Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - IvanaD78

 Str: [1]
1
Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate / Lumbalna kraljeznica
«  : Ožujak 21, 2017, 01:58:15 prijepodne »
Bokic evo i ja nova u svemu ovome...
Imam 38.god.i nikad do sad nisam imala problema sa donjim dijelom kicme do lani 11mj.kad me iznenada ukocilo...
Prosla fizikalnu mali pomak ali sve po starom...bolovi duz straznjice,desne noge pa sve do koljena...sepam i usporila sam na pola...problem mi se sagnut ,cucnut,dici nesto tesko a kamoli stajat dugo.
Napravila EMNG i MR.
Zanima me posto cekam neurokirurga kako vec to kod nas ide...da li je tko imao slicni nalaz i na koji nacin ga je rjesio?
Svaka prica dobro dosla.
 Nisam navikla biti  van funkcije  a momentalno to jesam.
NALAZ MR:
Lordoza.
Ocuvane su visine trupova  kraljezaka i dorzalna interkorporalna linija.
Hemangiom trupa L3 desnostrano,velicine 15mm.
Medularni konus zavrsava u razini L1/L2.
U razini L4/L5 intervertebralni disk pokazuje incipijentni "bulging",bez vidljive redukcije centralnog spinalnog kanala.
U razini L5/S1 iv.disk je reducirane visine i snizenih T2 signala u smislu desikacije,pokazuje ljevostranu centralnu i paramedijalnu hernijaciju s redukcijom anteriornog epiduralnog prostora uz moguci kontakt s neuralnim polazistem S1.
U ostalim razinama centralni spinalni kanal je uredne sirine,iv.diskovi su urednog izgleda.
Neuralni forameni su odrzane sirine.

EMNG nalaz:
Jasna i teza neuralna lezija registrira se u miotomima L5-S1 desno,dok je srednje teska i kronicna neuralna lezija u miotomima L5-S1 lijevo. Klincki, nalaz odgovara  radikularnoj leziji u spomenutim miotomima. Nad zadnjom skupinom analiziranih misica ,nalaz je uredan.
Neurografska obrada desnog n.peroneusa profundusa pokazuje snizenje motorne brzine provodljivosti,nesto ispod donje granice normale.

Molila bi savjete sta dalje ...jel tko imao slicni nalaz i kako je prosao i ako dodje do operacije,gdje je najbolje operirati.

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com