Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - NikolaST

 Str: [1]
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / neuroloski ispadi - vrijeme istice??!!
«  : Listopad 08, 2010, 19:40:14 poslijepodne »
Dobra vecer svima!
Ma vraga je dobra al eto....

Isprike na ovako direktnom pristupu, citao jesam ali nasao nisam pa ako sam lose citao, skuzajte.

Moje pitanje je: koliko dugo moze zivac ostati vitalan (bez trajnih posljedica) usred blokade (pritiska istog) od strane diska (disekacija diska L5 S1). Vec evo 3 dan ne osjecam stopalo desne noge, zatim desnu straznjicu (gluteus max), dio zadnje loze i vanjsku stranu lista noge. Najvaznije, ne mogu na prste desne noge stati iako jos imam snage u potisku (ne mogu nositi svoju tezinu ali mogu gurati sa npr 50% snage).
Peta i stopalo kao da su puni iglica dok hodam. Nesnosljivu bol sam rijesio Zaldiarom.

Cekam operaciju pa me zanima koliko smijem cekati, jer pokusavam vec par dana shvatit sta mi je ciniti, gdje i kako.
Panika mi je saznati koliko vremena imam, tranja ostecenja su mi nezamisliva (kao i vjerujem svima)  :o

Hvala!!!

Ostatak moje price:

Nepusac, bavim se sportom od 12 godine (veslanje) i to profesionalno do 18 god kada sam prvi puta pretrpio probleme sa kraljeznicom. Tada sam prestao sa aktivnim bavljenjem sportom ali nastavio, nakon 6 mjeseci fizikalne terapije, sa trcanjem, plivanjem, teretanom.

2003 god sam opet imao probleme, sa istim simptomima (bol u krizima koja se sirila kroz desnu nogu do lista). Ucinjen MRI te preporucena Fizikalna terapija. Uzrok ovom dogadjaju je nepoznat jer sam se jedno jutro probudio i nisam mogao na noge. Od 2003-2008 uz rijetke „podsjetnike“ na promjenu vremena ili izrazito dugo sjedenje bolova nije bilo.

2008 god: isao sam na kuglanje i prilikom izbacaja kugle (cucanj i rotacija) osjetio bol sa istim simptomima kao gore opisanim. MRI ucinjen te također mirovanje a zatim fizikalna terapija. Nakon 2 mjeseca stanje se smirilo te je tako bilo sve do prije 3 mjeseca kada sam stavljao robu u masinu za pranje. Cucanj i velika bol sve do lista desne noge. Fizikalna terapija (struja, grijanje, Ambene ampule, masaza, UZ itd) je to donekle smirila no prije 5 dana prilikom  pomicanja stola opet nagla bol (najjaca do sada) te isti simptomi.

Tada sam primao isto ambene ampule, te zbog neizdrzivih bolova posjetio Neurologa, je napravio EMNG (40-50% ostecenje aksona) te me uputio na MRI koji je jucer i ucinjen. Dijagnoza:
U razini i.v. prostora L5/S1 vidi se desnostrani dorzolateralni sekvestar i.v. diska (rubna postkontrastna opacifikacija), koji obliterira desni lateralni recesus, komprimira ventralnu konturu duralne vrece desno paramedijalno i aficira desni S1 spinalni korijen.

Od tada (01.10.petak) do danas stanje se pogorsalo sto se tice bolova kao i moje desne noge. Tablete Zaldiar su jedino uspjele bol otkloniti no ostaje problem otkaza noge koji me i najvise strasi.

Pocelo je sa boli od kriza, preko straznjice i vanjske strane bedra do lista i onda se prosirilo na petu, stopalo i prste desne noge. Desna noga mi je u tim djelovima „tupa“, obamrla a u stopalu i peti kao da imam 10000 iglica dok hodam.

Najveci i zadnji simptom je od prekljucer navecer (05.10.) kada sam primjetio da vise ne mogu stati na prste desne noge (stopalo se automatski spusta, kao da misic lista ne postoji). Na petama mogu stajat. U stopalu desne noge jos imam snage za potisak u oba smjera (ne znam strucni naziv ali 3 od 5 su spominjali doktori na hitnoj). Također, imam osjecaj da mi je misic lista desne noge natekao mada se to vizualno ne vidi.

Uz sve to u desnom gluteusu max i bedru te listu non-stop mi misic treperi, slicno kao kad sam bio na fiz,terapiji primao struju koja je grcila misic.

Za sada nemam problema sa nekontroliranim mokrenjem, na sto sam upozoren kao vrlo vazno i hitno dogodi li se.

2
Predstavljanje novih članova / i bezkicmenjaci su ljudi :-)
«  : Listopad 08, 2010, 19:23:43 poslijepodne »
Evala narode!
Po naslovu se vidi da me pucaju razni kokteli protiv bolova i da me sarkazam drzi na zivotu.
Imam 30 godina i nekih 12god problema sa kicmom. pocelo je sa 18. Uvik isto: L5/S1
Da ne trubim puno ovdi postavit cu pitanje u nekoj od tema koja je mozda najbliza mojoj situaciji.

Dodao admin (za lakse pracenje)
Detalji su Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se


 Str: [1]
Nagradne igre