plivanje na bezen Utrine koji mi je 2 x bliži, ali nemam saznanja o tome kakova je toplina vode, jer mi hladnija voda od one kakva je u Mladosti ... nikako ne odogovara.
Za godinu dana, kako nam je bar obećano u Gorici dobivamo  bazen pa se tome jako  veselim....



2
Fizikalna terapija / Fizijatar ui kući...
«  : Prosinac 06, 2016, 19:22:36 poslijepodne »
 Nakon "odrađene terapije" u Vraždinskim toplicama, od liječ.povjerenstva dobio sam još i terapiju u kući - dolazak fizioterapeuta kod mene doma i to 5 tjedana, svaki tjedan 3 x po 5 tretmana: i to: vježbe disanja, vježbe hoda, vježbe balansa i ravnoteže, vježbe jačanja muskulature i vježbe mobilizacije zglobova.
Jučer je fizioterapeutica došla prvi puta i radili smo vježbe sa gumenim rastezljivim trakama ... i to je to. Vrijeme dolaska, upoznavanja samnom i mojom med.dokumentacijom i vježbanjem u trajanju ukupno od cca 1 sat. Fizijatrica kaže da su te vježbe koje su napisane da su sadržane u ovim vježbama sa trakama... Po meni samo vježbanje sa tim trakama trajalo je cca 20-etak minuta, ostalo razgoor.
Ima li tko kakovih iskustva sa takovim načinom izvođenja rehabilitacijske terapije i koja su iskustva, kako bi se znao postaviti da znam kaj se treba raditi i da li jedan vid vježbanja može pokriti sve one šifre koje su predviđene odobrenjem da se izvode . ( neznam, ali tu ne vidim vježbe balansa, vježbe hodanja i ravnoteže kao kako kaže uopće ne radi vježbe mobilizacije zglobova - dakle radi uglavnom sa tim trakama, i to je sve.. )
Kaže da na kraju napravi izvjštaj koji ja  potpsujem da sam zadovoljan i da sam radio sve što mi je bilo propisano,po liječničkom povjerenstvu. A to se meni čini da nije baš tako, već da se što brže kroz samo tu vježbu sa trakama što prije riješi i ide dalje svojim putem.
Zato pitam, jer te sve propisane i odobrene vježba -   tzv. kućna terapija ide na trošak HZZO-a, znači da nije bila prijeko potrebna nebi mi bila ni odobrena po liječničkom povjerenstvu...
Molim, ako ima itko iskustva sa tim načinom rehabilitacije da mi javi svoja iskustva i koja su tu stvarno moja prava.

3
Predstavljanje novih članova / evo i mene da se predstavim... Mak
«  : Prosinac 06, 2016, 15:06:04 poslijepodne »
Poštovanje društvo...
Prvo zahvaljujem na prijemu u "grupu"! Odajem Vam svako priznanje. Od 8 mj. pratim Vaša postove, koji su mi iskreno puno pmogli da vidim sa kakvim se problemima susrećete. Ne bi Vas posebno izdvajao ali Henrik i Lady Anita su baš jako akivni i imaju zanimljive postove.
8.9. sam bio drugi puta operiran u KB Dubrava, za mene kod najboljeg neurokirurga... Inače već više od 20-.etak god. imao sam problema sa kralježnicom i toliko sam išao i na rehabilitaciju u Varaždinske Toplice i ta vjernost njima traje isto toliko dogo.
Godine 2014. sam operiran prvi puta - LS kralježnicu  L1/L2, L2/L3, L3/L4 i sve je nakon operacije i provedene rehabilitacije bilo u najbojem redu. Super sam se oporavio tak da sam se već slijedeće godine penjao po stablu jabuke u vikendici u Tuheljskim Toplicama i ručno brao jabuke, kosio livade, uživao uzgajanjem ruža, ukrasnih grmova i tako... a priroda tako lijepa, 700 m. od vikse do bazena gdje sam takoreči svakodnevno plivao leđno prema uputama doktora...
Nažalost ove godine poao sam na bok i leđa - operirani dio i da ne dužim bila je potrebna nova operacija, koja je po meni uspjela, i od koje je sada prošlo 3 mj.
Od toga sam bio na rehabilitaciji - naravno Varaždinskim Toplicama, gdje "eto čuda", imao sam to zadovoljstvo da upoznam -  "buhtlicu"... 
Toliko od mene za početak, lijep pozdrav svima. Mak

 Str: [1]
Nagradne igre