Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Edis05

 Str: [1]
1
Predstavljanje novih članova / Ako može pomoć i savjet
«  : Kolovoz 09, 2017, 12:18:06 poslijepodne »
Lijep pozdrav za sve !

Edis, 37 godina.

Htio bih da pitam vas koji imate iskustva nažalost sa diskus hernijom i uopćeno bolestima kralježnice.

Prije 3 mjeseca po nogama bih osjetio povremeno peckanje, kao blagu utrnulost u palčevima na nozi koja je jedva primjetna ali je osjetim.Onda neko mravinjanje i škakljanje u nogama.
Taj osjećaj nije stalan nego svakih par dana, ali ono što je stalno i što mene čini nervoznim jeste stalno titranje u listovima mišića kada su noge u mirovanju, najviše kada sjedim.To titranje je nekad slabije nekad ga više ima.

Radio sam razne pretrage i snimanja...emng..razne color doplere, kod nekoliko neurologa bio.

Sada kada sam radio color dopler vena i na kojem se se vidi da su vene na nogama proširene doktor kaže da ipak misli da meni kičma daje te simptome i savjetuje mi MR
Isti dan idem na MR i nalaz je.


Zaključak

Mri L/S kičme ukazuje na umjereno kompresivnu herniju diska u nivou i.v. L4 L5 smještenu dorzomedijalno, sa umjerenom kompresijom na ogranke kaude ekvine i sa minimalnin diskordikularnim konfliktom u nivou foraminalnog recesusa.Forameni slobodni.Degeneracija diska L4L5.Def. spondiloza.Nema stenoze vertebralnog kanala.


Dakle umjerena kompresivna hernija diska....

E mene sada zanima da li te moje simptome i to titranje mišića može davati kičma????

Mene buni to što svi sa diskus hernijom se žale na bolove a ja nikakvih bolova nemam...ponekad mi utrne lijeva plećka i to ne puno i popusti nakon sat dva vremena.
Trčim, igram fudbal, idem u fitnes, igram tenis...


Pomenuo bih još da imam zujanje u ušima nekih 10 mjeseci, koje ponekad prestane pa ne zuji recimo 5 dana, pa kada se nekad ujutro probudim i čujem da zuji tada zuji po cijeli dan.Vrlo moguće aktiviram to zujanje tokom spavanja u ovisnosti kako se namjestim.
I za to sam radio mnoge pretrage pa kažu na kraju stres, sada nakon mri kičme doktor mi kaže da uradim mri i vratne kičme i da je moguće da imam herniju i na vratnoj kicmi i zbog toga to zujanje.


Zahvalan za bilo kakav savjet i pomoć

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre