Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - lacroma

 Str: [1]
1
Posao mi je u velikoj mjeri sjedeći i nastojim se često dignuti, rastegnuti, prošetati.  Do sad sam imala priličnu slobodu organiziranja, ali slijedi jedan projekt koji će me prikovati za kompjuter.

Zanima me kako se vi ponašate na poslu s ograničenim radijusom kretanja. Koje trikove primjenjujete kako bi vam lumbalni dio kralježnice što je moguće manje patio?

2
Kao što se vidi iz naslova, zanima me sve o povratku na posao (moj je u dobrom dijelu sjedeći, ali sva su iskustva dobro došla).

Nisam nikako bila na bolovanju jer sam na porodiljnom (na što li ga potroših >:().
Zanima me koliko dugo ste vi bli na bolovanju i što je bio znak za prekid, tj. povratak na posao.

Jeste li na poslu odmah mogli raditi skoncentrirano i punom parom?

Kad ste počeli podizati teret mase veće od 1 kg?

Jeste li se ubrzo vraćali na bolovanje? Tko vam ga je propisao (fizijatar, neurokirurg, obiteljski liječnik)?

Ukoliko vam neurokirurg nije preporučio toplice, je li vam ih netko naknadno propisao? Ovo baš nema veze s povratkom na posao, ali da ne otvaram novu temu.




3
Oporavak nakon operacije / Plivanje, temperatura mora i neoprensko (ili drugo odijelo)
«  : Kolovoz 31, 2010, 15:11:46 poslijepodne »
Znamo da je plivanje nezamjenjivo u rehabilitaciji, a mene muči sljedeće:

Niti mjesec dana nakon operacije, moj neuro mi je dao zeleno svjetlo za plivanje uz napomenu da ne smijem u hladno more (ispod 23-25oC). U početku nisam plivala jer se nisam osjećala sigurno tijekom vožnje do plaže, a i bilo je milijun drugih tehnikalija koje sam trebala svladati. Računajući da će u kolovozu temperatura biti optimalna, razočarala sam se ovogodišnjim čudnim temperaturama mora. I tek što sam uhvatila par dana plivanja, temperatura je pala na oko 21oC.

I padne mi na pamet spasonosna misao- ljetno neoprensko (3mm) odijelo koje zahvaljujujući mom prethodnom životu čami čekajući bolje dane. Upitah fizioterapeuta ima li smisla plivanje na 20-tak stupnjeva u odijelu. Odgovor glasi: "Samo plivaj".
Jako sam se razveselila jer živim tamo gdje se kupa duuugo (npr. prošle sam godine pred kraj trudnoće plutala gotovo do studenog), ali me muči crv sumnje- što ako napravim više štete nego koristi.

Ima li iskustava? Osobito bi me veselio kokolinin komentar.

4
Oporavak nakon operacije / Tražim ohrabrenje
«  : Srpanj 22, 2010, 17:22:38 poslijepodne »

Osjećam se odlično. Toliko da me strah. Operirana sam prije tri tjedna (Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se).
Jučer sam od neurokirurga dobila dozvolu za malo plivanja, što me veseli, ali nisam spremna na odlazak do mora koji uključuje neki prijevoz. Čini mi se više štete nego koristi.

Na fizikalnoj su mi prošli tjedan pokazali vježbe koje bih trebala činiti, ali mi djeluju pretjerane za ovu fazu (pogotovo što u otpusnom pismu piše da trebaju biti na neurofiziološkoj osnovi, a ove su za izgradnju muskulature). Pa vježbuckam u krevetu one koje su mi pokazali u bolnici.

Jesam li iracionalna?


5
Predstavljanje novih članova / Pozdrav od supatnice
«  : Travanj 11, 2010, 23:10:59 poslijepodne »
Već neko vrijeme češljam ovaj forum u potrazi za korisnim informacijama, a evo je došlo i vrijeme da se pridružim.

Naravno bole me leđa, a i noga.
Prvi put su me zaboljela u prvoj trudnoći prije pet godina, pa sam se prvi put ukočila šest mjeseci nakon poroda i od tad nikako na zelenu granu. Ali kralježnica je bila u drugom planu, nekako sam izdržavala na poslu (ponekad intenzivno sjedećem).
Dočekala sam drugu trudnoću koju sam dobrim dijelom preležala, a bolove koji su uslijedili do poroda smatrala onim "sve u rok službe".
Trinaesti dan po porodu budim se s boli u nozi i čekam da prođe. Nakon nekoliko dana bol postaje intenzivnija,shvaćam da ima veze s leđima, jako mi smeta kod sjedenja. Posjećujem liječnika, dijagnoza lumboischialgia -fizikalna terapija, TENS ne pomažu, stanje je sve teže podnošljivo...Tako je prošlo pet mjeseci. Ujutro ne mogu presvuć ni sebe ni bebu...

Nalaz MR-a pokazuje hernijaciju diska L4-L5 s ispupčenjem u spinalni kanal 7-8 mm i suženim lateralnim recesusima te protruziju od 2 mm u razini L5-S1. Vide se degerativne koštane promjene na trupovima L4-L5 subhondralno s promijenjenim intenzitetom signala kosti uz pokrovne plohe prema disku L4-L5.

Pretpostavljam da ne mogu izbjeći operaciju, molim vaše komentare.

 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com