Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - dugavski

 Str: [1]
1
Kralježnica - vaša iskustva i savjeti / Klub DDD (Degenerative Disc Disease)
«  : Siječanj 29, 2011, 01:06:36 prijepodne »
Otvaram temu ovdje a neka admin premjesti ako sam fulao mjesto.

Dakle, ja sam jedan od sretnika koji se već godinama muči s križoboljom. Prošao sam nekoliko fizijatara i puno fizikalnih terapija i nekoliko neurokirurga.
Godinama su me uvjeravali da su mi nalazi super i da samo trebam vježbati. Kako mi se situacija unatoč terapijama i redovnom vježbanju stalno pogoršavala prije nekog vremena sam odlučio malo pokrenuti stvar.
Obavio konačno MR, došao do dr Saftića koji je bio prvi liječnik koji me je ozbiljno shvatio i koji je na kraju krajeva i postavio dijagnozu.

Kod mene se radi o degenerativnoj promjeni diska koja prouzrokuje te moje jake i neprekidne bolove.
Ljetos sam prošao blokade i infiltracije nekoliko vrsta i par mjeseci mi je bilo bolje, nažalost nije potrajalo. Operacija nije opcija

Ovih dana sam ponovio MR (slike u prilogu) jer sam osim stalnih bolova u križima (koji ne idu u nogu) počeo osjećati trnce, peckanje i pulsiranje u desnoj potkoljenici. Prema prvim saznanjima operacija i dalje nije opcija iako trpim neprekidne bolove koji me potpuno onemogućavaju u svakodnevnom životu.
Bolove mi uzrokuje vježbanje, sjedenje, hodanje, sex, dugotrajna vožnja.. o trčanju ili nošenju ikakvog tereta nema ni govora. A još sam u tridesetim godinama života.
Blokade još nisu moguće jer nije prošlo dosta vremena od zadnjih..
Zašto sve ovo pišem? Zato jer će možda moj slučaj pomoći ljudima, koje šetaju od nemila do nedraga, da konačno shvate o čemu se radi.
A i zato da ovdje razmijenim iskustva s ostalima koji imaju istu dijagnozu.

Zadnja preporuka je da probam s terapijom boli koja se sastoji od antidepresiva 2 x dnevno, sedativa 2 x dnevno, zaldiara 3 x dnevno, protuupalnog nesteroidnog analgetika u vidu čepića 1 x dnevno i po potrebi lyrice.
Još nisam počeo s tom terapijom jer se moram posavjetovati sa svojom doktoricom. Uopće ne znam da li ću uz takvu terapiju biti u stanju funkcionirati, npr. raditi svoj posao.

Jasno mi je da moja dijagnoza nije indikacija za operaciju - ali koje je drugo rješenje? Umrtviti se lijekovima do kraja života?
Kakva su vaša iskustva? Gdje ste potražili i dobili pomoć?

Eto, nadam se da vas nisam udavio ali stvarno me zanimaju vaša iskustva.

Evo tu možete vidjeti moj crni L4-L5 disk..









2
Rasprave o forumu i stranicama / GSM nije clan foruma
«  : Lipanj 08, 2010, 12:48:16 poslijepodne »
GSM više nije član foruma  ???


3
Predstavljanje novih članova / Pozdrav
«  : Svibanj 17, 2010, 00:14:30 prijepodne »
Pozdrav svima!
Čitam vas dugo a došlo je vrijeme da se i uključim :)

Ukratko - bolovi 7 godina, umjerena spondiloza i spondiloartroza u distalnom dijelu kralježnice, dorzopozicija L5-S1 1-2 mm, reducirani i.v. prostori L4-L5 i L5-S1, spina bifida..

Nakon MR LS kralježnice saznao ovo: schmorlove hernije, L4-L5 subligamentarna dorzomedijalna protruzija diska uz kompresiju duralne vreće, bulging L5-S1
konus medularis vidljiv u razini L1 kralješka.

Bolovi se ne spuštaju u nogu ali su jaki i terapije pomažu samo privremeno.. cijeli život sam fizički aktivan i vježbam uredno ali bolove uspijem skinuti samo voltarenima.. u zadnje vrijeme kombiniram i normabel.

Neurokirurg na Rebru kaže da nisam za operaciju jer je protruzija diskretna  ???

Uglavnom tu sam došao pokupiti i podijeliti informacije jer se spremam u Vinogradsku po drugo mišljenje.

Kvaliteta života mi je užas a k tome i na poslu sjedim 8-10 sati.

Sad ću se primiti proučavanja foruma i postavljanja pitanja :)


 Str: [1]
Nagradne igre                   Shoppingiranje.com